Δεν ξέρω εσάς πως θα σας φανεί, εμένα όμως μου αρέσει!
Ή έστω, δείχνει πολύ ενδιαφέρον!
Fontus is a self-filling water bottle for your bicycle. This device collects the moisture contained in the air, condenses it and stores it as safe drinking water. Powered by solar cells, it can harvest up to 0,5 l water in an hour´s time under the right climatic conditions.
Μετατροπή του αέρα σε πόσιμο νερό!
https://www.youtube.com/watch?v=GeyHuWNUO7k
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Αν εξελιχθεί θα λύσει προβλήματα νερού...
Καθαρό σίγουρα. Να πίνεται, δύσκολο. Και το φωτοβολταϊκό, σε τι χρειάζεται;
Γιατί να μην πίνεται; Εφόσον θα είναι καθαρό;
Η χρήση των φωτοβολταϊκών είναι για την αντλία που εισάγει τον αέρα στο φίλτρο.
Γιατί δεν θα περιέχει ιόντα. Θα πίνεται δηλαδή, αλλά από γεύση, δεν, και επίσης δεν ξέρω αν θα κάνει τη δουλειά του νερού. Ναι, όντως η μπαταρία είναι για αυτό. Είδα μετά ότι δεν είναι μόνο για ποδήλατο, όπου η συμπύκνωση θα μπορούσε να γίνεται και χωρίς αυτήν.
Δίκιο έχεις.
Θέλω να προσθέσω πως αυτό που μου αρέσει πολύ είναι πως η κατασκευή έχει γίνει από φοιτητική ομάδα και όχι από κάποια εταιρεία. Μπράβο στα παιδιά, είναι σίγουρα μια πολύ χρήσιμη ιδέα. Κι αν σου έχει αδειάσει ο υδρόσακος σε κάποιο βουνό το κατακαλόκαιρο, πίνεις και νερό χωρίς γεύση στην ανάγκη :-)
...γιατί σε κάποιες χώρες η συλλογή νερού από τη φύση αποτελεί έγκλημα και διώκονται γι΄αυτό οι πολίτες.
Πχ στις ΗΠΑ
http://www.donotlink.com/framed?679494
ή στη Βολιβία
http://tvxs.gr/webtv/video/bolibia-i-idiotikopoiisi-toy-neroy
Σύντομα κοντά σας. Όσο για τους επιτήδειους που προσπαθούν να παρασύρουν τους συμπολίτες τους σε έκνομες ενέργειες διαφημίζοντας συλλέκτες νερού, τους περιμένει η ποινή της φυλάκισης.
Δεν πειράζει, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τον καφέ!
Μα φυσικά, πως δεν το είχα σκεφτεί!
(Μεταξύ μας, προτιμώ να πάω σε χοροεσπερίδα της τοπικής επιτροπής της Νου Δου που θα τραγουδάει η Έφη Θώδη και θα μιλάει ο Κυριάκος λέγοντας πόσο χρήσιμο είναι να απολυθούν πάλι οι σχολικοί φύλακες, αφού ούτως ή άλλως δεν χρειάζονται γιατί τα δικά του παιδιά πάνε στα ακριβά ιδιωτικά, παρά να πιω καφέεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!).
καθαρο??? Γιατι??
η χρηση των φωτοβολταικων ειναι και για την ενεργεια που χρειαζεται για την ψυξη του αερα ωστε να υγροποιηθει.
Γενικως το σχεδιο ειναι ελειπες. Στην θεωρια μιλαει για 1 σταγονα ανα λεπτο. Δλδ για να γεμισεις μισολιτρο ........
Και αυτο σε ιδανικες συνθηκες.
Και με την προυποθεση οτι ο αερας περιεχει μονο υδρατμους και οχι οτιδηποτα αλλο που θα υγροποιηθει.
Παντως ειδα να περιγραφουν δυο διαφορετικους τροπους λειτουργιας και λενε οτι και η ιδεα ειναι κλεμενη απο μια παλια πτυχιακη (οποτε γι'αυτο μπορει να μιλαμε για δυο τροπους λειτουργιας).
Όλα τα νερά της Χιλής εκτός από τη θάλασσα, έχουν «κοπεί» σε μερίδια που ονομάζονται «δικαιώματα νερού». Τα «δικαιώματα νερού» είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ισόβιοι, ξέχωροι από τη γη και έχουν εμπορική αξία, όπως ακριβώς ένα σπίτι, ή ένα κτήμα. Μπορείς να το νοικιάσεις, να το χρησιμοποιήσεις, ή να το κρατήσεις χωρίς να το κάνεις τίποτα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να το πουλήσεις ακριβά.
Στη χώρα, που θεωρείται πρωτοπόρος στις εφαρμογές του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα νερά πωλούνται. Ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα καταλήγουν σε ιδιώτες, σε επιχειρήσεις και κερδοσκόπους που θεωρούν το νερό επένδυση με σκοπό το κέρδος. Στη Χιλή το νερό δεν θεωρείται πια αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά εμπορεύσιμο προϊόν. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει, πως αν είσαι αγρότης δεν μπορείς να ποτίσεις το χωράφι σου ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στις όχθες του ποταμού διότι το ποτάμι μπορεί να ανήκει σε άλλους. Αντιστοίχως, δεν μπορείς να πάρεις νερό αν δεν έχεις «δικαίωμα» και συλλαμβάνεσαι αν πιαστείς επ' αυτοφώρω.
Όλα ξεκίνησαν το 1981, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ όταν δημιουργήθηκε ο Κώδικας του Νερού (Codigo de Aguas), ένα πακέτο νόμων οι οποίοι θεμελιώνουν ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό προϊόν.
Σημ. Το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, και πρέπει πάσει θυσία να παραμείνει!
Όχι μόνο το νερό, αλλά και άλλα αγαθά πρέπει να μείνουν δημόσια.
Όπως η υγεία και η εκπαίδευση.
Στην υγεία όμως έχουμε τις ιδιωτικές ασφάλειες που εμπορεύονται την αγωνία του κάθε ένα, πουλάνε υποσχέσεις (δηλαδή τίποτα) και όταν τις χρειάζεσαι πραγματικά σου λένε πως ΔΕΝ σε καλύπτουν, ενώ στην παιδεία έχουμε την τεράστια πληγή που λέγεται φροντιστήρια. Προσωπικά, θεωρώ τα φροντιστήρια μία από τις μεγαλύτερες πληγές τούτης της χώρας.
Όλα αυτά όμως μάλλον ανήκουν σε άλλο νήμα, μπορούμε να το ανοίξουμε και να τα συζητήσουμε!
και για όσους δεν κατάλαβαν...όταν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ της ΕΥΑΘ κλπ. μιλάμε για την έναρξη τέτοιων καθεστώτων και στην χώρα μας.