Αγορά κούρσας με φαρδύτερο ελαστικό από 700Χ25

86 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

kktsol wrote:

Plannet wrote:

οπότε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις ότι δεν ξέρεις για πιο ποδήλατο μιλάμε

.............................

..........................

εσένα μάλλον σου περισσεύουν οπότε πάω πάσο

Πραγματικα δεν καταλαβες τι εγραψα ή απλως γραφεις για να γραφεις???

όχι βέβαια

οπότε γυρνάμε ή ηλίθιος είσαι η μας περνάς για ηλήθιος

νομίζω αυτά που έγραψα ήταν ξεκάθαρα

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το vivio έχει και πολύ καλή δισκομανιβέλα

όπως και το triban
τύπου hollowtech 2

το triban θα ήταν καλή περίπτωση αλλά είμαι πολέμιος των μηχανικών δισκοφρένων

σκελετικά δεν δείχνει να είναι κάτι super wow αλλά θα κάνει την δουλειά

τώρα δεν πάει με τα χλμ

τα 80 χλμ είναι μια καλή διαδρομή

βγαίνει ακόμα και με το mtb Που έχεις αν το στήσεις σωστά πάνω στο σώμα σου

αν μάθεις να κάνεις σωστά ποδήλατο (κάτι σαν αυτά που σου έμαθε ο ροκαρολα )

συνήθως όλοι ξεκινάν όπως εσύ

και μετά θέλουν αλλό ποδήλατο

:D

ειδικά αν έχεις ποδηλατική παρέα

θα ανακαλύψεις πως δεν έχει πάτο το βαρέλι

Orestis10
Απών/απούσα

Plannet, στο ΜΤΒ σκέφτηκα να βάλω ασφάλτινα λάστιχα, μετά όμως θα το ακύρωνα* για διαδρομές σε χωματόδρομο (βατό φυσικά, δεν είμαστε για άλλες καταστάσεις). Όπως σας ανέφερα δοκίμασα ασφάλτινο λάστιχο για λίγες ημέρες δανεικό από έναν φίλο. Για αυτό λέω ας κρατήσω το ΜΤΒ και ας πάρω και ένα road bike με κόστος που να μην ξεφύγει πολύ.
*Να ρωτήσω και κάτι που δεν ξέρω: Το ασφάλτινο λάστιχο εάν το πάω σε χώμα (βατό όπως είπαμε, καλά πατημένο χωματόδρομο) φαντάζομαι ότι θα γλιστράει και ότι θα είναι επίφοβο για σκασίματα. Ισχύει αυτό? Ας πούμε για ένα ελαστικό 27,5Χ1,75.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

τα ασφάλτινα λάστιχα γλιστράνε στο χώμα

αλλά για σκασίματα όχι δεν έχουν φόβο

αρκεί να είναι καλά φουσκομένα

ninpo
Εικόνα ninpo
Απών/απούσα

Ορέστη αν δεν βιάζεσαι και εχεις χρόνο για ψαξιμο θα βρεις αρκετές κούρσες που δεχονται 28άρι λάστιχο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ninpo wrote:

Ορέστη αν δεν βιάζεσαι και εχεις χρόνο για ψαξιμο θα βρεις αρκετές κούρσες που δεχονται 28άρι λάστιχο.

τι κούρσα παίρνει 28ρι?

ninpo
Εικόνα ninpo
Απών/απούσα

Πολλές που έρχονται από τη μάνα τους με 25άρι,δέχονται και 28άρι.

Δύο που μου έρχονται χωρίς ψάξιμο,cube litening c62 , fuji roubaix,1.3.

Οποτε βρω χρόνο,αν θες μπορώ να σου βρω κι άλλες.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

όχι 2 φτάνουν thanks

έχεις δοκιμάσει να βάλεις 28ρι λάστιχο στο cube?

με λίγα λόγια πως ξέρεις ότι παίρνει 28ρι?

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

kktsol wrote:

Και τα δυο απ'οτι φαινεται :)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

rnd wrote:

kktsol wrote:

Και τα δυο απ'οτι φαινεται :)

χμμμμ

ο πρώτος σχολιασμός μου πολύ πριν αρχίζει να μαλακίζεται ο κκτσολ με ανούσια γραφόμενα

είναι ότι το trek έχει καλύτερο σκελετό

χωρίς να το αναιρέσω αυτό λέω απλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν μου φτάνει

για να επιλέξω το trek

πόσο μάλλον όταν θέλω 400+ ευρά

μήπως σου περισσεύουν εσένα?

αν το vivio δεν του βγει και θέλει κάτι παραπάνω τότε πάει στα 1000+ ευρό και παίρνει μια κούρσα τις προκοπής

trek ή ότι άλλο θέλει

αν μείνει ικανοποιημένος

τότε θα τον επισκεφτώ να φάμε τα 400 ευρά σε σουβλάκια

οπότε κάποιος άλλος δεν θέλει να καταλάβει

κάποιος άλλος θέλει να δεχτούμε τον λόγο του ως ευαγγελείο

κάποιος άλλος γράφει απλά για να γράφει

αν ο χρήστης επιμένει σε καινούργιο

επιμένει στον καλύτερο σκελετό

και δεν τον χαλάνε τα παραπάνω χρήματα

τότε το trek είναι μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα επιλογή

ο λόγος που προτείνω το vivio είναι ξεκάθαρος

και τίποτα από όσα λέει ο kktsol δεν το ανατρέπει αυτό

(ξέρω ξέρω αν κάνει 50 χλμ με το vivio Θα βγάλει κέρατα στα κολομέρια)

γιατί πολύ απλά βλέπει με τα νούμερα και όχι με τις ανάγκες και με το κόστος

δλδ και ένα ποδήλατο με ηλεκτρονική dura ace είναι καλύτερο από αυτα που προτείνουμε

αλλά είναι λάθος επιλογή για τον συγκεκριμένο χρήστη

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

τελικά λέω να ΜΗΝ παρεις το vivio 

σήμερα πέρασα από τον φίλο 

και πουλήθηκε 

τζάμπα η φασαρία 

Orestis10
Απών/απούσα

Για το Scott Speedster 50 έχετε άποψη; Μου το πρότεινε γνωστός που το έχει άλλα μένει μακριά και δεν μπορώ να το δοκιμάσω. 

Βλεπω ότι Έχει και ελαστικά 28ρια που τέτοια ψάχνω αλλά και γεωμετρία endurance!

Κυκλοφορεί και με flat bar. Εάν αγοραστεί με το flat bar με τι κόστος το μετατρέπω σε κούρσα; 

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πολύ φτηνή σειρά

θα προτιμούσα το ideal

που είναι και πιο φτηνό

μην μπεις σε διαδηκασία μετατροπής fb σε κούρσα

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

τελικά εσύ πήρες ποδήλατο ?

Orestis10
Απών/απούσα

Όχι ακόμη. Ψάχνω μήπως βρω endurance road bike με 28mm πάχος ελαστικού. 

Orestis10
Απών/απούσα

Παρατηρώ ότι πολλά road bikes κατηγορίας endurance έχουν μετά την εισαγωγική σειρά (που είναι με κουρσοφρενα) μια κατηγορία ποδηλάτων με δισκόφρενα τα οποία είναι όμως μηχανικά. Μετά ακολουθεί η επόμενη κατηγορία με υδραυλικα δισκόφρενα με τιμή ακόμη υψηλότερη. Πέφτει αρκετο θάψιμο στα μηχανικά δισκόφρενα και αναρωτιέμαι...τόσο χάλια είναι που είναι ΚΑΙ χειρότερα από τα κουρσοφρενα; Δεν φρενάρουν καλά; Θέλουν συντήρηση; Τι αρνητικό έχουν τελοσπαντων;

Ρωτάω γιατί 28ρια ελαστικά που ψάχνω φοράνε μόνο τα road bikes με δισκόφρενα. 

Από εβδομάδα θα δοκιμάσω για μεγάλη βόλτα ενα road bike κλασικό με κουρσοφρενα και 25αρι ελαστικο και θα δω πόσο "κοπανάει" σε πραγματικές συνθήκες. 

geatle
Απών/απούσα

πολυ συζητηση πεφτει σε αυτο το θεμα οποτε ειπα να ερθω και εγω.

καταρχας τα φαρδυτερα λαστιχα επικρατησαν επειδη ειναι πιο ανετα αλλα και πιο γρηγορα. εσυ θες κουρσα - αγωνιστικο δρομου? ή θες κατι πιο χαλαρο? οποτε μηπως να κοιτουσες τα λιγο πιο touring - adventure friendly.

fuji, kona, surly και αλλα.

γενικα μπορεις να παρεις ενα ανετο κουρσοειδες να βαλεις λεια λαστιχα και να χαμηλωσεις το τιμονι.

Orestis10
Απών/απούσα

Geatle, ψάχνω στην κατηγορία endurance roads. Την θέλω την άνεση, δεν έχω σκοπό να σπάω τα κοντέρ :). Για αυτό άλλωστε αναρωτήθηκα και για πλάτος ελαστικού μεγαλύτερου από 25mm. 

Σήμερα μόλις είδα το Fuji Sportif 2.3 (https://www.fujibikes.com/usa/bikes/road/endurance/sportif/sportif-2-3) που είναι σε τιμή 750 ευρώ. 700Χ30 ελαστικό, carbon πιρούνι, 2Χ8 claris (50/34 και 11/34 πίσω). 

και το Scott Speedster 30 (https://www.scott-sports.com/dk/en/product/scott-speedster-30-bike?article=274760021) που είναι σε τιμή 800 ευρώ. 700Χ28 ελαστικό, carbon πιρούνι, 2Χ9 Sora (50/34 και 11/32 πίσω).

Και πάντα παίζει το Cube Attain 2020  (https://www.cube.eu/en/2020/bikes/road/road/attain/cube-attain-greynflashyellow-2020/) σε τιμή 760 ευρώ, 700Χ25 ελαστικό, carbon πιρούνι 2Χ8 Claris (50/34 και 11/34 πίσω).

Οι άλλες επιλογές (π.χ. Bianchi Via Nirone 7) είναι ψηλά χρηματικά για να έχω carbon πιρούνι. Αν θα έκανα μία εξαίρεση χρηματικά (950 ευρώ) θα ήταν για το Cube Attain Pro (https://www.cube.eu/en/2020/bikes/road/road/attain/cube-attain-pro-blacknorange-2020/) με μηχανικά δισκόφρενα (για τα οποία έχω τις απορίες μου που αναφέρω 2 post παραπάνω) το οποίο εμφανισιακά ειναι ΚΟΥΚΛΑ.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Orestis10 wrote:
Αν θα έκανα μία εξαίρεση χρηματικά (950 ευρώ) θα ήταν για το Cube Attain Pro (https://www.cube.eu/en/2020/bikes/road/road/attain/cube-attain-pro-blacknorange-2020/) με μηχανικά δισκόφρενα (για τα οποία έχω τις απορίες μου που αναφέρω 2 post παραπάνω) το οποίο εμφανισιακά ειναι ΚΟΥΚΛΑ.

Κόλλησε το μάτι λοιπόν ε?

Είναι όμορφο, αλλά και προσεγμένο, ρίξε μια ματιά στις λειασμένες κολλήσεις στο σκελετό. Έχει πέσει δουλειά, γιαυτό ανεβαίνει και η τιμή....

Επίσης πάς σε tapered ποτήρια, ψιλοαέρο στεφάνια και (για μένα βασικό) τσέκαρε πόσο όμορφα διαβαθμίζονται τα νούμερα του σκελετού 47, 50, 53, 56, 58, 60, 62 !!!! Ακόμα και τα ελαστικά είναι continental.... Έχει πέσει δουλίτσα και μπόλικη προσοχή....

.... και μετά βλέπεις και το ATTAIN, σε πολύ καλύ τιμή, με σωστά πατήματα, σχεδόν πανομοιότυπο frameset (οκ, δεν έχει δισκόφρενα... αλλά τα χρειάζεσαι?) και μένεις με την ερώτηση: άραγε που πάνε αυτα τα επιπλέον 950-660 = 290 ευρώ??????!!!!!

.... μπλέξαμε.....!!!!!

Orestis10
Απών/απούσα

760ευρω το attain 2020! O δαίμων του τυπογραφείου που έλεγαν παλια!!! Και πάλι η διαφορά σημαντική RockaRolla (950-760=190 ευρώ), τα λες ωραία! 

Orestis10
Απών/απούσα

Για το Scott Speedster 30 (και το 20 θα συζητούσα με Tiagra σειρα) και το Fuji Sportif 2.3 κανείς που να έχει άποψη;

Το Scott Speedster 20 το δοκίμασα εχθές και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ! Endurance γεωμετρία, άνετο στην οδήγηση χωρίς κοπανημα.

Τα άλλα δεν έχω καταφέρει να τα κάνω test για αυτό ρωτάω αν ξέρει κάποιος. 

Orestis10
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Κάτοχος του Scott Speedster 20 μαυρο πλέον!!!! Θα επανέλθω με εντυπώσεις σύντομα! 

ninpo
Εικόνα ninpo
Απών/απούσα

Καλές βόλτες σου εύχομαι.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

καλές βόλτες και από εμένα

και ανέβασε καμιά φωτο

:D

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Με γειά!
Για ανέβα και σε μια ζυγαριά μαζί του, να δούμε πόσο (ακριβώς) ζυγίζει, έτσι for the record.

contact