Ασπρόπυργος...

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
megas219
Απών/απούσα

Καλησπέρα,

Εργάζομαι στον Ασπρόπυργο και μένω Αγία Βαρβάρα. Από πέρυσι σκέφτομαι, τουλάχιστον δοκιμαστικά, μία μέρα την εβδομάδα (μάλλον Παρασκευή) να πάω και να έρθω στη δουλειά με το ποδήλατο.

Για το συγκεκριμένο, με είχε εμπνεύσει ο δ/ντης μια μεγάλης αμερικάνικης εταιρείας, που είχα την τύχη να γνωρίσω σε ένα συνέδριο. Ο τύπος έκανε δύο φορές την εβδομάδα 40 χλμ (πήγαινε-έλα) για την δουλειά του. Όταν μετακόμισε μακρύτερα, το έκανε μία φορά (80 χλμ πήγαινε έλα...). Βέβαια, δική του επιχείρηση είχε, φαντάζομαι θα είχε και ντουζιέρα στο γραφείο του...

Γιατί το σκέφτομαι και δεν το έχω κάνει ακόμα; Όποιος γνωρίζει τη διαδρομή θα καταλάβει ότι γίνεται της κακομοίρας. Το κομμάτι απο το Χαϊδάρι και μετά είναι κάτι μεταξύ εθνικής οδού και Κηφισίας σε μποτιλιάρισμα.

Κάνει κάποιος αυτή τη διαδρομή ήδη; Αν ναι, θα με βοηθούσε η εμπειρία του.
Γενικά τι άποψη έχετε;

Ευχαριστώ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

...είναι πράγματι λίγο δύσκολο.

Απλές συμβουλές:
1. Άρχισε από τώρα που ο καιρός είναι δροσερός ώστε να μην ιδρώνεις πολύ.
2. Φόρα κράνος
3. Οπωσδήποτε φωσφοριζέ γιλέκο κίτρινο με αντανακλαστικές λωρίδες ώστε να σε αντιλαμβάνονται πολύ πιο γρήγορα και από μεγαλύτερη απόσταση.
4. Φόρα κράνος
5. Οδήγα στη μέση της βοηθητικής λωρίδας. Ποτέ στην άκρη της γιατί μπορεί να νομίσει κάποιος ότι χωράει να περάσει ανάμεσα σε σένα και τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στις δύο κύριες λωρίδες, αλλά τελικά να έχει κάνει λάθος εκτίμηση και να το ανακαλύψει αφού σε στείλει για ραδίκια.

Καλή επιτυχία.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

3-5 φορες το μηνα πάω σε αποθήκες εκεί για δουλειά.
Σκεφτόμουν καιρό να καβαλήσω να το κάνω με ποδήλατο.
Έκατσα στα αυγά μου ο κότας.
Το βλέπω πολύ επικίνδυνο…και κάθε φορά που λέω ΝΑΙ ΡΕ τι να έρθω με το ποδήλατο …ΤΣΟΥΠ ένα μαχήμι εμφανίζεται με το ποδήλατό του.
Ε μετά επιστρέφω στο …είμαι κότα και τα λοιπά.

Καλό δρόμο και το νου σου.
Βάλε και τα φωτάκια να αναβοσβήνουν ακόμα και τη μέρα ξέρω εγω.
Είναι πολλοί οι κάφροι.
Τη γέφυρα την αποφεύγεις αν πας από πανω? Φαντάζομαι ναι.(ή ειναι πριν απο εκεί που ξεκινάς?)
Επίσης δύσκολο σημείο είναι εκει που είναι ο Φούρνος ο μεγάλος,τα everest κτλ και λίγο πριν που έχει τη στροφη (όπως τα βλέπω με το αμάξι δηλαδή)

Επίσης, πήγαινε να αγοράσεις TEVA υγρά μαντήλια για ηλικιωμένους. Είναι μεγάλα, μυρίζουν ωραία και βολεύουν περισσότερο από τα μικρά.
Με 3-4 μπορείς να ‘πλυθείς’ ολόκληρος με πολύ καλά αποτελέσματα. (παίζουν και στο jumbo πιο φθηνά αλλα δεν τα εχω δοκιμάσει)

megas219
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Ειδικά αυτό με τα υγρά μαντηλάκια (τρελή χρήση στο στρατό), δεν το είχα σκεφτεί καθόλου για αυτή την περίπτωση.

Μέχρι στιγμής, πηγαινοέρχομαι στο μεταπτυχιακό (αμπελόκηπους) τα απογεύματα και ειδικά όταν γυρνάω, είναι τεράστια απόλαυση, γιατί παρόλο που έχω όλη τη μέρα στο κεφάλι μου, ξεχνιέμαι και γουστάρω απίστευτα την ποδηλατοβόλτα!

Εσείς τι διαδρομές κάνετε;

Τελικά κράνος να φορέσω ;
(αστειεύομαι)

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

megas219
Απών/απούσα

35?! Μπράβο! Δεν μετράει αν δουλεύεις σε εταιρεία κουριερ με ποδήλατα...
Έχει σημασία και που τα κάνεις. Πλάκα Μοναστηράκι ή Κηφισίας;

Ende_Neu
Εικόνα Ende_Neu
Απών/απούσα

Λοιπόν, θα σου πω τι κάνω εγώ : το γραφείο μου είναι στα Άνω Πατήσια κ μένω στο Δάσος Χαϊδαρίου. Ήμουν κότα - όπως πολύ σωστά προείπατε κ εσείς - αλλά επειδή μου αρέσει πολύ το ποδήλατο (κ η οικονομία στην τσέπη), είπα να το επιχειρήσω. Καταρχάς, δοκίμασα να ρυθμίσω το navigator σε προφίλ ποδηλάτου (για να αποφύγει μεγάλες υψομετρικές και κεντρικές λεωφόρους). Όντως, η διαδρομή που βρήκα εν τέλει, με βόλεψε (κινούμαι στην Καβάλας, μόνο σε ένα μικρό κομμάτι κ μόνο στην επιστροφή, περίπου από το Παλατάκι μέχρι τη στροφή των Goodys - Δάσος Χαϊδαρίου -, κατά τα άλλα μόνο στενά κ.λπ.). Την 1η φορά αγκομάχησα, το ίδιο κ τη 2η. Με τα πολλά το συνήθισα κ για να μην τα πολυλογώ, κάνω περίπου 3 φορές τη βδομάδα 21χλμ. (10 στο πήγαινε και 11 στο έλα), σύνολο δηλαδή 63 χλμ. χοντρικά. Ποδηλατώ πάντα με έξτρα μπλούζα κ έχω μια καθαρή καβάτζα, στο σακίδιο.

Είναι καθαρά θέμα συνήθειας, η μέση ταχύτητά μου είναι γύρω στα 15-16 χλμ/ώρα (έτσι λέει τουλάχιστον το runkeeper) αλλά έχω μεγάλες υψομετρικές (δηλαδή συνολικά, καμιά 100άρα στο πήγαινε και 150 στο έλα, Πελασγίας-Φαβιέρου-Καβάλας για τους Περιστεροχαϊδαριώτες). Έχε το νου σου να οδηγείς αρκετά δεξιά (εγώ προσωπικά, πάω άκρα δεξιά, προτιμώ δηλαδή να πέσω στο πεζοδρόμιο παρά να με πάρει κανένας μαζί του) κ με το ένα μάτι σχεδόν καρφωμένο στον αριστερό σου καθρέφτη. Γενικά δεν μου έχει τύχει κάτι το τρελό ή περίεργο (το πιο εξτρίμ είναι οι πόρτες των αυτοκινήτων που ανοίγουν όποτε και όπου γουστάρουν). Κράνος, φώτα και λοιπά συναφή, δεν τα αναφέρω καν, είναι αυτονόητα.

Γκουντ λακ, μην το πολυσκέφτεσαι, μια απόφαση είναι, η καλύτερη πρωινή γυμναστική.

Υ.Γ. Με το αυτοκίνητο κ χωρίς κίνηση, κάνω περίπου 25 λεπτά, με το ποδήλατο 40 σκάρτα, αυτό λοιπόν κ αν αποτελεί κίνητρο !

Υ.Γ.2 Το ποδήλατο είναι ένα σπαστό 26άρι, TERN (joe c21), με αρκετά πράγματα όμως αλλαγμένα πάνω του (σέλα, λεβιεδομανέτες, μεσαία τριβή, grip, στεφάνια, λάστιχα κ.λπ.).

contact