Γεια χαρά, σας καλοσπερίζω.
Μόλις τέλειωσα το να ψήσω το μοσχαρινό που ψώνισα το πρωῖ. Το μαρίναρα για κάποιες ώρες.
Το Σάββατο θα κάνω το τραπέζι για τους φίλους, άρα αρχίζω σχετικά νωρίς.
Λοιπόν, το να ψήσεις από τη μια σημαίνει για μυοπειακά προβατάκια σαν κι εμένα ότι δεν βλέπουν καλά· από την άλλη, τα χέρια έλαβαν κοσμητική θεραπεία.
Αυτό όμως που μου άρεσε το περισσότερο είναι να δίνω την τιμή σε κάθε κομματάκι του κρέατος.
Όταν ερθούνε το Σάββατο, ας το απολαύσουμε όλοι.
Δυο ημέρες αργότερα: μια φίλη ήρθε να γουστάρει, με το σχολιασμό: «Δε θα επιβιώσει μέχρι αύριο.»
Δίκιο είχε, παρά λίγο αδειάσαμε την κατσαρόλα με το φίλο από το Αμβούργο.
Σας αγαπώ πάρα πολύ
Categories:
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Κωστάνζα, καλή επιτυχία!
Και φυσικά είναι μια μορφή ευτυχίας να μαγειρεύει κάποιος για τους φίλους του και να τους αρέσουν τα φαγητά και να τα απολαύσουν...μεγάλη χαρά να μοιράζεσαι την ευχαρίστηση τόσο σημαντικών αισθήσεων, όπως η γεύση και η οσμή...
παλιά που μπορούσα, όταν μαγείρευα έπινα και το κρασάκι μου ταυτόχρονα κι άκουγα τη μουσικούλα μου...ήταν πάρτυ το ίδιο το μαγείρεμα...Μια φορά το χρόνο κάναμε ένα μεγάλο πάρτυ κι έφτιαχνα επί δυό μέρες τον μπουφέ...
τρώγαμε και πίναμε όλη νύχτα και συζητούσαμε και τσακωνόμασταν όλη νύχτα κι όταν τέλειωνε, ευχόμασταν και του χρόνου και πέρνανε και μεζεδάκια για το σπίτι οι πιο πολλοί, οπότε οι ποσότητες ήταν πάντα πλεονάζουσες...
και δεν υπάρχει πιο γοητευτικό θέαμα από έναν άντρα που μαγειρεύει για τη συντροφιά του σπιτιού και η γυναίκα του κάθεται στο τραπέζι ανέμελη με τους φίλους και ευχαριστιέται...δεν μου έχει συμβεί ως οικοδέσποινας, αλλά το έχω ζήσει με φιλικό ζευγάρι ως οικοδεσπότες...την ευτυχία του φίλου καθώς έψηνε τις υπέροχες μπριζόλες που μας σέρβιρε δεν την ξεχνώ ποτέ...τις σίτευε ο χασάπης κάμποσες μέρες πριν τις μαρινάρει κι όταν ψήνονταν ήταν λουκούμια!
Να περάσετε καλά Κωστάνζα μου! Πάντα τέτοια ωραία!!!