Έσκασε ο σκελετός Scott scale 80

64 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF... Ξενίζει επίσης ο μηρυκασμός/πιθηκισμός, της άκριτης χρησιμοποίησης λεξιλογίου. Το σκάω, αφορά κυρίως τις σαμπρέλες και τα ελαστικά. Έσκασα απο το κακό μου, Σκάει ο τζίτζικας (απο τη ζέστη). έσκασε μύτη ο Ταξίαρχος την ώρα που κάναμε bungee jumping. Σκάσαν τα νερά απο τη μηχανή.

https://obstetric.gr/index.php/maieftiki/toketos/esp... Σπάσαν τα νερά της συζύγου μου! (και τό λεγε ο Ιπτάμενος Μέρμηγκξ για το προφυλακτικό! χααααα χαα! )

Θέλω να πω ο ποιητής, οτι η χρήση τέτοιων εκφράσεων που κουβαλάνε μαζί τους τα "Μαστόρια' και πάντως δεν περιγράφουν την πραγματικότητα, είναι άστοχες και πιθανό κακομεταφρασμένες. (burst, explode) Μήπως ακούγεται και τίποτα την ώρα που ...'σκάνε" τα αλουμίνια?! ΔΕν έχω προσωπική εμπειρία, Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεις να αναρωτηθώ και εγώ ορισμένα πράγματα, αλλα θα επιτρέψεις να σου είπω, οτι πλέον(μετά το σκάσιμο), δίνεις έδαφος στο να υιοθετηθεί λάθος φιλοσοφία και νοοτροπία σε μιά ποδηλατική κοινότητα. Του τύπου δηλαδή:   " ΄΄΄΄ ααα ! μη πάρετε Αλουμινάτσα! θα σκάσουνε, Μην αγοράσετε Σκοτ, έχουν την τάση να σκάνε", γεγονός που σημαίνει οτι κάνεις συνένοχο καί τον εαυτό σου καί τον μέλλοντα καταναλωτή ,οτι "κάποια στιγμή του έβαλα πολύ αέρα, έσκασε", όπερ μεθερμηνευόμενον, ως φουσκωτό που είναι το Scott

φυσικά θα σκάσει, επειδή ξεπέρασα την μέγιστη πίεση. Αρα και οι σωλήνες λογικά φουσκώνουν, απο κάποια άγνωστη εσωτερική πίεση, άρα...σωστό και το τσεμπέρωμα λες και είναι καμια ύδρευση. Θέλω να πω γενικότερα, οτι ακομα και η χρήση της λέξεως έσκασα, υποδηλώνει ευθύνη, τόσο αγοραστική μεν, όσο και (κακής) χρήσης δε.

Τώρα πιά ξέρουμε: Δεν είν τα μέταλλα που σπάνε, Αλλα εμείς που τα σκάμε! (όχι τα χρήματα! αλλα κάνοντας χρήση υπερβολική με κοπανήματα, σκάμε τα σίδερα!).Άρα μήπως να λέγαμε..."έσπασε το πλαίσιο" ? στο πιό αδύναμο σημείο του? Εκεί που λογικά δεν έπρεπε να σπάσει?? Πάντως στο λιμάνι όλοι λένε "σίδερα είναι" (οτι δηλαδή όοοολα σπάνε, όλα χαλάνε", "λογικό είναι" μεταφράζω) Καλές δυναμικές, χωρίς σκασίματα και βόμβες βόλτες να έχετε όλοι σας. Προσοχή, achtunng. Σκάσιμο σκελετών. Τα θραύσματα μας περιμένουν. Βάλτε κράνη! χα χα!

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

https://www.infokids.gr/espasan-ta-nera-ola-osa-prep...

ΤΑ στερεά σκάνε, τα υγρά σπάνε, Τι γινεται ρε παιδιά?! ένα Μηχανικό!

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Σαν μηχανολόγος σχεδιαστής, που έχω σχεδιάσει απειρα μηχανηματα βαριάς βιομηχανίας, η εξηγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ενδεχομένος το πάχος του αλουμινίου στο συγκεκριμενο σημείο που φωλιαζει το ρουλεμάν να μην ήταν αρκετό, σε συνδιασμό με μία πολυ σφικτη ανοχή να προκάλεσαν την ρωγμη.το αλουμινιο είναι ενα υλικό που έχει μνήμη, ενδεχομένος αν εκανες μεγαλύτερη και πιο αγρια χρήση, να το είχε εμφανήσει νωρίτερα, τετοιες αστοχίες όμως σε σοβαρές εταιρίες που χρησιμοποιουν πλέον 3D προγράμματα για τον σχεδιασμό πλαισίων και σίγουρα πεπερασμένα στοιχεία για να μελετησουν και να προσομοιώσουν τις τάσεις που αναπτύσονται και την κόπωση των υλικων, τείνουν να εκλίψουν. η τεχνολογία σε σχέση με 10 χρόνια πριν έχει ξεφυγει πλέον.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

johnny_alex wrote:
η τεχνολογία σε σχέση με 10 χρόνια πριν έχει ξεφυγει πλέον.

Το συγκεκριμένο είναι μοντέλο του 2009. Θα μπορούσε να είναι όντως κατασκευστική αστοχία;

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Κοίτα, όλα είναι πιθανά, γιαυτό και οι σοβαρές εταιρείες δίνουν σοβαρές εγγυήσεις και διατηρούν στοκ από ανταλλακτικά για πολλά χρόνια και τηρούν διαδικασίες χρονοβόρες και κοστοβόρες για διερεύνηση, έλεγχο, επιστροφή, αποστολή κλπ όσων δικαιούνται "κάλυψη από εγγύηση".

Από την άλλη, η Scott είναι μεγάλη εταιρεία, με πολλά πολλά ΠΟΛΛΑ χρόνια σε αλουμινένια ποδήλατα σε όλες τις κατηγορίες. Δεν έχει ακουστεί κάτι έντονα - εννοώ επαναλαμβανόμενες αστοχίες σε κάποιο μοντέλο ή μέρος σκελετού ή εξάρτημα / περιφερειακό.... οπότε θα ξαναμαναεπαναλάβουμε ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ / ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ......

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

http://www.bellatisport.com/shop/category/423/Look_V...

πάρε μιά κουρσούλα, με εποξική κόλληση (αλουμινένιες μούφες, κάρμπον σωληνάκια!), Νος, να σε δει ο Θεός! χα χα! (πλάκα κάνω, εννοείται δεν είναι διαφήμιση, αλλα τα βλέπω εδώ και πέντε χρόνια, έχουν ξεκινήσει απο 1500, και πέφτουν...πέφτουν, πέφτουν!)

Πάντα όρθιοι όλοι!

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:

johnny_alex wrote:

η τεχνολογία σε σχέση με 10 χρόνια πριν έχει ξεφυγει πλέον.

Το συγκεκριμένο είναι μοντέλο του 2009. Θα μπορούσε να είναι όντως κατασκευστική αστοχία;

Σαφώς θα μπορουσε, για παράδειγμα συνεργάζομαι με πολλες εταιρίες από Κίνα στις οποίες δίνω κάποια εξαρτήματα φασόν, εκ των οποίων κάποια είναι χυτά. Η μήτρα κάνει πχ ενα ευλογο ποσό, αλλά για να έχει τις προδιαγραφές που ζητάω όταν το συγκεκριμένο μηχάνημα πάει Γερμανία ή Αγγλία με αυστηρές νόρμες συντηρησης, τότε πρέπει να αλάζεται μετά από 20-30 κομμάτια, αρα ανεβάζει και το κόστος, όταν όμως στέλνω σε άλλη εταιρία το ίδιο εξάρτημα για μηχάνημα που θα στηλω σε χώρες όπως Σουδάν- Αλγερία-Βραζιλία που έχω ρίξει πολύ το κόστος, δεν ζητάω τις ιδιες προδιαγραφές, αρα με την ίδια μητρα μπορει να βγουν τα δεκαπλάσια κομμάτια, μερικές φορές όντως είχαν αστοχία, αλλά ήταν εν γνώση μου. όμως αν παρουσιαστεί η αστοχία στον πελάτη και ειναι εντος εγγυησης, οφείλω να τον καλύψω. Η τεχνολογία στα πεπερασμένα στοιχεία όχι σε σχέση με 10, αλλά μέσα σε 4-5 χρόνια πριν είναι η μέρα με την νυχτα. Ποιος θα φανταζόταν πριν απο 4-5 χρόνια ότι με ένα laptop μπορείς να κάνεις δυναμική αναλυση σε assembly ρομποτικού βραχίονα για να δεις τις καταπονήσεις. Ή Ποιος θα φανταζόταν 3D σχεδιασμό πριν απο 2 χρόνια χρησιμοποιώντας VR τεχνολογία. Το 2009 στα μάτια μου σε αυτές τις τεχνολογίες φαντάζει Μεσαίωνας. 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Πλάκα πλάκα η σωστή δουλειά θα ήταν ο φίλος basilzog να έφερνε το ποδήλατο στον φίλο johnny_alex να το μετρήσετε, να το σκανάρετε, να το περάσετε στο Solidwork και μετά στο Ansys να δείτε τι παίζει από αντοχές.
Αλλά και πάλι είναι και το κράμα.
Και είναι και το συγκεκριμέο χυτευμένο αντικείμενο τι του συμβαίνει ειδικά. Κόκκοι, φυσαλίδες, κάτι που συμβαίνει στο μίγμα, η θερμοκρασία που χυτεύθηκε κλπ κλπ.

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Ωραία τα παραπάνω θέματα, με τα solidwork και τα λοιπά, αλλα παίζει και αυτό που είπε αρχικά ο φίλος με το σκάσιμο. Ας το πούμε στρεσσάρισμα. Οι οδηγίες της Park Tool,  που είναι η κατασκευάστρια των επαγγελματικών ποδηλατικών εργαλείων, αναφέρει τα εξής:

Many headset cups are held in place by a “press fit”. The headset cup has a slightly larger diameter than the head tube inside diameter. Generally, differences of 0.1-0.25mm are considered adequate for a press fit. If the pressed cup is more than 0.3mm larger than the frame inside diameter, it may be very difficult to install, and frame damage may result

Δεν νομίζω να το λέει για να το λέει, ούτε για να πουλάει

https://www.parktool.com/blog/repair-help/head-tube-...

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.mtbr.com/threads/cracked-aluminum-frame-...

https://en.wikipedia.org/wiki/Headset_(bicycle_part)   οπου αναφέρει οτι (κάτω κάτω)

It is usually the lower cup that is affected     (δεν την "Ακούει στερεοφωνικά το head tube, αλλα μόνο η κάτω μεριά. Με αποτέλεσμα να γίνεται σάλος, οτι...Α, η Σκοτ, η Μασκότ,

έχει φλίδα, αντί butted σκελετό,  αλουμινο κοκακόλα κατάσταση και λοιπά). Θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω με τον φίλο που λέει για το σκάσιμο, εγώ θα το πω στρεσάρισμα.

https://www.parktool.com/blog/repair-help/headset-st...

Το αρραγές μέτωπο του σιδερενιου semi integratd με τις παλιομετρήσεις της Ρίτσι πίτσι Ritchey koritsi vallens, "νίκησε" στο πρεσσάρισμα το φτωχό λουμινάκι. Αρα όσο το ψάχνω, τόσο περισσότερο μου φαίνεται για φόλα η φήμη. Μιά χαρά τα σιάχνει η Σκοτ. Απλά θέλει και λίγο παραπάνω μυαλό, ειδικά όταν μοντάρεις ότι να ναι, χωρίς προετοιμασία parts. Ο πιό αδύναμος κρίκος την πληρώνει .Εκεί είναι παχύτερο, δεν ραγίζει τόσο εύκολα. Καλύτερα να του πάρεις λίγο ψωμάκι απο μέσα, να παίξεις αν χρειαστεί με την ανοχή, αφού ψαχτείς καλά, παρά να ψάχνεις να βρεις πόσα Σκότια παραταγμένα έχει ένα κάποιο σάιτ ΧΨ, ως αντιμάρκετινγκ. Ηθικό Δίδαγμα: Αγοράζουμε μουφάτα, χρωμολένια πλαισιάκια! χα χα!  και για να σοβαρευτώ λίγο, η βιασύνη στην συναρμολόγηση, ο ελλιπής ποιοτικός έλεγχος, η απροσεξία στις λεπτομέρειες και η έλλειψη της Τελικής Εικόνας και Αξίας του ποδηλάτου, έχουν κάνει την διεθνή παραγωγή ένα σούργελο, το οποίο καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε. Για αυτό, αναφέρω και πάλι ένα πολύ σωστό, ρηθέν απο τον Kktsol, οτι μας νοιάζει (πρέπει να μας νοιάζει), η ομοιογένεια, Η ποιότητα. Το φινίρισμα ουσίας όμως. Διαφορετικά, για ασήμαντα πράγματα, θα παίρνουμε σβάρνα ποδηλατάδες και φόρουμ

χωρίς αποτέλεσμα και ουσία, επιρρίπτοντάς τους μάλιστα Ευθύνες που δεν τους αναλογούν

Αντε και καλά μυαλά!

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

https://www.youtube.com/watch?v=ImP7QsuaOCU

ήταν σαν τούτες τις μέρες, χιονισμένος Φλεβάρης, όταν ο πιλότος (παρ΄ όλο που δεν ήταν έτοιμος για τέτοια δύσκολη πτήση) του μικρού αεροσκάφους, αποφάσιζε (μετά απο 17 ώρες πτήσης! και χιονοθύελλα) να πετάξει, και να πάρει μαζί του νέους ταλαντούχους μουσικούς.

https://www.mixanitouxronou.gr/elpizo-to-paliaeropla...

(τώρα που κολλάει αυτό?! μου ήρθε απο το Ρίτσι! ) .Το αφιερώνω στο φίλο που ποστάρισε αρχικά, ως 'my head set" οχι my head. Είναι πολύ της μόδας και αρκετά εύκολο να κατηγορούμε μάρκες για αστοχία υλικού. Ο σημαντικότερος όμως παράγοντας είναι η χρήση και βέβαια η σωστή συντήρηση-συναρμολόγηση του ποδηλάτου. Αυτά είναι τα θεματάκια του αλουμινίου. Δεν ενημερώνει, δεν φαίνεται η ρωγμή, ίσως γίνεται απο μέσα. Μόνο όταν θυμηθεί..εξωτερικεύει τα ...αισθήματά του για εμάς. Ας μην πυροβολάμε λοιπόν άκριτα τον πιανίστα και ας κοιτάξουμε μέσα μας. Τι κάναμε σωστά, και τι κάναμε λάθος. Ποιός θα πληρώσει τώρα την ηθική ζημιά που υφίσταται η Σκοτ?

basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα

Συμφωνώ μαζί σου, διάβασα όσο μπορώ πιο προσεκτικά αυτά που γράφεις και παραπέμπεις. Δύο email από τη μαμά εταιρεία με αδειάζουν και μου λένε ότι δεν με καλύπτει η εγγύηση, αν θέλετε τα ανεβάζω να τα διαβασετε . Κάνεις δεν μου είπε γιατί ο σκελετός καταστράφηκε , μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι σκελετό ( ούτε μεταχειρισμένο) , παρόλο που εγώ είχα ένα ποδήλατο που δεν είχε χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου, μόνο περιστασιακή χρήση. Άρα η Scott φταίει, η εγγύηση ξεκινά με " η Scott σας παραδίδει ένα άρτιο και σωστά συναρμολογημένο ποδήλατο..." 

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

basilzog wrote:

Συμφωνώ μαζί σου, διάβασα όσο μπορώ πιο προσεκτικά αυτά που γράφεις και παραπέμπεις. Δύο email από τη μαμά εταιρεία με αδειάζουν και μου λένε ότι δεν με καλύπτει η εγγύηση, αν θέλετε τα ανεβάζω να τα διαβασετε . Κάνεις δεν μου είπε γιατί ο σκελετός καταστράφηκε , μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι σκελετό ( ούτε μεταχειρισμένο) , παρόλο που εγώ είχα ένα ποδήλατο που δεν είχε χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου, μόνο περιστασιακή χρήση. Άρα η Scott φταίει, η εγγύηση ξεκινά με " η Scott σας παραδίδει ένα άρτιο και σωστά συναρμολογημένο ποδήλατο..." 

Στο εγραψα και πιο πανω στο εγραψαν και αλλοι. Δεν θες να το ακουσεις.

Η εγγυηση λεει οτι ισχυει για πεντε χρονια. Απο την στιγμη που εχουν περασει πεντε χρονια και μια ημερα δεν υπαρχει εγγυηση. Σε αυτο το κομματι η scott ειναι απολυτα καλυμενη οτι δεν εχεις εγγυηση εκτος εαν μπορεις να αποδειξεις (με τεχνικες εκθεσεις κτλ κτλ) οτι ειναι κατασκευαστικο ελλατωμα και δικαστικα να διεκδικησεις αποζημειωση (μην σου μπαινουν ιδεες, δεν υπαρχει περιπτωση να αποδειξεις σε ποδηλατο 12 χρονων οτι μιλαμε για κατασκευαστικο ελλατωμα και οχι κατι που εγινε λογω λαθους χρησης). Ενα αυτο.!!

Μπορεις να αποδειξεις περα καθε αμφιβολιας οτι στα 12 χρονια που ειχες το ποδηλατο ειχε μονο περιστασιακη χρηση και οχι παραξενη χρηση εκτος χαρακτηρα του ποδηλατου. Δεν μπορεις να το αποδειξεις εστω και εαν το ειχες στην κουτα τοσα χρονια. Δυο αυτο.!!

Εχεις κολλησει και επιμενεις για λαθος στην συναρμολογηση. Και γραφεις και τωρα "Αρα η scott φταει..........". Που δεν μπορω να καταλαβω που βγαινει αυτο το συμπερασμα. Ξαναλεω. Οποιοδηποτε λαθος στην συναρμολογηση φαινεται στα πρωτα χλμ αντε στις πρωτες ημερες αντε στον πρωτο μηνα. Δεν βγαινει προβλημα στην συναρμολογηση μετα απο τοσα χρονια. Χωρια που για τετοιο λαθος στην συναρμολογηση θα το ειχες καταλαβει με το που πιανεις το τιμονι (δεν θα γυρναγε κανονικα και ελευθερα). Κατι τετοιο θα το ειχες προσεξει εσυ, αν οχι εσυ καποιος σε καποιο απο τα σερβις που επρεπε να εχει το ποδηλατο σε ολα αυτα τα χρονια, καποιος που το ελενξε πριν στο παραδωσει κτλ κτλ κτλ.

Για αυτο που λες οτι εχεις δυο μαιλ απο την μαμα εταιρεια οτι σε αδειαζουν ειμαι σιγουρος οτι ειναι "αμυντικα" μαιλ στο αιτημα σου, το οποιο δεν μας εχει αναφερει αλλα οπως καταλαβαινω ειναι του στυλ "χαλασε ο σκελετος σε ενα ποδηλατο του 2009 και ειναι δικη σας ευθηνη γιατι δεν το μονταρατε καλα οποτε θελω αλλο σκελετο". Η απαντηση σε κατι τετοιο ειναι "ειναι μεσα στην εγγυηση??", "οχι", "δεν δικαιουστε αλλο σκελετο". Για μεταχειρισμενο σκελετο δεν ξερω πως το σκεφτηκες αλλα καμμια εταιρεια δεν δινει μεταχειρισμενο σκελετο.

Ξαναλεω οτι εαν δεν πηγαινες επιθετικα αλλα στο στυλ "εχω ενα δικο σας ποδηλατο και μου δημιουργηθηκε αυτο το προβλημα, τι μπορουμε να κανουμε?" θα σε βοηθουσαν, οπως εχει γινει και σε πολλους αλλους. Με αιτημα του στυλ οτι εσπασε ενα ποδηλατο 12 χρονων και φταιτε και θελω αλλο δεν υπαρχει περιπτωση να εκανες τιποτα. Θα παρεις την απαντηση "λυπουμαστε αλλα ειστε εκτος εγγυησης"

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Φίλοι μου συγνώμη που γράφω πάλι, αλλα το ποδήλατο αυτό έπεσε άδοξα και ηρωϊκά, χωρίς όμως να δώσει ποτέ μιά "μάχη" σε κανένα πεδίο, Χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα. Ο Γιάννης φοβάται το θεριό, και το θεριό το Γιάννη. Όταν παίρνεις τέτοια ποδηλατάρα, έχεις και κάποια χρόνια που δεν έχεις παρακολουθήσει τα τεχνολογικά δρώμενα, όταν βλέπεις λίγο το σφιχτούλι τιμόνι, ε, ...δεν θέλει και πολύ για να νομίζεις οτι αυτό το αίσθημα

(της λίίιιγο ελαφράς δυσκολίας περιστροφής του τιμονιού) ίσως είναι και ένα πλεονέκτημα για το Άτι μας. Κατα κάποιο τρόπο, παρόμοιο ψυχολογικό φαινόμενο, παρουσιάζεται και στην μεσαία τριβή: Δεν πρέπει να ερμηνεύουμε την "σφιχτότερη" περιστροφή ως ντε και καλά κάτι κακό. Είναι το ελαφρό, ανεκτό, φυσιολογικό, πρό σφιξιματάκι, που δημιουργείται και απο τις στεγανοποιήσεις. Με τα χρόνια αυτό βέβαια, και με σκληρή χρήση θα αποκτήσει τζογάκο. Ούτε η απόλυτη χαρχαλο-περιστροφή είναι καλή. Το χέρι δύσκολα θα καταλάβει τις εργοστασιακές προφορτίσεις. Αλλο το χέρι βέβαια και αλλο το πόδι. Κανονικά μιά περιστροφή (ημίσεια ή παραπάνω), ελεύθερη και ανεμπόδιστη, με το βάρος του τιμονιού, θα έπρεπε να είναι ένα must προκαταρκτικό, ως απόλυτα αναγκαίος Ελεγχος ποδηλάτου. Είμαστε όμως όλοι εμείς, οι μή αθλητές και επαγγελματίες, σε θέση να καταλάβουμε πόσο σφιχτό είναι το σφιχτό ή πόσο πρέπει τελικά να είναι? Τι είναι σφιχτό?! Τόσο σφιχτό ωστε να μην χαρχαλεύει, αλλα και τόσο "χαλαρό" ωστε να περιστρέφεται. Λυπάμαι πολύ φίλε Βασίλη αν έγιναν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς το θέμα του ποιός παρέδωσε αρύθμιστο το ποδήλατο σε εσένα, ξεφεύγει απο την αρμοδιότητα της Σκοτ. Το ποδηλατάδικο φταίει, επειδή έρχεται σε κούτα. Σαν το σκυλί στο αμπέλι σκοτώθηκε το ποδήλατό σου. Εννοείται πως δεν σε κατηγορώ για αυτό, αντίθετα τα βάζω με την δική μας, υποσυνείδητη άγνοια και έγνοια, της λειτουργίας βασικών μερών του ποδηλάτου. Απο εκεί που το πήρες, και πάντως όχι απο τη Σκοτ, απο τον μονταριστή, έπρεπε να πας, να του το φορέσεις καπέλο το πλαισιο ή το ποδηλατο όλο. Αλλα να πας και να ξαναπάς, Να πας σταδιακά, στον πρώτο έλεγχο, Τόοοτε έπρεπε να είχες πάει. Με συγχωρείς που αρχικά έγραψα κάπως επιθετικά πάνω σου, αλλα εδώ μέσα, δεν ξέρουμε με ποιόν μιλάμε. Πιθανό (λέμε τώρα) να είσαι κάποιος αντιπρόσωπος ποδηλατικής εταιρείας. Διόλου απίθανο να είσαι και ποδηλατάς. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Το κακό είναι ο στιγματισμός της εταιρείας Σκοτ. Το αρνητικό βγαίνει απο τις σχέσεις μας. Τι περιμένουμε εμείς απο το ποδηλατο, και τι περιμένει αυτό απο εμάς. Γιατι μή μου πεις οτι την σφιχτή, υπερβολικά ίσως σφιχτή περιστροφή την ερμήνευσες εσύ ή φίλος σου ή ποδηλατάς ως "πωωω ρε φίλε...Μοτοσυκλέτα. Κοίτα πόσο δύσκολα-σφιχτά, γυριζει το τιμόνι".. Αντίθετα πρέπει να κοιτάμε και πιό πέρα, και να αναρωτιόμαστε ..."μα καλά...Στο βουνό πως θα συμπεριφερθεί"?????? Με μιά τσάντα στην μία μεριά φορτωμένο, μιά βαριά έστω σακουλα, πως θα μπορέσω να στρίψω??? Οπότε το πιθανότερο είναι η λύση ως αποτέλεσμα να είναι μόνο η γνώση. Ας προσέχαμε. Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει γκρίζο (δώσε μου μεταχειρισμένο ποδηλατο), παρα μόνο black and white. Αυτά άλλωστε είναι και τα χρώματα της μαμάς Σκοτ. Mε ένα ταυ, όλως τυχαίως, scot είναι το πρόστιμο. Ας είναι αυτό το scale η τελευταία ζημιά που παθαίνουμε. Εύχομαι να χαρείς το νέο σου ποδήλατο, βγαίνοντας πλουσιότερος σε εμπειρίες, κοιτάζοντας μόνο μπροστά, χωρίς να αναθεματίζεις το "πίσω". Αλλωστε νομίζω πως αυτή είναι η χαρά της ποδηλατοσύνης

https://www.scott-sports.com/us/en/page/history

Καλές βόλτες και μη μασάτε, Αυτά ας σπάνε, ραγίζουνε, Εμείς να είμαστε γεροί και όρθιοι

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Περίεργο όμως που ο Κεφαλάς, ένα μεγάλο κεφάλαιο  στην ποδηλασία, υπέπεσε σε τέτοιο κεφαλο λάθος ("head mistake") με τις συσφίξεις.

Tο manual της Ριτσι (για το headset) λέει για  risk breakage, ενώ της Scott, μονο για υπερβολικό σφίξιμο μεσαίας τριβής συνιστά προσοχή και μέτρημα με ροπόκλειδο και τα λοιπά. Κανονικά πρέπει να πιέσεις ξανά, στον Κεφαλά, να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις (ε ,θα είναι και μεγάλο πολύ μεγάλο κατάστημα πιά....Με την κρίση πήραν απο αυτόν πολλά ποδήλατα, και δεν ανέπτυξε δικλείδες ασφαλείας, ποιοτικού ελέγχου και εκει πρέπει να έγινε το κράου) και τουλάχιστον να καταλάβει το θέμα σου. Είναι θέμα καταστήματος αγοράς, επειδή έρχονται μεν σε κουτες, ίσως είναι προ σφιγμένο, αλλα υποχρεούται κι όλας ο Κεφαλάς, ως τελική παράδοση του εμπορεύματος, να δώσει το τελικό οκ. Αυτός είναι σε δυνατότερη θέση. Εμείς, ως πιό αδύναμοι όμως, έχουμε το μέσο της πίεσης, της ένωσης και της φωνής. Τυπική είναι η λήξη της εγγύησης, ας μη γελιόμαστε, εδώ, σε αυτήν την περίπτωση. Στείλε τους μήνυμα με ένα video απο youtube.com που δείχνει τον ορθό έλεγχο, προετοιμασία και τοποθέτηση -δοκιμή του head set. Έστω και πολύ αργά, προσπάθησε να ταρακουνήσεις τα νερά. Υπάρχει και η ηθική εγγύηση, το γαμώτο που λέμε και το φιλότιμο. Υπάρχουν οι πλήρεις αποζημιώσεις (δεν την παίρνεις), αλλα και οι μερικές αποζημιώσεις. Όχι όμως με μεταχειρισμένο. Αν υπήρχε κατανόηση, αλλα και αποδείξεις οτι ...δεν πηγες αλλού, δεν καρα έσφιξε κάποιος και λοιπά, αν σε γνώριζε ο Κεφαλάς, οτι κάνεις βελούδινη χρήση και λοιπά, τότε ίσως και μόνο τότε να είχες πιθανότητα 1/10000 να σε αποζημιώσει. Είναι σκληρά τα πράγματα, έχουν και αυτοί ένα δίκιο, αλλα και εμείς πρέπει να επαγρυπνούμε ως καταναλωτές. Ακόμα και απο "την απομάκρυνση απο το ταμείο", λίγες ώρες ίσως απο την παραλαβή, το σαράκι της υπερβολής ήταν ήδη εκεί, απλά δεν το είχες καταλάβει. Είναι κρίμα μεν, αλλα το σίγουρο είναι πως είτε θα το ξεπεράσεις με λύση πατέντα, σφίξιμο (δεν είναι οτι καλύτερο), είτε θα πάρεις ένα νέο, καλύτερο ποδήλατο

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

johnheret wrote:

Φίλοι μου συγνώμη που γράφω πάλι, αλλα το ποδήλατο αυτό έπεσε άδοξα και ηρωϊκά, χωρίς όμως να δώσει ποτέ μιά "μάχη" σε κανένα πεδίο, Χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα. Ο Γιάννης φοβάται το θεριό, και το θεριό το Γιάννη. Όταν παίρνεις τέτοια ποδηλατάρα, έχεις και κάποια χρόνια που δεν έχεις παρακολουθήσει τα τεχνολογικά δρώμενα, όταν βλέπεις λίγο το σφιχτούλι τιμόνι, ε, ...δεν θέλει και πολύ για να νομίζεις οτι αυτό το αίσθημα

(της λίίιιγο ελαφράς δυσκολίας περιστροφής του τιμονιού) ίσως είναι και ένα πλεονέκτημα για το Άτι μας. Κατα κάποιο τρόπο, παρόμοιο ψυχολογικό φαινόμενο, παρουσιάζεται και στην μεσαία τριβή: Δεν πρέπει να ερμηνεύουμε την "σφιχτότερη" περιστροφή ως ντε και καλά κάτι κακό. Είναι το ελαφρό, ανεκτό, φυσιολογικό, πρό σφιξιματάκι, που δημιουργείται και απο τις στεγανοποιήσεις. Με τα χρόνια αυτό βέβαια, και με σκληρή χρήση θα αποκτήσει τζογάκο. Ούτε η απόλυτη χαρχαλο-περιστροφή είναι καλή. Το χέρι δύσκολα θα καταλάβει τις εργοστασιακές προφορτίσεις. Αλλο το χέρι βέβαια και αλλο το πόδι. Κανονικά μιά περιστροφή (ημίσεια ή παραπάνω), ελεύθερη και ανεμπόδιστη, με το βάρος του τιμονιού, θα έπρεπε να είναι ένα must προκαταρκτικό, ως απόλυτα αναγκαίος Ελεγχος ποδηλάτου. Είμαστε όμως όλοι εμείς, οι μή αθλητές και επαγγελματίες, σε θέση να καταλάβουμε πόσο σφιχτό είναι το σφιχτό ή πόσο πρέπει τελικά να είναι? Τι είναι σφιχτό?! Τόσο σφιχτό ωστε να μην χαρχαλεύει, αλλα και τόσο "χαλαρό" ωστε να περιστρέφεται. Λυπάμαι πολύ φίλε Βασίλη αν έγιναν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς το θέμα του ποιός παρέδωσε αρύθμιστο το ποδήλατο σε εσένα, ξεφεύγει απο την αρμοδιότητα της Σκοτ. Το ποδηλατάδικο φταίει, επειδή έρχεται σε κούτα. Σαν το σκυλί στο αμπέλι σκοτώθηκε το ποδήλατό σου. Εννοείται πως δεν σε κατηγορώ για αυτό, αντίθετα τα βάζω με την δική μας, υποσυνείδητη άγνοια και έγνοια, της λειτουργίας βασικών μερών του ποδηλάτου. Απο εκεί που το πήρες, και πάντως όχι απο τη Σκοτ, απο τον μονταριστή, έπρεπε να πας, να του το φορέσεις καπέλο το πλαισιο ή το ποδηλατο όλο. Αλλα να πας και να ξαναπάς, Να πας σταδιακά, στον πρώτο έλεγχο, Τόοοτε έπρεπε να είχες πάει. Με συγχωρείς που αρχικά έγραψα κάπως επιθετικά πάνω σου, αλλα εδώ μέσα, δεν ξέρουμε με ποιόν μιλάμε. Πιθανό (λέμε τώρα) να είσαι κάποιος αντιπρόσωπος ποδηλατικής εταιρείας. Διόλου απίθανο να είσαι και ποδηλατάς. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Το κακό είναι ο στιγματισμός της εταιρείας Σκοτ. Το αρνητικό βγαίνει απο τις σχέσεις μας. Τι περιμένουμε εμείς απο το ποδηλατο, και τι περιμένει αυτό απο εμάς. Γιατι μή μου πεις οτι την σφιχτή, υπερβολικά ίσως σφιχτή περιστροφή την ερμήνευσες εσύ ή φίλος σου ή ποδηλατάς ως "πωωω ρε φίλε...Μοτοσυκλέτα. Κοίτα πόσο δύσκολα-σφιχτά, γυριζει το τιμόνι".. Αντίθετα πρέπει να κοιτάμε και πιό πέρα, και να αναρωτιόμαστε ..."μα καλά...Στο βουνό πως θα συμπεριφερθεί"?????? Με μιά τσάντα στην μία μεριά φορτωμένο, μιά βαριά έστω σακουλα, πως θα μπορέσω να στρίψω??? Οπότε το πιθανότερο είναι η λύση ως αποτέλεσμα να είναι μόνο η γνώση. Ας προσέχαμε. Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει γκρίζο (δώσε μου μεταχειρισμένο ποδηλατο), παρα μόνο black and white. Αυτά άλλωστε είναι και τα χρώματα της μαμάς Σκοτ. Mε ένα ταυ, όλως τυχαίως, scot είναι το πρόστιμο. Ας είναι αυτό το scale η τελευταία ζημιά που παθαίνουμε. Εύχομαι να χαρείς το νέο σου ποδήλατο, βγαίνοντας πλουσιότερος σε εμπειρίες, κοιτάζοντας μόνο μπροστά, χωρίς να αναθεματίζεις το "πίσω". Αλλωστε νομίζω πως αυτή είναι η χαρά της ποδηλατοσύνης

https://www.scott-sports.com/us/en/page/history

Καλές βόλτες και μη μασάτε, Αυτά ας σπάνε, ραγίζουνε, Εμείς να είμαστε γεροί και όρθιοι

Περίεργο όμως που ο Κεφαλάς, ένα μεγάλο κεφάλαιο  στην ποδηλασία, υπέπεσε σε τέτοιο κεφαλο λάθος ("head mistake") με τις συσφίξεις.

Tο manual της Ριτσι (για το headset) λέει για  risk breakage, ενώ της Scott, μονο για υπερβολικό σφίξιμο μεσαίας τριβής συνιστά προσοχή και μέτρημα με ροπόκλειδο και τα λοιπά. Κανονικά πρέπει να πιέσεις ξανά, στον Κεφαλά, να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις (ε ,θα είναι και μεγάλο πολύ μεγάλο κατάστημα πιά....Με την κρίση πήραν απο αυτόν πολλά ποδήλατα, και δεν ανέπτυξε δικλείδες ασφαλείας, ποιοτικού ελέγχου και εκει πρέπει να έγινε το κράου) και τουλάχιστον να καταλάβει το θέμα σου. Είναι θέμα καταστήματος αγοράς, επειδή έρχονται μεν σε κουτες, ίσως είναι προ σφιγμένο, αλλα υποχρεούται κι όλας ο Κεφαλάς, ως τελική παράδοση του εμπορεύματος, να δώσει το τελικό οκ. Αυτός είναι σε δυνατότερη θέση. Εμείς, ως πιό αδύναμοι όμως, έχουμε το μέσο της πίεσης, της ένωσης και της φωνής. Τυπική είναι η λήξη της εγγύησης, ας μη γελιόμαστε, εδώ, σε αυτήν την περίπτωση. Στείλε τους μήνυμα με ένα video απο youtube.com που δείχνει τον ορθό έλεγχο, προετοιμασία και τοποθέτηση -δοκιμή του head set. Έστω και πολύ αργά, προσπάθησε να ταρακουνήσεις τα νερά. Υπάρχει και η ηθική εγγύηση, το γαμώτο που λέμε και το φιλότιμο. Υπάρχουν οι πλήρεις αποζημιώσεις (δεν την παίρνεις), αλλα και οι μερικές αποζημιώσεις. Όχι όμως με μεταχειρισμένο. Αν υπήρχε κατανόηση, αλλα και αποδείξεις οτι ...δεν πηγες αλλού, δεν καρα έσφιξε κάποιος και λοιπά, αν σε γνώριζε ο Κεφαλάς, οτι κάνεις βελούδινη χρήση και λοιπά, τότε ίσως και μόνο τότε να είχες πιθανότητα 1/10000 να σε αποζημιώσει. Είναι σκληρά τα πράγματα, έχουν και αυτοί ένα δίκιο, αλλα και εμείς πρέπει να επαγρυπνούμε ως καταναλωτές. Ακόμα και απο "την απομάκρυνση απο το ταμείο", λίγες ώρες ίσως απο την παραλαβή, το σαράκι της υπερβολής ήταν ήδη εκεί, απλά δεν το είχες καταλάβει. Είναι κρίμα μεν, αλλα το σίγουρο είναι πως είτε θα το ξεπεράσεις με λύση πατέντα, σφίξιμο (δεν είναι οτι καλύτερο), είτε θα πάρεις ένα νέο, καλύτερο ποδήλατο

για να μην γραφουμε οτι να'ναι. Και να το αναλυουμε με σεντονια κιολας. Εαν υπαρχει θεμα στον σκελετο (λεμε εαν υπαρχει) και δεν κατσουν καλα τα ποτηρια (αρα εκει υπαρχει προβλημα) τοτε επειδη τα ποτηρια δεν καθησαν καλα και δεν ειναι παραλληλα τοτε δεν σημαινει οτι γυρναει σφιχτα ή πιο μαλακα ή οτιδηποτε αλλο. Σημαινει οτι γυρναει με "βηματα" δλδ ενω σε καποιες μοιρες γυρναει σωστα σε καποιες αλλες μοιρες κολλαει σαν να μαγκωνει καπου. Αυτο το καταλαβαινει ο καθενας απο την πρωτη περιστροφη του τιμονιου. Και σιγουρα θα το ειχε δει αυτος που μονταρησε το ποδηλατο. 

Τωρα με τον τροπο που μπαινουν τα ποτηρια στα εργοστασια δεν υπαρχει τετοιο θεμα (δεν τα βαζουν με σφυρι χτυπωντας τα) και να μην το δουν σε καποιο απο τα βηματα που μονταρεται το ποδηλατο. Απο εκει και περα οσο και να δοκιμασεις να σφιξεις το ahead συστημα δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερεις να κανεις ζημια στον σκελετο χωρις να καταστρεψεις τα ρουλεμαν πρωτα ή χωρις να κλωτσησει η κουκουναρα ή χωρις να σπασει η ταπουλα που εχει απο πανω ή να κλωτσησει η βιδα ή να παραμορφωθει καποιος απο τους αποστατες ή να ανοιξει καποια απο τις φωλιες ή να σπασει καποια απο τις σφηνες που κρατανε τα ρουλεμαν (καταλαβαινουμε για ποσα βηματα πρεπει να παραλειψουμε μεχρι να φτασουμε να καταστρεψουμε τον σκελετο σφιγγωντας το ahead συστημα??). 

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Έχεις δίκιο, τα καλύματα είναι σχεδιασμένα για να σπάνε. Ένας ερασιτέχνης όμως, όπως εγώ, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τέτοιες λεπτομέρειες. Αποκλείεται να κακο-έκατσε απο την αρχή το θέμα; Δεν πυροβολάω το κατάστημα, νιώθω τον πόνο του Βασίλη, και δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του. Είναι δύσκολο για εμάς να "είμαστε απο πάνω" ή να πιάσουμε ψιλοκουβεντούλα (δεν επιτρέπεται υποτίθεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία) με τα μαστόρια, ωστε να κανουν αυτό το "κατιτίς παραπάνω"! (αυτό που πρέπει δηλαδή, και είναι Υποχρεωμένοι να κάνουν) Δεν θα κάτσουν να αφιερώσουν ώρες ποιοτικού ελέγχου. Τσααακ, μπαμ, το πήρες, ο επόμενος. Χωρίς έλεγχο, χωρίς τίποτα. Εξάλλου, απο όσο βλέπω, είναι τεράστιο μαγαζί. Κούτα-μόντα-κι έφυγες. Τουλάχιστον (απο ένα γειτονικό μου κατάστημα, ειδικά αυτές τις μέρες του πολέμου), αυτό έχω διαπιστώσει. "Να περάσει ο επόμενος"!   Αρχικά όμως αποκλείστηκε η πιθανότητα καρασφιξίματος, τώρα αρχίζει να ...αχνοφαίνεται. Κι αν ο φίλος έσφιξε με δύναμη; Πως είναι δυνατό να γνωρίζουμε το πόσο σφίγγουμε? (σίγουρα όχι με δύναμη μουλαριού! χα χα! ). Μπορείς kktsol, να μας φτιάξεις ένα τύπου

https://www.podilates.gr/sites/default/files/%20%CF%...

Οδηγός του (Βασικού ) service ποδηλάτου. Αυτός, σε κάποιους μπορεί να φανεί οτι "χαλάει την πιάτσα", σίγουρα όμως (απο την στιγμή που η γνώση κυκλοφορεί ελεύθερη και ανεμπόδιστη στον Ιστό) θα βοηθούσε όλους τους ποδηλάτες, οποιουδήποτε επιπέδου. Η σκυτάλη σε εσένα φίλε kktsol. Η επιτυχία υποχρεώνει, λένε οι Βρετανοί! (έτσι θα απαλλαγείς και απο τα σεντονάκια μου! χα χααα! )

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

johnheret wrote:

Έχεις δίκιο, τα καλύματα είναι σχεδιασμένα για να σπάνε. Ένας ερασιτέχνης όμως, όπως εγώ, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τέτοιες λεπτομέρειες. Αποκλείεται να κακο-έκατσε απο την αρχή το θέμα; Δεν πυροβολάω το κατάστημα, νιώθω τον πόνο του Βασίλη, και δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του. Είναι δύσκολο για εμάς να "είμαστε απο πάνω" ή να πιάσουμε ψιλοκουβεντούλα (δεν επιτρέπεται υποτίθεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία) με τα μαστόρια, ωστε να κανουν αυτό το "κατιτίς παραπάνω"! (αυτό που πρέπει δηλαδή, και είναι Υποχρεωμένοι να κάνουν) Δεν θα κάτσουν να αφιερώσουν ώρες ποιοτικού ελέγχου. Τσααακ, μπαμ, το πήρες, ο επόμενος. Χωρίς έλεγχο, χωρίς τίποτα. Εξάλλου, απο όσο βλέπω, είναι τεράστιο μαγαζί. Κούτα-μόντα-κι έφυγες. Τουλάχιστον (απο ένα γειτονικό μου κατάστημα, ειδικά αυτές τις μέρες του πολέμου), αυτό έχω διαπιστώσει. "Να περάσει ο επόμενος"!   Αρχικά όμως αποκλείστηκε η πιθανότητα καρασφιξίματος, τώρα αρχίζει να ...αχνοφαίνεται. Κι αν ο φίλος έσφιξε με δύναμη; Πως είναι δυνατό να γνωρίζουμε το πόσο σφίγγουμε? (σίγουρα όχι με δύναμη μουλαριού! χα χα! ). Μπορείς kktsol, να μας φτιάξεις ένα τύπου

https://www.podilates.gr/sites/default/files/%20%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7...

Οδηγός του (Βασικού ) service ποδηλάτου. Αυτός, σε κάποιους μπορεί να φανεί οτι "χαλάει την πιάτσα", σίγουρα όμως (απο την στιγμή που η γνώση κυκλοφορεί ελεύθερη και ανεμπόδιστη στον Ιστό) θα βοηθούσε όλους τους ποδηλάτες, οποιουδήποτε επιπέδου. Η σκυτάλη σε εσένα φίλε kktsol. Η επιτυχία υποχρεώνει, λένε οι Βρετανοί! (έτσι θα απαλλαγείς και απο τα σεντονάκια μου! χα χααα! )

Ουτε για αστειο και ξερεις και το γιατι. Και σιγα μην υποχρεωνομαι απο την επιτυχια (ποια επιτυχια ακομα δεν εχω καταλαβει). Οι βρετανοι λενε πολλες μαλακιες και αυτη η φραση ειναι μια απο αυτες  Εγω ετσι και αλλιως πια εχω αλλαξει εργασια και ασχολουμαι με αλλο αντικειμενο και δεν εχω χρονο για τετοια πραγματα. 

Η ελευθερη γνωση που οπως λες κυκλοφορει ειναι η χαρα των μαγαζιων αφου τελικα η καταστροφη που γινεται ειναι μεγαλυτερη απ'οτι εαν το πηγαιναν αρχικα σε καποιον που ξερει. Ειδικα ενα σετ βιντεο που κυκλοφορει και το εχουν σε υποληψη πολλοι ειναι απο ενα παιδι που ειχε ερθει στα σεμιναρια και δοκιμασε μονος του να βγαλει σε βιντεο αυτα που δειξαμε συν καποια αλλα (με παρα πολλα λαθη ομως που καποια του τα εχω υποδειξει και νομιζω οτι τα εχουν δειξει και αλλα παιδια αλλα αφου εχει ανεβει το βιντεο δεν αλλαζει ευκολα).

Για τα σεντονακια που λες θα σε παραπαμψω στα δικα σου λογια που εχω βαλει σε bold και θα πω οτι εαν καποιος δεν ξερει καλο και πιο χρησιμο  ειναι να μην γραφει για πραγματα που δεν ξερει. 

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

didotou wrote:

Πλάκα πλάκα η σωστή δουλειά θα ήταν ο φίλος basilzog να έφερνε το ποδήλατο στον φίλο johnny_alex να το μετρήσετε, να το σκανάρετε, να το περάσετε στο Solidwork και μετά στο Ansys να δείτε τι παίζει από αντοχές.
Αλλά και πάλι είναι και το κράμα.
Και είναι και το συγκεκριμέο χυτευμένο αντικείμενο τι του συμβαίνει ειδικά. Κόκκοι, φυσαλίδες, κάτι που συμβαίνει στο μίγμα, η θερμοκρασία που χυτεύθηκε κλπ κλπ.

Το solidworks πλέον θεωρείτε πολύ mid-level σχεδιαστικό πρόγραμμα. pardon Να φας χρόνο να σκανάρεις 3D, να φάς χρόνο για να διορθώσεις και να κλείσεις τις ανοιχτες γεωμετρίες που θα προκύψουν, συν το χρόνο για να περάσεις στο μοντέλο το σωστό meshing, αν δεν είσαι φοιτητης για μεταπτυχιακή εργασία, αγοράζεις ένα ΤΡΕΚ του 1000αρικου και καθάρισες.laugh

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Είδα και την πιο πάνω ανάρτηση σου περί λογισμικού για σχεδιασμό και πόσο θα έχει αλλάξει τα τελευταία 10 χρόνια κλπ κλπ.

Φαντάζεσαι μια μεγάλη εταιρεία σαν την Scott με παγκόσμια παρουσία εδώ και πολλά χρόνια, με εξαγωγές σε όλες τις χώρες του Δυτικού κόσμου, που ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ και ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΕΙ και ΠΑΡΑΓΕΙ ποδήλατα και ένα σωρό άλλα εξαρτήματα, τι λογισμικό θα χρησιμοποιεί και τι ειδικευμένο κόσμο θα έχει στο σχεδιαστικό και στο R&D τμήμα της?

Τι ακριβώς συζητάμε? Τι ψάχνουμε πραγματικά? Προσπαθώ να καταλάβω και σας έχω χάσει..... Προσπαθούμε να βγάλουμε φάουλ την Scott ή τον ντόπιο αντιπρόσωπο? Για ένα ποδήλατο που ράγισε στο κούτελο μετά από 11 χρόνια?

... ίσως θα πρέπει να απευθυνθούμε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και να αναζητήσουμε δείγματα Θείας Παρέμβασης? Μήπως έχουμε να κάνουμε με Act of God κυριολεκτικά? Μήπως είναι ένα από τα Σημεία των Καιρών? Προλαβαίνουμε να μετανοήσουμε ή θα αρχίσουν να ραγίζουν όλοι οι ποδηλατικοί σκελετοί στα κούτελα?

..... αυτά και άλλα ερωτήματα, θα απαντηθούν στην επόμενη συνάντηση των Ποδηλατιστών με θέματα: "Σύγχρονες μέθοδοι ξεματιάσματος για σκασμένες σαμπρέλες - Εισηγητής KKTSOL" και "Επιλογή του σωστού ΤΤ ποδηλατου για ηλικίες από 3 μέχρι 83 ετών, αν βγάλετε τις βοηθητικές είναι κατάλληλο και για γκρεμίλες, με κόστος κάτω των 332 ευρώ - Εισηγητής RockaRolla".

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

..... αυτά και άλλα ερωτήματα, θα απαντηθούν στην επόμενη συνάντηση των Ποδηλατιστών με θέματα: "Σύγχρονες μέθοδοι ξεματιάσματος για σκασμένες σαμπρέλες - Εισηγητής KKTSOL" και "Επιλογή του σωστού ΤΤ ποδηλατου για ηλικίες από 3 μέχρι 83 ετών, αν βγάλετε τις βοηθητικές είναι κατάλληλο και για γκρεμίλες, με κόστος κάτω των 332 ευρώ - Εισηγητής RockaRolla".

να υποθεσω οτι ειμαι εισηγητης γιατι εχει να με πιασει λαστιχο πανω απο τεσσερα χρονια?? wacko1wacko1wacko1

Στο μετεφεραν οι φιλοι σου στους ble?? (το συζηταγαμε την προηγουμενη εβδομαδα με τα παιδια στην σταση και με τον προεδρο (Δημ. Ζαφειρ.) πριν τρεις εβδομαδες). Αυτα ειναι προσωπικα δεδομενα

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

πες μου ότι ακολουθείς και τους ΜΠΛΕ στις βολτονήσεις τους, να χάσω πάσα ιδέα (... για μένα...)... crazy

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Δεν ακολουθω. Μπροστα παω

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

διάβασα όλα τα σχόλια και παρόλο που συμφωνώ με πολλά από όσα γράφετε μένει κατά τη γνώμη μου ένα πράγμα. Ναι, η εγγύηση έληξε. Ναι συμφωνώ ότι τυπικά δεν φταίει η scott, ούτε ο αντιπρόσωπος ούτε το κατάστημα που πούλησε το ποδήλατο και δύσκολα να ξέρεις τι έχει γίνει μετά από τόσα χρόνια. Αλλά αν το ποδήλατο χρησιμοποιήθηκε σωστά, αποθηκεύτηκε σωστά, και όχι σε καμιά αποθήκη με άλλα πράγματα στοιβαγμένα πάνω του, τότε όχι , ένας σκελετός scott δεν θα έπρεπε να σπάει ούτε μετά από έντεκα χρόνια .

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

diopan wrote:

διάβασα όλα τα σχόλια και παρόλο που συμφωνώ με πολλά από όσα γράφετε μένει κατά τη γνώμη μου ένα πράγμα. Ναι, η εγγύηση έληξε. Ναι συμφωνώ ότι τυπικά δεν φταίει η scott, ούτε ο αντιπρόσωπος ούτε το κατάστημα που πούλησε το ποδήλατο και δύσκολα να ξέρεις τι έχει γίνει μετά από τόσα χρόνια. Αλλά αν το ποδήλατο χρησιμοποιήθηκε σωστά, αποθηκεύτηκε σωστά, και όχι σε καμιά αποθήκη με άλλα πράγματα στοιβαγμένα πάνω του, τότε όχι , ένας σκελετός scott δεν θα έπρεπε να σπάει ούτε μετά από έντεκα χρόνια .

Μαλλον δεν διαβασες σωστα ολα τα σχολια.

1.Εχουμε ενα σπασμενο σκελετο 11 χρονων.

2.Η εγγυηση ειναι ειναι για πεντε χρονια αρα ειναι εκτος εγγυησης

3.Παμε με "τσαμπουκα" και λεμε φταιτε γιατι το μονταρατε λαθος αλλα μου παρουσιασε το προβλημα μετα απο 11 χρονια οποτε θελω αλλο σκελετο. Οποτε αναγκαστικα βαζεις την εταιρεια σε αμυντικη σταση και θα απαντησει "η εγγυηση ηταν για πεντε χρονια οποτε ειστε εκτος εγγυησης". Και εδω ειναι το λαθος. Λεμε για ενα προβλημα το οποιο δεν ωφειλεται σε αυτο που ισχυριζομαστε και ζηταμε(μαλλον απαιτουμε) απο την εταιρεια να μας καλυψει εκτος εγγυησης. Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να το κανει γιατι πρωτον δεν το ζηταμε σωστα και δευτερον εαν το κανει με αυτη την λογικη θα ανοιξει τους ασκους του Αιολου. Αντιθετα εαν πηγαιναμε με την λογικη "εχω ενα ποδηλατο απο εσας (και ημουν και πολυ ευχαριστημενος (αυτες ειναι οι παπαριες που λεμε))  αλλα μου παρουσιαστηκε αυτο το προβλημα (που δεν γνωριζω πως) τι λυση μπορουμε να βρουμε?" . Σε τετοιες περιπτωσεις η εταιρεια κανει καποια εκπτωση για να σε εχει απο κοντα. Αλλα πας και καλα κανωντας τον "μαλακα" (χαλασε, δεν ξερω γιατι, τι μπορουμε να κανουμε?) και οχι απαιτωντας "φταιτε, αλλαξτε μου τον σκελετο".  Φιλος με Pinarello εσπασε τον σκελετο τρακαρωντας με αμαξι. Με μνμ στην εταιρεια "τρακαρα και εσπασε ο σκελετος, ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος ειναι το καλυτερο ποδηλατο που εχω οδηγησει ποτε και μου λειπει τωρα που δεν το εχω, τι μπορουμε να κανουμε?". Η pinarello απαντησε με εκπτωση σε καινουργιο σκελετο 45%. Το γραφω γιατι ειναι ο ιδιος αντιπροσωπος με την scott (ή ηταν τοτε τουλαχιστον). Απλα το ζητησε διαφορετικα. 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Κώστα, ότι και να γράψεις / ότι και να γράψουμε, πάντα θα μπορεί κάποιος να βγει και να γράψει από κάτω: "Ναι, αλλά γιατί να σπάσει ο σκελετός....."

Το κουράσαμε. Το πρότεινα και πιό πάνω, ας απευθυνθούμε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (εναλλακτικά Α, μήπως ο γέροντας Παΐσιος έχει γράψει κάτι σχετικό? εναλλακτικά Β, για Τήνο τι κωδικό βάζω για να πάω να τάξω το σκελετό να φτιαχτεί μόνος του / όπως ράγισε μόνος του?).

... πάμε παρακάτω... λήχτε το...

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

RockaRolla και kktsol, ξέρετε πόσο σας εκτιμώ αλλά εδώ δεν νομίζω ότι έχετε δίκιο. Το παιδί έβαλε σε ποδηλατικό φόρυμ ένα post για να δείξει την αγανάκτησή του και από την πρώτη στιγμή έφαγε μπλόκο και δυσπιστία. Δέν μπορεί κάτι έκανες. Στο "ναι αλλά" λέω ότι όλα τα ποστ ήταν του τύπου "ναι αλλά..". Μου έσπασε λέει ο σκελετός, και του απαντάτε ναι αλλά η εγγύηση έληξε , ναί αλλά είναι παλιό το ποδήλατο, ναι αλλά ήσουν επιθετικός προσ την εταιρία και την έφερες σε αμυντική στάση. Η δική μου άποψη επί του θέματος είναι ότι δέκα χρόνια για ένα ποδήλατο ειδικά επώνυμο δεν είναι τίποτα. Ποιος από εμάς αλλάζει κάθε πέντε χρόνια ποδήλατο. Μόνο λίγοι και για συγκεκριμένους σκοπούς όπως αγωνιστική χρήση. Δείτε στο εξωτερικό με τι ποδήλατα κυκλοφορούν καθημερινά με χιόνια, βροχές, φορτία και τρεϊλερ, ακόμα και τα παιδιά τους πάνω. Τίποτα δεν χρειάζεται, ξύνεις λίγο τη σκουριά βάζεις λάδι στη αλυσίδα και πας. Δεν σπάει ο σκελετός . Το ότι έσπασε ο σκελετός του φίλου πιο πάνω είναι απαράδεκτο. Απλά με τα χρόνια έχουμε συνηθίσει στη συνεχώς μειωμένη ποιότητα των προϊόντων. Οι εγγυήσεις των περισσότερων προϊόντων πιά δεν λένε τίποτα για την ποιότητά τους παρά είναι προσπαθούν να του προσδώσουν εικονική ποιότητα και είναι ένα καλά υπολογισμένο αντικείμενο στοιχιματισμού για την εταιρία. Πόση εγγύηση θα δώσω ώστε να πουλήσω εύκολα αλλά να μην δεχτώ επιστροφές με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής. Πάνε οι εποχές που η ποιότητα ήταν αυτό που επικοινωνούσαν η εταιρίες. Τώρα πιά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η κερδοφορία μικρή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά. Σου έκατσε η στραβή; Λυπάμαι και thank you next. Αυτά είναι αυτά που σκέφτομαι εγώ και λέω ότι ο φίλοσ μας που ξεκίνησε το ποστ έχει 100% δίκιο και κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένος. Παιδιά, δεκα χρόνια για ποδήλατο δεν είναι τίποτα, εδώ αλλάζουνε χέρια από παππούδες σε εγγόνια.

kiaRRa
Απών/απούσα

Εγω απλά να πω -παρακολουθώντας αυτό το θέμα- ότι σε ανάλογη περίπτωση (για η/υ) είχα βαρέσει ωραίο εξώδικο προσβολής εμπορικής πίστης για λογαριασμό εταιρείας που μετά από 8 χρόνια καταναλωτής την κατηγορούσε για ελαττωματικό προϊόν.... Κάποιοι γράφετε "αν το πρόσεχε, αν το εκανε σερβις" Αυτά τα αν, ουτε ο ιδιοκτητης δεν μπορεί να απαντησει γιατι εστω και εναν κρίκο αλυσίδας να είχε πειράξει μονος του που λέει ο λόγος, μπορεί να εγερθεί υπαιτιότητα. Μετά από τόσα χρόνια λοιπόν όχι μονο τυπικά αλλά ουτε ουσιαστικά δεν εχει καμια ευθυνη και ως εκ τούτου υποχρεωση η εταιρεία και δεν μπορώ να καταλάβω πώς εφτασε τόσες απαντησεις αυτό το thread. Είναι πάρα πολύ απλό: είναι εκτος εγγυησης, δεν εχει καμια ευθύνη η εταιρεία για το συμβάν και αρα καμια υποχρεωση. The end...simple as that.

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

τώρα που αρχίσαμε?! χα, ας γελάσω!  ο αστυνομικός είναι όργανο. Το μπουζούκι είναι όργανο. Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι,

Πάμε λίγο παραπέρα: Το συκώτι έσκασε, (λόγω τσίκνας σημερινής), τα λάστιχα σκάνε, άρα τα Scott είναι λάστιχα, άϊντε καλά μυαλάααα! ένα Σκωτ έσπασε= όλα τα Σκωτ θα σπάνε απο δω και πέρα, τέλος. Μη μου ξαναμιλήσετε, μόνο χοιρινό κοτόπουλο τρώω απόψε

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

diopan wrote:

RockaRolla και kktsol, ξέρετε πόσο σας εκτιμώ αλλά εδώ δεν νομίζω ότι έχετε δίκιο. Το παιδί έβαλε σε ποδηλατικό φόρυμ ένα post για να δείξει την αγανάκτησή του και από την πρώτη στιγμή έφαγε μπλόκο και δυσπιστία. Δέν μπορεί κάτι έκανες. Στο "ναι αλλά" λέω ότι όλα τα ποστ ήταν του τύπου "ναι αλλά..". Μου έσπασε λέει ο σκελετός, και του απαντάτε ναι αλλά η εγγύηση έληξε , ναί αλλά είναι παλιό το ποδήλατο, ναι αλλά ήσουν επιθετικός προσ την εταιρία και την έφερες σε αμυντική στάση. Η δική μου άποψη επί του θέματος είναι ότι δέκα χρόνια για ένα ποδήλατο ειδικά επώνυμο δεν είναι τίποτα. Ποιος από εμάς αλλάζει κάθε πέντε χρόνια ποδήλατο. Μόνο λίγοι και για συγκεκριμένους σκοπούς όπως αγωνιστική χρήση. Δείτε στο εξωτερικό με τι ποδήλατα κυκλοφορούν καθημερινά με χιόνια, βροχές, φορτία και τρεϊλερ, ακόμα και τα παιδιά τους πάνω. Τίποτα δεν χρειάζεται, ξύνεις λίγο τη σκουριά βάζεις λάδι στη αλυσίδα και πας. Δεν σπάει ο σκελετός . Το ότι έσπασε ο σκελετός του φίλου πιο πάνω είναι απαράδεκτο. Απλά με τα χρόνια έχουμε συνηθίσει στη συνεχώς μειωμένη ποιότητα των προϊόντων. Οι εγγυήσεις των περισσότερων προϊόντων πιά δεν λένε τίποτα για την ποιότητά τους παρά είναι προσπαθούν να του προσδώσουν εικονική ποιότητα και είναι ένα καλά υπολογισμένο αντικείμενο στοιχιματισμού για την εταιρία. Πόση εγγύηση θα δώσω ώστε να πουλήσω εύκολα αλλά να μην δεχτώ επιστροφές με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής. Πάνε οι εποχές που η ποιότητα ήταν αυτό που επικοινωνούσαν η εταιρίες. Τώρα πιά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η κερδοφορία μικρή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά. Σου έκατσε η στραβή; Λυπάμαι και thank you next. Αυτά είναι αυτά που σκέφτομαι εγώ και λέω ότι ο φίλοσ μας που ξεκίνησε το ποστ έχει 100% δίκιο και κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένος. Παιδιά, δεκα χρόνια για ποδήλατο δεν είναι τίποτα, εδώ αλλάζουνε χέρια από παππούδες σε εγγόνια.

Δεν ειπα πουθενα οτι καλως εσπασε ή δικαιολογημενα εσπασε αφου περασαν 11 χρονια απο την παραγωγη. Εγω ειπα οτι δεν μπορει να λες οτι φταιει η εταιρεια που δεν το μονταρησε σωστα 11 χρονια πριν. Ο λογος ειναι λαθος. Δλδ δεν μπορεις να λες οτι πριν 11 χρονια μου μονταρατε λαθος ενα ποδηλατο και μου εσπασε σημερα 11 χρονια μετα οποτε φταιτε εσεις. Δεν παιζει αυτο και αυτο προσπαθω να εξηγησω απο την πρωτη μου απαντηση. Απο εκει και περα ειναι λαθος ο χειρισμος λογω ακριβως επειδη πιστευει αυτο το αρχικο λαθος. Και ετσι οδηγειται στο να μεινει ξεκρεμαστος. Οχι οτι φταιει το παιδι που εσπασε (αυτο δεν μπορω να το ξερω μεσα απο ενα φορουμ). Και γενικως κανενας απο εμας δεν ξερει γιατι εσπασε ο σκελετος αφου δεν τον εχουμε δει απο κοντα ουτε τον εχουμε δει σε χρηση. 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

kktsol wrote:

diopan wrote:

Δεν ειπα πουθενα οτι καλως εσπασε ή δικαιολογημενα εσπασε αφου περασαν 11 χρονια απο την παραγωγη. Εγω ειπα οτι δεν μπορει να λες οτι φταιει η εταιρεια που δεν το μονταρησε σωστα 11 χρονια πριν. Ο λογος ειναι λαθος. Δλδ δεν μπορεις να λες οτι πριν 11 χρονια μου μονταρατε λαθος ενα ποδηλατο και μου εσπασε σημερα 11 χρονια μετα οποτε φταιτε εσεις. Δεν παιζει αυτο και αυτο προσπαθω να εξηγησω απο την πρωτη μου απαντηση. Απο εκει και περα ειναι λαθος ο χειρισμος λογω ακριβως επειδη πιστευει αυτο το αρχικο λαθος. Και ετσι οδηγειται στο να μεινει ξεκρεμαστος. Οχι οτι φταιει το παιδι που εσπασε (αυτο δεν μπορω να το ξερω μεσα απο ενα φορουμ). Και γενικως κανενας απο εμας δεν ξερει γιατι εσπασε ο σκελετος αφου δεν τον εχουμε δει απο κοντα ουτε τον εχουμε δει σε χρηση. 

...συνεχίζεις... εκεί.... δώστου.... μέχρι τελικής πτώσης..... dashed1

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΣΕ ΣΤΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ???????????????????????????????????????????????dashed1

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????dashed1

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? dashed1

contact