γεια σας παιδια..θα ηθελα την βοηθεια σας αν μπορειτε..το ποδηλατο μου φοραει την rockshox recon silver tk μονο για δισκοφρενα πηρουνι μπροστα...τις προαλλες απο λιγακι υπερβολικη δυναμη φαλτσαρισα 1 απο τις 2 φωλιες που εχει η αναρτηση στο αριστερο σκελος της στο σημειο που δενει το συστημα με τα δισκοφρενα Br-445 shimano συγκεκριμενα..πηγα σε ενα μηχανουργειο και απο 6αρα βιδα που ειχε μου την εκανε 7αρα με το κολαουζο..οταν πηγα μετα να δεσω το συστημα με τα δισκοφρενα πανω και φορεσα την 7αρα βιδα οπως την βιδωνα το σημειο εκεινο επειδη αδυνατισε μου ανοιξε στα πλαγια ..τι μπορω να κανω τωρα;;; μου αχρηστευτηκε ολη η αναρτηση..μπορω να παραγγειλω μονο το κατω σημειο της αναρτησης το σταθερο και αν ναι ποσο κοστιζει;;; ξερει καποιος να με βοηθησει σε κατι;;
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Η "μποτα" (ετσι λεγετε το κομματι που θες) υπαρχει σαν ανταλακτικο. Το θεμα ειναι εαν θα το φερνει η εδω αντιπροσωπεια.
και αν θα συμφέρει και σαν ανταλλακτικό , βάλε και καμία φωτογραφία μήπως και εννοείς τίποτα αλλο
ίσως υπάρχει τρόπος να το φτιάξεις, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό..
και κατά πόσο θα κρατήσει.
υλικό : devcon plastic steel. http://www.devcon.com/products/products.cfm?familyid=101
εποξικός πηλός 2 συστατικών, που όταν στεγνώσει, μπορεί να κοπεί,να τριφτεί,να τροχιστεί κτλ κτλ...
έχω φτιάξει με αυτό το ψυγείο του αυτοκινήτου που έκανε ένα μικρό κρακ σε ένα στήριγμα.
έχουν επισκευαστεί κομμάτια μετάλλου που έχει φύγει κομμάτι, και δε γινόταν να βρούμε καινούριο ανταλλακτικό.
Το 1ο δύσκολο κομμάτι είναι να βρεις ένα τρόπο να βάλεις βίδα 6mm μέσα και αφού ξεραθεί να βγάλεις τη βίδα χωρίς να κολλήσει για να έχεις και το σπείρωμα έτοιμο. Μπορείς βέβαια να φυτέψεις μέσα βίδα χωρίς κεφάλι (ντίζα) και να σφίγγεις το φρένο με παξιμάδι
το άλλο δύσκολο κομμάτι, είναι που θα το βρεις για πείραμα, αφού έτσι κ αλλιώς το πηρούνι όπως είναι τώρα δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις έτσι κ αλλιώς. Τίποτα χειρότερο δε μπορείς να του κάνεις.
Αυτό που λές είναι σαν αυτό? http://www.jbweld.com/product/j-b-weld/
σε ρωτάω γιατί σε μένα για κόλλημα σε μανέτα (ποιο βαρβάτο ) δεν έπιασε και τελικά ξεκόλλησε , οχι τίποτα αλλο αλλα εδώ έχει ολόκληρο φρένο
(Εγκυκλοπαιδικά ) μπορεί να πω βλακεία ,να γεμίσει την τρύπα και ξανά σπείρωμα δεν γίνετε? (θεωρητικά μιλάω ποιο πολύ )
παρόμοιο μ' αυτό. Αλλά μιλάμε για άλλη κατηγορία υλικών. Τουλάχιστον όπου το είχαμε χρησιμοποιήσει στη δουλειά (σε διυλιστήριο) έκανε καλή δουλειά.
Ένας παλιός συνάδελφος μου είχε πει ότι είχε κάνει γέμισμα στο καπάκι κινητήρα του αυτοκινήτου του πριν απο πολλά χρόνια. Το πήγε για απόσυρση και δεν είχε ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα.
Απο κει και πέρα δεν ξέρω....
την τρύπα μπορεί να την ξαναγεμίσει, αλλά με τι? Μπορεί να τη γεμίσει με αυτό το υλικό ή παρόμοιο, να είναι ανθεκτικό και να ξανα κάνει τρύπα και σπείρωμα. Αν βρεις τον κατάλληλο μάστορα (να έχει και χρόνο) γίνεται.
Εγώ θα το δοκίμαζα και μόνος μου. Εχω τα εργαλεία και την άνεση, και απ' τη στιγμή που το πηρούνι έτσι κ αλλιώς είναι οφ, τι είχαμε τι χάσαμε. Το πολύ πολύ να χάσεις το χρόνο σου.
καλά καθαρά πειραματικά μιλάμε , κάτσε να μας βάλει και καμία φωτογραφία
Δες μηπως βρεις καμια 2ο χερι στο
ebay η μηπως οι μποτες ειναι ιδιες
με αλλο φθηνοτερο μοντελο.
βάση αυτών που πωλούνται έχει κοινά καλάμια και με κάποιες άλλες .Προσεξε οτι βρείς να είναι απο την σωστή χρονολογία
Ένα μικρό ποντάρισμα με argon ή μπρουτζοκόληση στο αυτάκι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Αρκεί ο μάστορας να είναι μάστορας και όχι χοιροβοσκός. Μετά ένα κολαούζο/χελικόιλ θα διορθώσει και το σπείρωμα. Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στον Γιώργο (rock επισκευές). Δε θυμάμαι λεπτμέρειες/ τηλέφωνο, ας το συμπληρώσει κάποιος...
Rock επισκευές
Γιώργος Τσακιρακάκης
Λ. Κωνσταντινουπόλεως & Αγίας Μαρκέλλης 13
(100 μέτρα από το μετρό Κεραμεικού)
Τηλ. 6974851082
Απ' το στομα μου (εε, απ'το πληκτρολογιο) μου το πηρες...
Εκτος απο το κολλημα, υπαρχουν κι αλλες λυσεις, αρκει βεβαια να πεσει καποιο
χρημα..
Ενταξει τελικα παιδια...το πηγα σε ενα μαστορα που κολλαει μεταλλα και αφου μου εκοψε το κομματακι που ειχε σκιστει μου προσθεσε λιγο λιγο και μου το εφερε εκει που ηταν πριν( γεμισμα)..το μεταλλο μου ειπε πως ητανε αντιμονιο και πως θελει εξειδικευμενα εργαλεια για να γινει το γεμισμα..μετα με εστειλε σε ενα μηχανουργειο και μου εκανε το σπειρωμα για 6αρα βιδα που ειχε..ας ελπιζω πως τελικα δεν θα χρειαστει αντικατασταση το πηρουνι και πως θα αντεξει..ο μαστορας παντως μου ειπε πως εχει γεμισει πολυ καλα και δεν θα ξεκολλησει...καλες βολτες σε ολους με ασφαλεια!!!
δεν ξερω πως να ανεβασω αρχειο για να δειτε την φωτο πως ακριβως εγινε η δουλεια
http://tinypic.com/
ανέβασε την εδώ και βάλε το λινκ
αυτο που εχει σημασια ειναι οτι πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι οταν προσπαθουμε να βιδωσουμε βιδα μεσα σε αλλουμινιο...απλα μαζευουμε τα μποσικα και λιγο παραπανω..αλλιως κινδυευετε να παθετε οτι επαθα και εγω..παραλιγο να πεταξω την αναρτηση για μια φαλτσαρισμενη φωλια..
δώσε μια τιμή να το έχουμε υπόψιν και για το που είναι ο μάστορας .
πέρνα το με ενα σπρέι απο πάνω .
παιδια ο μαστορας ειναι στα Γιαννενα ..λεγεται Μητσης Θανασης..δεν θελω να το θεωρησετε σαν διαφημιση αλλα μαλλον ειναι ο καλυτερος μαστορας στις συγκολησεις στα Γιαννενα αφου μπορεσε και συγκολησε αντιμονιο.. παντως να ξερετε πως επικοινωνησα με τον Γατσουλη στην Αθηνα και μου ειπε αν θελω να αλλαξω την μποτα θα μου στοιχισει 160 ευρω η αλλαγη της μποτας..εμενα μου κοστισε 30 ευρω το γεμισμα συν 5 ευρω η δημιουργια του σπειρωματος σε μηχανουργειο ... θα το περασω με ενα σπρει μαυρο ματ και δεν θα φαινεται σχεδον τιποτα..
Δηλαδή σου είπε, "πάρε καινούργια ανάρτηση".
Άμα έχεις τέτοιο αντιπρόσωπο δεν έχεις να
φοβάσαι τίποτα :PPP Που να πλησιάσεις SRAM
προϊόντα ξανά.
τα πλησιάζεις αλλά απο τους ξένους . το πώς μπορεί να του πάρουν την αντιπροσωπία είναι το θέμα ....