Προετοιμασία για brevet

40 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

δεν με καταλαβες. Δεν υπαρχει οχημα υποστηριξης. Δεν στους κουβαλαει η διοργανωση. Δεν θα υπαρχουν στα control. Εαν θες να αλλαξεις τροχο πρεπει να τους κουβαλας οπως αυτοι στο link   https://c8.alamy.com/comp/S2P4F0/parallel-modes-of-t...

kskydiver
Απών/απούσα

Ωχ, καλα αυτο δεν παιζει με τιποτε η φωτογραφια ηταν πολυ κατατοπιστικη ευχαριστω.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Καταρχήν, το όλο νόημα των brevets είναι ακριβώς αυτό, ανταπεξέρχομαι μόνος μου, χωρίς υποστήριξη, σε ότι στραβό μπορεί να μου κάτσει, με μόνο σκοπό να τερματίσω εντός χρονικών ορίων. Τίποτα άλλο.

Γιαυτό τα brevets γίνονται ακόμα και με ΑΚΡΑΙΕΣ καιρικές συνθήκες (μιλάμε για χιόνια ή και βροχές που πλημύρισε όλος ο τόπος και αποκλείστηκαν άνθρωποι για ώρες μέχρι να "ανοίξει" ο καιρός και να μπορέσουν να επιστρέψουν) και φυσικά χωρίς καμιά τεχνική υποστήριξη ή όχημα συνοδείας.

Στο Paris-Brest-Paris (1230km) που πάλι γίνεται κάτω από τους κανονισμούς του Audax, ο φίλος Περικλής (και μέλος παλαιότερα και εδώ στο φόρουμ) είδε τον πίσω τροχό του να διαλύεται (Fulcrum Racing Zero). Παρέκλεινε της πορείας, πήγε στο "δίπλα" χωριό, αγόρασε νέο πίσω τροχό, μόνταρε κασέτα και συνέχισε... (... και τερμάτισε... και από τότε τον ονομάζουμε ΕΠΙΤΙΜΟ).

Εδώ, στα τοπικά brevets, όλοι μας κουβαλάμε την μάνα_μας_και_τον_πατέρα_μας, από 2 σαμπρέλες, μέχρι διπλωτό ελαστικό, και μέχρι ακτίνες, spare quick links και φυσικά όλα τα εργαλεία που πρέπει να έχεις μαζί σου. Αυτό όλο, σε επίπεδο παρέας, και σε κάποια brevets που είναι πιθανό να ξεμείνεις στην άκρη του πουθενά.... Αν μιλάμε για brevet που περνάει από κατοικημένες αστικές περιοχές με καταστήματα και είναι πχ 200αρι (άρα τα πάντα είναι ανοικτά) φυσικά δεν χρειάζεσαι όλα αυτά.

Το να θέλεις να συμμετέχεις σε brevet και να μην είσαι έτοιμος να αλλάξεις σαμπρέλα..!!!!... με ξεπερνάει...!!!!! Πραγματικά, το θεωρώ αυτονόητο, όσο αυτονόητο ότι θα φοράς κράνος.....

Στην Σπαρτακιάδα, για να συμμετέχεις "κανονικά" υποθέτω ότι έχεις λάβει μέρος στα προαπαιτούμενα?

Τροχό spare, αν θέλεις να φέρεις, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ (και μόνο έτσι) ίσως να μπορείς να τον παραδώσεις στην εκκίνηση και να στον έχουν σε κάποιο επόμενο κοντρόλ (αν και δεν βλέπω μεγάλη χρησιμότητα για κάτι τέτοιο)....

Στο 1ο μας 200αρι brevet που σας έγραψα εχθές (τον κάργα βροχερό ΙΑΝ-2009 "Ελευσίνα - Επίδαυρος - Ελευσίνα"), οι γυναίκες μας θέλησαν να μας συμπαρασταθούν, οπότε ήρθαν με ΙΧ στον Ισθμό, στην επιστροφή μας, και είχαν μαζί στεγνά ρούχα.... θυμάμαι ότι μόνο κάλτσες αλλάξαμε, που σε 10 λεπτά είχαν ξαναγίνει παπάρα....

Στο 1ο μας 300αρι "Αθήνα - Αταλάντη - Αθήνα", χρειάστηκε να αλλάξουμε σαμπρέλα στον φίλο Φράνκι 4 φορές (ήρθε ο μ@λ@κ@ς με φαγωμένα - διαλυμένα ελαστικά), αλλά επειδή είμασταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ, το όλο σκηνικό κατέληξε σε φάση pit-stop με χρονόμετρα να μετράνε χρόνο αλλαγής και πολύ γέλιο.... [είδατε γιατί σας έχω πρήξει και σας κοπανάω κάθε φορά "βρείτε παρέα"....!!!!]....

kskydiver
Απών/απούσα

3.Οιμονιμοι κατοικοι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,οιοποιοι/ες πρεπει να προσκομισουν προσφατη (τριμηνου)ιατρικη βεβαιωση απο καρδιολογο.

Αυτος  ο ορος μου δινει δικαιωμα συμμετοχης, εδω οι περισσοτεροι αγωνες ακομα και σε επιπεδο εθνικου πρωταθληματος ακυρωνονται λογο VOVID-19.

Οσο για το αλλο θεμα, κατανοω πληρως το πνευμα των αγωνων αλλα προσωπικα το οτι δεν μου αρεσει να αλλαζω σαμπρελα κατα την διαρκεια ποδηλασιας μην σε ξεπερναει:-) ειναι θεμα προσεγγισης και οπως ορθα γραφεις αν θελω να συμμετασχω σε brevet θα πρεπει να προσαρμοστω  στις συνθηκες αυτες οπως οριζει και η αρχη της διοργανωσης NP!!!

morgoth
Απών/απούσα

Να μην είσαι έτοιμος είπε ότι τον ξεπερνάει όχι το να μην σου αρεσει, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί βιτσιοζοι που να την βρίσκουν να αλλάζουν σαμπρέλες στην μέση του μπρεβε μέσα στο λιοπυρι :p

kskydiver
Απών/απούσα

https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf

Ισχυει και στις διοργανωσεις brevets να υποθεσω?

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Κάπου είχα διαβάσει μια θεωρία για τις μεγάλες αποστάσεις η οποία έλεγε το εξης. Αν σπάσουμε ένα 200άρι Μπρεβε σε 50άρια ο πόνος και η αίσθηση  για κάθε 50 χιλιόμετρα διπλασιάζετε. Το κατάλαβα με το δύσκολο τρόπο στο Μπρεβε του Τατοίου με 2700 υψομετρικά που ήταν το δευτερό μου. Από τότε έχω κάνει Καμιά 25 αριά Μπρεβε και Σπαρτακιάδα και με περισσότερα υψομετρικά καθώς και με ακραία θερμοκρασία, αλλά ο πόνος και η εξουθένωση που ένιωσα στο συγκεκριμένο, θα μου μείνουν αξέχαστοι, ο λόγος είναι ότι νόμιζα πως ήμουν ετοιμος για κάτι τέτοιο ενώ δεν ήμουν. Γιαυτό έγραψα ότι 3000 υψομετρικά για πρώτο Μπρεβε, το θεωρώ πολύ δύσκολο, βέβαια ο καθένας γνωρίζει τον εαυτό του και όταν νιώσει ότι πιέζεται σε βαθμό που υπερβαίνει τις δυνατότητες του, θα πρέπει να σταματάει. Δε μου λέει κάτι να πρέπει να καώ για να το βγάλω και να χρειάζομαι 2 βδομάδες αποκατάσταση για να ξανακαβαλησω σέλα.

tsovas
Εικόνα tsovas
Απών/απούσα

kskydiver wrote:

https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf

Ισχυει και στις διοργανωσεις brevets να υποθεσω?

Ισχύει κανονικά. Στο πρόσφατο Brevet Καστοριάς υπήρχε στα έγγραφα που χρειάζονται να έχει ο ποδηλάτης προκειμένου να πάρει την κάρτα συμμετοχής του.

Next34
Απών/απούσα

Εγώ τελικά θα πάω σε αυτό https://www.openrunner.com/r/8660139