...... δοκίμασα και τα αυτοσχέδια poggies. Παιδιά δεν παίζονται. Χωρίς επένδυση από μέσα και κόβουν το 90% του κρύου. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το μοντέλο αυτό δεν είναι αδιάβροχο (στο χιόνι δε μασάνε). Το επόμενο όμως.....
Φίλε scrabler έχω αρχίσει να γράφω το μυθιστόρημα από τώρα χα χα χα χα
......έχω πάρει. Έχω ψεκάσει τα παπούτσια, και τις γκέτες. Μένουν μόνο τα poggies και το μπουφάν.
Το πολύ πολύ να πάρω ένα ζευγάρι γάντια για τη λάντζα (δεν ξέρεις καμιά φορά) και να τα φορέσω από πάνω από τα πάνινα γιατί δε λέει καθόλου να είσαι βρεγμένος και να έχει μπροστά σου χιλιόμετρα.
Εσείς τι κάνετε με τη βροχή;
Όλα το ζουμί είναι να κόψεις τον αέρα.
....
Για τη βροχή .....
Θόδωρα, έλα εσύ και σε έχω ΕΤΟΙΜΟ.
.
.
.
μην ρωτάς τώρα, θα δεις στην εκκίνηση... [καλά να'μαστε....]
Υποθέτω ότι θα φοράς γαντάκια λεπτότερα από αυτά του Amstrong (NASA) όταν προσεληνώθηκε.....
Η λύση κάνει και για το κρύο (κόβει τον αέρα) και για την βροχή (θα διατηρηθεί λίγο παραπάνω στεγνό το γαντάκι.... από έξω....).
Το Σάββατο έγινε δοκιμή (Ακρόπολη - Σούνιο και πίσω)....
ΜΕ την λύση: NO_PROBLEMO.... μόλις την αφαίρεσα: BIG_PROBLEMO......
Στα του ερχόμενου Σαββάτου... το σκεπτικό ήταν και είναι:
Σηκώνομαι πουρνό-αξημέρωτο και βλέπω τον καιρό, αν ρίχνει καρέκλες ξανακοιμάμαι, αν είναι πιο "λογικές" οι συνθήκες φορτώνω και τραβιέμαι μέχρι την εκκίνηση και ξαναβλέπω.....
Αν στην Ελευσίνα ρίχνει καρέκλες "επιστροφή" στο κρεββάτι... αν είναι πιο "λογικές" οι συνθήκες τραβιέμαι μέχρι το 1ο control (Κόρινθος)....
κ.ο.κ.
Το συγκεκριμένο 200αρι έχει την πολυτέλεια του Προαστιακού σε όλο το 1ο κομμάτι.... Αν για οποιοδήποτε λόγο επικρατήσει κάποια στιγμή η λογική του συναισθήματος (εχμ... εννοώ: της μ*λ*κίας....) πάς μέχρι τον πλησιέστερ οσταθμό και επιστρέφεις.....
Κάποιος από την παρέα των Ble είπε χαριτολογόντας: "ερε και να αποκλειστούμε στο Μελετάκι".
Φυσικά του απαντήσαμε ότι: "αυτό θα ήταν το "εύκολο", το "δύσκολο" θα ήταν να αποκλειστούμε στη Νεμέα....."
Συνεπώς, για καλό και για κακό, κάντε τα κουμάντα σας... μήπως και (... λέμε τώρα... μακρυά από μας....) χρειαστεί να έρθει κανα ΙΧ να μας/σας μαζέψει..... Άρα από σήμερα μέχρι το Σάββατο: βγάζουμε σκουπίδια, βάζουμε ηλεκτρική σκούπα, προσφέρουμε μασάζ, τηλεφωνούμε, νοιαζόμαστε, μαγειρεύουμε, κρατάμε παιδιά κλπ κλπ ..... (οι παντρεμένοι με καταλαβαίνουν.....)
.....δε λέει καθόλου. Κρασί παλιό , παιδάκια στη σχάρα και λουκάνικα με σκόρδο για μεσημέρι. Το βράδυ να ψήνουμε μήλα στη χόβολη στο τζάκι. Χάλια Σαβατοκύριακο θα περάσουμε εκεί.
Συμπλήρωσα και τη φράση που λείπει από το κείμενό σου
RockaRolla wrote:
.
.
.
μην ρωτάς τώρα, θα δεις στην εκκίνηση... Πες μου ότι είσαι άτριχος, αυτό μόνο πες μου.
Δε μου λες τι ΜΩΤ κάνετε στη Νεμέα ή στα brevet συνήθως;
Θα έχει καλό καιρό,όλες οι προβλέψεις αυτό δείχνουν τουλάχιστον.
Ελπίζω να το χαρούμε όπως πρέπει.....
Μετά το χιόνι και το χιονόνερο που φάγαμε απο την Χασιά και πάνω το Σάββατο η βροχή θα είναι χαλαρά!!!
.....Πες μου ότι είσαι άτριχος, αυτό μόνο πες μου.
....
[1] κολάν βάλαμε - αλλά μέχρι εκεί, αποτρίχωση ΠΟΤΕ.... ΖΑΜΕ των ΖΑΜΩΝ.....(η "κάγκελο-γουρουνότριχα" προσφέρει αντιηλιακή προστασία το καλοκαίρι.... ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ συνταγή....).
[2] εξαρτάται πολύ από τον καιρό - το κέφι - την παρέα ... να τολμήσω να πω ένα 23 - καθαρό ποδηλατικό χρόνο (???..... ώρε θα πέσει γέλιο την ερχόμενη Δευτέρα....)
[3] Μην περιμένεις να δεις χαρά το Σάββατο. Ετοιμάσου για τα χειρότερα. Αν τελικά είναι: ΣΚΑΤΑ / αλλά προς τα "ανεκτά".... χαμογέλα στον τερματισμό....
Το μόνο κακό με τα γάντια κουζίνας, φαρμακείου κλπ
είναι ότι δεν αναπνέει το χέρι και ιδρώνει τρελά
εσωτερικά του γαντιού :) Για 20-30 λεπτά δεν τρέχει
κάτι αλλά για 10 ώρες δεν ξέρω πόσο καλό είναι.
λοιπόν... είχα την ίδια εντύπωση. Το είχα δοκιμάσει (χειρουργικό - λαστεξ) ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ του ποδηλατικού γαντιού. Χάλια μαύρα, μέσα σε 20 λεπτά. Παπάρωσε το χέρι.
Τελικά τα έβαλα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ του ποδηλατικού γαντιού (όχι_εφαρμοστό, όχι_λαστεξ, "σακουλέ"......) Μετά από 135 χλμ, σε ένα περίπτερο τα έβγαλα και μου σκίστηκαν..... Τα επόμενα 5 χλμ ήταν ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ.....
Απλά θα πάρω δύο ζευγάρια μαζί μου. Όταν σκιστούν σε βαθμό "αχρηστίας", θα βάλω το 2ο ζευγάρι.
Ετοιμαστείτε για χοντρό κρύο, σε όλη τη διαδρομή.
Και μάλλον θα φάμε βροχή σε Νεμέα και προς Κόρινθο (γυρισμό)...
Ρίξτε μια ματιά στο τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, αλλιώς θα υπάρχουν τεχνικές ποινές (δεν κάνω πλάκα, διαβάστε λίγο τους κανονισμούς της ΠΕΠΑ / Audax Parissien). Πέφτει "χρονικό" πρόστιμο στους παραβάτες.... με κίνδυνο τελικά να μην "τερματίσεις" χρονικά.....
Δεν μιλάμε για υπερβολές, για αυτονόητα πράγματα μιλάμε που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά μας και το fair play.
Άντε, φορτώστε μακαρόνια και ξεκουραστείτε ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Καλά δεν θα πεθάνουν κιόλας αν φάνε ποινή
και τερματίσουν εκτός χρόνου. Για τη χαρά
της συμμετοχής τρέχεις και για να λες ότι
έβγαλες 200χλμ σε μια μέρα.
(1) Καλά δεν θα πεθάνουν κιόλας αν φάνε ποινή
και τερματίσουν εκτός χρόνου.
(2) Για τη χαρά της συμμετοχής τρέχεις
(3) και για να λες ότι
Τα υποχρεωτικά-προαπαιτούμενα τα κουβαλάς για να γλιτώσεις το Νο1
Στο Νο2 χωράει πολύ κουβέντα... δεν ξέρω αν θα νιώσουμε καθόλου χαρά... 10 ώρες σε ψοφόκρυο... ανέβα-κατέβα.... πονάει εδώ - πονάει εκεί - πονάει παντού.... κλπ κλπ
Για το Νο3 πάλι χωράει συζήτηση. Αν θέλεις να κάνεις 200 χλμ διάλεξε μια ωραία ηλιόλουστη μέρα, πάρε το ποδηλατάκι σου και την παρέα σου, ξεκίνα, σταμάτα, βγάλε φωτος, κάτσε και σε καμιά ταβέρνα, συνέχα και κάααααποια στιγμή θα κάνεις 200 χλμ.
Να συμπληρώσω:
- ηλεκτρική κουβέρτα με πολύ μακρυά μπαλαντέζα....
- ψαροντουφεκάδικη στολή.... για την βροχή
- μια χύτρα με ζεστή φασολάδα... ισοτονική.... ότι πρέπει....
- ένα 2ο κ*λ0.... μετά τα 100χλμ στη σέλα χρειάζεσαι τον ανταλλακτικό....
- μπαταρία φορτηγού 12V και μια 100αδα λαμπάκια χριστουγεννιάτικα, τυλίγεις ποδήλατο και ποδηλάτη και ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ όταν νυχτώσει.
Όπως είχα πει και πιο πάνω κάνω συχνά μέχρι 150-160χλμ. σίγουρα τα 40-50 παραπάνω θέλουν οικονομία σε δυνάμεις.
Αυτό που με κούρασε πάντως πάρα πολύ είναι τα πόδια μου απο τον αστράγαλο και κάτω.Απο εκεί πάνω νιώθω τέλεια,αλλά τα πόδια....
Έχεις καμία λύση πέραν απο τα εξωτερικά καλύμματα;
Όπως είχα πει και πιο πάνω κάνω συχνά μέχρι 150-160χλμ. σίγουρα τα 40-50 παραπάνω θέλουν οικονομία σε δυνάμεις.
Αυτό που με κούρασε πάντως πάρα πολύ είναι τα πόδια μου απο τον αστράγαλο και κάτω.Απο εκεί πάνω νιώθω τέλεια,αλλά τα πόδια....
μήπως έχει να κάνει με τη γωνία που πεταλάρεις?
Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστό - λάθος, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχει: "με βολεύει - δεν με βολεύει".
Κάποιοι πεταλάρουν με την πατούσα παράλληλη στο έδαφος, κάποιοι με μικρή γωνία, κάποιοι με πιο μεγάλη γωνία.... Δοκιμή και σφάλμα....
Αν κάνεις συχνά 140 - 150 χλμ .... τα 200 τα έχει για πλάκα.....
Τον χειμώνα τουλάχιστον το κάνω εβδομάδα παρα εβδομάδα σίγουρα(150χλμ) και λιγότερα μέσα στην εβδομάδα,80-100.Το καλοκαίρι λόγω εργασίας δυστυχώς κάνω απο καθόλου εώς ελάχιστα μέσα στην εβδομάδα ίσα ίσα για συντήρηση.
Κοίτα πρώτη φορά με ενόχλησαν τα πόδια,αλλά με ενόχλησαν την Κυριακή στην Χασιά,μετά τα Δερβενοχώρια στο κατέβασμα όπως γράφω πιο πάνω.
Βέβαια χιόνιζε και είχε ψιλόβροχο.Να φανταστείς στην κορυφή το είχε στρώσει.
Έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να κουμπώσω τα πετάλια,αλλά όλο το άλλο σώμα μου ήταν τέλειο.
Θες κατάλληλες κάλτσες για κρύο και λογικά μετά
δεν θα σου κάνουν τα ποδηλατικά παπούτσια :)
Διαφορετικά θες χειμερινό ποδηλατικό παπούτσι ή
μια σακούλα σουπερ μάρκετ ή κάλυμα νεοπρεν κλπ.
Μην παίρνετε αψήφιστα το θέμα κρύο όταν μιλάμε για
8-10 ώρες ποδηλασίας. Δεν γίνεται να είσαι με παγωμένα
άκρα τόσες ώρες.
Την σακούλα θα την βάλω πάνω απο την κάλτσα και μετά δεύτερο ζευγάρι;
έλα,... πάρτο αλλιώς, μας διαβάζει και κόσμος.....
Ισοθερμικές κάλτσες ή μάλλινες κάλτσες ή διπλές κάλτσες
Εναλλακτικά κάλτσες από μέσα και καλύμματα πάνω από τα παπούτσια.
Εναλλακτικά θερμαντικοί πάτοι
Εναλλακτικά (αν δεν έχεις σχαράκια / πετάλια spd) παπούτσια και από πάνω σακούλες ή "ποδονάρια" (ψάξτο να βρεις).....
[νομίζω έχω δει και το combo: κάλτσες - σακούλες - παπούτσια με αυτή τη σειρά..... α που'σαι από μέσα-μέσα υπάρχει και ένα πόδι....)
Πόδι κάτσα σακούλα κάτσα 8 ώρες πετάλι και
έτοιμη η καλλιέργια μυκητών για το γιαούργι
σας :P
Σακούλα πάνω από το παπούτσι και αν έχει σχαράκια
κάνε μια τρύπα εκεί που είναι τα σχαράκια. Επίσης
παίζει να φορέσεις και κάλτσα πάνω από το παπούτσι.
Αν έχεις καμιά παλιά φαρδυά τη φοράς και ανοίγεις
τρύπα για τα σχαράκια.
Big Foot καταστάσεις :)
ΥΓ: Τα ποδονάρια που φοράνε οι γιατροί ειναι καλύτερα
διότι έχουν και λάστιχο. Στα 46+ νούμερα θα είανι λίγο
στενά.
εχει και λάστιχο να μην ακουμπάει την αλυσίδα...οπότε φοριέται και σκέτο!
Με πιάνεις αμέσως!!!
..........νερά.
Μασάμε άραγε;
Μου τρέχουνε τα σάλια που σας διαβάζω
και περιμένω να διαβάσω το αναλυτικό σεντόνι-tkant ρεβιού
μετά την επιστροφή
...... δοκίμασα και τα αυτοσχέδια poggies. Παιδιά δεν παίζονται. Χωρίς επένδυση από μέσα και κόβουν το 90% του κρύου. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το μοντέλο αυτό δεν είναι αδιάβροχο (στο χιόνι δε μασάνε). Το επόμενο όμως.....
Φίλε scrabler έχω αρχίσει να γράφω το μυθιστόρημα από τώρα χα χα χα χα
Όλα το ζουμί είναι να κόψεις τον αέρα.
Ένας που είχα δει είχε φτιάξει πόγκιζ
με χροντρούς φακέλους Fedex και δούλευαν
μια χαρα :)
Για τη βροχή είτε θα το περάσεις με σπρέυ
σιλικόνης/αδιαβροχοποίησης είτε θα πας και
θα την πέσεις σε ένα δύτη να του κόψι τη
στολή :)
......έχω πάρει. Έχω ψεκάσει τα παπούτσια, και τις γκέτες. Μένουν μόνο τα poggies και το μπουφάν.
Το πολύ πολύ να πάρω ένα ζευγάρι γάντια για τη λάντζα (δεν ξέρεις καμιά φορά) και να τα φορέσω από πάνω από τα πάνινα γιατί δε λέει καθόλου να είσαι βρεγμένος και να έχει μπροστά σου χιλιόμετρα.
Εσείς τι κάνετε με τη βροχή;
.
.
.
μην ρωτάς τώρα, θα δεις στην εκκίνηση... [καλά να'μαστε....]
Υποθέτω ότι θα φοράς γαντάκια λεπτότερα από αυτά του Amstrong (NASA) όταν προσεληνώθηκε.....
Η λύση κάνει και για το κρύο (κόβει τον αέρα) και για την βροχή (θα διατηρηθεί λίγο παραπάνω στεγνό το γαντάκι.... από έξω....).
Το Σάββατο έγινε δοκιμή (Ακρόπολη - Σούνιο και πίσω)....
ΜΕ την λύση: NO_PROBLEMO.... μόλις την αφαίρεσα: BIG_PROBLEMO......
Στα του ερχόμενου Σαββάτου... το σκεπτικό ήταν και είναι:
Σηκώνομαι πουρνό-αξημέρωτο και βλέπω τον καιρό, αν ρίχνει καρέκλες ξανακοιμάμαι, αν είναι πιο "λογικές" οι συνθήκες φορτώνω και τραβιέμαι μέχρι την εκκίνηση και ξαναβλέπω.....
Αν στην Ελευσίνα ρίχνει καρέκλες "επιστροφή" στο κρεββάτι... αν είναι πιο "λογικές" οι συνθήκες τραβιέμαι μέχρι το 1ο control (Κόρινθος)....
κ.ο.κ.
Το συγκεκριμένο 200αρι έχει την πολυτέλεια του Προαστιακού σε όλο το 1ο κομμάτι.... Αν για οποιοδήποτε λόγο επικρατήσει κάποια στιγμή η λογική του συναισθήματος (εχμ... εννοώ: της μ*λ*κίας....) πάς μέχρι τον πλησιέστερ οσταθμό και επιστρέφεις.....
Κάποιος από την παρέα των Ble είπε χαριτολογόντας: "ερε και να αποκλειστούμε στο Μελετάκι".
Φυσικά του απαντήσαμε ότι: "αυτό θα ήταν το "εύκολο", το "δύσκολο" θα ήταν να αποκλειστούμε στη Νεμέα....."
Συνεπώς, για καλό και για κακό, κάντε τα κουμάντα σας... μήπως και (... λέμε τώρα... μακρυά από μας....) χρειαστεί να έρθει κανα ΙΧ να μας/σας μαζέψει..... Άρα από σήμερα μέχρι το Σάββατο: βγάζουμε σκουπίδια, βάζουμε ηλεκτρική σκούπα, προσφέρουμε μασάζ, τηλεφωνούμε, νοιαζόμαστε, μαγειρεύουμε, κρατάμε παιδιά κλπ κλπ ..... (οι παντρεμένοι με καταλαβαίνουν.....)
.....δε λέει καθόλου. Κρασί παλιό , παιδάκια στη σχάρα και λουκάνικα με σκόρδο για μεσημέρι. Το βράδυ να ψήνουμε μήλα στη χόβολη στο τζάκι. Χάλια Σαβατοκύριακο θα περάσουμε εκεί.
Συμπλήρωσα και τη φράση που λείπει από το κείμενό σου
Το accu σήμερα δίνει καλό καιρό για το Σάββατο πάντως
http://www.accuweather.com/en/gr/athina/182536/daily-weather-forecast/18...(link is external)
Θα έχει καλό καιρό,όλες οι προβλέψεις αυτό δείχνουν τουλάχιστον.
Ελπίζω να το χαρούμε όπως πρέπει.....
Μετά το χιόνι και το χιονόνερο που φάγαμε απο την Χασιά και πάνω το Σάββατο η βροχή θα είναι χαλαρά!!!
[1] κολάν βάλαμε - αλλά μέχρι εκεί, αποτρίχωση ΠΟΤΕ.... ΖΑΜΕ των ΖΑΜΩΝ.....(η "κάγκελο-γουρουνότριχα" προσφέρει αντιηλιακή προστασία το καλοκαίρι.... ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ συνταγή....).
[2] εξαρτάται πολύ από τον καιρό - το κέφι - την παρέα ... να τολμήσω να πω ένα 23 - καθαρό ποδηλατικό χρόνο (???..... ώρε θα πέσει γέλιο την ερχόμενη Δευτέρα....)
[3] Μην περιμένεις να δεις χαρά το Σάββατο. Ετοιμάσου για τα χειρότερα. Αν τελικά είναι: ΣΚΑΤΑ / αλλά προς τα "ανεκτά".... χαμογέλα στον τερματισμό....
λοιπόν... είχα την ίδια εντύπωση. Το είχα δοκιμάσει (χειρουργικό - λαστεξ) ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ του ποδηλατικού γαντιού. Χάλια μαύρα, μέσα σε 20 λεπτά. Παπάρωσε το χέρι.
Τελικά τα έβαλα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ του ποδηλατικού γαντιού (όχι_εφαρμοστό, όχι_λαστεξ, "σακουλέ"......) Μετά από 135 χλμ, σε ένα περίπτερο τα έβγαλα και μου σκίστηκαν..... Τα επόμενα 5 χλμ ήταν ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ.....
Απλά θα πάρω δύο ζευγάρια μαζί μου. Όταν σκιστούν σε βαθμό "αχρηστίας", θα βάλω το 2ο ζευγάρι.
χειρουργικά XXL να σακουλιάζουν και λίγο. Αν βρεις θέλω κι εγώ δύο τρία.
Τελικά θα κάνουμε μπάνιο το Σάββατο;;;
Θα βρέχει διότι θα είμαστε πολλοί πρώτη φορά και είπε να μας βαφτίσει.....χαχαχαχα!!!!
Ετοιμαστείτε για χοντρό κρύο, σε όλη τη διαδρομή.
Και μάλλον θα φάμε βροχή σε Νεμέα και προς Κόρινθο (γυρισμό)...
Ρίξτε μια ματιά στο τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, αλλιώς θα υπάρχουν τεχνικές ποινές (δεν κάνω πλάκα, διαβάστε λίγο τους κανονισμούς της ΠΕΠΑ / Audax Parissien). Πέφτει "χρονικό" πρόστιμο στους παραβάτες.... με κίνδυνο τελικά να μην "τερματίσεις" χρονικά.....
Δεν μιλάμε για υπερβολές, για αυτονόητα πράγματα μιλάμε που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά μας και το fair play.
Άντε, φορτώστε μακαρόνια και ξεκουραστείτε ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Καλά δεν θα πεθάνουν κιόλας αν φάνε ποινή
και τερματίσουν εκτός χρόνου. Για τη χαρά
της συμμετοχής τρέχεις και για να λες ότι
1. Αδιάβροχο
2. Καλή διάθεση
3. Εισιτήριο προαστιακού
Τα υποχρεωτικά-προαπαιτούμενα τα κουβαλάς για να γλιτώσεις το Νο1
Στο Νο2 χωράει πολύ κουβέντα... δεν ξέρω αν θα νιώσουμε καθόλου χαρά... 10 ώρες σε ψοφόκρυο... ανέβα-κατέβα.... πονάει εδώ - πονάει εκεί - πονάει παντού.... κλπ κλπ

Για το Νο3 πάλι χωράει συζήτηση. Αν θέλεις να κάνεις 200 χλμ διάλεξε μια ωραία ηλιόλουστη μέρα, πάρε το ποδηλατάκι σου και την παρέα σου, ξεκίνα, σταμάτα, βγάλε φωτος, κάτσε και σε καμιά ταβέρνα, συνέχα και κάααααποια στιγμή θα κάνεις 200 χλμ.
Να συμπληρώσω:
- ηλεκτρική κουβέρτα με πολύ μακρυά μπαλαντέζα....
- ψαροντουφεκάδικη στολή.... για την βροχή
- μια χύτρα με ζεστή φασολάδα... ισοτονική.... ότι πρέπει....
- ένα 2ο κ*λ0.... μετά τα 100χλμ στη σέλα χρειάζεσαι τον ανταλλακτικό....
- μπαταρία φορτηγού 12V και μια 100αδα λαμπάκια χριστουγεννιάτικα, τυλίγεις ποδήλατο και ποδηλάτη και ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ όταν νυχτώσει.
απλές brevet-αδικεσ συμβουλές....

μήπως έχει να κάνει με τη γωνία που πεταλάρεις?
Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστό - λάθος, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχει: "με βολεύει - δεν με βολεύει".
Κάποιοι πεταλάρουν με την πατούσα παράλληλη στο έδαφος, κάποιοι με μικρή γωνία, κάποιοι με πιο μεγάλη γωνία.... Δοκιμή και σφάλμα....
Αν κάνεις συχνά 140 - 150 χλμ .... τα 200 τα έχει για πλάκα.....
Τον χειμώνα τουλάχιστον το κάνω εβδομάδα παρα εβδομάδα σίγουρα(150χλμ) και λιγότερα μέσα στην εβδομάδα,80-100.Το καλοκαίρι λόγω εργασίας δυστυχώς κάνω απο καθόλου εώς ελάχιστα μέσα στην εβδομάδα ίσα ίσα για συντήρηση.
Κοίτα πρώτη φορά με ενόχλησαν τα πόδια,αλλά με ενόχλησαν την Κυριακή στην Χασιά,μετά τα Δερβενοχώρια στο κατέβασμα όπως γράφω πιο πάνω.
Βέβαια χιόνιζε και είχε ψιλόβροχο.Να φανταστείς στην κορυφή το είχε στρώσει.
Έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να κουμπώσω τα πετάλια,αλλά όλο το άλλο σώμα μου ήταν τέλειο.
Θες κατάλληλες κάλτσες για κρύο και λογικά μετά
δεν θα σου κάνουν τα ποδηλατικά παπούτσια :)
Διαφορετικά θες χειμερινό ποδηλατικό παπούτσι ή
μια σακούλα σουπερ μάρκετ ή κάλυμα νεοπρεν κλπ.
Μην παίρνετε αψήφιστα το θέμα κρύο όταν μιλάμε για
8-10 ώρες ποδηλασίας. Δεν γίνεται να είσαι με παγωμένα
άκρα τόσες ώρες.
Την σακούλα θα την βάλω πάνω απο την κάλτσα και μετά δεύτερο ζευγάρι;
έλα,... πάρτο αλλιώς, μας διαβάζει και κόσμος.....
Ισοθερμικές κάλτσες ή μάλλινες κάλτσες ή διπλές κάλτσες
)
Εναλλακτικά κάλτσες από μέσα και καλύμματα πάνω από τα παπούτσια.
Εναλλακτικά θερμαντικοί πάτοι
Εναλλακτικά (αν δεν έχεις σχαράκια / πετάλια spd) παπούτσια και από πάνω σακούλες ή "ποδονάρια" (ψάξτο να βρεις).....
[νομίζω έχω δει και το combo: κάλτσες - σακούλες - παπούτσια με αυτή τη σειρά..... α που'σαι από μέσα-μέσα υπάρχει και ένα πόδι....
πό μέσα-μέσα υπάρχει και ένα πόδι....)
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....
Κατάλαβα!SPD φοράω εννοείται.
- Α, και τι πήρες;
- Να μωρέ, ένα ζευγάρι πόδια, λίγο τυρί, τα συνηθισμένα.
Και δώρο τις σακούλες.....
Αν πήγες lidl θα τις πληρώσεις κιόλας....χαχαχα
Πόδι κάτσα σακούλα κάτσα 8 ώρες πετάλι και
έτοιμη η καλλιέργια μυκητών για το γιαούργι
σας :P
Σακούλα πάνω από το παπούτσι και αν έχει σχαράκια
κάνε μια τρύπα εκεί που είναι τα σχαράκια. Επίσης
παίζει να φορέσεις και κάλτσα πάνω από το παπούτσι.
Αν έχεις καμιά παλιά φαρδυά τη φοράς και ανοίγεις
τρύπα για τα σχαράκια.
Big Foot καταστάσεις :)
ΥΓ: Τα ποδονάρια που φοράνε οι γιατροί ειναι καλύτερα
διότι έχουν και λάστιχο. Στα 46+ νούμερα θα είανι λίγο
στενά.