ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΓΚΟΥ ΣΕ ΠΟΔΙΑ?

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
vasilisk1974
Απών/απούσα

Καλημέρα σας!
Είμαι 41 ετών και έχω αρχίσει 1 μήνα να κάνω ποδήλατο ( έχω ένα απλό trekking των 300 ευρώ ) για λόγους κυρίως ευχαρίστησης αλλά και γυμναστικής!
Κάνω 3 φορές την εβδομάδα από 60-90 λεπτά και γύρω στα 15-18 χλμ με μέτρια ένταση πεντάλι αλλά σχεδόν συνεχόμενα στις γύρω περιοχές μου ( ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΓΕΡΑΚΑΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ κλπ )
Επειδή έχω λίγο κοιλίτσα αλλά το υπόλοιπο σώμα μου (χερια - πόδια ) είναι πολύ αδύνατα θέλω να μάθω εάν θα κατορθώσω να δώσω όγκο με το ποδήλατο στα πόδια μου! Χρειάζεται να κάνω και βαράκια σε χέρια-πόδια επιπλέον? Θα ήθελα τις συμβουλές σας...ευχαριστώ!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Wicca
Απών/απούσα

Δεν γινεται αυτό με το ποδήλατο και στην φάση που είσαι γιατί θα χαλάσεις τα γόνατά σου.

Τώρα αν θες να βάλεις όγκο στα χέρια και στα πόδια σου θα πρέπει να πας δύο φορές την βδομάδα στο γυμναστήριο και να ξεκινήσεις ασκήσεις στα μηχανήματα. Αρχικά με λίγα κιλά και σταδιακά όσο θα δυναμώνεις με περισσότερα. Κάνε το αυτό κανένα χρόνο για να χτίσεις τους μυς στα άκρα σου και μετά αφού κάνεις αυτό μπορείς να βαρύνεις και τα πατήματα σου στο ποδήλατο και αυτό φυσικά σταδιακά.

Μην κάνεις δοκιμές και άλλα τέτοια πράγματα με το ποδήλατο γιατί όπως είπα και στην αρχή αν δεν έχεις ξανά γυμνάσει συστηματικά τα πόδια σου παίζει να χαλάσεις τα γόνατα σου.. :)

vasilisk1974
Απών/απούσα

ΟΚ....αλλά έτσι όπως κάνω ποδήλατο τώρα είναι καλά? δεν θάλω να κάνω μόνο χαλαρά και σε κατηφόρες αλλά πιο ενεργητικά...μέχρι στιγμής δεν κουράζομαι ..πχ έκανα δυο φορές την δισρομή ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΠΙΚΕΡΜΙ ( μέχρι το coffee bike ) και ξαναγύρισα ( 55 λεπτά με 18χλμ μέση ταχύτητα.. ήταν επικύνδινο για τα γόνατα μου ? να μην το ξανακάνω? δεν ένοιωα ενοχλήσεις πουθενά..

ξυπόλιτος
Εικόνα ξυπόλιτος
Απών/απούσα

Δεν καταλαβαίνω σε τι θα ωφελούσε αν αυξανόταν ο όγκος των ποδιών..
Γιατί δεν προσπαθείς να ρίξεις την κοιλίτσα με κατάλληλη διατροφή και άσκηση και παράλληλα να "δυναμώσεις" και τα άκρα σου.
Εφ΄όσον κάνεις ποδήλατο τα πόδια σου θα δυναμώσουν.
Αν πας σε γυμναστήριο υπάρχουν προπονητές που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν και να σου προτείνουν τις κατάλληλες ασκήσεις.
Προσοχή σε προιόντα που υπόσχονται αύξηση του όγκου των μυών.
Η δική μου θέση και φιλοσοφία είναι ομοιόμορφα γυμνασμένο σώμα με φυσική ενδυνάμωση των μυών, χωρίς υπερβολές στην άσκηση και στην διατροφή.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Κατ΄ αρχήν με τρόμαξε ο τίτλος, και με κεφαλαία, μπας και έβγαλες κανέναν όγκο στα πόδια, φτου κακά βρε παιδί μου. Θες ισόρροπο σώμα; Αντί να δώσεις όγκο στα πόδια, γιατί δεν περιορίζεις την κοιλάρα; Γιατί αν είναι κοιλίτσα δε χρειάζεται να σε απασχολεί. Και τι σε πειράζει η κοιλίτσα; Μπορεί να είναι και σέξυ. Τέλος πάντων, χαλάρωσε, κάνε ποδήλατο, και άφησε το σώμα να ισορροπήσει μόνο του. Γιατί μάλλον δεν έχεις ασκηθεί γενικά, αλλά και εάν έχεις ασκηθεί αυτό σημαίνει ότι έτσι είναι η κατασκευή του σώματος οπότε μη το βιάζεις πάλι.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

δεν το πολυ-έχω με την "γυμναστική"...
... αλλά έχω την εντύπωση ότι με αερόβιου τύπου ασκήσεις (βλ. ποδήλατο) δεν είναι εφικτό το να αποκτήσεις όγκο.....
[εκτός αν βάλεις 53αρι δίσκο μπροστά και ανεβοκατεβαίνεις τον Υμηττό.... οπότε, εκ των προτέρων, πάρε και έναν κουβά αλοιφές για τις φλεγμωνές, και ένα σακί χάπια για μυοχαλάρωση,... έτσι να σου βρίσκονται....]

Ο "ογκος" θέλει γυμναστήριο και βάρη και μηχανήματα.
.... είμαι πολύ μακρυά από όλα αυτά.... δεν έχουν χάρη και γούστο και κέφι.
Με την ποδηλασία, μπορείς να χτίσεις φυσική κατάσταση, να κάψεις θερμίδες, να αποκτήσεις αντοχή και δύναμη στα κάτω άκρα, να αποκτήσεις χαμόγελο και να συνατήσεις αξιόλογους ανθρώπους. Μπορείς να κάνεις ακόμα και φιλίες.... αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο....

Καλές πεταλιές.

Wicca
Απών/απούσα

vasilis1974.vasilis wrote:
ΟΚ....αλλά έτσι όπως κάνω ποδήλατο τώρα είναι καλά? δεν θάλω να κάνω μόνο χαλαρά και σε κατηφόρες αλλά πιο ενεργητικά...μέχρι στιγμής δεν κουράζομαι ..πχ έκανα δυο φορές την δισρομή ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΠΙΚΕΡΜΙ ( μέχρι το coffee bike ) και ξαναγύρισα ( 55 λεπτά με 18χλμ μέση ταχύτητα.. ήταν επικύνδινο για τα γόνατα μου ? να μην το ξανακάνω? δεν ένοιωα ενοχλήσεις πουθενά..

Αν δεν βαρύνεις τα πατήματα σου πέρα από τις δυνατότητες σου μια χαρά θα είσαι. Γενικότερα μην ζορίζεσαι δεν έχει νόημα και μόνον "καψίματα" θα σου φέρει. Το κάθε σώμα έχει τους δικούς του ρυθμούς μυικής ανάπτυξης. Εσύ μπορεί να μην τους καταλαβαίνεις αλλά θα δεις εν καιρώ τα αποτελέσματα όταν θα συγκρίνεις πιθανώς τον εαυτό σου στο μέλλον με το πως είναι τώρα.

Δεν θες θεαματικα αποτελέσματα γιατί δεν θα σε φωνάξουν σε κανέναν διαγωνισμό. Θες να έχεις μόνιμα αποτελέσματα και αυτά να είναι θετικά.

Το γυμναστήριο, αν και είναι όντως βαρετό βοηθάει, γιατί χτίζει μυικές ομάδες στοχευμένα. Με το ποδήλατο δηλαδή δεν θα φτιάξεις τα χέρια σου αν αυτά δεν τα έχεις γυμνάσει ποτέ. Ούτε επίσης θα δυναμώσεις την πλάτη σου αν επίσης δεν έχεις ξανά ασχοληθεί. Στο γυμναστήριο όμως μπορείς να πας για να γυμνάσεις ακόμα και ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος σου στο οποίο υστερείς. Π.χ το πάνω μέρος της πλάτης αν καμπουριάζεις ή τα χέρια σου αν σε πονάνε οι καρποί σου, ή μόνον τους τετρακέφαλους ή μηριαίους στα πόδια σου. Ότι θες εσύ.. για αυτό είναι τα μηχανήματα εκεί.

Αλλά και στο γυμναστήριο όπως και στο ποδήλατο όπως και σε κάθε σπορ ισχύει το ίδιο.. Κανένα ζόρισμα σε καμία περίπτωση. Το να αποφεύγετε τους τραυματισμούς πρέπει να είναι στόχος, γιατί οι τραυματισμοί μπορεί να μας βγάλουν οφ, ιδιαίτερα από μία ηλικία και μετά.

Έχεις τάχα κάποιο λόγο να μην μπορείς να κάνεις ποδήλατο, ή όποια άλλη γυμναστική στα πενήντα σου και στα εξήντα σου, γιατί έκανες τα γόνατα σου να παραδώσουν πνεύμα στα 35 σου;; Η γυμναστική και η άθληση είναι τρόπος ζωής.

vasilisk1974
Απών/απούσα

Ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον κ τις απαντήσεις σας!
Τελικά θα μου μείνει να "ακούω" το σώμα μου , να απολαμβάνω τις βόλτες μου χωρίς να μου δημιουργούν άγχος και όλα τα αλλα θα έρθουν μόνα τους και φυσιολογικά.. Κοιλιτσα εχω και μάλιστα μικρή!! Δεν εχω κοιλάρα! Προσπαθώ κανα μήνα τωρα κ με σωστή διατροφή και ήδη εχω δει αποτελέσματα!
Αυτο απλα που φοβάμαι ειναι μην αδυνατίσουν και αλλο τα πόδια μου κάνοντας ποδήλατο!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

https://www.youtube.com/watch?v=S4O5voOCqAQ άσχετο, αλλα σχετικό:

λένε πως ο όγκος έρχεται με λίγες επαναλήψεις, και πολλά κιλά.
Ενώ η διαμόρφωση(τη λένε και γράμμωση) με πολλές επαναλήψεις αλλα λίγα κιλά.
Αναδιάταξη μάλλον θα γίνει στο σώμα σου, θα καεί το λιπάκι, και στη θέση του θα "φυτρώσουν" μυάκια!
Mε ισορροπημένη και προσωποποιημένη διατροφή, δέν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε να μικρύνουν τα πόδια, ούτε να "σκάσουν".
Αν τρώει τώρα κάποιος τον αγλέορα, βαράει προπόνηση αβέρτα, (προπόνηση όγκου) θα γίνει αηδία, και ίσως το σώμα αγανακτήσει, βγάζοντας ραγάδες
http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=19157
δες την εικόνα
(αλλαγές στο βάρος, ή ελλείψεις βιταμινών φέρνουν το αποτέλεσμα αυτό).
Ο τύπος στο βίντεο, εννοείται πως κάνει και πολλά κιλά σκουότ
https://www.google.gr/search?q=%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BF%CF%84+%CF%...
δε γίνεται μόνο απο το ποδήλατο όλο αυτό το θέμα.
Πιστεύω οτι αν δεν είσαι επαγγελματίας αθλητής, δε θα φτάσεις εκεί, ούτε...θα σου αρέσει η εικόνα σου!
Ο καθείς, κάνει το σώμα του(και το ποδήλατό του! )ότι θέλει!
εκτός απο προπονήσεις για όγκο ή γράμμωση, υπάρχουν και άλλες για αδυνάτισμα(διαλειμματική και λοιπά) ή για χτίσιμο καρδιαναπνευστικού.
Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό τη κότα?! τα πατήματά του έγιναν απο τα σκουότ?
ή τα σκουότ του έδωσαν βαριά πατήματα? οεο?
Τα δυνατά βολέ με το κουντεπιέ του τερματοφύλακα έρχονται ύστερα απο προπόνηση με καλουπιέδες? ή οι δυνατές άρσεις των καλουπιέδων είναι συνέπεια τόσων και τόσων βολέ?! ότι μας βολεύει, το ένα φέρνει το άλλο, η εξειδίκευση και προσομοίωση της κίνησης είναι βασική προπονητική αρχή.
Ένας αδύνατος ή κανονικος ποδηλάτης δέ κινδυνεύει απο απώλεια μυϊκού ιστού απο όσο ξέρω. Απεναντίας, χτίζοντας ένα επαρκές δίκτυο απο τένοντες μύς κλπ με συστηματική προπόνηση, μπορεί να αυξήσει τη περιφέρεια των μηρών του μελλοντικά αν το αποφασίσει (με ειδική προπόνηση όπως είπαν και οι αγαπητοι αποπάνω)
Όλα τα παραπάνω, με δεδομένο οτι γεννιόμαστε με συγκεκριμένο αριθμό μυϊκών κυττάρων & λιποκυττάρων, καθώς η κληρονομικότητα είναι βασικός παράγοντας-όριο μυϊκής ανάπτυξης

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Αντί για όγκο, στόχευσε τη δύναμη. Ο απαραίτητος όγκος θα έρθει μόνος του όσο θα δυναμώνεις. Και το ποδήλατο χτίζει μύες στα πόδια. Αυτό που χρειάζεσαι είναι σύντομα intervals στη μέγιστη δύναμη, ανηφόρες και προπονήσεις στο κατώφλι. Προσπάθησε να μην πέσεις ποτέ κάτω από 50-60 στροφές αν αγαπάς τα γόνατά σου. Αυτά σε συνδυασμό με μπόλικη πρωτεΐνη από τροφές (τουλάχιστον 1,5 g/kg σωματικού βάρους) και τουλάχιστον 7 ώρες ύπνο κάθε μέρα. Θα αρχίσεις σίγουρα να παρατηρείς αλλαγές στα πόδια σου, ειδικά αν είσαι νέος στο άθλημα.

Από την άλλη, χρειάζεται να γυμνάσεις και το υπόλοιπο σώμα (κορμό, χέρια) που δε συμμετέχει τόσο έντονα στο ποδήλατο. Προτίμησε λίγες ασκήσεις που στοχεύουν πολλές ομάδες και καλύτερα να μείνεις μακριά από όργανα τώρα που είσαι στην αρχή.

Τις διατάσεις μην ξεχνάς! Η ευλιγισία είναι το ίδιο σημαντική!

Good luck!

contact