Πασχει καποιος αλλος απο Femoral Acetabular Impingement και επιτρεπεται να ποδηλατει;

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
antonios
Απών/απούσα

Φιλοι ποδηλατες. Χαιρετω απο Κυπρο.

Επεστρεψα στην ποδηλασια με ενα απλο mtb πριν 2 χρονια, ετσι για περιπατο με τις κόρες μου αλλα τους τελευταίους 3 μήνες ταλαιπωρουμαι απο Femoral acetabular impingement (FAI) στο ισχιο.
http://www.hipfai.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Femoral_acetabular_impingement
Απο το ποδοσφαιρο το παθα, αλλα θα θελα να μαθω εαν κανεις αλλος το 'χει και δικαιουται να ποδηλατει;

Βασει οδηγιων γιατρου, αν κ δεν τον ρωτησα για ποδηλατο, μονο κολυμπι δικαιουμαι..

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Αυτό είναι τύπου χονδροπόθεια????
Δεν καταλαβαίνω τους ιατρικούς όρους.

Πάντως δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να σου πει με βεβαιότητα κάτι που μόνο ο γιατρός σου μπορεί...
Βέβαια και στον κολλητό μου είχαν πει οι γιατροί μην ξανά καβαλήσεις ποδήλατο πριν χρόνια ...και τώρα είναι ταλιμπάν των δρόμων χωρίς κανένα πρόβλημα (γόνατα)

Σε μπέρδεψα ε?
Συνεχίζω να σε καρα μπερδέψω

Πάντως αν είναι τύπου χονδροπάθεια μήπως να έχανες βάρος (αν είσαι βαρύς)

Τέλος, όταν ποδηλατείς σωστά την πίεση την παίρνουν οι τετρακέφαλοι, γάμπες (και αναλόγως το ποδήλατο η μέση σου) και όχι το ισχίο.

Κανονικά το σημείο αυτό δεν γυμνάζεται στη κανονική θέση ποδηλασίας και όταν από λάθος δώσεις δύναμη από εκεί το καταλαβαίνεις (αφού έχεις και πρόβλημα ένας λόγος παραπάνω)

Αν κάπου έχω λάθος σε αυτά που γράφω ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει...

antonios
Απών/απούσα

Οχι δεν ειναιχονδρος.αλλα.προβλημα.στο κοκκαλο.μετα απο.2η διαγνωση ειναι.μαλλον.προβλημα σγτον.σπονδυλο και θελω.ποδηλατο αρα..ψαχνομαι..κανονικα αποτι διαβασα σε ιατρικα φορουμ ατομα.με. FAI. Δεν πρέπει.να.ποδηλατουν..

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

...πολύ μικρές βόλτες σε καθημερινή βάση με πολύ ήπιο ρυθμό?

Ετσι για να προσαρμοστεί λιγάκι το σώμα, αν τελικά όντως σου κάνει κακό φαντάζομαι θα το καταλάβεις, στην αντίθετη περίπτωση μάλλον θα σε δυναμώσει.

Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όμως αφού λες ότι έχεις αυτή την ευαισθησία που δεν σου επιτρέπει να κάνεις ποδήλατο.

Αν ήμουν στη θέση σου και επιθυμούσα το ποδήλατο αυτό θα έκανα.

Πάντως το γεγονός ότι το επιθυμείς μάλλον σημαίνει κάτι...

contact