Γιατί ποδηλασία;

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
www.ccn.gr
Απών/απούσα

Ίσως να μην υπάρχει κάτι παρόμοιο όπως η ποδηλασία: η συγκίνηση της ταχύτητας, τα συναισθήματα κατά την διάρκεια μια διαδρομής χρησιμοποιώντας την δική σου δύναμη, ο ρυθμός, ό φρέσκος αέρας. Η ποδηλασία είναι ελευθερία, εκτόνωση, ταξίδι, και άσκηση όλα αυτά σε ένα.

http://www.ccn.gr/ccn.net/Uploads/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF%20%CF%8...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
mirrage
Απών/απούσα

Κάνω ποδήλατο εδώ και 3 χρόνια περίπου και πράγματι νιώθω ευεξία όταν ποδηλατώ παρά τον σωματικό κόπο.Τις τελευταίες μέρες επέστρεψα στην δουλειά μου μετά από την απόλυσή μου από τον Ε.Σ. και αποφάσισα να χρησιμοποιώ το ποδήλατο για την μετακίνησή μου από και προς τον χώρο εργασίας μου.
Δεν το περίμενα αλλά διαπίστωσα πως είμαι πιο χαλαρός και πιο ορεξάτος απ'ότι όταν πήγαινα με το λεωφορείο και με έπαιρνε ο ύπνος.
Αν και σωματικά δεν έχω δει ακόμα κάποια θεαματική διαφορά έχω διαπιστώσει ότι σταδιακά ανεβαίνει η αντοχή μου και η ικανότητά μου στην οδήγηση και την ισορροπία.
Σε αυτά λοιπόν συμφωνώ με το .pdf που ανέβασες όμως υπάρχει ένα σημείο που θα διαφωνήσω λίγο...

Ο αναβάτης ενός ποδηλάτου στηρίζεται στο τιμόνι με τα χέρια έτσι λοιπόν επιβαρύνονται οι καρποί του.Επίσης η μέση του επιβαρύνετε από την μετάδοση των κραδασμών και την κίνηση σε λακκούβες ενώ τέλος τα γόνατα και οι αστράγαλοι επιβαρύνονται από το πενταλ και τους κραδασμούς.
Βέβαια οι επιβαρύνσεις αυτές φαίνονται μόνο αν η ποδηλασία γίνεται με λάθος στάση σε ποδήλατα που δεν ταιριάζουν στα σωματομετρικά δεδομένα μας αλλά και όταν ποδηλατούμε χωρίς σωστό ρυθμό.Τέλος όταν το ποδήλατο δεν έχει ρυθμιστεί σωστά πχ ύψος σέλας η κλίση μανετών.
Δεν θέλω να βγάλω το κείμενο άχρηστο απλά νομίζω πως είναι υπερβολικό να λέμε ότι δεν υπάρχει αντίκτυπος από την ποδηλασία.Κάθε άσκηση καταπονεί το σώμα ειδικά όταν δεν γίνεται σωστά.

contact