αγορα ποδηλατου

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
nelly
Απών/απούσα

γεια σας!θα ηθελα τη συμβουμη σας σχeτικα με το μεγεθοσ του ποδηλατου.πηγα κ δοκιμασα της mongoose το rockadile σε medium αντρικο.με κατεβασμενη τη σελα αρκετα(σχεδον κατω απο την ευθεια του τιμονιου αν θυμαμαι καλα) ακουμπουσα με τισ μυτεσ στο εδαφος.γενικα καλα το ενιωθα αλλα εχω αμφιβολιες.ζητησα κ το small κ ο πωλητης ειπε οτι αυτο ειναι το νουμερο μου αλλα φανταζομαι αυτο δεν αρκει!.α!ειμαι γυρω στο 1.63.σας ρωταω γιατι θελω να κοιταξω ακομα για το ideal spark k καποια απο τη giant(rock,boulder) και θελω ν ξερω πως να κρινω το σωστο μεγεθος.ακομα θα ηθελα γνωμες για τα ποδηλατα που ανεφερα!το mongoose ειναι με 24ταχυτητες,26αρα ροδα,ανταλλακτικα shimano,με δισκοφρενα κ τιμη 300ευρω.αυτα!ευχαριστω εκ των προτερων!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

san megethos eisai 41-43 :D
an eisai thess mporoume na pame na doume kapia pragmata :D
apo ekei kai pera dokimase to small tis ideal
kai to 17ri tis giant :D
kalo einai na pareis 24 taxytites
kai oxi diskofrena
kai oxi pisw anartisi
:D

goutas
Απών/απούσα

Άκου τον planet, ξέρει πολλά και είναι εγγύηση σε ό,τι γράφει και λέει. Αν είσαι Θεσσαλονίκη κανονίστε να βρεθείτε από κοντά. Θα χαρεί να σε βοηθήσει.

Σε κάθε περίπτωση να καβαλήσεις και να κάνεις βόλτα το ποδήλατο. Θα διαπιστώσεις πολλά.

Καλή αγορά...

nelly
Απών/απούσα

ok!θα τα εχω υποψη μου!γιατι ομως οχι δισκοφρενα κ οχι αναρτηση?και σχετικα με τη ρυθμιση της σελας θελω κατι ακομα...αν ειναι αρκετα κατεβασμενη-σχεδον κατω απο το υψος του τιμονιου-κ ακουμπουν τα ποδια στο εδαφος ειναι ενταξει το νουμερο ή μπορει ν προκυψει προβλημα?(συγγνωμη για τις ερωτησεις αλλα να μαθαινουμε κ εμεις οι ασχετοι...)
α!δεν ειμαι δυστυχως απο θεσσαλονικη αλλα απο αθηνα...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

ανάρτηση πίσω όχι :) Αυτό έγραψε ο planet στο post του. Δισκόφρενα στα λεφτά αυτά θα είναι φθηνιάρικα μηχανικά και θα είναι της πλάκας. Με 30-40 ευρώ βάζεις ανώτερα vbrakes.

Ο μόνος λογος για δισκόφρενα είναι ότι θα έχεις έτοιμη βάση για αναβάθμιση σε υδραυλικά αργότερα. Ο "λάκος" στην περίπτωση αυτή είναι ότι οι μανέτες των μηχανικών δεν είναι συμβατές με το υδραυλικό σύστημα και επίσης οι μανέτες πηγαίνουν πακέτο με τις ταχύτητες.

Έτσι όταν θα πάρεις τα νέα σου υδραυλικά θα πετάξεις αναγκαστηκά όλο το σύστημα μανέτες/ταχύτητες και θα πρέπει να αγοράσεις επιπλέον ταχύτητες. Επίσης δεδομένης της χαμηλής τιμής του ποδηλάτου, η ανάρτηση θα είναι της πλάκας. Οπότε θα έχεις ένα πολύ δυνατό σύστημα φρένων με μια μάπα ανάρτηση η οποία δεν ξέρεις πόσο θα αντέξει στη μεγαλύτερη δύναμη των υδραυλικών.

Κοινώς πάρε ποδήλατο με vbrakes και όταν μαζέψει 700-800 Ευρώ κοίτα για έτοιμο σύνολο με καλύτερη ανάρτηση και υδραυλικά δισκόφρενα. (Αν σου είναι τόσο απαραίτητα).

Το ύψος της σέλας που περιγράφεις είναι λάθος. Έτσι κάναμε ποδήλατο όταν ήμασταν 10 χρονών που δεν πονάγαμε :) Κάθεσαι στη σέλα, πατάς το πετάλι με τη φτέρνα σου, κατεβάζεις το πετάλι κάθετα στο έδαφος και κοιτάς το πόδι σου είναι είναι σχεδόν τεντωμένο. Αυτό είναι το σωστό ύψος της σέλας.

Αν η σέλα είναι χαμηλά τότε θα έχεις πόνους μπροστά στα γόνατα. Αν είναι ψηλά τότε θα έχεις πόνους πίσω και στα πλάγια. Γενικά θα μάθεις να σταματάς με τον σωστό τρόπο και όχι βάζοντας πόδια κάτω :)
Αυτά

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

sostos o eaglos
apla oute to podilaton 700-800 eyro exei toso kali anartisi oste na dikeologei ydravlika
bale 1000+ gia na peis oti exw ena synolo pou aksizei ydravlika:D

nelly
Απών/απούσα

ωραια λοιπον!απο οσα διαβασα με τα περιπου 300 ευρω που σκοπευω να διαθεσω καλυτερα να μην κοιταω για δισκοφρενα κ αναρτησεις.καταλαβα κ πως θα βρω το σωστο υψος στη σελα.απλως δεν θελω να επηρεαστω απο τον πωλητη μονο κ μονο επειδη εγω δεν ξερω κ αυτος επιμενει.σασ ευχαριστω πολυυυ....!

contact