19 Οκτωβρίου 2011 Σχεδιαστική συνέλευση (επανάληψη 2 Νοεμβρίου)

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Προσοχή, λόγω μικρής προσέλευσης, θα επαναληφθεί η σχεδιαστική στις 2 Νοέμβρη, ελπίζω να έχουμε κόσμο, αλλιώς δεν μπορούμε να οργανώσουμε πράγματα (τι νόημα έχει αν δεν είναι κανείς να τα πραγματοποιήσει). Δεν φτιάχνω ξεχωριστό ποστ, γιατί ήδη υπάρχουν ιδέες εδώ.

Τι θα πει σχεδιαστική συνέλευση...

Γενικά μια φορά τουλάχιστον τον χρόνο κάνουμε μια σχεδιαστική συνέλευση. Είναι μια συνέλευση στην οποία κοιτάζουμε μακριά και σχεδιάζουμε τις δράσεις για τον επόμενο χρόνο, βάζουμε μπροστά καινούργια πρότζεκτ και ιδέες.

Οπότε σε αυτό το ποστ, μπορείτε να γράψετε ότι ιδέα και πρόταση έχετε για τον επόμενο χρόνο.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι πάντα έχουμε περισσότερες ιδέες από όσο κόσμο για να τις εφαρμόσει. Αυτό σημαίνει αν σας αρέσει (ή κρίνετε αναγκαίο) αυτό που κάνουμε, αν θέλετε να δείτε κάποια από τις ιδέες να εφαρμόζεται, αν θέλετε να βάλετε σε κάτι κουρασμένους ποδηλάτες ένα έξτρα χέρι βοηθείας, τώρα είναι η καλύτερη ώρα.

Να θυμίσω ότι όλες οι συνελεύσεις των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ είναι ανοιχτές, είστε πάντα κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι, μπορείτε να έρθετε όποτε θέλετε, αλλά η σχεδιαστική είναι η καλύτερη ευκαιρία να ενταχθείτε σε κάποιο πρότζεκτ και να πραγματοποιήσετε κάτι συγκεκριμένο, από την αρχή του.

Ιδέες λοιπόν
(Να θυμίσουμε ότι εδώ είναι μόνο χώρος σκέψης, ότι αν δεν έρθει κάποιος στην συνέλευση να θέσει μια ιδέα (όχι απαραίτητα ο δημιουργός της) δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα πραγματοποιηθεί)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

προτεινω να ξανατυπωθουν τα ενημερωτικα φυλλαδια γιατι θελω να εχω κκ εγω εναν αριθμο να μοιρασω. Επειδη ξερω πως τα οικονομικα ειναι σφιχτα, καλο ειναι να βρουμε καποιες λυσεις ωστε να ενισχυσουμε ολοι τους podilates. Γιατι, καλως φιλοξενουμαστε σε αυτον το χωρο, ενημερωνομαστε, κανουμε τις βολτες μας κτλ, αλλα πρεπει καπου καπου να συνεισφερουμε ο,τι μπορουμε. Προτείνω να ανεβουν σε ενα ποστ τα απουλητα μπλουζακια (για να τα δουνε ολοι) και να να τα αγορασουμε μεχρι εξαντλησεως τους για να στηριξουμε λιγο την κατασταση.

Nikos0104
Απών/απούσα

Ίσως θα μπορούσε να αλλάξει η μέρα γιατί πολλοί θα είναι στις διαδηλώσεις εκείνη τη μέρα και ίσως να δημιουργήθει πρόβλημα στην προσέλευση????

cdouvis
Απών/απούσα

να ζητήσουμε τη δημιουργία λεωφορειολωρίδων σε όσο περισσοτερους δρομους γίνεται. Δεν λέω να σταματήσουμε να διεκδικούμε ποδηλατόδρομους (προφανώς αυτός παραμένει ο τελικός μας στόχος) αλλά έχουμε διαπιστώσει πόσο πολύ χρονοβόρα είναι αυτή η διαδικασία. Μόνο οι σχεδιασμοί παίρνουν χρόνια ολόκληρα. Από ότι έχω αντιληφθεί η δημιουργία λεωφορειολωρίδων απαιτεί πολύ λιγότερο χρονο για σχεδιασμούς κλπ. Σε μια τέτοια διεκδίκηση θα έχουμε με το μέρος μας και τους επιβάτες των λεωφορείων

δεν νομιζω ότι συμφέρει να αλλάξουμε την ημερομηνία. Πιστεύω μέχρι τις 8 το βράδυ να έχουν τελειώσει όλα τα νταβαντούρια

dogvile
Απών/απούσα

Εγινε post στο freeday θα πρέπει να επαληθευτεί και να παρακολουθειται ώστε να μην παραμεινει στην θεωρία.
λινκ
Επίσης έχει γίνει άκόμα μια πρόταση περι Δημοτικής Αστυνομίας κ φύλαξης χωρίς βεβαια να εχει μελετηθεί αλλά με γνωμονα ότι ενδεχομενως θα μπορουσε να αποτελεσει μια λύση(εχει αποσταλεί και email μέσω του site του Δήμου)

karry
Εικόνα karry
Απών/απούσα

Δεν έχω πάρα πολλά να πω μιας που ακόμα προσπαθώ να προσαρμοστώ και να γνωρίσω και εσάς αλλά και τις - καινούριες για 'μενα- συνθήκες στην Αθήνα.
Οπότε την επιείκειά σας για τις σκέψεις μου...

Νιώθω (ξέρω ότι δεν είναι έτσι αλλά το νιώθω...)σαν οι ποδηλάτες να ενδιαφέρονται μόνο να κάνουν βόλτες, εκδρομές και την πανελλαδική.
Όχι ότι είναι κακό να κάνεις βόλτες, αλλά θα ήθελα, για παράδειγμα, να είχα δει μια δυναμική αντιπροσωπία - παρουσία στο Σύνταγμα ή μια μεγαλύτερη συμμετοχή στο κλείσιμο της Πανεπιστημίου.
Αυτά θα ήθελα να τα συζητήσουμε στην σχεδιαστική.

Επίσης θα ήθελα να συζητήσουμε τους τρόπους που θα πιέσουμε, θα κριτικάρουμε και θα παρέμβουμε σε αυτά που ετοιμάζει ο Καμίνης (δείτε εδώ: http://www.podilates.gr/?q=node/18389)

Να μην ξεχάσω ... στην συνέντευξη αναφέρθηκαν στο "Με ποδήλατο στην εργασία" και για μελλοντική υποστήριξή του από αυτούς. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να το υποστηρίξουμε περισσότερο πρώτα εμείς;

Αυτά... τα λέμε την Τετάρτη.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Πήγα για λίγο στη συνέλευση στις 19 Οκτωβρίου. Η πρόσβαση στο Θησείο ήταν δύσκολη μέσα από δρόμους που αν και σχεδόν άδειοι, έμοιαζαν με πεδία μάχης με αναθυμιάσεις από δακρυγόνα και σκουπίδια που ακόμα σιγοκαίγανε στη μέση του δρόμου (π.χ. στην Ερμού). Ήταν γύρω στα 5 άτομα στη συνέλευση που μάλλον ήταν χαλαρή συζήτηση παρά συνελευση. Υποθέτω πως η σχεδιαστική συνέλευση αναβάλεται για την επόμενη φορά;

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Να γίνει το καλοκαίρι, με αθλήματα που θα ανακαλύψουμε ή θα προσαρμόσουμε. Με βασικό κριτήριο το να έχουν ενδιαφέρον, να είναι σχετικά ασφαλή κλπ.
Αν υπάρχει κόσμος να το στηρίξει αυτό σημαίνει συναντήσεις για ιδέες, συναντήσεις για κατασκευές και βόλτες ή συναντήσεις για test drive...

AthenaZ
Εικόνα AthenaZ
Απών/απούσα

αν η συνάντηση οριστεί σάββατο ή κυριακή
υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έρθουμε και όσοι
δεν μπορούμε απόγευμα καθημερινής...

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Δεν είναι τόσο αυτονόητα, κάποιοι φεύγουν κλπ, ίσως κάνουμε την επόμενη Κυριακή απόγευμα για δοκιμή, αλλά τώρα αυτή έχει κανονιστεί....

cdouvis
Απών/απούσα

να μας τη χαλάσουν παλι τα πολιτικά τη σχεδιαστική. Μπιλάχ. Αμάν πια. Τεσπα, εγώ θα έρθω και ελπίζω να έχει κόσμο αυτή τη φορά

σαν ιδέες θέλω να προσθέσω την συστηματική προώθηση των θέσεων στάθμευσης ποδηλάτου (σε σχήμα "Π"). Σαν σχέδιο προτείνω (πρώτη προσέγγιση, θα το δούμε στη συνέλευση) το κυνήγι με τη σειρά:
1 - των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να καθοριστεί και να περιγραφεί ξεκάθαρα η διαδικασία τοποθέτησής τους (φυσικά στο δρόμο, όχι στο πεζοδρόμιο)
2 - πάλι των αρμόδιων υπηρεσιών για να τοποθετήσουν όσες μπορούν και τέλος
3 - των ιδιωτών (σούπερ μάρκετ, μεγάλες εταιρείες, μαγαζιά, ασφαλιστικές, ποδηλατάδες ...) που θα δεχτούν να δωρίσουν μια ή περισσότερες θέσεις (μην ξεχνάμε ότι πανω τους μπορούν να τοποθετηθούν διαφημίσεις οπότε δεν αποκλείεται πολλοί να το δουν σαν ευκαιρία)

και σαν δεύτερη ιδέα προτείνω να οργανώσουμε το χειμώνα μια ημερίδα με θέμα πως θέλουμε την πόλη μας σε σχέση με τις μετακινήσεις (περπάτημα, ποδήλατο, ΜΜΜ, ΙΧ, μηχανάκια - μετακίνηση και στάθμευση - ρύπανση & ηχορύπνση - τα πάντα όλα). Το έχουμε ξανακάνει και νομίζω ότι είχε καλά αποτελέσματα (συμπεράσματα, διάχυση πληροφοριών και απόψεων, συσπείρωση, κονέ)

Nils
Εικόνα Nils
Απών/απούσα

οπως ειχα πει στην προηγουμενη σχεδιαστικη , οτι λογω δουλειας ηταν η τελευταια Τεταρτη που μπορουσα να παρευρεθω... παρολα αυτα ειμαι διατεθιμενος και προθυμος σε οτιδηποτε ζητηθει ή οποιαδηποτε βοηθεια ζητηθει να προσφερθω ...

contact