Πρωτο ταξιδι στο εξωτερικο(Σικελια)

15 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
sorazal
Απών/απούσα

Καταρχην γεια χαρα!
Ειμαι νεο μελος οπως βλεπετε και θα χρειαστω τη βοηθεια εμπειρων ποδηλατων.
Κανονιζω ταξιδι με τον κολλητο μου απο Βολο για Σικελια. Για την ακριβεια το γυρο της Σικελιας!
Θα ηθελα λοιπον να σας πω μεσα σε ακρες τον προγραμματισμο του ταξιδιου για να ακουσω συμβουλες!

Αναχωρηση απο Βολο πρωτη αυγουστου με λεωφορειο για Ηγουμενιτσα.Απο εκει με 6 ευρο περναμε απεναντι στο Βrindisi.Απο εκει κατηφοριζουμε για Μεσσινα και απο εκει συνεχιζουμε στην Κατανια. Στη συνεχεια calascibetta-buonfornello-messina και παλι πισω.
Μεσα σε ακρες αυτη θα ειναι η διαδρομη. Θα θελα να ακουσω συμβουλες για εχτρα μερη που θα μπορουσαμε να επισκεφτουμε(οπως ελληνοφωνα χωρια!)

Το συνολο της διαδρομης ειναι 1335 km. Υπλογιζουμε 130 Km τη μερα,με 25km/h ταχυτητα,περιπου 5 ωρες ποδηλατο.
Διαμονη τουλαχιστον 3 βραδια σε hostel ,απο 15ευρω το ατομο. Τα υπολοιπα σε σκηνη.
5 ευρω για τα μεσημεριανα μας,εκτος απο τις φορες που θα μαγειρευουμε κανενα μακαρονι :P
5 ευρω για τα βραδυνα μας γευματα.
3 ευρω τη μερα για νερο(αν και υποθετω πως θα γεμιζουμε οπου βρουμε)
Υπολογιζουμε 2 μπανανες τη μερα και χυμο για τον απαραιτητο υδατανθρακα.
Τα πρωινα γευματα δεν τα αναφερω γιατι θα γελασετε( αν δεν γελατε ηδη με τα υπολοιπα :P)

Συνολο λοιπον 1335 κμ, κοστος 415 ευρω (με αγορα 2 τσαντων για το ποδηλατο),10 μερες ταξιδι,130 κμ τη μερα.

Ειμαστε αθλητικοι και εχουμε δυνατα ποδηλατα. Το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε ξανακανει ποτε κατι τετοιο. Εδω μπαινετε εσεις. Ειναι εφικτο ετσι οπως σας τα ειπα?

Ευχαριστω εκ των προτερων παιδια

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Wohoon
Εικόνα Wohoon
Απών/απούσα

Καλησπέρα! Μπορώ να πω ότι σας ζηλεύω αφάνταστα! Χωρίς να έχω ανάλογη εμπειρία, και δεδομένου ότι τα ποδήλατα θα είναι φορτωμένα, μου φαίνεται κάπως υπερβολικό το 25km/h μωτ και τα 130χλμ ημερησίως. Κάτι σε 20km μωτ και 80km απόσταση θα μου φαινόταν πιο λογικό σαν στόχος. Υποθέτω ότι θα θέλετε να βλέπετε και κανένα αξιοθέατο! Αλήθεια, για να παίρνουμε καμιά ιδέα και εμείς οι wannabe ποδηλατοτουρίστες, με τι ποδήλατα θα πάτε;

pavlos1988
Απών/απούσα

Υπολογιστε ακομα 1 ατομο!!

Marios
Απών/απούσα

ναι κι εμείς σε προηγούμενα ταξίδια, υπολογίζουμε κάπου στα 20μέση και 80-100 χιλιόμετρα τη μέρα. Καλύτερα στον προγραμματισμό να βάλετε λιγότερα χιλιόμετρα τη μέρα, οπότε μετά αν το κάνετε πιο γρήγορα να έχετε και έξτρα χρόνο για καμιά βόλτα επιπλέον (παρά το ανάποδο).
Υπολογίστε και άπειρη ζέστη !!
Το αντίστοιχο σουβλάκι της Ιταλίας είναι η πίτσα, όπου είναι φθηνή χορταστική. Οπότε για οικονομική λύση φαγητού, είναι ό,τι πρέπει. Επιπλέον στα έξοδα βάλτε και ιταλικό παγωτό !! Νομίζω επιβάλλεται !!
Μια λύση για να βρείτε διαδρομές ωραίες, είναι να βάλετε στο google, κάτι σε bike tours sicely και να μπείτε στα διάφορα ταξιδιωτικά που θα βγάλει. Εταιρίες δηλαδή για ποδηλατκό τουρισμό, όπου απλά μπαίνεις και τσεκάρεις τις διαδρομές που σε πάνε αυτοί. Έτσι είχα επιλέξει κάτι διαδρομές σε κάτι προηγούμενα ταξίδια στην ιταλία. Συνήθως έχουν και φωτογραφίες από τα μέρη, οπότε παίρνεις και μια γεύση του τι θα συναντήσεις.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

η πολυήμερη ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων, ειδικά όταν είσαι και φορτωμένος, θέλει καλή τροφή.
Ποσότητα και ποιότητα. Με νερό και παγωτό δεν βγαίνουν χλμ.

Και το νεράκι μόνο του δεν φτάνει όταν χάνουμε ηλεκτρολύτες ιδρωκοπώντας κάτω από τον ήλιο. Θα χρειαστείτε κάποιο ισοτονικό (κυκλοφορούν πολλές ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ homemade συνταγές... μείνετε μακρυά από ετοιματζίδικα "έγχρωμα ζαχαρόνερα")

Επίσης θέλετε κανα 20εύρω μόνο για αντιηλιακά....

Τυχεροί......

sorazal
Απών/απούσα

Καταρχην σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!
Wohoon ισως εχεις δικιο. 80κμ με 20κμ/ωρα ειναι πιο εφικτο/
Οσον αφορα τα αντιηλιακα ,τα ειχα ξεχασει τελειως :P
Μαριε,απ'οτι καταλαβα εχεις κανει κατι παρομοιο.Μπορεις να μου πεις πως τα περασες εσυ σε αυτο το ταξιδι? Πως ειναι οι ιταλοι γενικα? Θα εχουμε προβλημα σαν ποδηλατες,οι δρομοι τους ειναι καλοι? Εσυ τι ακριβως ετρωγες και ποια διαδρομη ακολουθησες?
Τελος ,Rockarolla , θα μπορουσες να μου πεις μια απο αυτες τις μαγικες συνταγες? :)

VAkt
Εικόνα VAkt
Απών/απούσα

Καλησπέρα,
Έχω κάνει οδικός (με αυτοκίνητο όμως) το 2009, την Ν. Ιταλία και ένα κομμάτι της Σικελίας (είναι τεράστια) 3 εβδομάδες roadtrip. Θέμα θα έχεις με την ζέστη (ίδιο κλίμα με εμάς- Αύγουστος 40αρια).Οι δρόμοι τους είναι καλοί αν και δεν βλέπεις συχνά ποδήλατα, αλλά οδηγούν σαν τρελοί….χειρότερα από εμάς και ιδικά τα σκουτεράκια. Γενικά, οι Νότιοι έχουν παρόμοια νοοτροπία με εμάς. Είναι κάπως ποιο ακριβοί σε σχέση με εμάς σε αρκετά πράγματα και στο φαγητό και στην διαμονή και πρόσεξε, διότι ο Αύγουστος και εκεί είναι καυτή σεζόν, όλα κλεισμένα και όλα ακριβά. Καλή περίοδος για μένα να το κάνεις αυτό, πάντως είναι το Πάσχα. Μπορείτε αν θέλετε να μένετε και σε καμπινγκ τα οποία είναι πάρα πολλά και πολύ οργανωμένα (πάρα πολύ οργανωμένα όμως), απλώς έχουν πολλά λαμόγια και εκεί (δεν είναι τυχαίο το στερεότυπο Ιταλού – απατεώνα) που προσπαθούν να σε φάνε με τις τιμές, εκτός και αν τους δείξεις λίγο ότι δεν είσαι Μ@λ@#&ς.
Π.χ. σε ένα καμπινγκ στην Σικελία που θέλαμε να μείνουμε 3 μέρες, μας έδειξε ο τύπος μια τρώγλη μπανγκαλοου και μας ζήταγε 140 ευρώ την βραδιά. Φύγαμε και 100 μέτρα μετά μείναμε σε ένα τέλειο μπανγκαλοου πεντακάθαρο και περιποιημένο με 50 την βραδυά, μέσα στο πράσινο και 5 λεπτά από παραλία. Προσοχή στα πράγματά σας και στα ποδήλατα….
Αν έχεις απορίες πες μου,

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

[1] μου φάνηκαν μάλλον λίγα τα χρήματα που έχεις υπολογίσει... γιαυτό έγραψα ότι θές περίπου ένα 20ευρω μόνο για τα αντιηλιακά σας (2 άτομα που ποδηλατούν ημέρα)....
Αν έχεις ξεχάσει τα αντιηλιακά, σίγουρα θα έχεις ξεχάσει και άλλα εξίσου βασικά. Διάβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ σχετικά θρεντς που έχουν γράψει ταξιδιάρες ψυχές.... (πχ Marios / i.alli.elatha / u13148 κλπ)

[2] συνταγές.... υλικό για διάβασμα και προβληματισμό:
http://www.blecyclingclub.gr/index.php/2012-01-23-08-50-47/2012-01-23-08...
[... από γνωστούς Brevet-άδες που καταπίνουν χλμ... πολλά χλμ...]

[3] σχετικά με το (ποιοτικό) φαγητό. Υπολόγισε ότι ποδηλατώντας με φορτίο - με πολύ ζέστη - έχουντας ήδη χλμ στα πόδια από τις προηγούμενες μέρες και εν αναμονή και άλλων πρόσθετων χλμ.... ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ. Και καλές θερμίδες.
ΣΙΓΟΥΡΑ θα χρειάζεσαι αρκετή και καλή ΠΡΩΤΕΙΝΗ (κρέας) για αποκατάσταση των μυών (... που θα κακοπάθουν σε όλη τη διαδρομή).
Άρα μην περιμένεις ότι θα την βγάλεις ΜΟΝΟ με panini / gelati / pizza.... και μπουρδίτσες / σνακς.....

[4] Να υποθέσω ότι μιλάμε για μάχιμα ποδήλατα (προσοχή, όχι "ακριβά", αλλά ΜΑΧΙΜΑ + ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ), ότι θα κουβαλάτε κάποια βασικά εργαλεία / ανταλλακτικά και ΞΕΡΕΤΕ να τα χρησιμοποιείται, ότι ήδη έχετε γράψει ΩΣ ΠΑΡΕΑ κάποια χλμ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ.... ε?

sorazal
Απών/απούσα

Το μονο που με προβληματισε απο αυτα που μου ειπες ηταν το θεμα με την πρωτεινη και το κρεας. Δεν ξερω πως θα μπορεσουμε να το βαλουμε στη διατροφη μας. Μαλλον θα πρεπει να κοιταμε και τοπικα εστιατορια. Οσον αφορα τις διαδρομες με φορτιο,τα ισοτονικα(πολυ καλο το λινκ σου) ,ενεργειακες μπαρες και την χρηση εργαλειων για επισκευες,ολα καλα. Ειμαστε ετοιμοι και ενημερωμενοι. Τα ποδηλατα μας ειναι στα 11,5 κιλα το καθενα,custom και κοντα στο χιλιαρικο σε τιμη. Τι εννοεις οταν λες μαχιμα? Καινουργια λαστιχα,λαδωμενα,και γενικα πληρες service?

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

πάει να πει ότι:
α) έχει πάει στον πόλεμο και γύρισε σώο και αυτό και εσείς...
Δηλαδή το πήρες, το φόρτωσες, ξεκίνησες, πήγες - γύρισες - ξαναπήγες - ξαναγύρισες.
β) έχει κάνει τα σερβις του, τα εμβόλιά του, την διατροφή του, την ψυχολογική του προετοιμασία (πχ οι ακτίνες δεν θα πουν μπάι-μπάι, η μεσαία τριβή δεν θα αρχίσει τα ΚΡΑΚΑ ΚρουΚα την 2η μέρα, η αλυσίδα θα κρατήσει, το ντεραγιέ δεν θα κουρέψει ακτίνες πίσω σε καμιά απότομη ανηφόρα κλπ κλπ....).

Η τιμή ΔΕΝ έχει να κάνει.
Απόδειξη ο Μάριος_με_το_καφάσι.
.... ίσως κάποτε... το ποδήλατο του να ήταν ακριβό (...λέμε τώρα...).... αλλά πάνε πολλά χρόνια από τότε... και οι ιστορικές μνήμες έχουν ξεθωριάσει
Το εν λόγω ποδήλατο κουβαλάει την_μανα_του_και_τον_πατέρα_του, ΧΩΡΙΣ sauce για να γλιστράει, αλλά ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Ρίχνεις μια ματιά στα π.μ. σου;

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Δώσε τα φώτα σου στον κόσμο να τα βλέπουμε κι εμείς οι επίδοξοι να μαθαίνουμε. Καλά τα πμ αλλά με την ανάρτηση στο site μορφώνεται κόσμος.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

tkant wrote:
...

Κοίτα, δεν υπάρχει χρόνος για "σεντόνια", αλλά έχε χάρη που σε συμπάθησα. Μόλις βαρεθώ ή με ζητήσουν, θα σταματήσω.

Από ότι φαίνεται δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία και υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν σού περνάνε από το μυαλό, που μπορεί να σε παιδέψουν όταν κάνεις μεγάλη διαδρομή πολυήμερη χωρίς εμπειρία. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να βγάλεις απλά τη διαδρομή αλλά να την απολαύσεις, γιατί άμα είναι να γυρίσεις από διακοπές και να θες διακοπές για να συνέλθεις, ε δε λέει...

Στη διαδρομή αυτή ειδικά, μπορεί ο μεγαλύτερος εχθρός να αποδιχθεί ο αέρας! Πρόκειται για τον πιο ύπουλο εχθρό του ποδηλάτη, κυριολεκτικά μέρα με τη μέρα σού παίρνει την ψυχή. Μάθε για τους αέρηδες μόλις φτάσεις και διάλεξε τη φορά γύρω από τη νησί που θάχεις τον αέρα πίσω στο κομμάτι με σχετικά ισάδια (στις ανηφοροκατηφόρες μικρότερο το κακό). Ο άερας αν συνδυαστεί ιδίως με ζέστη, σε σακατεύει. Σε κουράζει, σε καθυστερεί, και σε φθείρει, δεν σε αφήνει να ησυχάσεις.

Προσοχή πολλή στο φαγητό. Μια δυο μέρες εντάξει τη βγάζεις με πίτσες, αλλά 10 μέρες είναι χρόνος που θες μάσα γερή. Νηστικό αρκούδι δεν ποδηλατάει, τελεία. No jokes.

Επίσης, να περάσεις από Magna Grecia και να μην είσαι καλά διαβασμένος για το που θα πας και τι θα συναντησεις από αρχαία και πολιτιστικά, θα ήταν απαράδεκτο. Τελεία κι εδώ.

Αυτά τα λίγα τώρα.

Marios
Απών/απούσα

Ως προς Ιταλία έχω κάνει βόρειο κομμάτι. Μια χρονιά Βενετία-Γένοβα, και μια άλλη Βενετία-Μιλάνο (χοντρικά) και μετά βόρεια ελβετία-γερμανία.
Γενικά συνάντησα πολλά ποδήλατα, και πάρα πολλούς κουρσάδες (ακόμα και στα βουνά). Η συμπεριφορά των οδηγών ήταν απλά τέλεια. Ποτέ δεν μου κόρναρε κανείς, και πάντα σταματούσαν σε σταυροδρόμι για να περάσω ακόμα κι αν ήμουν αρκετά μέτρα απόσταση από αυτό. Πράγματα που δεν τα πίστευα, μαθημένος στους αθηναϊκούς δρόμους... Διαμονή σε camping την μια χρονιά που ούτε από εκεί έχω κανένα παράπονο. Κάπου στα 10-15ευρώ κατά μέσο όρο αν θυμάμαι καλά, με μια χαρά εγκαταστάσεις (για διαμονή σε σκηνή τουλάχιστον). Τέλος οι Ιταλοί μια χαρά συμπεριφορά γενικά, και πολύ φιλόξενοι. Γενικά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις.
Απλά αυτά είναι βόρεια ιταλία, οπότε στον νότο, στην σικελία μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Rockarolla ζηλεύεις το καφάσι γεωφρούτ, γι'αυτό τα λες αυτά, χα χα. Ανυπομονώ να σε δω στο τάντεμ με 2-3 καφάσια πάνω !! Το μάχιμο ποδήλατο πάντως, έπεσε από σχάρα αυτοκινήτου, στην εθνική, με 120χιλιόμετρα... Το γεωφρούτ έφαγε όλη τη σύγκρουση, και το ποδήλατο τη γλίτωσε με λίγες γρατζουνιές στο πετάλι και στο ακροτίμονο, με μεγαλύτερη ζημιά ένα σπασμένο κουδουνάκι ! Στο καπάκι έβγαλε και μια 100αρα διαδρομή χωρίς παράπονο...

nikkos
Εικόνα nikkos
Απών/απούσα

σε σύγκριση, Μιλάνο και Σικελία, οι ιταλοί το ίδιο ευγενικά συμπεριφέρονται, το ίδιο αγαπάνε τους ποδηλάτες, απλά στη Σικελία (Συρακούσες τουλάχιστον που είχα πάει περσι για δουλειά) οι οδηγοί είναι λίγο πιο κοντά στο Ελληνικό στυλ...οπότε δε θα σας ξενίσει κάτι, αλλά να έχετε λίγο το νου σας.
Αυτό το κεντροβορειοευρωπαϊκό που υπάρχει αλλού, εκεί δε θα το βρείτε. :)

δε λέω, σταματάνε στις διασταυρώσεις να περάσει ο πεζός, αλλά μόνο αν τύχει να είναι στο πεζοδρόμιο και να περιμένει και να μην έχει μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητο, αλλιώς το αυτοκίνητο έχει προτεραιότητα :Ρ

contact