Διαγραφή

ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Πάνε μήνες που χώρισαν πια. Η Λένα το πήρε απόφαση. Δε θα τον ξαναδει. Προσπάθησε να τον ξορκίσει, να τον ξεχάσει..

Έγραψε τ όνομά του σ ένα μικρούτσικο χαρτί, το δίπλωσε και έψαξε για κουτάκι. Ένα τόσο δα, ίσα ίσα να χωράει ένα δαχτυλίδι . Το άνοιξε να το διαβάσει μια τελευταία φορά, πριν το κρύψει βιαστικά στο συρτάρι του γραφείου της. Μια αβέβαιη, ένοχη γραφή, σε μικροσκοπικά κεφαλαία . ‘’ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ’’. Όσο πιο μικρά τα γράμματα, τόσο πιο κρυφά, σκέφτηκε.
Το είχε διαβάσει πριν λίγο καιρό σ ένα αστυνομικό μυθιστόρημα . Πώς ήταν ο τίτλος…θα τον θυμηθεί. Σύμφωνα με μια θεωρία της ψυχιατρικής, όταν κλείσεις σε κουτί και σε συρτάρι αυτό που στοιχειώνει τη σκέψη σου, το βοηθάς να εξαφανιστεί. .Φαίνεται πως η πράξη λειτουργεί συμβολικά..
Το δοκίμασε ο αστυνομικός επιθεωρητής Γουέξφορντ χωρίς αποτέλεσμα.
. Η μορφή του μικρόσωμου δολοφόνου με τα παγωμένα γαλάζια μάτια παρέμενε καρφωμένη στο νου του.
Ματαίως το δοκίμασε κι εκείνη.
Θυμήθηκε τον τίτλο, ήταν η ΄΄Εμμονή΄΄, ένα από τα βιβλία της λέσχης ανάγνωσης.

Κάθε φορά που περπατούσε μόνη στο δρόμο , όπως καθένας πρεπατάει και η σκέψη περιπλανιέται, η ίδια φράση της ερχόταν πάντα, χωρίς προσπάθεια να την νοερά ανασύρει, σχεδόν αυτόματα. ΄΄Α, ρε Παναγιώτη…΄΄ Έτσι, σαν αναστεναγμός. Καμιά φορά το προχωρούσε λίγο, ή μάλλον προχωρούσε από μόνο του. ΄΄Αν ήθελες εσύ…΄΄

Κι ύστερα, μπορούσε να ξεχάσει, με τόσες καλά κρυμμένες υπομνήσεις γύρω της;

Άνοιγε το ντουλάπι της κουζίνας να πάρει κούπα για καφέ, της έγνεφε η κόκκινη κούπα με το κεφάλι του Θρύλου. ΄΄Αυτό είναι του μικρού΄΄, της είχε πει , και είχε χαρεί τότε. Μ αυτήν έπινε ο μικρός γάλα με Caotonic, την είχε σπάσει και λίγο στο χείλος. Super Caotonic ονόμαζε ο Παναγιώτης το γιο της, καθώς τον φανταζόταν πάντα πιο μικρό και πιο αθώο απ ό τι ήταν. Είναι η σχέση που δεν πρόλαβε να χτίσει με το δικό του αγόρι, που μεγάλωσε μακριά του, ερμήνευε πρόθυμα εκείνη.τα εσώψυχά του.
Η επόμενη παγίδα την περίμενε στοχωλάκι, πάνω στη συρταριέρα η μινιατούρα μιας Harley μοτοσυκλέτας. Μαύρη, λαμπερή, με το βερνίκι της. ΄΄Αυτή είναι για τον μικρό, Λένα΄΄, της είχε πει. Εκείνη την πρόσεχε και την είχε περί πολλού, καθώς τη θεωρούσε δική της. Της είχε βρει και αναβάτη, έναν τόσο δα Ισπανό Playmobil, τον έστηνε όρθιο πάνω στη σέλα της Harley, κι αυτός έπεφτε.

Τελευταία τρικλοποδιά, μόλις έβγαινε από την πόρτα του κήπου, η στάση. Από δω έφευγε –κι ακόμα φεύγει- εκείνο το λεωφορείο.
΄΄Πού θα κατέβω;΄΄ τον ρωτούσε. ΄΄Θα σε περιμένω στον Τροχονόμο, μωρό μου΄΄. Ούτε ήξερε πως υπήρχε τέτοια στάση.Από τότε, κάθε φορά που βλέπει αυτό το δρομολόγιο, τα υγρά της μάτια βλέπουν το Λεωφορείο ο Πόθος να φεύγει. Φαντάζεται ότι κάθε επιβάτης μέσα εκεί έχει ένα χτυποκάρδι σαν το δικό της, ότι μετράει τις στάσεις και τα δευτερόλεπτα μέχρι τον ΄΄Τροχονόμο΄΄.

Μην πιστέψει κανείς ότι η επιχείρηση-λήθη έχει ελπίδα επιτυχίας.
Μόνο στον υπολογιστή της είναι αμετάκλητη η ΔΙΑΓΡΑΦΗ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

..........για αυτούς που γνωρίζουν, ούτε στον υπολογιστή.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο ένοιωσα συγκίνηση. Αρκετή. Γιατί ποτέ δεν είναι εύκολη η διαγραφή. Και δεν γίνεται, δεν πραγματοποιείται τελικά ποτέ. Ηρεμούν τα συναισθήματα όμως. Κι όταν μετά από καιρό βλέπεις τα ίδια πράγματα ξανά, τότε τα αντιμετωπίζεις καλύτερα.
Υπάρχουν διάφορα μέρη στα οποία αναζητώ απαντήσεις. Ένα από αυτά τα μέρη είναι οι αγαπημένοι μου U2 που θα μείνουν αγαπημένοι μου ό,τι κι αν πει ο οποιοσδήποτε εναντίον τους. Και τότε, το 1991, είχαν γράψει κάτι που είναι γλυκό και ταυτόχρονα σκληρό. Ρομαντικό και συνάμα πολύ ρεαλιστικό. Στο τραγούδι τους ONE:

"we are ONE, but we are not the same..."

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

tkant wrote:
..........για αυτούς που γνωρίζουν, ούτε στον υπολογιστή.

η διαγραφή είναι σχεδόν αδύνατη, αλλά αν δεν σταματήσεις και προχωρήσεις μπορείς να ξαναγράψεις νέα δεδομένα ακόμα και, αν όχι στις ίδιες περιοχές, ίσως λίγο παραδίπλα, εκτός αν χτυπήσει ο δίσκος.

Υ.Γ. συγκινητικό κείμενο

BookLuv
Εικόνα BookLuv
Απών/απούσα

Μου το είπαν φίλοι κομπιουτεράδες, έχει δίκιο ο tkant, εγώ όμως δεν το ήξερα τότε γιατί οι υπολογιστές δεν είναι από τα δυνατά μου σημεία.
Παρακαλώ να το δεχτείτε, αναγνώστες, ως συγγραφικό εύρημα.
Ο αρχικός τίτλος που είχα κατά νου ήταν άλλος.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Το καλό με τους δίσκους (αλλά και με την ίδια τη ζωή) είναι ότι αν εγγράψεις νέα δεδομένα επάνω στα παλιά, τότε τα παλιά είναι δύσκολο να τα τα επαναφέρεις.
Αν μάλιστα εγγράψεις πολλές φορές επάνω τους νέα δεδομένα, τότε αφενός τροποποιείς την ποιότητα του "δίσκου" (που στην πραγματική ζωή δεν είναι άλλος από τον ίδιο μας τον εαυτό), αφετέρου καθίσταται πολλές φορές μέχρι και αδύνατη η επαναφορά τους ή τουλάχιστον η επαναφορά τους με το ίδιο συναισθηματικό αντίκρυσμα που είχαν οι πληροφορίες αυτές όταν τις είχαμε πρώτο εγγράψει στο "δίσκο" μας.

@BookLuv
Ξέρεις, μερικές φορές οι άλλοι ίσως να καταλαβαίνουν περισσότερα από ότι νομίζουμε εμείς.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Ελένη μου, ανεξάρτητα από υπολογιστή ή όχι --- χαίρομαι ότι μοιράστηκες το κείμενό σου με μας

σου εύχομαι κάθε καλό

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact