Θέλω πιρούνι Fox 130mm, αλλα....

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
sectoras
Απών/απούσα

Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Θέλω να ρωτήσω εάν γίνεται να βάλω ένα πιρούνι fox 130mm (air suspension) σε scott aspect 55 (disc) και στην συνέχεια αν γίνεται να βάλω και υδραυλικά δισκόφρενα.

Όλα αυτά θα τα παραγγείλω απο ebay και μπορώ να πώ οτι θα μου βγούνε πολυ πιο φθηνά απο το να πάρω ποδήλατο που να τα φοράει ήδη.

Οπότε θέλω να μου πείτε εάν 1) Αξίζει; 2) Είναι εφικτό τεχνικά; 3) Θα δω μεγάλη διαφορά;

Ευχαριστώ πολύ. :)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

τα υδραυλικά δισκόφρενα σίγουρα αξίζουν, και εφόσον το ποδήλατό σου έχει ήδη μηχανικά δισκόφρενα θα δέχεται και υδραυλικά. όσον αφορά την ανάρτηση αφόυ είναι fox και μάλιστα αέρα θα είναι πολύ καλή. να κοιτάξεις αν ταιριάζει με την διάμετρο του σκελετού. όμως δεν ξέρω κατα πόσον θα επηρεάσει την γεωμετρία, αφού έχει πολύ μεγάλη διαδρομή (απ'ότι ξέρω το ποδήλατό σου έχει ανάρτηση 100mm).

sectoras
Απών/απούσα

Με 100mm fox πιρούνι θα έρθει κουτί;

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

φαντάζομαι πως ναι. :)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

να ρωτήσω γιατί αγοράζετε φτηνά ποδήλατα και μετά προσπαθείτε να τα κάνετε καλύτερα με αναβαθμίσεις?

InfinitySurfer
Απών/απούσα

Προσωπικα γιατι δεν εχω να δωσω "ντουκου" 800 και 1000 ευρω (η και βαλε)...οποτε παιρνω καποιο φθηνο με εναν σχετικα αξιοπιστο σκελετο και μετα προσθετεις/αναβαθμιζεις πραγματα σιγα-σιγα...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Πάρτω με δώσεις
???

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Οι δόσεις προϋποθέτουν πιστωτική κάρτα. Να ρωτήσω γιατί πιστεύεις ότι όλοι έχουν πιστωτική κάρτα;

InfinitySurfer
Απών/απούσα

ουτε με δοσεις μπορω, γιατι δεν εχω σταθερο μηνιατικο...βαζω λεφτα για το ποδηλατο οποτε μπορω...

*Συγνωμη στον "sectora",για τις off-topic απαντησεις στο post του...(τελος απο μενα)...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

marlene
έχω κατάστημα και βγάζω δώσεις σε όλους
δεν χρειάζτε πιστωτική

@infinity
Οκ τέλος και απο μένα :D

Fotinos_89
Απών/απούσα

δεν εννοεί πως δεν του βγάζουν, εννοεί οτι δεν θέλει γιατί δεν είναι σίγουρος οτι θα εχει να πληρωσει.

sectoras
Απών/απούσα

Δεν είναι η πιστωτική κάρτα και οι δόσεις.. είναι το οτι, οταν δεν έχεις λεφτά για αγαθά τότε απλά δεν τα αγοράζεις.
Είναι μεγάλη απερισκεψία και ανοησία, να χρωστάω λεφτά για κάτι που δεν μου είναι απαραίτητο στην ζωή.

Και απ'οτι έγραψα στο αρχικο μου μήνυμα, οχι, δεν έχω τα λεφτά να αγοράσω τοσο ακριβό ποδήλατο.. έτσι θα μου έρθει και πιο φθηνά αλλα και θα το κάνω όποτε θα είμαι εύκαιρος οικονομικά.

Όσον αφορά το θεματάκι όμως, με 130mm υπάρχει πιθανότητα να μην κουμπώνει; Αλλα με 100mm είναι σίγουρο έτσι; Τώρα αυτό για την γεωμετρία κλπ δεν έχω ιδέα, θέλω τις γνώμες σας. Να το κάνω ναι ή οχι; :P Έχει καλό σκελετό το σκοτ;

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Στα καταστήματα της Αττικής με σιγουριά σου λέω ότι αν θες δόσεις πρέπει να έχεις πιστωτική κάρτα. Αυτό γενικότερα ισχύει και στα περισσότερα καταστήματα της Ελλάδας.

Συμφωνώ όμως με τον sectoras. Αν δεν έχεις λεφτά είναι σωστό και δέον να μην αγοράζεις προϊόντα που δεν θα είσαι στο μέλλον σε θέση να πληρώσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρωστάς διαρκώς.

Προσωπικά δεν έχω πιστωτικές κάρτες γιατί μποϊκοτάρω την λογική του να με χρεώνει η τράπεζα και να έχω άγχος για να αποκτήσω κάτι που θέλω. Προτιμώ να μαζέψω λεφτά για να το αγοράσω λίγο παρακάτω.. ( που δεν έγινε και τίποτα στην τελική) ενώ ψωνίζω πάντα σε μετρητά και εφόσον αυτά τα μετρητά υπάρχουν. Για αυτό τον λόγο δεν είχα και ποτέ μου ενεργούς λογαριασμούς σε τράπεζες παρά μόνο λογαριασμούς που τους άνοιγα για συγκεκριμένη χρήση και τους έκλεινα μετά.

Αυτά περί των δόσεων ( το δο με όμικρον :P )

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@secotras
το ότι θα κουμπώσει είναι σίγουρο
απλά το θέμα είναι κατά πόσο θα επηρεαστεί η γεωμετρία
καλύτερα να πάρεις μανιατόπουλο να ρωτήσεις για την αλλαγή
και δεν σου βγαίνει πιο φτηνά το ποδήλατο με αυτόν τον τρόπο αλλά είναι μεγάλη συζήτηση :D

@marlene
και πάλι έχεις άδικο
1) παντού βγάζουν δόσεις
2) δεν μας νοιάζει αν έχεις ή όχι πιστωτική και εγώ δεν έχω πιστωτική και όμως βγάζω δόσεις π.χ. αυτοκίνητο ποιος παίρνει ντουκου???

raise0
Απών/απούσα

...αλλά μιας και έχω και εγώ το ίδιο ποδήλατο, scott aspect55 2008 να πω την ταπεινή μου γνώμη. Καλά βρε αδερφέ... από όλο το ποδήλατο την ανάρτηση βρήκες να βελτιώσεις; Προσωπικά το έχω ~3 μήνες και πριν το πάρω δεν γνώριζα πολλά από ποδήλατα. Όταν το αγόρασα δεν ήξερα αν θα ασχοληθώ με το ζήτημα οπότε δεν ήθελα να δώσω πολλά λεφτά. Τελικά ασχολούμαι αρκετά και έχω ξενερώσει με το άθλιο αυτό ποδήλατο. Για να θες να πας σε 13cm ανάρτηση υποθέτω πως το λιώνεις όπως και εγώ σε σκληρό χώμα. Παρατηρείς κάποια έλλειψη στο τομέα της ανάρτησης; Δηλαδή από τα αδύναμα δισκόφρενα και τις απίστευτα κακές ζάντες είσαι πιο ευχαριστημένος; Οποιαδήποτε αντικατάσταση μηχανικού συστήματος από υδραυλικό είναι οικονομικά ασύμφορη και δε πιστεύω πως αξίζει. Εγώ πχ έχω τρομερό πρόβλημα με την ανάπτυξη. Είναι Formula CL-51-ACT. Σε αλλαγές κατά την ανάβαση και με μεγάλο φορτίο δύναμης πετά την αλυσίδα ή ¨σκαλώνει¨ με ανάποδο πετάλι. Ίσως πρέπει να δεις και άλλα κομμάτια του ποδηλάτου που παίρνουν βελτίωση με μεγαλύτερο συνολικό βαθμό απόδοσης. Προσωπικά λέω να το κρατήσω κανα χρόνο και να το ξεφορτωθώ περνώντας σε ένα εξαρχής ΚΑΛΟ ποδήλατο. Τι ακριβώς σε οδηγεί σε προσπάθειες βελτίωσης της ανάρτησης; Πες μου μπας και με ξεστραβώσεις και μένα που ψάχνομαι. Αν θες γράψε και τι είδους διαδρομές κάνεις.

Χαίρομαι πάντως που δεν είμαι μόνος και παιδεύεται και άλλος με αυτό το δίτροχο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

κακό δεν είναι
απλά είναι entry level και δεν κάνει για βουνό
αυτό είναι να του βάλεις λεπτό λαστυχάκι και να το έχεις για την πόλη
:D
τώρα θα πεταχτούν κάποιοι και θα πούνε μα είναι φτιαγμένο για βουνό
βασικα raise πήγες για το πρώτο του service?

raise0
Απών/απούσα

Ναι το πήγα για το πρώτο service και το πήρα πιο διαλυμένο από ότι το πήγα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναφέρω στο Home»Forums»Ποδήλατο»Τεχνικά μαζί με κάτι απορίες που έχω. Προς το παρόν θα ήθελα απλά να ακούσω τι έχει να πει ο sectoras. Όντος είναι entry level και κάνει για ΜΕΡΙΚΑ βουνά ΧΩΡΙΣ πέτρες. :( κρίμα...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι αλλά είναι scott
:D