Γειά σας.
Θέλω να αλλάξω τα v-brakes που φοράει το ποδήλατο μου (ενα promax) απο την μάνα του με κάποιο shimano deore.
Μπορεί να μου προτείνει κάποιος ποιο μοντέλο να επιλέξω από αυτά τις μεσαίας κατηγορίας.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Μιά καλή και όχι πανάκριβη επιλογή είναι τα deore, όπως ήδη γράφεις.
Μήπως όμως πρίν ξεκινήσεις τις αλλαγές, να εξηγούσες τι ζητάς, τι δεν κάνουν τα φρένα που έχεις και τι περιμένεις από τα καινούργια; Ίσως να μη χρειάζεται αλλαγή, ή να χρειάζεται κάτι άλλο (μανέτες, σύρματα,τακάκια)...
Τελικά έβαλα σημερα τα deore LX.
Ο λόγος που ηθελα να βάλω καποια καλυτερα ηταν γιατι τα αυτα που είχα ετριζαν παρα πολυ πλέον χωρις να έχουν φαγωθεί και γιατι πρόσεξε ο ποδηλατάς μου οτι ειχε φύγει μια βίδα απο το πισω φρένο.
Αυτο που παρατήρησα απο τα LX ειναι οτι έχουν πιο σωστό και σταθερό φρενάρισμα χωρις κανέναν θόρυβο σε σχέση με τα παλιά και χωρις να καθαρίσω την ζάντα.
Ελπιζω να συνεχίσουν να έχουν την ίδια απόδοση και μετα απο καποιο καιρο.
...εγώ ελπίζω να πήρες τα LX σε καλή τιμή...
Από κει και πέρα, ΟΚ λογικό τα LX να είναι κάπως καλύτερα από τα πιο απλά promax,
... επίσης λογικό είναι αφού στα έβαλε και στα ρύθμισε ο ποδηλατάς να έχουν καλή απόκριση.
Τις ζάντες να τις καθαρίζεις περιοδικά, όπως και τα τακάκια ... για το καλό της τσέπης σου και της αρτιμέλειάς σου....

Τις πήρα αν δεν κάνω λάθος κάπου στα 37 και κάτι euro απο το κατάστημα IDEAL - Μανιατόπουλος που είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της Shimano στην Ελλάδα. Λόγικά θα πρέπει να έχει αν όχι την καλύτερη τιμή τότε ισάξια με τα υπόλοιπα καταστήματα μιας και αυτός προμηθεύει τους πάντες.
Μέρα με την μέρα με εκπλήσουν όλο και περισσότερο με το πώς αντιδρούν σε όποιο τρόπο φρεναρίσματος μου έχει συμβεί να τα χρειαστώ και με βροχή ακόμα.
Αύριο που θα αναβαθμίσω και τους λεβιεδομανέτες με ξεχωριστά shifters και μανέτες shimano XTR BL-M 950 που στάθηκα πολύ κολόφαρδος και τις πήρα μόλις 15 euro καινούργιες λογικά θα μου δώσουν κάτι παραπάνω στο φρενάρισμα.
Σύντομα θα ενημερώσω για τον συνδιασμό DEORE LX V-BRAKES και XTR BL-M950 μανέτες για όποιον τυχών θέλει να κάνει κάποια παρόμοια αναβάθμηση.
Πρώτα αλλάζεις τακάκια και ντιζοκαλώδια και μετά όλα
τα άλλα. Τώρα έδωσες λεφτά και δεν ξέρεις αν έφταιγαν
τα τακάκια (6 Ευρώ), τα καλώδια (3-4 Ευρώ) ή τα φρένα
(20+ Ευρώ).
Επίσης, δεν χρειαζόταν να πας σε "LX". Τα απλά Alivio,
Deore θα έκαναν την ίδια δουλειά με λιγότερα λεφτά. Γε-
νικά από Shimano είτε πας σε XTR είτε σε παλαιότερα μο-
ντέλα XT τα οποία είχαν την ίδια τεχνολογία με τα XTR.
Το κόστος σε σχέση με το αμεσως φθηνότερο απο το LX που δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο ηταν πολυ μικρή για αυτο προτίμησα να βάλω τα LX που ηταν και πολύ όμορφα.
Για τις μενέτες xtr που έβαλα ειναι ούτος ή άλλος παλιότερο μοντέλο μιας και πλέον δεν βγαίνουν vbrakes xtr μανέτες. Και με 15€ Καινούργιες που τις πήρα δεν πιστεύω πως υπήρχε λόγος να ψάξω για τίποτα άλλο μιας και αυτή η σειρά ειναι η top της shimano, ούτε οι Altus δεν κάνουν 15€.τις συγκεκριμένες στο eBay καινούργιες τις πουλάνε 130€ μεταχειρισμενες στα 60-70.
Πρέπει να αλλάξω και το σαζμαν μιας και απο 7 ταχυτητες το έκανα 8.
Ποιο μου προτείνετε να του βάλω;
Πόσο?????
15€. Ούτε εγω το πίστευα οταν μου είπε την τιμή.
Σε καποια αποθήκη μου ειπε στην Αθήνα παει μια φορα τον χρόνο ο ποδηλατάς μου και εκι βρίσκει παλιά μοντέλα απο ανταλαχτικα που έχουν ξεμείνει και τα πέρνει τσάμπα για τους πελάτες του μαγαζιού. Δυστηχώς είχε και αλλα πραγματα σε αυτες τις τιμες και δεν τα πρόλαβα :(
να μάθεις για την αποθήκη !
Θα τον ρωτήσω,ελπίζω να μην είναι κονέ μόνο για εμπόρους.
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο πίσω σαζμάν για 8-9 ταχύτητες που ειναι καλό και σχετικά οικονομικό;
Για 8 ταχύτητες καλό είναι και το Shimano Acera!
Για 9 ταχύτητες θα επέλεγα το Shimano Alivio ή το Shimano Deore!
Βρήκα σε άψογη κατάσταση βγαλμένα απο 9ταχυτο 29" GT μπροστινό acera και πισω deore.
Πολυ καλός συνδιασμος.
Μετά από αρκετό διάστημα από τότε που εχω βάλει τον vbrake συνδιασμό xtr μανετας και lx deore φρένων που γράφω παραπάνω και μετά απο την δοκιμή που έκανα σήμερα στο event της specialized με τα κορυφαία 2014 μοντέλα της οδηγώνταςτο stumpjumper 29" των 5000€ μπορώ να πώ ότι δεν υστερούν σε τίποτα στο φρενάρισμα συγκριτικά με τα Magura MTS που φοράει το specialized.
Και για να πω την αλήθεια η αίσθηση στο χέρι που έχει το xtr ειναι πολύ καλύτερη. Δίκαιος ο χαρακτηρισμός που έχω διαβάσει σε site του εξωτερικού ότι είναι ίσως η καλύτερη Μανέτα που εχει βγάλει η shimano.
:)