Που θα βρω βάση για το κύπελλο του καφέ;

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
akakios
Εικόνα akakios
Απών/απούσα

Μήπως ξέρετε που θα βρω βάση για το κύπελλο του καφέ, γιατί όπως οδηγώ με το ένα χέρι μέσα στην κίνηση θα αγοράσω 'κάνα οικοπεδάκι;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

akakios wrote:
Μήπως ξέρετε που θα βρω βάση για το κύπελλο του καφέ, γιατί όπως οδηγώ με το ένα χέρι μέσα στην κίνηση θα αγοράσω 'κάνα οικοπεδάκι;

δώσε μερικές πληροφορίες παραπάνω,
τι καφέ; Φραπέ, φρεντο, νεσ, ελληνικό;

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

για τον ελληνικό δεν υπάρχει λύση. Αναγκαστικά θα οδηγείς χωρίς χέρια γιατί με το ένα θα κρατάς το φλιντζανάκι και με το άλλο το πιατάκι.

Για τους άλλους (φραπέ κ.τ.λ.) η παγουροθήκη δεν σου κάνει;

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Γενικά υπάρχουν λύσεις αλλά μία μόνο είναι η σωστή!!!
handlebar

morgoth
Απών/απούσα

Ναι μονο που αυτα ειναι για Αμερικανικους δρομους, εδω στην πρωτη λακουβα θα κανεις μπανακι με καφε :D

Θερμος με πιπιλα στην παγουροθηκη ειναι το πιο ασφαλες θα ελεγα.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

diopan wrote:
για τον ελληνικό δεν υπάρχει λύση. Αναγκαστικά θα οδηγείς χωρίς χέρια γιατί με το ένα θα κρατάς το φλιντζανάκι και με το άλλο το πιατάκι.

Εντάξει, έλιωσα!!!
Να σαι καλα!!….

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Έχουμε και λέμε:
-βάση για το κινητό
-βάση για το mp3 player
-βάση για το GPS
-βάση για το τάμπλετ
-βάση για το σάντουιτς
-βάση για τον καφέ
-βάση για τη μπύρα
-βάση για το ούζο
-βάση για τη βάση
... ενώ κάνουμε ποδήλατο αυτά.
Λέγεται ότι τα 3 από τα 5 αντικείμενα καθημερινής χρήσης που θα έχουν οι άνθρωποι μετά από 5 χρόνια δεν έχουν ακόμα εφευρεθεί. Για αυτά δεν υπάρχει πρόβλεψη;
Μη μας λείψει τίποτα.
Σίγουρα θα ξέχασα πολλά.
Καλά πάμε, εντάξει.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

βασικά, δεν έχουν άδικο.
Τι ποιό χρήσιμο (για ποδήλατο commuting μέσα στην πόλη 3-4χλμ) από ένα GPS και ένα κοντεράκι-στροφόμετρο-καρδιοσυχνόμετρο???????

Κουδουνάκι - φώτα είναι ΑΧΡΗΣΤΑ. Είμαστε ninja ποδηλάτες. Άλλωστε ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μας κοιτούν, να μας προσέχουν, να μας παραχωρούν προτεραιότητα κλπ κλπ.
.
.
.
.
.
.
.
ρίξτε μια ματιά και στους πεζούς. Ειδικά στους κάτω των 45ετών. ΟΛΟΙ με ένα κινητό και ένα πλαστικό κύπελο καφέ. Τι κρίμα που έχουμε μόνο δύο χέρια....!!!

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Ως φανατικός πολέμιος του καφέ (μόνο τον ελληνικό ανέχομαι κι αυτόν σπάνια), έχω να προτείνω: Λευτεριά από τη δικτατορία του καφέ!
Ο καφές είναι το δεύτερο προϊόν παγκοσμίως σε κατανάλωση, με το πετρέλαιο να είναι το πρώτο!
Μια και τούτη η κοινότητα (των ποδηλατών) αγωνίζεται για τη μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου, μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί να κάνει το ίδιο και για τον καφέ;
Και θα με ρωτήσετε γιατί να το κάνει αυτό. Δείτε:

<a href="http://www.sustainablebusinesstoolkit.com/environmental-impact-coffee-trade/ wrote:
">http://www.sustainablebusinesstoolkit.com/environmental-impact-coffee-tr...What’s your coffee costing the planet? – Environmental impact of the coffee trade

It’s the beverage that many of us rely on to galvanize us into action in the mornings and in today’s world, it’s more than popular: it’s ubiquitous.

But coffee is so much more than just a drink. As the world’s second most tradable commodity after oil, coffee is now a multibillion dollar global industry and growing. We are all aware of fair trade coffee but have you ever stopped to think what impacts the world’s favourite beverage is having on our planet?

The burgeoning coffee culture that has sprung up over the last few decades has led to an overwhelming increase in demand for this liquid gold which has had a knock-on effect on the environment, with monoculture and sun grown coffee now the norm. And given that most coffee growing regions are also home to some of the most delicate ecosystems on earth, the potential for serious damage is great.

Traditional forms of growing coffee

Coffee is typically cultivated in tropical and subtropical areas at high elevations, often in rugged mountainous areas and naturally grows under a shaded canopy of trees. Traditional coffee is often integral to agro-forestry systems in which tree species are cultivated together with coffee and other agricultural commodities.

These regions are home to many different floras that contribute to high biodiversity levels. The sheltering from canopies also provides a valuable habitat for indigenous animals and insects, as well as preventing topsoil erosion and removing the need for chemical fertilizers.

Moreover, because many traditional methods have been passed down to todays’ farmers by previous generations before synthetic pesticides and fertilizers were widely used in agriculture, a human-land use equilibrium has evolved in traditional coffee production over time.

However, due to increased market demands in recent years, this innocuous form of agriculture has been superseded by “sun cultivation” techniques.

Sun Cultivation Coffee

Originating in the 1970’s, sun cultivated (or sun grown) coffee is produced on plantations, where forestry is cleared so that coffee is grown in rows as a monoculture with no canopy.

Sun cultivated coffee, in concert with the necessary addition of fertilizer, creates the highest yield of coffee, but eliminates the diversity of plants which support an array of insects and animals, posing detrimental impacts to the biodiversity of the region, as well as other environmental harms.

Deforestation

Farmers have been positively encouraged to replace their traditional and supposedly inefficient farming methods with the higher yielding technique of sun cultivation, which has resulted in over 2.5 million acres of forest being cleared in Central America alone to make way for coffee farming in this way.

Deforestation trends are serious throughout the coffee producing lands of Latin America and remarkable biodiversity values are at stake. Latin America’s tropical forests are critical ecologically for purposes of protection of atmospheric dynamics, water quality, wildlife species, as well as economically.

Water pollution and contamination

Contamination of waterways also pose serious environmental threats from the processing of coffee beans. Largely irrespective of how coffee is grown, discharges from coffee processing plants represent a major source of river pollution. Ecological impacts result from the discharge of organic pollutants from the processing plants to rivers and waterways, triggering eutrophication of water systems and robbing aquatic plants and wildlife of essential oxygen.

Agrochemical Usage

Traditional coffee is often integral to agro-forestry systems in which tree species are cultivated together with coffee and other agricultural commodities. This cultivation of coffee relies on much lower chemical inputs than industrial plantations due to the other plants reducing the susceptibility to pests.

However, sun cultivated coffee often employs intensive pesticides and chemicals that present serious health and ecological concerns. The World Resources Institute (WRI) carried out a recent study that reported extensive human exposure to pesticides in Latin America and elsewhere in the developing world. The correlation between increased nitrogen fertilizer application and the widespread removal of shade cover from Central American coffee plantations is evident, with these heavy synthetic fertilizer inputs contributing to increasing contamination of waterways and aquifers.

Waste

Unsurprisingly, there is also an enormous amount of waste produced during the manufacturing of coffee.

The process of separating the commercial product (the beans) from the coffee cherries generates enormous volumes of waste material in the form of pulp, residual matter and parchment. Over a 6 month period in 1988, it was estimated that processing 547,000 tons of coffee in Central America generated as much as 1.1 million tons of pulp and polluted 110,000 cubic metres of water each day. This excess waste can also play havoc with soil and water sources as coffee pulp is often dumped into streams, severely degrading fragile systems.

Recent years have witnessed important progress in the development of environmentally sound measures due to recognition of such wastage. This includes composting coffee husks mixed with farm animal manure to use as organic fertilizer in farming practices.

Soil quality

Soil quality is also seen to be affected when sun cultivated practices are favoured over the traditional growing means. The elimination of shade cover can cause significant impacts on various soil quality parameters, with higher rates of erosion occurring on renovated coffee plantations where vegetation has been reduced.

A sustainable alternative? Shade-Grown Coffee

An environmentally favoured alternative to sun cultivated coffee is shade-grown coffee. In this method, coffee plants are interspersed beneath local forest trees, mimicking the way coffee grows naturally in these regions.

According to the American Birding Association (ABA), shade coffee plantations are second only to undisturbed forests as the best habitat for birds and other fauna in Latin America.

What’s more is the presence of vegetation amongst coffee plants reduces the need for intense herbicide preparations, supports at least 50% of the original forest snakes and spider fauna and protects topsoil effectively.

Shade grown coffee can be purchased by the bag in leading supermarkets and across the internet and are labelled as shade grown coffee. Although more expensive, these means of cultivation are the best alternatives to an environmentally detrimental and ever expanding industry.

What are your views? Have you ever bought shade grown coffee?

Μήπως λοιπόν, με βάση τα παραπάνω, μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αν αυτό το ρόφημα είναι «αθώο» και «απαραίτητο»;
Το σκέφτομαι κάθε φορά που συναντώ πεταμένα στο δρόμο καλαμάκια και άδεια ποτήρια καφέ κατά εκατοντάδες χιλιάδες.

Πεταμένα ποτήρια καφέ

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

δεν υπάρχει δίφραγκο ούτε για ταξί,
και εάν - εάν λέμε! - οι Έλληνες έκοβαν τσιγάρο και καφέ, αυτά τα δυο, για ένα τρίμηνο,
...
θα ξεχρέωνε η χώρα από το επαχθές χρέος!

Καφεδάκι;
Και τσιγαράκι; Ε κρίμα, μαζί πάνε αυτά.
Στην υγειά μας...

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Μην παραπονιόσαστε κύριοι, εξελιχθήκαμεν...

https://www.youtube.com/watch?v=qYKhh3OMFVw Ώπα!

akakios
Εικόνα akakios
Απών/απούσα

...βρε παιδιά,μη βαράτε.Καφεδάκι πίνω,όχι

Arxarios
Απών/απούσα

...οι κινέζοι τα φτιάχνουν όλα. Και εφόσον μας βοηθάνε να μείνουμε στο ποδήλατο είναι λίγο παραπάνω, τότε μπορώ να δεχτώ λίγο καταναλωτισμό ακόμα.

Ψάξτε στο ebay για bicycle handlebar cup holder ή αλλιώς
http://www.ebay.com/itm/DELTA-Holdits-Grande-Cup-Holder-Bicycle-Handleba...
http://www.ebay.com/itm/SunLite-Can-2-Go-Drink-Holder-Bike-Handlebar-Mou...
http://www.ebay.com/itm/Ducas-Bicycle-strollers-Handlebar-Coffe-Cup-Hold...

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

akakios wrote:
...βρε παιδιά,μη βαράτε.Καφεδάκι πίνω,όχι

Δεν σε βαράει κανένας φίλε
Πλάκα κάνουμε κυρίως, αλλά ομολογώ πως αυτό το δεδομένο ότι ο καφές είναι δεύτερος μετά την κατανάλωση του πετρελαίου με έχει τρομάξει πολύ!
Δες και το παρακάτω αν θέλεις:
<a href="http://www.oddee.com/item_98510.aspx wrote:
The">http://www.oddee.com/item_98510.aspx]The apple offers major benefits to the human body, but fruits in general are big, too. So, why apples you may ask? The benefits of an apple are amazing, since it contains fructose which is a natural sugar that can wake you up naturally and help keep you going. It also moves slowly through the body, reaching areas where you may not wake up immediately, but once an apple in your system it'll wake you up and keep you awake. There's no crash either, which makes the benefits of the apple far outweigh those of coffee. If that wasn't enough, apples contain carbohydrates which the body needs to get moving and stay moving, and apples are also a great source of fiber. Really, why wouldn't you want to eat apples knowing that?

Μηλαράκι

Χυμός μήλου, μπαίνει και στο παγούρι!

contact