πήγα την Κυριακή με το ποδηλατό μου να κάνω βόλτα στο πρόσφατα εγκαινιασμένο ΚΠΙΣΝ και δεν με αφησαν να μπω με το ποδηλατο! Μου ειπαν οτι πρεπει να το εχω στα χέρια!
Υπάρχει κάποιο νομικό πάτημα γιαυτο που κάνουν; Έχουν το δικαιωμα; Ο χώρος είναι δημοσιος από ότι ξέρω πως απαγορεύουν την κίνηση των ποδηλάτων;
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Αν είσουν εσύ,μια κυρία μαζί με άλλες δυο κυρίες που σου εξήγησα τότε,λυπάμαι αλλά θα το ξαναπώ επειδη φαινεται ότι δεν καταλαβες ή δεν θελεις να καταλαβεις.Με την ολοκληρωση των εργων θα μπορουν τα ποδηλατα να κινουνται περιμετρικα μεσα στο παρκο. Μέχρι τότε είναι διαθέσιμη μονο μία διοδος ώστε μέσα Εσπλαναδας να πηγαίνεις στην θάλασσα.Και όπως σου εξηγησαν μεχρι την ολοκληρωση των εργων θεωρειται ιδιωτικο εργοταξιο επομενως μπορουν να οριζουν κανονισμους όπως συμβαίνει και στην μαρινα Φλοισβου.Αυτο δεν εχει γινει ακομα γι αυτο απαγορευεται η ποδηλασια κατα μηκος του καναλιου το οποίο είναι αποκλειστικά χώρος προς χρήση πεζών .Για εξυπηρετηση των ποδηλατών υπαρχουν θεσεις για να δεθουν τα ποδηλατα μεσα και εξω απο το παρκο και αργοτερα θα λειτουργεί και ντους στο παρκινγκ.Συγγνώμη για τον τόνο μου αλλά επειδη εσυ βαριεσαι να περπατησεις δεν σημαινει οτι έχεις το δικαιωμα να ενοχλησεις ή να θεσεις σε κινδυνο τους ποιο ευαλωτους χρηστες τους πεζους.Μεχρι και μωρα που μπουσουλαγαν ηταν εκει.Θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε διερχόμενα ποδήλατα;. .Δεν εχω σχεση με το ιδρυμα Νιάρχου αλλα χαρη σε ενεργειες μου βαλαν καλυτερες θεσεις σταθμευσης για ποδηλατα απο αυτες που υπαρχουν στον ποδηλατοδρομο και ειμαι υπερηφανος γι αυτο αλλα προτεραιότητα εχουν οι πεζοι
Το παρκο ειναι πολυ ομορφο κ πραγματικα θαναι ενδιαφερον να ποδηλατισει καποιος εκει.Ομως δε θελω να αναλογιστω τι θα γινει αν καταντησει ταχεια οδος ποδηλατων ενω παραλληλα κυκλοφορουν καροτσια με μωρα κ πεζους.
Κακα τα ψεμματα η ενδιαμεση κατασταση ενος ποδηλατη ειναι κ η πιο "επικινδυνη" για τον ιδιο αλλα κ το συνολο.Εννοω αυτον που δε θελει/δε μπορει να ποδηλατισει στον ανοιχτο αστικο ιστο αλλα επιλεγει παρκα πλατειες κ πεζοδρομους.
« Κακα τα ψεμματα η ενδιαμεση κατασταση ενος ποδηλατη ειναι κ η πιο "επικινδυνη" για τον ιδιο αλλα κ το συνολο.Εννοω αυτον που δε θελει/δε μπορει να ποδηλατισει στον ανοιχτο αστικο ιστο αλλα επιλεγει παρκα πλατειες κ πεζοδρομους.»
«επειδη εσυ βαριεσαι να περπατησεις δεν σημαινει οτι έχεις το δικαιωμα να ενοχλησεις ή να θεσεις σε κινδυνο τους ποιο ευαλωτους χρηστες τους πεζους.Μεχρι και μωρα που μπουσουλαγαν ηταν εκει.Θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε διερχόμενα ποδήλατα;.»
αυτό τώρα είναι φόρουμ ποδηλατών;
έκανα μια απλή ερώτηση και απάντησαν 2 άτομα που χωρίς να ξέρουν απολύτως τίποτα για μένα και χωρίς να έχω γράψει λεπτομέρειες, έσπευσαν να βγάλουν συμπεράσματα και να δώσουν συμβουλές!
λοιπόν η ερώτηση είναι απλή: έχουν δικαίωμα να απαγορεύουν την είσοδο σε ποδήλατα; (τα περί εργοταξίου τα ακούω βερεσέ αφού επιτρέπουν την είσοδο πεζών)
Αφήνω λοιπόν και εγώ τα άσχετα σχόλια και προχωρώ στο "παρασύνθημα".
Η απάντηση είναι απλή: αν και εφόσον και για όσο χρόνο ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως "εργοτάξιο", ο εργοταξιάρχης έχει το απόλυτο δικαίωμα να επιτρέψει / απαγορεύσει / επιτρέψει υπό όρους / σε όποιους θέλει / για όποιες ώρες αυτός θέλει κλπ κλπ την πρόσβαση ή την διέλευση, με ή χωρίς συνοδεία κλπ κλπ.
Και μάλιστα, για όλα αυτά έχει και την απόλυτη στήριξη από τον Νόμο.
Όταν με το καλό, ολοκληρωθούν οι εργασίες και ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ, παύει η "εξουσία" του εργοταξιάρχη και μπαίνουν "άλλα" στη μέση (πχ, αν είναι δημόσιος χώρος κλπ κλπ).
Ο εργοταξιάρχης έχει οριστεί με συμβολαιογραφικό πρακτικό, πιό επίσημα δεν γίνεται. Φέρει ευθύνη εκ του νόμου και είναι ο άρχων.... θέλουμε - δε θέλουμε.... όσο διαρκεί το έργο.
[.... και λέγοντας εργοταξιάρχης, εκτός από το "άτομο" που φέρει την ιδιότητα, φυσικά εννοούμε και την "ανάδοχο" εταιρεία πίσω από αυτόν...].
άρα, προς το παρόν.... Καλές Πεταλιές [....γύρω από τον χώρο του εργοταξίου....]
σκέψου κάτι αντίστοιχο....
Έστω εργοτάξιο που εκτελούνται εργασίες οδοποιΐας. Ο δρόμος προφανώς θα είναι κλειστός στην διέλευση ΙΧ, φορτηγών , ΜΜΜ, μηχανοκίνητων κλπ, αλλά μπορεί να είναι ανοικτό κάποιο τμήμα του (παραπλεύρως) για την ελεύθερη διέλευση των πεζών. Αυτή η πρόσβαση μπορεί να είναι ελεγχόμενη και να διακόπτεται κάποιες ώρες (πχ νυκτερινές, ή κατά την διάρκεια συγκεκριμένων εργασιών των συνεργείων), κυρίως για λόγους ασφάλειας, τόσο των απλών πολιτών, όσο και του ίδιου του έργου.
.....................καλύπτωντας και τις όποιες μελλοντικές ερωτήσεις προκύψουν με την παράδοση του έργου.
Παραπονιοσουν ότι σου ζητούσαν να περπατάς δίπλα στο ποδήλατο στο πάρκο.Χαρη σε έναν που σκεφτόταν όπως εσύ και προξένησε ατύχημα ποδηλατωντας στο πάρκο ,τώρα απαγορεύονται εντελώς τα ποδήλατα . Συγχαρητήρια , αλλά όταν δεν σκέφτεσαι τις συνέπειες των πράξεων σου αυτή είναι ή λογική συνέπεια χαντακωνοντας όλους μας
Σήμερα που έτυχε να είμαι εκεί, ήταν όλο ποδήλατα.
Χωρίς σωστή υποδομή για ποδηλατοβόλτα δυστυχώς, αλλά δεν υπήρχε απαγόρευση, πέρα βέβαια από συγκεκριμένα σημεία (παιδική χαρά, όργανα γυμναστικής κλπ.).
Και πάλι βέβαια, υπήρξε ο κλασικός μ... (και μάλιστα γονιός) που προτιμούσε να περνάει ανάμεσα στα παιδάκια στους χώρους δραστηριοτήτων, από το να πάει παραπέρα στους διαδρόμους.
Όταν μάλιστα του έκαναν παρατήρηση είπε την κλασική εξυπνάδα στην σεκιουριτά... "φώναξε την αστυνομία να με συλάβει".
Μέσα στο πάρκο όπου είναι χωμάτινοι οι διάδρομοι,που σχηματίζεται λόφος και καταλήγει στην κορυφή των κτηρίων, όχι δίπλα στο κανάλι
http://www.thepressproject.gr/article/99868/Mia-dorea-sto-Niarxo
Ο Διευθυντής του Athens Bike Festival που γίνεται στην Τεχνόπολη 16-18/9 γράφει γιατί το ποδήλατο είναι πολιτισμός και μας ξεναγεί στον νέο ποδηλατόδρομο ως το ΚΠΙΣΝ.
Ως αστικός ποδηλάτης για περισσότερα από 15 χρόνια και δημιουργός του 48x17 cycles ο Άγις Κολύβας έχει πολλά να πει για τους δρόμους της Αθήνας, κυρίως όμως ότι το να ποδηλατείς συστηματικά σε αυτήν την πόλη όχι μόνο δεν είναι αστικός μύθος αλλά μπορεί - και οφείλει – να συμβαίνει.
Αυτό είναι και το ζητούμενο αυτής της άτυπης “εισαγωγής” στην αστική ποδηλασία, που μέσα από χρήσιμες πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και ακόμα πιο πρακτικές πατέντες θα καλύψει μια ευρεία γκάμα θεμάτων (ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να ξεκινήσεις να ποδηλατείς συστηματικά, πώς να κλειδώνεις το ποδήλατό σου σωστά, τι να κάνεις σε περίπτωση ατυχήματος, όμορφες διαδρομές στην πόλη και πώς να συνδέεις διάφορες περιοχές της Αθήνας ποδηλατώντας αποτελεσματικά, κ.ά.) και θα μιλήσει για τον θαυμαστό κόσμο του ποδηλατικού τερρέν της Αθήνας.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Άγις Κολύβας
Διάρκεια: 17.30-19.30-ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
. http://www.tanea.gr/opinions/blogs/article/5393968/orthopetalies-152-pws... .
Σάββατο / 22 Οκτωβρίου / 2016, 16.00
Σας προσκαλούμε σε μια μοναδική βόλτα με ποδήλατο και τελικό προορισμό το πρώτο οργανωμένο πικ νικ στο Ξέφωτο! Πάρτε μαζί τη φίλη, τον φίλο σας, τον γείτονα ή το κατοικίδιό σας και ελάτε για ένα όμορφο απόγευμα με ποδήλατο, καλή παρέα και όμορφη μουσική. Ξεκινάμε στις 16.00, από την είσοδο του ποδηλατόδρομου της Αθήνας, κάτω από τη Γέφυρα Πουλόπουλου, στο Θησείο για να καταλήξουμε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
Η διαδρομή είναι εύκολη και ασφαλής -ακολουθεί τον ποδηλατόδρομο- και οι συνεργάτες του MBike θα αναλάβουν να σας συνοδεύσουν ως το ΚΠΙΣΝ, όπου θα μπορείτε να αφήσετε τα ποδήλατά σας με ασφάλεια στο parking ποδηλάτων του χώρου. Εσείς θα φέρετε μόνο το καλαθάκι με το φαγητό και το κέφι σας, κι εμείς θα φροντίσουμε για τη μουσική και όλα τα υπόλοιπα!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: ΚΠΙΣΝ & Mbike
ΠΑΡΚΟ
Είσοδος ελεύθερη.
Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Ποδηλατάδα στην πόλη!
Σας προσκαλούμε σε μια μοναδική βόλτα με ποδήλατο και τελικό προορισμό το πρώτο οργανωμένο πικ νικ στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)!
Πάρτε μαζί τη φίλη, τον φίλο σας, τον γείτονα ή το κατοικίδιό σας και ελάτε για ένα όμορφο απόγευμα με ποδήλατο, καλή παρέα και όμορφη μουσική. Ξεκινάμε στις 16.00, από την είσοδο του ποδηλατόδρομου της Αθήνας, κάτω από τη Γέφυρα Πουλόπουλου, στο Θησείο για να καταλήξουμε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Η διαδρομή είναι εύκολη και ασφαλής -ακολουθεί τον ποδηλατόδρομο- και οι συνεργάτες του MBike Greece θα αναλάβουν να σας συνοδεύσουν έως το ΚΠΙΣΝ, όπου θα μπορείτε να αφήσετε τα ποδήλατά σας με ασφάλεια στο parking ποδηλάτων του χώρου. Εσείς θα φέρετε μόνο το καλαθάκι με το φαγητό και το κέφι σας, κι εμείς θα φροντίσουμε για τη μουσική και όλα τα υπόλοιπα!
Μαζί μας θα βρίσκονται οι The Jaguar Bombs, για να αναμείξουν την Rockabilly, Surf και Garage Rock αισθητική με ορισμένους από τους πιο αγαπημένους pop ύμνους, συνθέτοντας το πλέον κατάλληλο πρόγραμμα για το καλύτερο υπαίθριο πάρτυ της πόλης!
Είσοδος ελεύθερη // Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, 16.00 // http://b.snfcc.org/2dNp36Z
*Κατοικίδια εισέρχονται στον χώρο μόνο με τη συνοδεία του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος οφείλει να τα έχει υπό την εποπτεία του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο και να μεριμνά για τις ακαθαρσίες τους. Η πρόσβαση των κατοικίδιων απαγορεύεται στο Ξέφωτο και τον Λαβύρινθο, καθώς και στους παιδότοπους.
//
Bicycle ride & Picnic at the Great Lawn!
You are invited to a unique bicycle ride, with a finish line at the Stavros Niarchos Foundation Cultural Center (SNFCC), to take part at the first organized pic nic at the Great Lawn! Get a friend, a neighbor or your pet and join us for a lovely afternoon of cycling, good company and beautiful music. Commencing at 16.00, at the start of the Athens’ bicycle lane at Thiseio (Poulopoulos Bridge), the ride will terminate at the Stavros Niarchos Park. The route is easy and safe—it follows the bicycle lane—and our partners from MBike will accompany you all the way to the SNFCC, where you may securely park your bike at the designated bicycle parking racks. Bring a lunch box and a sense of enthusiasm, and we will take care of the music and everything else!
The Jaguar Bombs will be with us to blend in Rockabilly, Surf and Garage Rock tunes with some of the most favorite pop tracks, offering the most amazing outdoor party of Athens!
Free admission // In the interest of optimum participation, places will be available on a first-come first-served basis.
Saturday, 22/10/2016, 16.00 // http://b.snfcc.org/2ed0VcZ
* Pets may enter the premises only accompanied by their owner, who must keep them under supervision at all times during their stay and clean up after them. Pets are not allowed at the Great Lawn, the Labyrinth and the children’s playgrounds .
Πήγαμε την Κυριακή στο χωράφι του Νιάρχου.
Αν δεν μπουν πέργκολες ή δέντρα, το μέρος θα είναι
μόνο για απογεύματα του Χειμώνα...
Από την άλλη μπορει να νόμισαν ότι τα δενδρολίβανα
είναι δέντρα...
Eγώ συμφωνώ αλλά θα έχει συζήτηση με τις αρμόδιες και μπορείς να τις ρωτήσεις
....................................................................................
Συζήτηση: Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Τετάρτη / 26 Οκτωβρίου / 2016, 18.00
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Αποτελεί έναν φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο.
Ο σχεδιασμός τοπίου του ΚΠΙΣΝ έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική σύλληψη για τη δημιουργία ενός υψώματος που αναπτύσσει μια νέα σχέση μεταξύ της πόλης και της θάλασσας. Στην επιφάνεια του υψώματος ξεδιπλώνεται ένας μεσογειακός λόφος με τη δική του ξεχωριστή οικολογία και δομή. Οι συμπαγείς φυτεύσεις στη βάση του λόφου με ελιές, κυπαρίσσια, κουκουναριές και αρωματικούς θάμνους πλαισιώνουν την ανάβαση μέχρι λίγα μέτρα πριν από την κορυφή. Στο ανώτερο τμήμα του λόφου οι επιφάνειες με αγρωστώδη σηματοδοτούν, με το ύψος και την αέρινη υφή τους, την άφιξη στο ψηλότερο σημείο.
H Deborah Nevins και η Έλλη Παγκάλου θα μιλήσουν για τη δημιουργία του Πάρκου, από τη σύλληψη μέχρι και την υλοποίησή του.
Εισηγήτριες: Deborah Nevins, μελετήτρια Τοπίου
Έλλη Παγκάλου, αρχιτέκτων Τοπίου
Διάρκεια συζήτησης: 18.00-20.00
ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ (Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος )
.Πήγα πρόσφατα με ποδήλατο στο Ίδρυμα Νιάρχου, και από τότε το ένταξα στις διαδρομές μου. Οι ποδηλατικές υποδομές που είδα είναι υπόδειγμα. Οι δέστρες για στάθμευση ποδηλάτων είναι απλά και αποτελεσματικά Π. Είναι αύθονες. Στον ποδηλατόδρομο έξω από το πάρκιο προς την Αθήνα έχει 4 Π γύρω από κάθε δέντρο. Οι δέστρες κοντά στις εισόδους του πάρκου χρησιμοποιούνται. Ο ποδηλατόδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί εν μέρει για τη σύνδεση μεταξύ ποδηλατόδρομου Θησείο-Φάληρο και της παραλιακής. Πιο εύκολη είναι η κατεύθυνση από παραλία προς Θησείο. Ερχόμενος από το Φλοίσβο, στρίβω δεξιά στην Εσπλανάδα, μετά αριστερά έξω από το πάρκο, και ακολουθώ τον ποδηλατόδρομο μέχρι την Ελευθερίου Βενιζέλου (που έχει νησίδα). Περνάω απέναντι από την κοντινή διάβαση πεζών δεξιά, ακολουθώ άλλο ποδηλατόδρομο μέχρι το ποτάμι και βγαίνω στον ποδηλατόδρομο για το Θησείο.
Ένα παράπονο που έχω για τον ποδηλατόδρομο στο Ίδρυμα Νιάρχου είναι οτι σε μεγάλο μέρος του έχει σήμανση μονοδρόμησης με βελάκια. Όταν χρησιμοποιείται για βόλτα γύρω από το πάρκο, τότε έχει νόημα η μονοδρόμηση. Αλλά πάνω στην Εσπλανάδα θα έπρεπε να έχει αμφίδρομη σήμανση επειδή χρησιμεύει για σύνδεση με την παραλιακή διαδρομή. Υπάρχει άφθονος χώρος σε εκείνο το κομμάτι.
Ένα άλλο παράπονο για το Ίδρυμα Νιάρχου είναι το υπερβολικό τσιμέντο. Θα ήθελα λιγότερο τσιμέντο και περισσότερο πράσινο.
@aldro
Να ρωτήσω τι; Γιατί δεν έχει σκιά ή αν σκοπεύουν να
βάλουν σκιάστρα/δέντρα σε περιοχή της Αθήνα που πας
για μπάνιο Νοέμβρη μήνα; Το θεωρώ αυτονόητο.
@Filopodaros
Δεν είναι τόσο το υπερβολικό τσιμέντο όσο η ατυχής επιλογή
βλάστησης η οποία δεν μπορεί να γεμίσει το χώρο και τον
κάνει να μοιάζει με ένα τυχαίο χωράφι στο πουθενά.
Γιατι σε ερωτηση που εκανε αλλος απαντησαν οτι σκοπευουν να κλαδευουν τις ελιες ετσι που να δημιουργησουν σκεπασμενους διαδρομους σε 3 χρονια.Αλλα τις εφεραν ετσι γιατι επρεπε να εχουν λιγο χωρο στο φυτωριο και τα φορτηγα.Αυτο μπορει και να μην ισχύει καθως οι ελιές δεν ειναι αρκετα κοντα στα μονοπάτια, αλλα δεν σκοπευα να παιξω το χαλασμενο τηλεφωνο.Εγω ρωτησα γιατι ειναι στενος ο ποδηλατοδρομος.Άλλωστε αυτο που βλεπεις στην κορυφη ως χωραφι ειναι φυτεμένη οροφη της Εθνικης Βιβλιοθηκης που για ευνοητους λογους δεν μπορει να δεχθει πολυ βαρος