Καλημέρα σε όλους!
Θα ήθελα να μου πείτε καμιά γνώμη-ιδέα για το παρακάτω περιστατικό..
Έχω μετακομίσει σε μια πολυκατοικία εδώ και ένα μήνα. Μένω στον 3ο και ανεβοκατεβάζω το ποδήλατο μου με το ασανσέρ.
Προφανώς δεν είναι σπαστό (έτσι δε θα υπήρχε θέμα), οπότε το βάζω όρθιο μέσα στο ασανσέρ.
Σήμερα με είδε μια κυρία να το κάνω αυτό και έπαθε αμόκ...μου φώναζε να μην το ξαναβάλω αυτό στο ασανσέρ γιατί θα σπάσω τον καθρέφτη και κάτι τέτοια. Φρίκαρε η κυρία, λες και έβαλα κανένα τρακτέρ.
Προφανώς και για μένα δεν είναι ότι πιο εύκολο να το ανεβοκατεβάζω έτσι, αλλά στην είσοδο της πολυκατοικίας το μόνο μέρος που έχει κάγκελα και θα μπορούσα να το κλειδώνω είναι κάτι σκαλιά που πάνε στο υπόγειο, που κι εκεί δεν ξέρω αν θα υπάρχει πάλι κανένα θέμα από του άλλους ένοικους.
Και ήθελα να ρωτήσω..Αν συνεχίσω να το βάζω στο ασανσέρ θα μου κάνουν τίποτα? Υπάρχουν τέτοια στον κανονισμό της πολυκατοικίας? (στα ασανσέρ γράφει γενικά ότι απαγορεύεται η μεταφορά φορτιου)
Κι αν το κλειδώνω σε αυτά τα σκαλιά που πάνε κάτω, θα πάθουν τίποτα τα λάστιχα?
Γειά χαρά!
Πήρα στο γραφείο που διαχειρίζεται τα κοινοχρηστοτέτοια της πολυκατοικίας μου να ρωτήσω.
Δυστυχώς, με τη μία και χωρίς σούχου μούχου μου είπαν ότι απαγορεύεται.
Αυτά από αυτούς. Από αλλού μπορεί να μάθεις άλλα. Καλύτερα εύχομαι!!
Φιλικά
ΕΧΕ ΤΗΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΗΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ.
ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ Ή ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ ΝΑ ΤΟ ΚΛΑΙΣ.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ.
ΑΝ ΘΕΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΔΕΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙ. ΕΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΣΗΜΑΔΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΣΤΟΝ 2ο ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΑΜΕΣ ΠΟΝΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΜΟΥ.
..γραφτε τους στα τετοια σας ή οτι αλλο εχετε ευκαιρο, απλα αν λερωσετε καπου (εξαιρειται το δαπεδο και τα παπουτσια λερωνουν) με ενα χαρτομαντιλο καθαριστε το να μη σας πουν και βρωμιαρηδες.Σχετικα με το θεμα φορτιο-βαρος ειναι τελειως για τα πανηγυρια, ελαχιστοι εχουν ποδηλατα πανω απο 17 κιλα, φανταζομαι ο κ*λ*ς της κυριας που σου την ειπε θα ειναι καμια πενηνταρια κιλα απο μονος του, δεν ειναι αυτο ταλαιπωρια για το συρματοσχοινο; εε; Θα προτεινα επισης οταν της πεις αυτα που θα της πεις, ο τονος σου να μην ειναι ουτε πολυ ηρεμος, ουτε πολυ ευγενικος αντε γιατι πολλα μας τα'χουν κανει!
Εννοειται οτι η κυρια δεν σε σεβεται καθολου γιαυτο θεωρει οτι εχει δικαιωμα να σου κανει παρατηρησεις τετοιου τυπου.Το μονο που καταλαβαινει ειναι το μικροαστικο στερετυπο περι καθαριοτητας,ευταξιας,σεμεδακια παντου και δεν μπαινουμε στο καλο σαλονι παρα μονο σε επισημες αργιες εορτες και εθνικες επετειους.
πάντα τα καθαρίζω όταν κάνει κάπου σημάδι.
Σε κοινόχρηστο χώρο γιατί θα το κλαίω? Αν είναι κλειδωμένο στο κάγκελο με πέταλο, παίζει να κόψουν το κάγκελο?? Ε τότε οικονομικά με συμφέρει καλύτερα να σπάσω τον καθρέφτη του ασανσέρ.
@titi: ευχαριστώ πολύ για το τηλεφώνημα!
η λυση του να το ανεβαζεις στον τριτο δεν παιζει?
κ γω στον 3ο μενω κ το ανεβοκατεβαζω απο τα σκαλια...ειναι ελαφρυ αυτο βεβαια (και το προηγουμενο ηταν σπαστο)
και συνήθως είμαι και φορτωμένη με χίλια δυο πράγματα.
Στο προηγούμενο σπίτι έμενα στον 1ο και το ανέβαζα από τις σκάλες ψιλοεύκολα, αλλά για 3ο δεν ξέρω αν το'χω..
βασικά είναι επικίνδυνο να το να βάζεις στο ανσασέρ
Δεν είναι φορτίο το ποδήλατο. Δεν απαγορεύεται να το μεταφέρεις με ασανσερ. Τα καινούρια ασανσερ έχουν εσωτερικές πόρτες που κλείνουν για να προστατεύουν από ατυχήματα σχετικά (και) με ποδήλατα (κίνδυνος να παγιδευτεί ποδηλάτης ανάμεσα στο ποδήλατό του και τον τοίχο, κατά την κίνηση του ασανσέρ).
Τα περί καθαριότητας των προηγούμενων σχολίων είναι απόλυτα σωστά.
Επίσης είναι απόλυτα σωστό ότι δεν πρέπει ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αφήσεις το ποδήλατο σου έξω από το διαμέρισμά σου!
Δεν ειναι κι οτι πιο εύκολο ο τρίτος. Ειδικα με πράγματα.
Εαν το ασανσέρ έχει εσωτερικές πόρτες (όπως οφείλουν όλα να έχουν πλέον...) ειναι λιγότερο επικίνδυνο. Γενικώς θέλει προσοχή και για την ασφάλειά σου αλλα και για ενδεχόμενες φθορές.
Με τη συγκεκριμένη κλασσική περίπτωση γειτόνισσας που ανήκει σ' αυτό το άθλιο είδος υπανθρώπων που τους φταίνε όλα και όλοι και που δε λένε να εξαφανιστουν απο τον πλανήτη για να μη καταναλώνουν το οξυγόνο μας (τα 'πα και ξεθύμανα...), θα έλεγα να μην ασχοληθείς ιδιαίτερα. Φρόντισε να είσαι παντα ευγενική και με χαμόγελο ωστε να νιώθει αμήχανα (αυτοι οι άνθρωποι ψάχνονται για καυγάδες για να γεμίσουν την άδεια ζωή τους)
Η πολυκατοικία έχει πολλά διαμερίσματα; Εχει νεαρόκοσμο; Ο διαχειριστής μιλιέται ή είναι κακέκτυπο του Χαϊκάλη;
και εξηγούμαι: κάθε φορά που έχουμε κάποιον να μας πρήζει με παπαριές παπατζιλίκια και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να μας χαλάσει χωρίς λόγο φοράμε το πιο nirvanικό χαμόγελό μας τα γυαλιά μας και ένα ζευγάρι "αντιπαπατζίμ" συνδεδεμένα με το mp3 player της προτίμησής μας. Προσωπικά προτιμώ το παρακάτω μοντέλο "αντιπαπατζίμ" γιατί εννίοτε δουλέυει και χωρίς mp3 player σε περίπτωση που έχει τελειώσει η μπαταρία ας πουμε αφού απομονώνουν τους εξωτερικούς "θορύβους" ;DDDD

Γενικά η πολυκατοικία έχει απ'όλες τις ηλικίες. Με έχουν δει κι άλλοι με το ποδήλατο και με βοηθάνε κιόλας (οι νέοι σε ηλικία εννοείται). Μου ανοίγουν την πόρτα,κλπ.
Η διαχειρίστρια πρέπει να είναι γύρω στα 30 και μένει στο διπλανό μου διαμέρισμα. Το σκέφτηκα να τη ρωτήσω όταν τη δω, αλλά αν μου πει κι αυτή ότι απαγορεύεται τι θα κάνω. Θα τη γράψώ?
Ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του ασανσέρ, μπορεί να είναι επικίνδυνο να μπαίνεις με το ποδήλατο. Νομίζω ότι μπορείς να διαβάσεις σε παλιότερες εγγραφές εδώ αναφορές για ατυχήματα. Προσωπικά, προ σπστού, ανέβαζα το δικό μου ποδήλατο στον 4ο και δεν ήταν και πολύ εύκολο, αλλά συνηθιζόταν.
Το σίγουρο είναι ότι το βάρος του ποδηλάτου είναι ασήμαντο για το ασανσέρ και αν προκαλέσεις φθορά που δεν οφείλεται στη συνήθη χρήση του ασανσέρ προφανώς θα την πληρώσεις.
Ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν είναι και αναγκαστικό δίκαιο. Πολλά άρθρα τους τίθενται καταχρηστικά (π.χ. απαγόρευση κατοικιδίων), οπότε δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία κατά τη γνώμη μου.
Αν επιμένεις σε μεταφορά με το ασανσέρ, προσωπικά θα μίλαγα με τη διαχειρίστρια και θα εξηγούσα ότι η μεταφορά από τη σκάλα, εκτός από επώδυνη, θα αφήνει και σημάδια στους τοίχους. Σε καμία περίπτωση με δεχτείς να το αφήσεις κάτω στην είσοδο.
.. να εξακολουθώ να το βάζω στο ασανσέρ, αλλά στην περίπτωση που είναι τελείως αρνητικοί, γιατί είναι τόσο επικίνδυνο να το κλειδώνω στην είσοδο?
Έχω ακούσει βέβαια περιπτώσεις κλοπής από εισόδους, αλλά ήταν δεμένα με συρματόσκοινα ή κάτι αλυσίδες της πλάκας.
εγω το ανεβαζω και το κατεβαζω απο το ανσασερ δεν μου εχουν πει τιποτα
(ευτιχως δεν με εχει δει η παραξενει γιρα την πολυκατοικιας)
ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΑΓΕΙΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΙ!
αμα σου πουν τιποτα γραψε τους σε ενα μερος που μελανι δεν θα πιασι....
υπόγειο μπορείς να το βάζεις; Εαν εχει χωρο κλειδώματος και αν η πολυκατοικία εχει λιγα διαμερισματα και ξερενόσαστε (!) τοτε ειναι (ψιλο)ασφαλες
Επίσης, μηπως μπορείς να συνεννοηθείς με την νεαραΝ διαχειρίστριαΝ να σου δωσει κλειδί καποιας αποθήκης υπογείου;
Δεν ξέρω καν τι έχει στο υπόγειο (ελπίζω όχι κατσαρίδες και ποντίκια), δεν έχω κατέβει ποτέ κάτω. θα τη ρωτήσω πάντως τη διαχειρίστρια.
Επίσης, όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας είμαστε υποχρεωμένοι να κλειδώνουμε την πόρτα της εισόδου ΟΛΟ ΤΟ 24ωρο. Σπανίως την αφήνει κάποιος ξεκλείδωτη, οπότε ίσως αυτό να προσδίδει λίγο παραπάνω ασφάλεια.
> Η διαχειρίστρια πρέπει να είναι γύρω στα 30 και μένει
> στο διπλανό μου διαμέρισμα. Το σκέφτηκα να τη ρωτήσω όταν
> τη δω, αλλά αν μου πει κι αυτή ότι απαγορεύεται τι θα
> κάνω. Θα τη γράψώ?
Αν η διαχειρίστρια είναι νέα, μάλλον θα τα βρείτε. Εξήγησέ της ήρεμα και ευγενικά ότι θέλεις να μεταφέρεις το ποδήλατο με τον ανελκυστήρα και δώσε της να καταλάβει ότι έχεις την ωριμότητα να προσέχεις και να μη λερώνεις.
Αν χρειαστεί, μπορείτε να δείτε και τον κανονισμό της πολυκατοικίας.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολλοί από αυτοί που στη λένε δεν είναι καθόλου συνεπείς σε πάρα πολλά από τα καθήκοντά τους σαν κάτοικοι εκεί μέσα, οπότε το όπλο σου θα πρέπει να είναι αυτό ακριβώς: "Εγώ δεν παραβαίνω κανένα κανόνα, εσείς παραβαίνετε, πρόβλημά σας". Φυσικά, αυτό καλό είναι να τους το λες με καλό τρόπο για να μην πλακώνεστε (-: αλλά προφανώς όχι να νομίζουν και ότι τους φοβάσαι.
Πάντως, κι εγώ ανεβάζω το ποδήλατο στο δεύτερο από τη σκάλα κι ας έχει φορτίο. Δε μου έχει πει ποτέ κανείς τίποτα. Φυσικά προσέχω να μη λερώνω τους τοίχους. Δοκίμασέ το, είναι και πιο οικολογικός τρόπος (-: Το πολύ πολύ να κάνεις καμια στάση στα μισά.
Επειδή κι εγώ μένω σε πολυκατοικεία που το ασανσέρ και να ήθελα δε χωράει το ποδήλατο και επειδή μένω στον 6ο η μόνη λύση ήταν το σπαστό ποδήλατο. Σκέψου αν αξίζει τον κόπο να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο και να τελειώσει η ιστορία.
πάρω για οικονομικούς λόγους και εκτός αυτού, το ideal που έχω τώρα το πήρα μόλις πριν από 6 μήνες.
Τελικά το θέμα φαίνεται να λύθηκε προς το παρόν. Την προηγούμενη βδομάδα μου την έστησε η κυρία στην είσοδο, έξω από το ασανσέρ και άρχισε να μου λέει τα ίδια, πιο ήρεμη αυτή τη φορά. Της εξήγησα κι εγώ για ποιούς λόγους πρέπει να το βάζω στο ασανσέρ και ότι δε θα κάνω ζημιά και στο τέλος μου λέει "Βάζε το, αλλά μόνο μέχρι να μπει το καινούργιο".
Οπότε μόλις μπει το καινούργιο θα έχω νέα επεισόδια.
Και το πιο αστείο ξέρετε ποιο είναι? Ότι αυτή ΔΕΝ μένει στη πολυκατοικία. Έχει ένα διαμέρισμα εκεί που το νοικιάζει!!! Τύχη βουνό ο νοικάρης της..
δυστηχως δεν εχει σημασια γιατι ειναι ιδιοκτητρια και εχει λογο...
Θα μοιραστω τα δικα μου προβληματα που ειναι παρομοια...εμενα εχει ενα παναρχαιο ανσασερ και ο μ.ο ηλικιας των ιδιοκτητων ειναι 60+...Συμφωνα με το κανονισμο της πολυκατοικιας (που ειναι σχεδον ιδιος παντου) επιτρεπεται η μεταφορα αλλα μονο με τον αναβατη (για να μη γινει κανενα ατυχημα). Επισης αν γινουν ζημιες ειναι υπευθηνος....Στην πραξη προσπαθω (ακουγοντας) να μην ειναι καποιος στις σκαλες ή στους κοινοχρηστους οταν ειμαι με το ποδηλατο για να αποφυγω γκρινιες...επειδη ομως καποια στιγμη ειχα και εγω τις συναντησεις μου τους εξηγησα με ηρεμια (ασχετα αν ολοι ηταν εξαγριωμενοι)οτι ειναι πρακτικο το θεμα και οτι αν γινει κατι (ζημια) θα πληρωσω...με τον καιρο το καταλαβανε και μαλιστα μια οικογενεια αρχισε και αυτη να ανεβοκατεβαζουν τα ποδηλατα τους!!!!
ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΔΟΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ (ΠΧ ΦΟΤΙΑ) ΘΑ ΘΥΜΙΘΗΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ??????
βαλε δυο σακουλια (υφασματινα)στης ροδες κ βαλτο στο ασανσερ
ή βγαζε την μπροστινη ροδα να μειωσεις τον ογκο (να μην ακουμπα στο τζαμι)
αν βρεις μερος(πχ ακαλιπτο) και θες σταθερο σημειο αλλα δεν εχει
πηγενε σε έναν σίδερα και πες του να σε φτιάξει μια βάση (μεταλλική επιφάνεια )με ένα χοντρό κρίκο όπου το βιδώνεις (με μεγάλες βίδες και μετά στοκάρισμα από πάνω να φαίνεται μόνο ο κρίκος) στον τοίχο. αυτό το χρησιμοποιούν για κλείδωμα μηχανών και πιάνει καθώς το σημειο είναι γερό σταθερό .
και μια πολυ καλυ κλειδαρια
το σπαστο ΔΕΝ ειναι λυση ειναι αναγκη(που βλεπεις αν χρειαζεσαι και αναλογος πρατεις) φανταστειτε να περναμε ολοι σπαστα λογο μειωμενου ογκου(παρατραβηγμενο)
και να μην μας βολευε
και στην τελικη τελικη πως ειναι παρανομο το ποδηλατο στο ασανσερ οταν μεσα βαζουμε εξτρα βαρος,μπαινουν καροτσια(μεγαλη διαφορα με το ποδηλατο
?) μην τους αφησεις να βγουν και απο πανω
Νομίζω ότι το σπαστό στην συγκεκριμένη περίπτωση , δεν θα ήταν άσχημη ιδέα!
Παρ όλα αυτά εγώ θα πρότεινα να αγνοήσει την βλακεία του καθενός που απαγορεύει ότι δεν του πολυ-αρέσει, αλλά να βρει και ένα σύστημα που δεν θα την ενοχλεί και πολύ στην μεταφορά στο ασανσέρ. Νομίζω ότι λίγη εξάσκηση θέλει με το πίσω φρένο (φίλη μου που μένει στον 4ο το κάνει μια χαρά με ΜΤΒ).
- ΝΕΑΡΕΕΕΕΕΕΕΕ! ΠΑΡΕ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΓΡΗΓΟΡΑΑΑΑ! ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ!
- κ συ χαλαρος την κοιτας με το βλεμμα της αγελαδας και γλειφεις ενα magnum.
ΧΑΧΑΧΧΑΧ! τωρα που το επαναφερατε το θεμα, αυτον το συνειρμο εκανα!
απο την στιγμη που δεν αφηνεις σημαδια με την ροδα στους τοιχους του ασανσερ δεν μπορει καποιος να χαρακτηρισει την μεταφορα ποδηλατου παρανομη, ας κανουν δικαστηριο
καλο ειναι με τους γειτονες να ΜΗΝ ειμαστε στα μαχαιρια γιατι θα τους βλεπουμε καθε μερα
το δοκιμασα και εγω παντως να βαλω το mtb μου σε καινουργιο ευρυχωρο ασανσερ (μεγαλη πορτα εισοδου, αυτοματα πορτακια εσωτερικα, χωρος για 7 ατομα) και με δυσκολεψε λιγο
η μπροστα ροδα ακουμπαγε στον καθρεπτη :)
προτιμω με τα ποδια απο τις σκαλες με προσοχη να μην ακουμπησουν οι ροδες στους τοιχους γιατι εχουμε και μια υστερικια που επειδη ειχε το οικοπεδο νομιζει οτι ειναι δικια της και η πολυκατοικια
το σηκωνω σουζα και το βαζω στην γωνια (μενω στον 4 οροφο)
και μετα καθαριζω τον καθρεπτι ,μεχρι τωρα δεν με εχουν δει οι "τρελοι"
της πολυκατοικιας αλλα αν με δουνε θα τους γραψω κανονικα (σε ενα μερος που μελανι δεν θα ποιασι)
Ακριβώς έτσι το βάζω κι εγώ και τις περισσότερες φορές δε λερώνεται καν ο καθρέφτης, ακριβώς επειδή το ποδήλατο ακουμπάει στη γωνία.
..παιδιά, με την ευκαιρία της αναφοράς του θέματος, να ξανατονίσω ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ είναι η μεταφορά ποδηλάτου με ασανσέρ ..πολύ καλός φίλος, διασώστης του ΕΚΑΒ μου έλεγε για περιστατικό (Θεσσαλονίκη) που δεν μπορούσαν να απεγκλωβίσουν απο ασανσέρ (τόσο είχε σφηνώσει!) άτυχο ποδηλάτη του οποίου ο τροχός πιάστηκε καθώς ανέβαινε, το υπόλοιπο ποδήλατο έκανε μοχλό και του έσπασε τον αυχένα (..δυστυχώς, νεκρός). Στα καινούργια ασανσέρ τα προστατευτικά πορτάκια ποτέ δεν με έπεισαν για την αντοχή τους.. καλό θα ήταν να φροντίζουμε να μην πιέζονται προς τα έξω μήπως και ακινητοποιηθεί όλο το ασανσέρ.
..αν συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το ασανσέρ (πάντα με υπερβολική προσοχή!)..και απο την στιγμή που δεν το αφήνεις πιο βρώμικο από ότι το παρέλαβες ..άσε τις θείτσες να σκούζουν .. το ποδήλατο ΔΕΝ είναι φορτίο, είναι απαραίτητο εξάρτημα της καθημερινής σου ζωής.. και αν συνεχίσουν να γκαρίζουν ζήτα να δεις ΓΡΑΠΤΩΣ κανονισμό που να αναφέρει ΡΗΤΑ απαγορευση μεταφοράς ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ. (..όταν κατεβάζουν τα σκουπίδια τους, ή τα κατοικίδια τους προφανώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!)