Ολιγοήμερες διακοπές στο Αγκίστρι με το Brompton

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
spastalakis
Απών/απούσα

Επιτέλους διακοπές μετά απο πολυ καιρό... έστω και οι 5 μερούλες που περάσαμε στο αγκίστρι με την γυναίκα και τον γιό μου (3 ετών) ήταν βάλσαμο...

Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως όλα τα καταστήματα ενοικίασης μοτοποδηλάτων που είδα (Και στο λιμάνι-Σκάλα αλλα και στο Μεγαλοχώρι) νοίκιαζαν ΚΑΙ ποδήλατα, τα οποία μάλιστα τα είχαν σε μεγάλη ποικιλία. Μεταξύ άλλων είδα και ένα διπλό ποδήλατο τύπου tandem, αλλα με τις θέσεις για ποδηλάτες δίπλα-δίπλα και όχι τον ένα πίσω απο τον άλλο!

Επιπλέον, έξω απο τα δωμάτια που μέναμε στο Μεγαλοχώρι (Πολύ ωραία δωμάτια ονόματι 'Μπούλας' , με περίπου 24 δωμάτια , μεγάλη πισίνα, πανοραμική θέα σε θάλασσα και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα ιδανικά για οικογένειες) έβλεπα καθημερινά παρκαρισμένα περίπου 10 νοικιασμένα ποδήλατα τα περισσότερα εκ των οποίων τα είχαν Έλληνες.

Είναι ιδανικός τόπος το αγκίστρι για ποδηλατόβολτες δέν λέω, αλλα τελευταία παρατηρώ και μια στροφή του κόσμου προς το ποδήλατο. Όταν υπάρχουν δέ και οι προυποθέσεις (Ποδηλατόδρομοι / ήπια κίνηση αυτοκινήτων, χαλαρή διάθεση) τότε ακόμη και αυτοί που στην Αθήνα δύσκολα θα επέλεγαν να κάνουν ποδήλατο, δέν μπορούν να υποκύψουν!

Για το brompton δέν το συζητώ, το έχω λατρέψει και έχει σχεδόν γίνει η προέκταση του δεξιού μου χεριού!

Στο μπροστά μέρος του ποδηλάτου φορτωμένο το φοβερά βολικό βαλιτσάκι C-Bag της Brompton με τα απαραίτητα αντηλιακά-ψάθες-πετσέτες-μπρατσάκια κλπ, στο πίσω μέρος (πάνω στην σχάρα-πετσέτα) ο μικρός πιασμένος στο λαιμό του ποδηλάτου, δίπλα η γυναίκα με το νοικιασμένο Ideal-Alpha και βούρ για παραλίες!

Πολλές βόλτες στις οποίες δέν μπορούσαν να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας -σε πιό δύσβατα μέρη όπως η καταπληκτική παραλία της χαλικιάδας ή τα υπέροχα νερά της μαρίζας- τις έκανα μόνος μου πρωί-πρωί με το Brompton. Ίσως και να είναι το πρώτο ποδήλατο αυτού του τύπου που κατέβηκε για γυμνισμό στην Χαλικιάδα (δις)!

Μία απο αυτές τις βόλτες (Μεγαλοχώρι - Λιμενάρια - Μαρίζα - Απόνησος) την κατέγραψα μαζί με μερικές φωτογραφίες με το κινητό μου στο Nokia Sports Tracker.

Ιδού :

http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=1397551

Καταλήγωντας να αναφέρω οτι το Αγκίστρι είναι ιδανικός κοντινός και πράσινος προορισμός για ποδήλατο (45 λεπτά με το δελφίνι αν είστε τυχερός κάτοχος σπαστού ή περίπου 2 ώρες με το αργό) τόσο για οικογένειες όσο και για νεαρές ηλικίες.

Εναλλακτικά υπάρχει και η επιλογή του ελεύθερου κάμπινγκ στην φύση. (Σε συνδυασμό με γυμνισμό στην χαλικιάδα, ή στην πιο 'μαζεμένη' μορφή του στην Δραγονέρα που έχει και beach-bar με όμορφη μουσική).

Καλές διακοπές σε όλους!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
TeslaCoil
Απών/απούσα

Το Αγκιστρι ειναι φοβερο μερος για ποδηλατο
αν και δεν εμπιστευομε τα νοικιασμενα προτιμω το δικο μου ποδηλατο!!!

αλλα λες κατευασες κατω το ποδηλατο Χαλκιαδα
εκει ειναι σαν γκρεμος
Ισως εννοεις οτι το αφισες επανω κλειδομενο σε καποιο δεντρο!!
εμεις τα ειχαμε αφισει επανω!! κλειδομενα μεταξυ τους!!

ισως η απορια μου να φαινετε να ειναι χαζη , αλλα ακομα και αν ειναι το σπαστο που βλεπω το ποδηλατο σου , δυσκολο να κατευει!!

spastalakis
Απών/απούσα

... Όπου πηγαίνω το κουβαλάω μαζί μου.

Η χαλίκιαδα μπορεί αρχικά να φαντάζει πολύ απότομη για να την κατεβείς, αλλά στην πραγματικότητα μόνο στην αρχή έχει ένα κάπως δύσκολο σημείο. Ακόμη και αυτό το σημείο όμως έχει πολύ καλά πατηματα-σκαλοπατακια.

Με λίγα λογια, ΝΑΙ, το ποδήλατο το πήρα μαζί μου κάτω στην παράλια!

TeslaCoil
Απών/απούσα

Ναι ξερω το εχω κατευει το σημειο γιαυτο και ρωτησα!!!

αλλα εσενα το ποδηλατο σου σπαει!!! και γινετε μικρο!!

οντος εισαι ο πρωτος που κατευαζει εκει κατω ποδηλατο!!!

αλλιως μετα παμε σε αλλες μεθοδους σχοινια και βαλε ;P

spastalakis
Απών/απούσα

... απο την άλλη πλευρά του νησιού, δηλαδή απο Μεγαλοχώρι προς Σκάλα και Σκληρή, μαζί με μερικές ακόμη φωτογραφίες :

http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=1397557

Η περιοχή της Σκληρής είναι απο τις πιο όμορφες του νησιού, πνιγμένη μέσα στο πράσινο, με αρκετές επιλογές δωματίων και δίπλα σε δύο απο τις καλύτερες παραλίες του νησιού (Σκληρή Club και Χαλικιάδα).

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Πάτησε καθόλου χώμα;
Αν,ναί πως σου φάνηκε;
Σε δυσκόλεψε κάποια απο τις ανηφόρες;

spastalakis
Απών/απούσα

στο στενό μονοπατάκι πηγαίνωντας απο Σκληρη (τέλος του δρόμου) προς χαλικιάδα.

Στα χέρια το πήρα σε κανα δυο σημεία που είχε κάτω ρίζες απο δέντρα και έβρισκε το πετάλι του Brompton (το οποίο βρίσκεται χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλα ποδήλατα). Κανένα πρόβλημα... φοράω ενισχυμένα λάστιχα Brompton Kevlar και το σκάσιμο το γλίτωσα -προς το παρόν- !

Η μοναδική ανηφόρα που με δυσκόλεψε αρκετά (με τσάντα 12 κιλά μπροστά και τον μικρό 13 κιλά πίσω) είναι αυτή απο το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου έως τα δωμάτια μας που ήταν στο κέντρο του χωριού δίπλα στην εκκλησία. Δέν γνωρίζω ακριβώς την κλίση, αλλα σίγουρα είναι αρκετά μεγάλη.

Θα ήταν ιδανικό βέβαια το ποδήλατο να είχε κανα-δυο χαμηλότερες σχέσεις ακόμη.

Με το καινούργιο 6τάχυτο κέντρο BWR, στην χαμηλότερη ταχύτητα ο λόγος σχέσης είναι 2,63m με μια πλήρη περιστροφή του πεταλιού (ιδανικό θα ήταν κάτι κοντά η λίγο κάτω απο 2m) ενώ στην υψηλότερη (6η) ταχύτητα ο λόγος σχέσης είναι περίπου 8m ανα πεταλιά (πολύ καλό)

Υπάρχει βέβαια η επιλογή να αλλάξεις τον εμπρός δίσκο με έναν που θα έχει λιγότερα δοντάκια, χαμηλώνοντας έτσι τις σχέσεις κατα 12%. Δέν ξέρω όμως εάν κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σημαντικά (Η μέγιστη ταχύτητα θα μειωθεί αρκετά απο τα 8m / πεταλιά σε 7m ανα πεταλιά, ενώ στην χαμηλότερη σχέση τα 2,63m / πεταλιά θα μειωθούν μόλις στα 2,31m. Πόσο σημαντικό μπορεί να είναι αυτό για τις ανηφοριές;

vang
Απών/απούσα

spastalakis wrote:

Υπάρχει βέβαια η επιλογή να αλλάξεις τον εμπρός δίσκο με έναν που θα έχει λιγότερα δοντάκια, χαμηλώνοντας έτσι τις σχέσεις κατα 12%. Δέν ξέρω όμως εάν κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σημαντικά (Η μέγιστη ταχύτητα θα μειωθεί αρκετά απο τα 8m / πεταλιά σε 7m ανα πεταλιά, ενώ στην χαμηλότερη σχέση τα 2,63m / πεταλιά θα μειωθούν μόλις στα 2,31m. Πόσο σημαντικό μπορεί να είναι αυτό για τις ανηφοριές;

Η αίσθηση του δίσκου με τις μειωμένες σχέσεις είναι ότι έχεις άλλη μιά ταχύτητα χαμηλότερα και εμένα τουλάχιστον με βοηθάει πολύ σε μεγάλες ανηφοριές με φορτίο.
Μιά βαρβάτη ανηφοριά που έβγαλα είναι η παραλιακή διαδρομή επιστροφής από λίμνη Ηραίου στο Λουτράκι. Δέν θυμάμαι κλίσεις αλλά είναι ζόρικη...
Βέβαια λείπει μία ταχύτητα από πάνω... αλλά εγώ σπάνια γέμιζα την 6η με τον κανονικό δίσκο και έτσι ουσιαστικά δέν μου λείπει παρά μόνο σε ...χμμμμ.. κόντρες :-)

nikosonthenet
Απών/απούσα

Γεια σας παιδιά,

ψάχνω πληροφορίες για το αγκίστρι καθώς το επόμενο σκ λεμε να παρούμε τα ποδήλατα και να πάμε με την παρέα μου για ελεύθερο κάμπινγκ!

Πώς είναι οι διαδρομές εκεί?Δύσκολα για ποδήλατο (ανηφόρες,άσχημοι δρόμοι κλπ)?

Επίσης ξέρετε κανένα μέρος για να στήσουμε τη σκηνή μας? Μου είπαν για το Πευκοδάσος στη Δραγονέρα!

Ευχαριστώ πολύ.

Vagelis86
Απών/απούσα

Και εγω φετος λεω να παω καμια βδομαδα με σκηνουλα και ποδηλατο αγκιστρι.. Περσι ειχα κατασκηνωσει στα πευκα πριν κατεβεις για την Χαλκιαδα.. Ειναι πολυ ομορφα και δεν πιστευεις οτι κατι τοσο ομορφο ειναι τοσο κοντα στην Αθηνα..

whitebike
Εικόνα whitebike
Απών/απούσα

Εγώ πήγα πριν 2 σκ και νοικιάσαμε εκεί ποδήλατα, το γυρίσαμε σχεδόν όλο το νησάκι πολύ εύκολα μαζί με πολλούς άλλους που έκαναν κ αυτοί ποδήλατο και οι διαδρομές είναι μια χαρά!

καλά να περάστε!!! άκου ο άλλος να το κατεβάσει στη Χαλικιάδα!!!

npapagri
Απών/απούσα

επειδη δεν το εχω ψαξει μπορει να πει καποιος τιμες περιπου που κοστιζουν τα δωματια ?
το σκεφτομαι καιρο να το κανω και τωρα που πηρα ποδηλατο στην κοπελα μου ελεγα ενα διημερακι να την εκανα προς τα εκει.

whitebike
Εικόνα whitebike
Απών/απούσα

35-40 σε εμάς που πήγαμε να βρούμε δωμάτιο στις 9 το βράδυ μας το αφήσανε 30 αν θες να σου δώσω τηλ σ αυτο που μείναμε πες μου.

npapagri
Απών/απούσα

whitebike wrote:
35-40 σε εμάς που πήγαμε να βρούμε δωμάτιο στις 9 το βράδυ μας το αφήσανε 30 αν θες να σου δώσω τηλ σ αυτο που μείναμε πες μου.

αν μπορεις στειλε μου σε αυτο το email npapagri@hotmail.com οτι στοιχεια εχεις.
σκεφτομαι κανα διημερακι και καθημερινη ισως αλλα ενα θεμα που εχω ειναι να μπορω να ασφαλισω τα ποδηλατα μας μιας και θελω να τα συνδιασω ολα.

ευχαριστω.

Νικος

contact