Γεια χαρά,
πριν γίνει το δημοψήφισμα, οι κάτοικοι Αμβρούγου είχαν ενωθεί να δηλώσουν για τους αγώνες των 2030. Ο δήμαρχος δείχθηκε εντελώς απογοητευμένος. Γίναμε ολυμπιακό-δειλα;
έτσι αγαπώ το μαύρο χιούμορ της Βρετανίας:
Γέλαγα αρκετά κι αποφάσισα να μοιραστώ τούτην κολάζ μαζί σας.
Σας εύχομαι κάθε καλό, να γελάτε συχνά
Συνημμένο | Μέγεθος |
---|---|
nolympics.jpg | 10.95 KB |
Categories:
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Καλησπέρα!
Διάβασα την είδηση το πρωί και μου έκανε μάλλον θετική εντύπωση, χωρίς όμως να έχω πλήρη εικόνα.
Εσύ συμφωνείς ή διαφωνείς με την απόφαση?
Γενικά ποιες ήταν η θέσεις που εκφράστηκαν από τις δύο πλευρές?
Καλά έκαναν και δεν δέχτηκαν να αναλάβουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν καταντήσει πλέον ένα πανηγύρι για να κερδίζονται εντυπώσεις, ενώ παράλληλα χρεώνουν τις πόλεις και τις χώρες που τους αναλαμβάνουν τεράστια ποσά, τα οποία δεν μπορούν να ισοσκελίσουν από τα έσοδα των αγώνων.
Όσοι αναλαμβάνουν τους αγώνες αυτούς, μπαίνουν μέσα.
Ας μην σχολιάσω και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν τα διάφορα έργα που γίνονται αποκλειστικά για τους Ολυμπιακούς. Γήπεδα και άλλα γήπεδα για ένα σωρό αθλήματα, που τα περισσότερα από αυτά παίζει και να μην είναι δημοφιλή στην χώρα που τα διοργανώνει ( τις περισσότερες φορές δεν είναι) και στο τέλος αυτοί που τα φτιάχνουν είτε τα εγκαταλείπουν, είτε τα έχουν εκεί και τα λιβανίζουν.
Προσωπικά θεωρώ ότι έτσι όπως διοργανώνονται πλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αρχική ιδέα και μάλιστα θα έπρεπε να σταματήσουμε να δίνουμε και την φλόγα για τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν κάθε φορά.
Οι Ολυμπιακοί θα έπρεπε να γίνονται μόνον εδώ.. εμείς έχουμε το copyright στην τελική και δεν γίνεται να τους χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία κατά πως της γουστάρει, ούτε να γίνονται μέσο για να βγάζουν κάποιοι κέρδη και κάποιοι άλλοι να χρεώνονται.
Θα έπρεπε να απαιτήσουμε να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια εδώ. Τα γήπεδα κτλ τα έχουμε φτιάξει ήδη. Καιρός είναι να τα αξιοποιήσουμε κιόλας.
Βίκκα, έχεις δίκιο. Τι απέμεινε από τους αρχαίους αγώνες;!
Ωραία ιδέα
Ως αφορά το Αμβούργο, δε θα του κάνανε καλά οι αγώνες. Ήδη δεν έχει σπίτια για να ζουν οικογένειες με τα παιδιά τους, διώχνουν τους γέροντες κατοίκους για να «ανανεώσουν» τα σπίτια για πλούσια μοναδικά άτομα.
Σας εύχομαι κάθε καλό
Το Αμβούργο είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου πόλεις. Έχω ζήσει για λίγο καιρό και με συνδέουν πράγματα με την πόλη αλλά κυρίως με το πανεπιστήμιο του και τους ανθρώπους του πανεπιστημίου.
Γι' αυτό και ασχολήθηκα με το θέμα.
Έχει το δικό του χρώμα και τη δική του ιδιοσυγκρασία.
Κι εγώ πιστεύω ότι δε θα το ωφελούσε να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θαυμάζω το ότι προτίμησαν να απαντήσουν ορθολογικά παρά παρορμητικά.
Αν και η διαφορά νομίζω ήταν πολύ μικρή μεταξύ του Ναι και του Όχι.
Ελπίζω να ήταν όντος μια καλή επιλογή. Δε θα το μάθουμε ποτέ.
Σε ότι αφορά σε όσα αναφέρει η Wicca, συμφωνώ κι εγώ με τα παρακάτω:
Από την άλλη, αυτά νομίζω είναι αποτέλεσμα την κακής εμεπιρίας μας στην Ελλάδα:
Δε σημαίνει ότι έγινε παντού έτσι. Υπήρξαν πόλεις που το εκμεταλλεύτηκαν και άλλαξαν τα πάντα και για πάντα προς το καλύτερο.
Και τέλος, αυτό με τρομάζει:
ειχα διαβασει ενα αρθρο που ελεγε οτι η βαρκελωνη 23 χρονια μετα εχει ακομα σημαντικα εσοδα απο τα εργα των ολυμιακων αγωνων. Μαλιστα την ορισε ως το παραδειγμα της σωστης αξιοποιησης μιας και εν τελει βγηκαν απιστευτα κερδισμενοι οικονομικα.
ΑΡα μαλλον ειναι αυτο που λεμε ολοι για την αξιοποιηση και το σωστο αρχικο σχεδιασμο για μετ-ολυμπιακη εφαρμογη, και οχι οτι οποιος τους κανει μπαινει μεσα
Ρίξε μία ματιά ( ενδεικτικά τα άρθρα- έχει πολλά αν ψάξεις).
http://www.theatlantic.com/business/archive/2012/07/3-reasons-why-hostin...
http://www.citylab.com/politics/2012/07/why-hosting-olympics-bad-cities/...
http://www.nytimes.com/2014/08/10/magazine/does-hosting-the-olympics-act...
Λοιπόν, ας διαφέρουμε τα θέματα:
1ον) Κατά τη γνώμη μου, εάν μια πόλη δηλωθεί να φιλοξενή τους αγώνες, τούτο θέλει αρκετό σχεδιασμό, ως αφορά τα νεόχτιστα: Κερδίζουμε τίποτε ή όχι;
Για παράδειγμα, το Κίελο έχτισε ένα κολυμβητήριο, όπου έγιναν οι αγώνες κολύμπης. Αφού είχαν σχεδιάσει μακροπρόθεσμα, κάτοικοι σαν εμένα απόλαυσαν τον παράδεισο: διαδρόμους 50 μέτρων, εξέδρα ως τα 10 μέτρα --- ό,τι ήθελες.
Ανήκει στο πανεπιστήμιο το οποίο το συντηρεί, λαϊκές ώρες καθημερινά από 6 με 8 πμ.
Κι ας με γελάτε, έτσι κάποτε δούλευε το κράτος μας πρόνοιας.
2ον) Ως αφορά το Αμβούργο, είναι όμορφη πόλη --- εάν έχεις χρήματα. Σαν κάθε χανσεατική πόλη, θεμελειώνεται στο εμπόριο, άρα χτίσανε γκέττο έξω της πόλης «για τους φτωχούς». Με άλλα λόγια: αμέλησε για τον κανονικό πληνθυσμό ο Χανσεάτης. Τώρα, όταν οι πρόσφυγες ζητάνε κάπου να ζουν, απορεί η διοίκηση.
Με τους Ολυμπιακούς, θα χάσανε τα χρήματα τα οποια καλύτερα να πάνε στην εξέλιξη της πόλης πέραν πολυτέλειας.
Συμπέρασμα: Συμφωνώ με το διεθνή τύπο ότι το Αμβούργο δεν είναι ώριμο.
Σας εύχομαι κάθε καλό
τα 2 πρωτα ειναι το ιδιο αρθρο.
Επιβεβαιωνει αυτο που ειπα για την βαρκελωνη.
Τα βλεπει μονοπλευρα τα πραγματα, και κανει πολυ απλοικους αφορισμους.
Λεει οτι μπηκαν μεσα 6 δις αρχικα. Μα ετσι λειτουργει μια επενδυση. Πως θα εχεις εσοδα αν δεν επενδυσεις στην αρχη??με κοπανιστο αερα?Το θεμα ειναι τι γινεται μετα, και στο μετα κανει το χαζο για το αν συνεβαλαν οι ολυμπιακοι αγωνες στην εικονα της
Το ποιος κανει επενδυση ειναι αλλο θεμα. Για παραδειγμα μια χωρα σαν την ελλαδα χωραει κουβεντα για το αν επρεπε να κανει μια τετοια επενδυση. ΠΑντως σιγουρα οχι με τον σχεδιασμο που επελεξε.
Δεν φταιει κανεις αν εστιαζουν τα κρατη μονο στην διεξαγωγη της οργανωσης. ΑΝ σχεδιασουν σωστα αποδειχτηκε οτι υπαρχει κερδος. Ουτε οτι επειδη η πλεοψηφια αδυνατει να σχεδιασει σωστα βγαζει κανονα
Κοίτα. Εκτός από την Βαρκελώνη, δεν έχει βρεθεί κανένας να αναφέρει κάποια άλλη πόλη. Ναι ωραία τα καταφέρανε στην Βαρκελώνη αλλά ας δούμε τη συνολική εικόνα.
Οι Ολυμπιακοί υποχρεώνουν τους διοργανωτές να παρέχουν γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις για αθλήματα που έχουν μπει στην λίστα σαν Ολυμπιακά από την πίσω πόρτα. Αυτές οι εγκαταστάσεις συνήθως εγκαταλείπονται μετά τους αγώνες ειδικά αν τα συγκεκριμένα αθλήματα δεν είναι δημοφιλή στις διοργανώτριες χώρες. Παράδειγμα το Μπάτμιντον. Η Αθήνα δεν έχει ωραίες αίθουσες θεατρικών και άλλων εκδηλώσεων ( φτιαγμένες επί τούτου ) αλλά έφτιαξε γήπεδο για το Μπάτμιντον και το έκανε θέατρο..
Έπρεπε να παρέχουμε χώρο για beach voley, χώρο για χόκει, τραμπολίνο ( άκου τώρα), μπέιζ μπολ ( ανάθεμα και αν ξέρει κανείς σε αυτή την χώρα πως παίζεται αυτό το πράγμα).. Ευτυχώς που βγάλανε το κρίκετ και το γκόλφ από τα Ολυμπιακά αθλήματα γιατί θα έπρεπε να φτιάξουμε γήπεδο για να τα βολέψουμε και αυτά.
Το ξέρετε ότι έχει μπει και το BMX στα Ολυμπιακά αθλήματα..Έγινε και πρόταση να μπει και το pole dancing ( μάλλον στην ενόργανη θα το βάλουν!! )
Τι σχέση έχει το ΒΜΧ και το τραμπολίνο με τους Ολυμπιακούς ρε σεις ;; Μήπως να κάνουν άθλημα και για τους ακροβάτες με τις κούνιες στα τσίρκο;
Όταν αναβίωσαν τους Ολυμπιακούς τους αναβίωσαν με τα κλασικά αθλήματα στίβου. Τα υπόλοιπα είναι άσχετες προσθήκες που καλύπτονται στην τελική σαν αθλήματα με δικές τους διοργανώσεις πρωταθλήματα κτλ.
Τέλος πάντων.. Η ουσία είναι ότι οι διοργανώτριες χώρες πρέπει να παρέχουν εγκαταστάσεις για ένα μύριο άσχετα αθλήματα, με την προοπτική ότι η διοργάνωση θα φέρει κόσμο, που δεν τον φέρνει τελικά, γιατί για λόγους ασφάλειας κάνουν την ζωή δύσκολη σε όλους και ο κόσμος φοβάται και δεν πάει να δει τους αγώνες. Και έτσι όπως ξεκίνησαν και οι δικοί μας Ολυμπιακοί με το γήπεδο άδειο και μετά έδωσαν δωρεάν εισιτήρια και είπαν στον κοσμο μπείτε να το γεμίσουμε για να μην γίνουμε ρεζίλι, ε ίδια φάση έπαιξε και στο Λονδίνο, ίδια και στο Πεκίνο και μετά καθίσαμε όλοι να λιβανίζουμε τα γήπεδα 500.000 θέσεων..
Profit/Loss
https://en.wikipedia.org/wiki/Cost_of_the_Olympic_Games
Ένα παράδειγμα καλής διαχείρησης...
2012 Summer Olympics
https://en.wikipedia.org/wiki/2012_Summer_Olympics
Financing
The costs of mounting the Games are separate from those for building the venues and infrastructure, and redeveloping the land for the Olympic Park. While the Games are privately funded, the venues and Park costs are met largely by public money.
συμφωνω με οσα γραψατε και χαιρομαι ιδιαιτερα που εγινε πολιτισμενος διαλογος.
Φοβηθηκα μην παρεξηγηθει το υφος μου στον γραπτο λογο και ανεβει παλι η ενταση. Γιατι μετα το διαβαζα και εβγαινε λιγο επιθετικο το υφος μου, ενω συνεβη το ακριβως αντιθετο, διαβασα καλοπροαιρετα ολες τις απαντησεις και δεν ειχα τρομερες ενστασεις απλα μια λιγο πιο διαφορετικη οπτικη.