εχω μπλεχτει τελειως!!!!!

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
matina
Απών/απούσα

αποφασισα λοιπον και εγω πριν λιγο καιρο να αλλαξω ποδηλατο... και ψαχνομαι!! η ερευνα αγορας εχει γινει βεβαια μονο απ΄το ιντερνετ για την ωρα αλλα εχω κολλησει σε ενα τοοοοοοσο δα θεματακι και με εχει πιασει πονοκεφαλος! οποτε βοηθεια!! κατ'αρχην θετω οριο περιπου 400 ευρω για ποδηλατο και συμπραγκαλα (κρανη αλυσιδες και οτι αλλο μου΄ρθει)! ξερω επισης οτι θελω ποδηλατο πολης! ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης..να παρω ενα σχετικα ακριβο (για το bugget μου) ποδηλατο οπως το teskek της ideal που εχω ερωτευθει και να κανω μετα περικοπες σε κρανακια αλυσιδες κτλ η να παρω κατι πιο οικονομικο οπως το crosser της ideal η το erandio'08 της orbea (αληθεια αναμεσα σε αυτα τα δυο ποιο ειναι καλυτερο??) και μετα να δωσω αλλα 60 ευρω και να το κανω κουκλα?? γιατι θελω να'χει και τα φωτακια του και τη σχαριτσα του και την τσαχπινια του μη χεσω!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
konstantinos
Απών/απούσα

Aν θελεις την γνωμη μου επειδη και εγω αγορασα ενα ποδηλατο πριν λιγο καιρο με περιπου τα ιδια λεφτα ,παρε ενα που καταρχην γουσταρεις στο ματι και θα θελεις να το καβαλας συνεχως.Οτι και αν σου λενε για τεχνικες λεπτομεριες κλπ με αυτα τα λεφτα δεν θα βρεις μεγαλες διαφορες μεταξυ των διαφορων μοντελων.Αφου παρεις τα απολυτως απαραιτητα(κλειδαρια κρανος) τα λοιπα τα περνεις στην πορεια.Εγω πηρα ενα ποδηλατο σε προσφορα περιπου -20%(ΜΤΒ).Ψαξε καλα γιατι παιζουν αυτη την εποχη προσφορες σε διαφορα μαγαζια .

STAY ROCK STAY HEAVY!

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Το Testek μου θυμίζει mountain 15 χρόνων στο οποίο κότσαραν φτερα, σχάρα και δυναμό και το πουλάνε σαν "All Terrain Bike".

Εγώ στην περίπτωσή σου θα έκανα τα εξής:
Είτε θα έπαιρνα κάτι το Ideal Traveller και θα τα είχα όλα επάνω από τη μάνα του αλλά πλέον έχεις 28'' τροχούς.

Είτε θα έπαιρνα κάτι σαν Scott Sub 30 ή σαν Ideal Ocean

Είτε θα έπαιρνα ένα κλασσικό mountain hardtail, θα του έβαζα λεπτά λάστιχα δρόμου, φτερά και σχάρα.

Ενδοιάμεσες λύσεις TOR όπως Crosser κλπ δεν με ψήνουν. Κοινώς είτε πάρε ένα ποδήλατο που να πηγαίνει καλά στο δρόμο είτε πάρε ένα ποδήλατο που να παίρνει σοβαρές αναρτήσεις και ανταλλακτικά αν αποφασίσεις να το φορτώνεις και να το κακομεταχειρίζεσαι.

pengman
Απών/απούσα

Συμφωνώ απόλυτα με τον konstantinos και θα προσθέσω κάτι ακόμα.

Αν πάρεις κάτι λίγο πιο ακριβό, θα είσαι σε θέση να καταλάβεις τη διαφορά στη χρήση; Κάποιοι από μας δεν είναι και τόσο έμπειροι ποδηλάτες ή δεν κάνουν τόσο συχνά/αρκετά χιλιόμετρα ώστε να διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα πολής τετρακοσίων και ένα οχτακοσίων ευρώ. (Σκέφτομαι με πρώτο κριτήριο τον εαυτό μου που μάλλον είναι τέτοιος, δε θέλω να κάνω τον έξυπνο).

Πρόσθετη σκέψη: Ίσως θα ήταν ακόμα καλύτερα αν μπορούσαμε να κάνουμε εκτεταμένα test drive με τα υποψήφια προς αγορά ποδήλατα. Εννοώ 1-2 χιλιόμετρα κι όχι απλώς 100 μέτρα στην αυλή του ποδηλατάδικου. (Το κάνουν σε κανένα μαγαζί αυτό, αλήθεια;)

teaser
Απών/απούσα

λοιπόν...εδώ ένα συγκριτικό του megisto kai tou traveller

http://www.tsirikosbikes.gr/bike_compare.asp?id1=77665&id2=77615

to megisto είναι ελαφρύτερο αρκετά...ο σκελετός επίσης (διορθώστε με αν κάνω λάθος) στο megisto είναι 7005 ενώ στο traveller είναι 6061 που είναι υποδεέστερο κράμα από το 7005.

Εγώ έχω το megisto...είναι σαφώς καλύτερο από το crosser, το καταλαβαίνεις με το που το καβαλάς...για αυτό άλλωστε έχει περί τα 100 ευρώ διαφορά...έχουν τον ίδιο σκελετό ακριβώς! τα περιφεριακά όμως είναι εντελώς διαφορετικά....

Είμαι γενικώς ευχαριστημένος, ΑΛΛΑ σπάζομαι με γυφτιές που κάνουν στην ideal τύπου "φτηνή μεσαία τριβή" για να κόψουν το κόστος....ή μάπα ανάρτηση που αρχίζει να έχει τζόγο στον ένα μήνα....(μπράβο ρε μανιατόπουλε, ΕΛΛΗΝΑ!)

Αν αγόραζα τώρα ποδήλατο, θα έψαχνα σε άλλες μάρκες, αντίστοιχο επίπεδο, όπως kona, specialized, scott, merida, univega ktl...

συμπαθητικό μου φαίνεται και το kona dew που δεν έχει αμορτισέρ μπροστά (για άλλους είναι απαραίτητο) και έτσι είναι αρκετά ελαφρύτερο

http://www.tsirikosbikes.gr/bike.asp?id=77626

(σορρυ που βάζω από τσιρίκο συνέχεια αλλά έχει πολύ τακτοποιημένο site)

Κόστος αλουμινένιας καλής σχάρας 15 ευρώ
Κόστος αρκετά καλού κράνους 30-40 ευρώ
Κόστος πέταλου από φίλους ποδηλάτου 30 ευρώ
Φωτάκια μπρος πίσω 15-20 ευρώ

Εγώ από τότε που έχω πάρει το ποδήλατο 350 ευρώ, έχω χαλάσει περί τα 200-300 ευρώ σε περιφερειακά καθαρά, όχι για αναβάθμιση του ποδηλάτου (πολυεργαλείο, τσάντες, κράνος, πέταλο, σαμπρέλες, τρόμπα, παγούρι, βάση παγουριού, τσαντάκι σέλας κτλ κτλ)

είναι αναπόφευκτο!

άντε...καλές αγορές!

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Δεν είναι ελληνικό προνόμιο αυτό που κάνει ο Μανιατόπουλος.

Λες ότι αντί για Megisto θα έπαιρνες ένα πχ Scott ή ένα Specialized.
Για κοίτα λίγο τι φοράει το Scott Sportster P2
Δες και τι φοράει το Specialized Crosstrail

Τα ίδια σκατά είναι όλα όσον αφορά ανάρτηση και μεσαία τριβή.
Δεν ασχολούνται οι εταιρίες με αναρτήσεις σε αυτές τις κατηγορίες ποδηλάτων και το καλύτερο είναι να μην έχουν ανάρτηση τα ποδήλατα αυτά.

Για τη μεσαία τριβή είναι γνωστό το κόλπο και δεν είναι ελληνικής εφεύρεσης.
Δες τι φοράει το Specialized Rockhopper Comp Disc, 1300 Ευρώ ποδήλατο και είναι με τριβή 15-20 Ευρώ. Αν στα mountain κάνουν τέτοιες εξυπνάδες είναι απόλυτα λογικά να κάνουν τα ίδια και χειρότερα στα TOR και Trekking. Στην τελική για ποιό λόγο χρειάζεται κάτι καλύτερο από μεσαία τριβή ένα TOR ποδήλατο;

Αυτές είναι οι λεπτομέριες που κάνουν τη διαφορά όταν αγοράζεις έτοιμο ποδήλατο.
Πόσοι όμως τις κοιτάνε; Λέει ο άλλος "ψψψψ 1500 Ευρώ εργαλείο" και δεν βλέπει ότι έχει την ίδια τριβή που βάζουν σε ποδήλατο των 500 ευρώ....

Hercha
Απών/απούσα

Εδώ χρειάζεται μια μικρή διόρθωση:
Παραθέτω από το Road Bike Review:
6061 (aluminum/magnesium/silicon alloy) is generally considered superior to 7005 (aluminum/zinc alloy), though in some respects 7005 can be stronger.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ανάλογα με τη χρήση διαλέγεις και σκελετό μια και τα κράμματα έχουν διαφορετικές μηχανικές ιδιότητες.
Αλήθεια πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι το 7005 είναι ανώτερο κράμα;
Να προσθέσω εδώ ότι το βάρος ενός σκελετού εξαρτάται και από το πάχος των σωληνώσεων.
Αυτά....

teaser
Απών/απούσα

herca για αυτό είπα διορθωστε με! κάπου νομίζω το είχα ψάξει και είχα βγάλει αυτό το συμπέρασμα....οι απόψεις διίστανται...

http://www.bikeradar.com/forum/viewtopic.php?p=14673273

επίσης μιλάμε για πιο καινούρια τεχνολογία του 7005 σε σχέση με το 6061

αλλά και πάλι, δεν μπορω να πω με σιγουριά....

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Και τι προτίνεις, να βάλουν κανα κεραμικό ή σούπερ διαστημικό κέντρο ή μεσαία τριβή?
Σε ποδήλατο πόλης / τρέκκιν? Που θα πάει και θα χαλάσει αυτό των 20 - 30 ευρώ?

@ Ματίνα: κοίτα να δεις, εδώ όπως και σε άλλα φόρουμ, το ποδήλατο, για αρκετούς, δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, το έχουμε σαν χόμπι, σαν πάθος σαν.... (και καλά κάνουμε.... γούστο μας καπέλο μας). Συνεπώς ασχολούμαστε με διάφορα και με λεπτομέριες και ψειρίζουμε και λίγο την μαιμού.....
ΑΝ θέλεις να πάρεις ένα ποδήλατο για να κάνεις βόλτες, γυμναστική, σε τελευταία ανάλυση "το κέφι" σου, κοίτα δυο - τρία πραγματάκια που επαναλαμβάνουμε συχνά και μην ασχολείσε με "τι μεσαία τριβή έχει" και αν "είναι καλές οι αναρτήσεις" (ναι θα κατέβει τον Όλυμπο από την πίσω μεριά και θέλει καλές αναρτήσεις και αυτές που φορούν τα ποδήλατα που την ενδιαφέρουν δεν είναι καλές.... μη χέσω...).
Αναλυτικά (περιληπτικά.... ναι γίνεται ταυτόχρονα):
- να σου αρέσει (να γουστάρεις χρώμα, σχέδιο σκελετού, στυλ κλπ),
- να είναι από ποδηλατάδικο και όχι από σούπερ μάρκετ,
- να είναι στα μέτρα σου (μέγεθος),
- να σου δώσουν εγγύηση και το πρώτο σέρβις / ρυθμίσεις ΔΩΡΕΑΝ,
- να εξασφαλίσεις με κάποιον τρόπο ότι δεν θα στο κλέψουν (πάρε κλειδαριά και πέταλο, βάλτο μέσα σε σπίτι, δέστω στο χεράκι σου κάτι....),
- να έχεις φωτάκια και κράνος (κοινώς Μέτρα Ατομικής Προστασίας) και να τα χρησιμοποιείς
- ΤΕΛΟΣ και ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ να ξεσκιστείς στις βόλτες (το λέω με την καλή έννοια) δηλαδή να το χαρείς.
Αυτά

ΑΝ από την άλλη θέλεις να μπεις πιο βαθειά στο θέμα, εδώ είμαστε, μπορούμε να μιλάμε ακόμα και για τις ακτίνες, τα γκρίπς, το σφικτήρα του παλουκόσελλου και ότι άλλο θέλεις.

Εντελώς φιλικά
Πέτρος
(καλά είναι και τα δύο που κοιτάς, την κάνουν τη δουλειά τους και είναι επώνυμες μάρκες, ΒΡΕΣ το σωστό ΜΕΓΕΘΟΣ....)

teaser
Απών/απούσα

φιλικά πέτρος? πάλι ο plannet? ρε γαμώτο...

:D :D :D :D :D :D

:P :P :P :P :P :P

(για να δούμε...θα πιάσει?)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Φίλε καλέ μου δεν ξέρω αν υπονοείς κάτι, αλλά μήπως είσαι πολύ νέος στο φόρουμ?
Μήπως δεν έχεις πατήσει ποτέ σε κανα CMR?
Μήπως δεν έχεις πατήσει ποτέ σε καμιά εκδήλωση του ΦΟΡΟΥΜ?
Μήπως δεν έχεις πατήσει ποτέ σε καμιά ποδηλατοπορεία?
Μήπως δεν έχεις πατήσει ποτέ σε κανα διήμερο του ποδηλάτου?
Αν είχες πατήσει, ίσως και να με ήξερες, Πέτρος, a.k.a. RockaRolla, χαίρω πολύ για την γνωριμία, τακτικός σε όλα τα παραπάνω τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Μην βγάζεις έτσι εύκολα συμπεράσματα...... (θα μεγαλώσεις και θα μάθεις....).
ΔΕΝ είμαστε όλοι ποδηλάτες του πληκτρολογίου.....

Ξανα-μανα- φιλικά
Πέτρος (ο άλλος, όχι ο Plannet) και ΝΑΙ ψάρωσα - έπιασε....

teaser
Απών/απούσα

καλά...τα ξέρεις όλα και συμφέρεις...αγαπητό μου απορρυπαντικό....

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Δεν κακιώνω και δεν κακίζω.
Απλά Ρ Ω Τ Α να μάθεις (και μετά μας λες και ποιός είσαι εσύ).
Όχι δεν τα ξέρω όλα, τώρα τα μαθαίνω και εγώ, όσα προλαβαίνω δηλαδή γιατί κάνω και αρκετό ποδήλατο.....

matina
Απών/απούσα

thanks για τις ιδεες!! η αληθεια ειναι οτι ακομα τουλαχιστον δεν εχω και πολυ φοβερη σχεση με τα επιμερους κομματακια των ποδηλατων οποτε εχω αρχισει να κλεινω στο να παρω ενα ποδηλατο που να κ****** να το βλεπω... η επιλογη μου (νομιζω-δεν εχω βγει για ψωνια ακομα) ειναι το street'08 της orbea! αν καποιος εχει ασχημη εμπειρια απο τετοιο ποδηλατο ή γνωριζει καλυτερα απο χαρακτηριστικα κτλ και του βρισκει καποιο σοβαρο ελαττωμα ας με ενημερωσει.....

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@matina
το σημαντικότερο είναι να σου αρέσει το ποδήλατο
απο εκεί και πέρα ο μόνος ουσιαστικός λόγος για να πας στο megisto ειναι ότι είναι 8speed πισω
δλδ είναι με κασέτα και όχι με freewhell
οπότε αν πας σε κατηγορία trekking αυτό μόνο αξίζει να δεις
όλα τα αλλά πάνω κάτω ειναι τα ίδια αλώστε το trekking δεν ειναι για να κάνεις ποδήλατο αλλά για να σε μετακινεί με άνεση (όρθια στάση) στον προορισμό σου

@teaser and the rest
η διαφορά στην σειρά 6000 και 7000 είναι οτι η 7000 δέχεται ποιο δύσκολη επεξεργασία γιατί ειναι σκληρό κράμα
για αυτό και βλέπεις ότι τα φτηνά ποδήλατα ειναι συνήθως και με 6061
από εκεί και πέρα παίζουν και αλλά πράγματα ρόλο πέραν της κραμμάτοσης
αλλά δεν ειναι τις στιγμής
και σταματήστε επιτέλους με το Internet να υιοθετήστε ότι βλέπετε και διαβάζετε στο internet
αν πας στο site τις thorn θα σου πούνε ότι το σίδερο είναι ποιο καλό
στην stroks το carbon και πάει λέγοντας
α και για να σας λυθεί η απορία η σειρά 7000 είναι ποιο καλή :D
το διάβασα στο internet

Dps33
Απών/απούσα

Teaser το ξέρει η μαμά σου ότι γραφεις σε forum?
Αχ μικρό k ανήλικο. άσε το ποδήλατο αφού δεν το κατέχεις.Μπορεί να μπλέξεις k στα αναβολικά!!!
A k κάτι ακόμα είμαι ο νέος διάδοχος του planet!!!!!mpouaxxaxaxaxax

teaser
Απών/απούσα

dps αν δεν απατώμαι το μικρό και ανήλικο είσαιιιιιιιιιιι εσύυυυυυυυυυυυυ mouhahahaha

θα πέσει γέλιο....το βλέπω....

Dps33
Απών/απούσα

Den 3erw pios poia eisai alla mou ta exeis kanei.....NA!!!
Stamata na grafeis sinexia den antexoume allo.
Tha me anagaseis na stilw e-mail stous operator
Des ton filo mou ton planet,6-7 post to 3wro anevazei
Esy giati mas prizeis sinexia?Xalarwse min ta parw stin krana.
Filakia sto laimo k sta magoulakia(an eisai kopela)

contact