Fidusa Vagabond vs. Bianchi vs. Ideal

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
goutas
Απών/απούσα

Είμαι αποφασισμένος στα 38 μου χρόνια να ξαναγυρίσω στο ποδήλατο. Από λαχτάρα για αυτο-κίνηση και γιατί δεν αντέχω άλλο το αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη. Ούτως ή άλλως δεν το χρησιμοποιώ για το κέντρο ή για κοντινές αποστάσεις. Χώρια που θέλω να μπορώ να το πάρω μαζί μου όταν πάω με την οικογένεια καμμιά εκδρομούλα.

Άρα πάμε σε κάτι υβριδικό - Trekking. Σωστά;

Διαβάζω μέρες τα posts στο site. Ζητάω τη γνώμη του planet και των υπολοίπων για ένα από τα τρία:
Fidusa Vagabond, Bianchi Spillo και Ideal.

Υποπτέυομαι ότι o planet προτείνει Fidusa. Όντως είναι κουκλί. Πήγα στο υποκατάστημα του Ποδηλάτη στη Θέρμη γιατί μένω ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο πωλητής με αποθάρρυνε λίγο για το Fidusa επειδή α) θα καθυστερήσει περίπου ένα μήνα και β) γιατί, όπως μου είπε, τα Fidusa είναι κυρίως για αθλητές. Ο πωλητής δεν ήξερε το Fidusa Vagabond και μπήκαμε στο site για να του το δείξω.

Μετά μου πρότεινε το Bianchi. Ο πωλητής ήταν πολύ ευγενικός και μου είπε ότι θα καταγράψει τις διαστάσεις μου και θα τις στείλει στο κατάστημα στον Εύοσμο για να φέρει το Bianchi στα μέτρα μου με αλλαγές που θα κάνει. Εξωτερικά μου άρεσε κι έρχεται με φώτα από δυναμό, κάλυμα στην αλυσίδα και σχάρα, τα οποία καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι πιασάδικα, αλλά μάλλον δευτερεύοντα, χωρίς να είμαι ειδικός...

Τα Ideal τα έχω δει στην Ποδηλατκίνηση της Χαριλάου και δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι όμορφα.

Δίνω και κάποια στοιχεία μου γιατί από όσα διαβάζω ο planet τα ζητάει: ύψος 1.72, βάρος: 63 kg

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για το site!

Θοδωρής

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.......αλλά καταθέτω την γνώμη μου για τις εταιρείες.
ΦΙΔΟΥΣΑ-ελληνική εταιρεία,αξιόλογη προσπάθεια αλλά επιμένει σε ΕΙΔΙΚΑ ποδήλατα για να καταφέρει να μείνει στην επιφάνεια και τα καταφέρνει.
ΜΠΙΑΝΚΙ-ιταλική φινέτσα,τεχνογνωσία και κύρος επιφέρουν λειτουργικότητα μόνο με την συνδρομή των πιο ακριβών περιφερειακών.
ΙΝΤΕΑΛ-ελληνική εταιρεία που κλιμακώνει τα μοντέλα έτσι ώστε να βρείς κάτι θες δεν θες,φθηνές τιμές,καλή εικόνα επιδέχονται άνετα μαστορέματα απο τον ιδιοκτήτη ακόμα και αν αυτός δεν έχει τις γνώσεις και τα εργαλεία.
Με τα δικά μου χρήματα θα επαιρνα ιντεαλ,αν μου δίνανε λεφτα θα επαιρνα μπιανκι και με τα δικά μου θα επαιρνα φιδούσα για δευτερό ποδήλατο.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Εγώ αυτό θα έπαιρνα σε Trekking από Fidusa το Urban.

Τα mountain της Bianchi όταν τα είδα από το net δεν μου άρεσαν καθόλου. Μετά τα είδα από κοντά και πάλι δεν μου άρεσαν αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αυτό που με χάλασε είναι ότι έχουν πολλά σχεδιάκια και παπαράκια. Είναι σαν αμερικάνικη διαφήμιση, μου θύμιζαν συσκευασία δημητριακών :) Οι κούρσες και τα Trekking είναι πιο μαζεμένα οπότε κάπως παλεύονται.

Εγώ πάντως δεν θα έδινα πάνω από 300 ευρώ για τέτοια κατηγορία ποδηλάτων. Είναι πολύ περιορισμένης χρήσης και "τελειώνουν" όταν αποφασίσεις να κάνεις πολλά χλμ στην άσφαλτο ή σε πιο ανώμαλο έδαφος (όπως η ελληνική άσφαλτος).

Βασικά θα έπαιρνα το Ideal Crosser αν μου καθόταν το νούμερο και θα του έβαζα φτερα, σχάρα και κάποια τσάντα τιμονιου.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

den kserw giati sou eipe oti tha kanei ena mina to fidusa :S
basika i bianchi einai italiki eteria me 120 xronia texnognosia
to sigkerkimeno omos den tha to eperna tha pigena se ena pio akrivo modelo etsi oste na einai me 8 taxytites pisw
to vagabond tha to eperna gia ton idietero xromatismo tou kai einai idi 8 speed
exei skeleto hydroformed pou simenei oti tha sou dosei kaliteri pleystotita (mias kai kapios den mou edose kaliteri leksi)
sta ideal ontos paizoun se xamiles times agoras alla exoun kai kapia mionektimata
sta paliotera modela prin to 2007 oi skeletoi den itan kai toso kaloi oso tha eprepe
tora ypotithete oti tous kataskevazei i kinesis alla ayto emena den mou leei tpt mias kai den briskw antistixes perigrafes sto site tous
apo ekei kai pera i ideal rixnei tis times me to klasiko tropo bazw kala ayta pou blepei o kosmos kai ta ypilipa einai telios xalia
opos px laimous selles kai kyrios rodes:D
kati pou den to synantas se kamia eteria apo tis 2 proigoumenes
des kai ayto den exei erthei akoma alla anamenete
http://www.ballistic.gr/2008/trekking/coaster.htm
mia kali lysi apo tin ballistic
:D

apla na frontiseis na pas se 8ri granazi gia perisoteres antoxes

kai giati den blepeis tin lysi enos mtb tha se boleve pio poli mesa stin poli
:D

oso afora afto pou eipa gia tin ideal deite edo tis empiries tou eaglos
apo allages timonion kai troxon :D
http://www.podilates.gr/node/2097

goutas
Απών/απούσα

Παιδιά ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Ξέχασα να γράψω στην περιγραφή χρήσης ότι θα ήθελα να μπορώ να προσαρμόσω στη σχάρα ένα παιδικό καθισματάκι για βόλτα με τη μικρή μου κόρη. Αυτό έχει κάποια σημασία φαντάζομαι, αν και δεν θα γίνεται καθημερινά...

@airpeace79: Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, θα αγόραζες 2 ποδήλατα; Κάτι τέτοιο δεν παίζει για μένα. Χρειάζομαι 1 με το οποίο θα μετακινούμαι στη Θεσσαλονίκη και για αρκετά χιλιόμετρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά και που θα μπορώ αν χρειαστεί να το πάρω για καμμιά βόλτα σε επαρχιακό ελληνικό δρόμο.

Ξέρω, τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα, κλασσικά ;-)

@Eaglos: "Είναι πολύ περιορισμένης χρήσης και "τελειώνουν" όταν αποφασίσεις να κάνεις πολλά χλμ στην άσφαλτο ή σε πιο ανώμαλο έδαφος (όπως η ελληνική άσφαλτος)"

Δηλαδή δεν συνιστάς Trekking; Δεν θέλω να αγοράσω ποδήλατο σήμερα και μετά από λίγο καιρό να ξαναδώσω χρήματα. Θα πρότεινες όπως και ο planet, ένα ΜΤΒ;

@planetΘα μου πρότεινες για τη χρήση που ήδη έχω περιγράψει ένα MTB, όπως το Fidusa Victeam; Το Ballistic Coaster σε ποια τιμή αναμένεται;

@all: Δεν θα επιθυμούσα να ξεφύγω σε χρήματα. Τα 450 - 500 Ευρώ είναι ήδη πάνω από όσα αρχικά σκεφτόμουν, αν και γνωρίζω ότι συνήθως αν πληρώσεις κάτι παραπάνω αξίζει και δεν το μετανιώνεις.

Και πάλι ευχαριστώ όλους σας.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

fidusa victeam giati oute bianchi tha sou kanei oute ballistic
logo tou oti theleis 45 an kai to 47 tha sou ekane alla to 45 einai gia 1.70

apla i diafora tou mtb me to trekking einai
oti to mtb tha se gymnasei kalitera logo skyftis thesis
to mtb den einai toso grigoro oso ena trekking
kai me allagi elastikon se slik 1.25-1.50 pigeneis aneta mesa sti poli
to mtb einai pio antoxis
paei sto bouno gia ekdromoules pou eleges (bazontas klasika mtb lastixa)
apla an pas se fidusa mporeis na kaneis kapies metatropes oste dinontes kapia diafora tora na sou vgei pio kalo argotera:D
opos px mia kali sela
:D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Δεν συνιστώ Trekking με τόσα λεφτά.
Συνιστώ Trekking με λιγότερα λεφτά, κάτι σαν
http://www.kassimatisbikes.gr/showprod.php?aa=120
έτσι ώστε όταν θα έρθει η (αναπόφεκτη για μένα) αλλαγή να μην έχεις χάσει πολλά.

Η προσωπική μου άποψη λέει ότι "all around" ποδήλατο είναι το mountain. Είναι πιο στιβαρό, έχει καλύτερα ανταλλακτικά, καλύτερη γκάμα εξοπλισμού, και γίνεται σε καλύτερο βαθμό ασφάλτινο από ότι ένα trekking γίνεται χωμάτινο.

Πέραν όμως τις δικής μου γνώμης έχω διαβάσει αρκετές φορές, από άτομα που ξεκίνησαν με Trekking ή Trekking off Road, τα εξής:
Όσοι αποφάσισαν να γράψουν περισσότερα ασφάλτινα χιλιόμετρα άρχισαν να δίνουν λεφτά για λεπτότερα λάστιχα, άλλα τιμόνια, άλλα γρανάζια και τελικά είτε να το πουλάνε είτε να το παρατάνε και να παίρνουν κούρσα.
Όσοι αποφάσισαν να κινηθούν σε πιο χωμάτινα ή ανώμαλα εδάφη άρχισαν να να δίνουν λεφτά για φαρδύτερα λάστιχα, άλλα φρένα, έψαχναν καλύτερα πηρούνια (και δεν έβρισκαν) και τελικά κατέληγαν να παλεύουν με το trekking ενώ ήθελαν mountain.

Οπότε ναι, το θεωρώ περιορισμένης χρήσης όχι σαν διάρκεια αλλά σαν είδος χρήσης. Αν το θες να κάνεις λίγα, ξεκούραστα και γρήγορα χιλιομετράκια στην πόλη τότε χτύπα το, απλά μην σκάσεις τόσα πολλά. Εγώ, ήθελα ποδήλατο το οποίο να το κοπανάω χωρίς να με νοιάζει, οπότε κατέληξα σε mountain. Απλά έχω και 2ο σετ τροχών για μέσα στην πόλη.

Αν μπορείς πέρνα από τον Ποδηλάτη στο Κορδελιό να δεις τι μπορείς να αλλάξεις στο Vagabond και γενικά τι αλλάγές συμφέρει να κάνεις για να κερδίσεις αξιοπιστία και βάρος.

goutas
Απών/απούσα

@planet & Eaglos: Μάλλον πείθομαι για το MTB Victeam της Fidusa . Η γνώμη σας έχει βαρύτητα.

Έχει διαφορά σε ποιο από τα καταστήματα της αλυσίδας "ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ" που διαθέτει τα Fidusa θα πάω; Διαβάζω πολλά από τον planet για το κατάστημα στο Ελευθέριο και για τον Μπάμπη. Αξίζει να τον επισκεφτώ και να συζητήσουμε μετατροπές ή να προτιμήσω το κατάστημα της Καλαμαριάς ή Θέρμης που είναι πιο κοντά σε εμένα;

Έχει νόημα να μιλήσω με Ρόδο απευθείας;

Με ενδιαφέρει να συζητήσω με κάποιον που να μην έχει ως πρώτιστο σκοπό να με γδάρει, αλλά να με συμβουλεύσει από αγάπη για τη δουλειά του και το ποδήλατο. Και φυσικά να κερδίσει κι αυτός.

thnx

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

αλλά πάρε και επιπλέον γνώμες από άτομα που έχουν καιρό τα trekking :) Εξάλου εγώ είμαι 29 όχι 38, οπότε μπορεί να θέλω άλλα πράγματα από το ποδήλατο.

Για τον Ποδηλάτη στην Καλαμαριά δεν ξέρω, δεν έχω πάει. Στον Ποδηλάτη στο Κορδελιό έχω πάει και μόνο καλά μπορώ να σου πω. Δεν είναι και μακρυά με 2 λεωφορεία είσαι εκεί, ένα μέχρι τον ΟΣΕ και μετά το 19 για Κορδελιό και κατεβαίνεις στάση ΔΕΗ.

Αν μπορείς πήγαινε. Γενικά δεν σημαίνει ότι θα πας και θα αγοράσεις από αυτόν. Απλά πήγαινε να δεις το μαγαζί, τι πουλάει, να καβαλήσεις να μιλήσεις μαζί του και να σου πει μια γνώμη για τις επιλογές που έχεις.

Να μιλήσεις με Ρόδο δεν βλέπω το λόγο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

sigoura to na miliseis rodo einai anousio
apo ekei pera kai apo ta 2 katastimata tha pareis to idio podilato apla
eksartate to poso tha se eksipiretisei o kathenas giati einai diaforetika katastimata
den tha sou pw pios einai kaliteros apo tous 2
ton mpampi ton kserw xronia kai den ton allazw kai exoume ginei kai filoi pleon
to allo to paidi den to kserw apla tha deis ta + kai ta - tou kathenos
kai genikotera se kathe agora kalo einai na psaxnese kai na mas les ti brikes
sigoura ena + einai na ton exeis dipla sou ton podilata sou:D
allo + einai i gkama proionton
kai to simantikotero einai na exeis ena kalo service se diskoles blabes
:D
afta tha prepei na sizitiseis kai na krineis
an isoun kapou stin mesi apo tous 2 tha sou elega kai ego mpampi:D

kai gia na min to ksexasw simera tha eimai kai ego stou mpampi
tha paw gia douleies kai tha perasw kai apo ekei na parw kati sampreles
an theleis xtypa til kai ela
6973304454
petros

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

kalotaksido file to kainourgio ergalio
thelw na mou peis entyposeis apo tin agora tin epistrofi mexri to spiti me to podilato
kai ola ta sxetika
ektos apo to oti exo polles gnoseis mias kai ayto einai pasignosto
:D

mr.linatsa69
Απών/απούσα

Για πείτε και σε μας τι έγινε??? Και άλλο μέλος στο victeam club ή όχι???

FANIS.BMW
Απών/απούσα

Βλέπω ότι τελικά αγοράζουν πολλοί FIDUSA,και χαίρομαι και εγώ για την επιλογή που έκανα,όταν θα το πάρω με το καλό,θα σας πώ εντυπώσεις,ο Μπάμπης πράγματι γνώστης και καλό παιδί,είδη κάνουν καταδιαστήματα εξορμήσεις παραλιακά για καφέδες και μπυρόνια,και η όλη φάση έχει πολύ χαβαλέ,έχω φίλους που πάνε μαζί και έχει πολύ γέλιο...........

goutas
Απών/απούσα

Επισκέφτηκα το απόγευμα τον Ποδηλάτη του Ευόσμου και γνώρισα τον Μπάμπη και τα υπόλοιπα παιδιά. Η εξυπηρέτηση ήταν φιλική και αμέσως αισθάνθηκα ότι τους γνώριζα όλους από καιρό.

Σημαντικό ήταν ότι στο μαγαζί βρέθηκα με τον Πέτρο (planet), άνθρωπος με αστείρευτες γνώσεις πάνω στο θέμα του ποδηλάτου που χαίρεται να μοιράζεται απλόχερα. Χωρίς αυτόν δεν νομίζω να έφευγα από το μαγαζί με ποδήλατο.

Τελικά αξίζει πράγματι να καβαλήσεις το ποδήλατο και να σου μετρήσουν ύψος και άλλα σημεία στο σώμα για να ρυθμίσουν σωστά τιμόνι, λαιμό κλπ. Στη δική μου περίπτωση στην αρχή το μέγεθος που το ύψος μου έδειχνε ήταν το 45άρι στο Fidusa. Μετά τις μετρήσεις και τη δοκιμή καταλήξαν στο 47άρι, λόγω ψηλού καβάλου :-)

Από τον Πέτρο και τον Μπάμπη έμαθα για τη σημασία της σέλας και ήταν το μόνο που άλλαξα στο Victeam, κύρια γιατί νομίζω ότι ήδη έρχεται με καλά στοιχεία πάνω του και γιατί ήδη είχα ξεφύγει σε χρήματα και με την αγορά κράνος και φώτων.

Ξεκίνησα από Ελευθέριο Κορδελιό για Πυλαία με το ποδήλατο. Λίγο μετά στο δρόμο με έπιασε το μπουρίνι και έγινα μουσκίδι. Το Victeam συμπεριφέρθηκε άψογα κι εγώ το ευχαριστήθηκα.

Και πάλι 1000 ευχαριστώ σε σένα Πέτρο κι ελπίζω να τα ξαναπούμε από κοντά. Τουλάχιστον στο forum θα ρωτάω συχνά πυκνά πλέον.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

xerome kai gia to pou se gnorisa
kai tha xarw na sou apantaw oti apories exeis :D
pistepse me otan arxiseis na kaneis polla xlm tha deis ti apopsi tha apoktiseis gia tin sela:P
kai mia diorthosi o mpampis einai o podilatis tou eleytheriou kordeliou
oxi tou eyosmou
ston eyosmo einai allo katastima:D

FANIS.BMW
Απών/απούσα

Φίλε μου Καλησπέρα,και σου εύχομαι καλά και ξεκούραστα χιλιόμετρα,βλέπω το βρήκες και ετοιμοπαράδοτο!!!!σε τι χρώμα το πήρες?και σε τι τιμή το πήρες αν επιτρέπεται?οι πρώτες σου εντυπώσεις?Ευχαριστημένος? .....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....

goutas
Απών/απούσα

Το αγόρασα σε μαύρο - λαχανί στα 500 ευρώ. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Έχω διαβάσει ότι περιμένεις κι εσύ ένα 45άρι σε πορτοκαλί με ασημί. Το έχεις παραλάβει ή ακόμη;

Ελπίζω να βρεθούμε κάποια στιγμή για βόλτες και κουβέντα.

θγ

FANIS.BMW
Απών/απούσα

Οχι το δικό μου δεν το έχω παραλάβει ακόμα,το περιμένω σε κανά 2.5 εβδομάδες...........