Ideal Optimus 2018 vs 2017

16 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
gbtm
Απών/απούσα

Καλημέρα.  Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ποδηλάτου του τίτλου.  Από ψάξιμο στο internet, είδα ότι έχουν ίδια τιμή και δεν ξέρω πιο συμφέρει πιο πολύ σαν αγορά, μιας και δεν φοράνε τα ίδια εξαρτήματα.  Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πιο πολύ σε συμφέρει να αλλάξεις κατηγορία ποδηλάτου

παρόλα αυτά

εσύ ξέρεις τι θέλεις τόσο καλά που δεν ξέρεις κάν ότι το 2017 μοντέλο φοράει μια σειρά καλύτερη από το 2018

βέβαια δεν παίζει ρόλο

το 2017 είναι καλύτερο σε περιφεριακά

αλλά αν σου αρέσει το 2018 πάρε το 2018

έτσι και αλλιώς trekking είναι

gbtm
Απών/απούσα

Μα γι'αυτό ρωτάω ποιο είναι καλύτερο σε περιφερειακά,  επειδή δεν ξέρω και πολλά από ποδήλατα.  Η χρήση που θα κάνω είναι πιο πολύ σε δρόμο και λίγο χώμα.  Όταν λέω χώμα, δεν εννοώ κοτρώνες αλλά βατό χωματόδρομο.  Τι κατηγορία προτείνεις;

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Γεια σου φίλε.

Έχεις κάνει κάποια έρευνα πριν αποφασίσεις να αγοράσεις τέτοιου τύπου (trekking) ποδήλατο;
Αν ναι κ είσαι σίγουρος ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου, οκ. Αν όμως όχι, καλύτερα να γράψεις σχετικά με την χρήση που θέλεις να κάνεις, γιατί υπάρχει περίπτωση να μην είναι ο κατάλληλος τύπος ποδηλάτου αυτός.

Μπορεί δηλ. να έχει δίκιο σε αυτό που είπε ο πλάνετ (να αλλάξεις κατηγορία ποδηλάτου).
Αυτός βέβαια θεωρεί ότι τα trekking ποδήλατα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κ ότι οποιουδήποτε είδους χρήση, μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα από άλλα ποδήλατα.

Plannet μήπως τα μπέρδεψες; Το '17 έχει σασμάν Tourney/Acera κ το '18  Altus/Deore.
Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω... Έχουν διαφορετικό δισκοβραχίονα, κασέτα, αλυσίδα, στεφάνια.
Το '17 πάντως είναι πιο όμορφο.

gbtm wrote:

Η χρήση που θα κάνω είναι πιο πολύ σε δρόμο και λίγο χώμα.  Όταν λέω χώμα, δεν εννοώ κοτρώνες αλλά βατό χωματόδρομο.

Με βάση αυτά τα στοιχεία οι περισσότεροι θα σου πούνε ότι δεν πρέπει να πάρεις trekking και μάλλον θα έχουν δίκιο.
Από την άλλη, μπορεί να σε βολέψει μια χαρά το trekking κ δεν αποκλείεται να είναι κ η καλύτερη επιλογή.

Υπάρχουν κ κάποιες άλλες παράμετροι που μπορεί να παίζουν ρόλο, όπως πχ:
- θα είναι μικρές ή μεγάλες οι βόλτες σου, πόσα χλμ. υπολογίζεις;
- θα κινήσε σε σχετικά επίπεδα εδάφη με καμιά ανηφόρα μία στο τόσο ή οι ανηφόρες/κατηφόρες θα είναι συχνές; θα καλύπτεις σημαντικές υψομετρικές διαφορές;
- τι τύπος είσαι; βαρύς κ ασήκωτος που θέλει να κάνει χαλαρές βόλτες ή αθλητικός που θέλει να βγάζει ένταση κ να χύνει ιδρώτα;

gbtm
Απών/απούσα

Για αρχή, οι βόλτες μου θα είναι μικρές μιας και είμαι αγύμναστος και έχω πολλά χρόνια να κάνω ποδήλατο.  Υπολογίζω να κάνω 20χλμ την ημέρα.  Θα κινούμαι σε σχετικά επίπεδα εδάφη με λίγες ανηφόρες, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές.  Μένω Καλαμάτα.  Έχω ύψος 1.81 και ζυγίζω περίπου 95 κιλά.  Το ποδήλατο το θέλω κυρίως για γυμναστική και να κάνω χαλαρές βόλτες.  Ποια άλλη κατηγορία θα μπορούσα να κοιτάξω; 

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πάρε το ideal cityrun αν θέλεις να πας σε ideal

τα trekking είναι λάθος κατηγορία από την φύση τους

οι μόνοι που θεωρούν τα trekking καλή κατηγορία ή χρήση μη κατηγορία

είναι οι άσχετοι και αυτοί που έχουν καβαλήσει μόνο trekking Και ο rockarolla

και όντως μπέρδεψα τις χρονιές

το 2018 έχει τα καλά ανταλλακτικά και όχι το 2017

sorry

Μπορείς να τα κάνεις αυτά με ένα trekking αλλά εφόσον θέλεις να γυμναστείς κ θα κινήσε κυρίως σε ασφαλτό κ λιγό βατό χωματόδρομο κάνοντας 20χλμ σε καθημερινή βάση, καλύτερα να κοιτάξεις κάποια αλλη κατηγορία  πχ urban/fitness. Κάτι ανάλογο με το trekking αλλά πιο ελαφρύ, χωρίς ανάρτηση, με πιο λεπτά λάστιχα. Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι στο ποδήλατο ισχύει όντως το "τρώγοντας έρχεται η όρεξη". Αν το πάρεις ζεστά, μπορεί να μεγαλώσουν οι βόλτες σου χωρίς να το πάρεις χαμπάρι κ εκεί το trekking ίσως σε δυσκολέψει.
Μπορεί κ η κούρσα να είναι καλή επιλογή, δεν ξέρω, δεν έχω καβαλήσει ποτέ κ δεν ξέρω κ τι παίζει με τιμές. Urban/fitness με 500€ που διαθέτεις (τόσο δεν κάνει το Optimus;) παίρνεις σίγουρα αρκετά καλό.

gbtm
Απών/απούσα

Ναι, 500€ έχει το optimus.  Το budget μου είναι μέχρι 550€ με βία.  Για το ideal funcore τι γνώμη έχετε;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

gbtm wrote:

Ναι, 500€ έχει το optimus.  Το budget μου είναι μέχρι 550€ με βία.  Για το ideal funcore τι γνώμη έχετε;

καλή επιλογή αλλά η θα πήγαινα στο cityrun και γλιτώνεις χρήματα

ή πας σε merida speeder ανεβένεις λίγο αλλά παίρνεις διαφορές που αξίζουν :D

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Merida Speeder λέω και γώ.. https://www.skroutz.gr/s/13995080/Merida-Speeder-100... ανέβα λίγο σε λεφτά, στερήσου κάτι άλλο.. αξίζει πιστεύω, είναι ένα ολοκληρωμένο βασικό ποδήλατο. (για να μην λέτε οτι προτείνω μόνο πανάκριβα).

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

https://www.skroutz.gr/s/13084498/Orbea-Carpe-30-28-... Υπάρχει και αυτό ως επιλογή, αλλά έχει μονό δίσκο εμπρός που θα σε δυσκολέψει λίγο σε απότομες ανηφόρες, αλλά πρόκειται για αξιόπιστο ποδήλατο με σπόρ θέση οδήγησης. Το Merida πάντως είναι καλύτερο κατά την όχι και τόσο ταπεινή μου άποψη!!!writing

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Χαίρομαι thumb upπάντως που βλέπω σχεδόν κάθε μέρα, ένα νέο μέλος να λέει πως θα αγοράσει bike.. Ναι!!! clappingΥπάρχει ελπίδα σ'αυτήν την χώρα τελικά!!! thumbs upΖήτω τα ποδήλατα!!! yahoo

gbtm
Απών/απούσα

Θα δω κι αυτά που προτείνετε.  Ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις.

Επίσης, έχε υπόψιν σου ότι θα χρειαστείς κάποιον βασικό εξοπλισμό (100-200€).
Αν 550€ είναι το σύνολο των χρημάτων που μπορείς να διαθέσεις, μην τα δώσεις όλα για ποδήλατο, κρατα ένα ποσό για εξοπλισμό.
Μπορείς βέβαια να πάρεις εξοπλισμό στη συνέχεια, κομμάτι-κομμάτι, απλά μέχρι να τον ολοκληρώσεις θα έχεις κάποιους περιορισμούς κ κάποιους επιπλέον κινδύνους.
Απο αυτά που προτάθηκαν, είτε παίρνεις το cityrun κ κομπλέ εξοπλισμό με τη μία κ είσαι μέσα στο μπάτζετ σου (550€), ή κάνεις μία υπέρβαση πας στο merida κ παίρνεις εξοπλισμό (μαζί κ κάποια ρίσκα) στη συνέχεια.

contact