Καινούργιο μέλος στην παρέα σας

31 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
JimBar
Εικόνα JimBar
Απών/απούσα

Την πολύ καλημέρα μου σε όλες και όλους σας,

είμαι καινούργιο μέλος στην παρέα σας, με ανύπαρκτες γνώσεις προς το αντικείμενο (ποδήλατο). Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν γνωρίζω το αν θα καταφέρω να το κάνω τρόπο ζωής, πέραν αυτού, είμαι διατεθειμένος, αν όχι (μετά από δοκιμή φυσικά να πηγαίνω-έρχομαι στην εργασία μου – απόσταση Αγία Βαρβάρα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - Κέντρο Αθήνας), να κάνω μια προσπάθεια να βγαίνω τουλάχιστον τα σαββατοκύριακα για βόλτα.

Γι’αυτό λοιπόν θα επιθυμούσα αν κάποιοι από εσάς έχουν την διάθεση, να με ενημερώσουν σχετικά με την αγορά του ποδηλάτου που θα μπορούσα να αποκτήσω.

Έχοντας υπόψη σας όμως ό,τι:
α1) Τα Ελληνικά μου είναι λίγα (Έλλην του εξωτερικού, άρα συγχωρέστε τα λάθη και την σύνταξή μου)

α2) είμαι 41 ετών, με 1,72m ύψος (μου είπανε ότι και το ύψος μετρά για την αγορά) για (δυστυχώς) 97 κιλά και

β) ότι προέρχομαι από ένα πολύ «βαρύ» τροχαίο το 2004 (πληροφοριακά αναφέρω τα τότε ραγίσματα και κατάγματά μου: πόδια, φτέρνες, αστράγαλους, γόνατα, μέση, πλάτη, μετατόπιση σπονδύλου, χέρια και μπράτσα. Αν δεν είχα και κράνος, ίσως είχα μείνει εκεί «ψηλά» στους γονείς μου).

Σκέπτομαι λοιπόν, μετά από διάφορες γνώμες γνωστών, να καταλήξω σε ένα ποδήλατο IDEAL, μιας και είναι Ελληνικό. Δεν είμαι επαγγελματίας ποδηλάτης, ίσως να μην γίνω και ποτέ. Τα «χόμπυ» μου είναι η επιβίωση (λόγο γαλλικού στρατού), το Camping, η πεζοπορία (που δυστυχώς έχω να πράξω από το τροχαίο μου) και φυσικά το βουνό (γενικά). Πέραν αυτού, δεν θέλω ένα ποδήλατο για «κατάβαση», ούτε καν για «άλματα». Δεν είναι το «χούι» μου. Η χρίση του, θα είναι περισσότερο εντός πόλης και ίσως λίίίγο χώμα.

Θα εκτιμούσα αφάνταστα την γνώμη σας και την γνώση σας, στο τι θα προτείνατε σε έναν άνθρωπο με τα δικό μου «ιατρικό ιστορικό μπακράουντ» ώστε η αγορά του ποδηλάτου να είναι η πιο «σωστή».

Σας ευχαριστώ θερμά.
Δημήτρης

Υ.Γ: εύχομαι να σας έδωσα μια «εικόνα»

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

πριν σου πει ο οποιοσδηποτε περι του τι ποδηλατο να παρεις,ειναι να πας μια βολτα απο εναν εμπιστο σε σενα ορθοπεδικο,ισως και εναν φυσιοθεραπευτη,και να συζητησεις μαζι τους αρχικα για τη μετατοπιση του σπονδυλου,και ισως και για καποιες απο τις παρενεργειες που μπορει να εχεις στα μερη που ειχες σπασει,λογω κραδασμων στο ποδηλατο.

Καλα ολα αυτα που λεμε εδω,αλλα οταν σπασεις κατι,αφηνει χουγια μετα.Και πονανε τα ρημαδια...

Απο μενα,καλως ηρθες και καλως μας βρηκες

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Ο ορθοπεδικός σου ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ να σου πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει.
ΑΛΛΑ επειδή αντιμετωπίζω (αντιμετώπιζα???) ίδια προβλήματα, ο ορθοπεδικός μου είχε πει να ξεχάσω mountain bikes, κραδασμούς και λακούβες.
Μόνο καλοστρωμένη άσφαλτο, σωστή εφαρμογή του ποδηλάτου στα μέτρα μου, και σιγά - σιγά να ξεκινήσω με κάποια άνετη στάση (όρθια).
Επίσης να χάσω κιλά (εξού και το ποδήλατο) και να δυναμώσω τους μυς της μέσης.
ΚΑΘΕ άνθρωπος όμως είναι διαφορετικός, κάθε πάθηση έχει τις ιδιαιτερότητες της. Δώσε προσοχή.

Τα ποδήλατα έχουν πλέον ΝΟΥΜΕΡΑ στο σκελετό (μεγέθη). Μετρήσου με τη βοήθεια φίλου σου (όχι μόνο ύψος, ψάξε για bike-fitting στο δίκτυο, θα βρεις αρκετά) και ζάλισε τον κάθε ποδηλατά τι είναι το ποιό σωστό για εσένα.

Καλή αρχή

JimBar
Εικόνα JimBar
Απών/απούσα

god saved the bike, Παλικάρι μου σ’ευχαριστώ που απάντησες..

καλώς σας βρήκα λοιπόν.

Είναι πάρα πολύ σοφό αυτό που προανέφερες, αλλά δεν σου κρύβω ότι, δεν αντέχω άλλο να μην μπορώ ακόμη να γυμναστώ. Ο ορθοπεδικός μου, μου προτείνει το κολυμβητήριο. Έχοντας λοιπόν γνώση της όλης κατάστασης μου, δεν σου κρύβω ότι έκανα μια προσπάθεια σε κάποιο «γειτονικό» γυμναστήριο, με απλό πρόγραμμα στο οποίο περιελάμβανε, διάδρομο, ποδήλατο, και πολύ λίγες κάμψεις. Το ποδήλατο που υπήρχε εκεί με έκανε να ιδρώσω πιο πολύ απ’ότι το περπάτημα στον «διάδρομο». Συνδυάζοντας λοιπόν αυτό το θέμα, με το ότι το ποδήλατο θα με κάνει ίσως να επανέλθω πιο γρήγορα στην «αρχική» μου κατάσταση, γι’αυτό και η πρωτοβουλία αυτή (της αγοράς).

--------------------------------------------------------------------------

RockaRolla ευχαριστώ για το ποστάκι σου.

Πράγματι μετά από ένα χρόνο στο κρεβάτι και οκτώ μήνες με αναπηρικό καροτσάκι, Πί και πατερίτσες, απέκτησα, πέραν από πολλές ώρες ύπνου και πολλά κιλά.. νιώθω σαν να είμαι σε ξένο σώμα. Τέλος πάντων όποιος είναι «παθόν» μπορεί να με καταλάβει.
Θα το κοιτάξω αμέσως .. σ’ευχαριστώ πολύ.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

η πρώταση μου είναι
Mtb 44-46 αφού πας σε ideal
π.χ. το Pro rider
Βάζεις ασφάλτινα λάστιχα
spd για να πατάς σωστά και πολλά ασφάλτινα χλμ
με μεγάλο cadence και καθημερινά
διατάσεις πριν διατάσεις μετά
και σωστή διατροφή για να πέσουν τα κιλά
ίσως και μια επίσκεψη σε διατροφολόγο θα έκανε δουλειά
και να σου σου δείξει κάποιος πως κάνουμε σωστά ποδήλατο
:D

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Το βασικό είναι να πάρεις σωστό μέγεθος ποδηλάτου, ώστε η τυχόν λάθος στάση να μην επιβαρύνει το σώμα σου. Στη συνέχεια θα πρέπει να ρυθμιστεί σωστά, ώστε να κουμπώσει πάνω σου.
Ακούγονται δύσκολα όλα αυτά, αλλά αν ψάξεις στο ιντερνέτ θα βρεις πολλές πληροφορίες.
Καλές πεταλιές σου ευχόμαστε όλοι!

JimBar wrote:
α1) Τα Ελληνικά μου είναι λίγα (Έλλην του εξωτερικού, άρα συγχωρέστε τα λάθη και την σύνταξή μου)
Φίλε μου, μακάρι να γράφανε όλοι καλά και σωστά, όπως εσύ. Respect!

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

καλως ήρθες κ απο μένα!

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Συμφωνώ και επαυξάνω ότι ένας ορθοπαιδικός ο οποίος θα ασχοληθεί με το ιατρικό σου ιστορικό, θα είναι αυτός που θα ορίσει τα πλαίσια μέσα στα οποία μπορείς να κινηθείς.
Τα πλαίσια αυτά θα καθορίσουν το αν μπορείς να κάνεις ποδήλατο (=να υποστείς τους κραδασμούς που θα μεταφέρονται στην σπονδυλική σου στήλη βασικά, γιατί τα κατάγματα δεν ενοχλούν πολύ -βλ. Cisse!!!) και αν ναι,πώς (= σε ποια πλαίσια, με τι στάση σώματος, με τι επίπεδα καταπόνησης καρδιαγγειακά -μια και βλέπω ότι έχεις ΒΜΙ=32,79 παχυσαρκία 2ου βαθμού- κλπ κλπ κλπ)

Κατόπιν αυτών των πληροφοριών, μπορούμε να συζητήσουμε τι ποδήλατο, με τι συχνότητα και ένταση, σε τι έδαφος κλπ.

Αυτά για την ώρα.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Ενδιαφερουσα οσο και "ειδικη" η περιπτωση σου.

Γενικα , (για να μην επαναλλαβω οσα σωστα προαναφερθηκαν για ιατρικο ελεγχο) για εσενα ισως εχει ουσιαστικη πρακτικη αξια ενα ηλεκτρικα υποβοηθουμενο ποδηλατο , με σχετικα καθετη θεση οδηγησης.
Κατι τετοιο θα μπορουσε να σε "προπονησει" ηπια , μεχρι να δυναμωσει τοσο ο οργανισμος σου για να περασεις στο επομενο σταδιο .
Βεβαια κατι τετοιο κοστιζει αρκετα , ωστόσο μια καλη περιπτωση φαινεται αυτο : http://www.gocycle.com/
Αν παλι νιωθεις(και εισαι και "κλινικα") ετοιμος σωματικα για κανονικη ποδηλασια , θα σου προτεινα το dahon cadenza, το dahon boardwalk/roo/speed , και γενικοτερα ηπιων χαρακτηριστικων δρομου ποδηλατα .

καλως ηρθες !!!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

xtravaganzagold wrote:
Ενδιαφερουσα οσο και "ειδικη" η περιπτωση σου.

Γενικα , (για να μην επαναλλαβω οσα σωστα προαναφερθηκαν για ιατρικο ελεγχο) για εσενα ισως εχει ουσιαστικη πρακτικη αξια ενα ηλεκτρικα υποβοηθουμενο ποδηλατο , με σχετικα καθετη θεση οδηγησης.
Κατι τετοιο θα μπορουσε να σε "προπονησει" ηπια , μεχρι να δυναμωσει τοσο ο οργανισμος σου για να περασεις στο επομενο σταδιο .
Βεβαια κατι τετοιο κοστιζει αρκετα , ωστόσο μια καλη περιπτωση φαινεται αυτο : http://www.gocycle.com/
Αν παλι νιωθεις(και εισαι και "κλινικα") ετοιμος σωματικα για κανονικη ποδηλασια , θα σου προτεινα το dahon cadenza, το dahon boardwalk/roo/speed , και γενικοτερα ηπιων χαρακτηριστικων δρομου ποδηλατα .

καλως ηρθες !!!

ούτος η άλλος στο ποδήλατο ορίζεις εσύ την έντασή που θα καταβάλεις
οπότε ξεκινάει με χαλαρούς ρυθμούς και σιγά σιγά ή γρήγορα γρήγορα (ανάλογα τον οργανισμό)
φτάνει σε επίπεδα να κάνει 50-60 χλμ την μέρα
:D

JimBar
Εικόνα JimBar
Απών/απούσα

καλημέρα σε όλα τα παιδιά.

Χθες, αν και είχα διάθεση να μείνω λίγο ακόμη μαζί σας, δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην παρεούλα σας περισσότερο απ’ότι παρέμεινα, διότι, κλείνοντας το ωράριό στην εργασία μου, κατευθύνθηκα με πολύ ενθουσιασμό στο κέντρο της πρωτεύουσας για την πρώτη επαφή / αναζήτηση της αγοράς του ποδηλάτου μου.

Κατέληξα όπως σας το είχα αναφέρει, στο IDEAL.

Βρήκα λοιπόν, το μοντέλο ZIG ZAG 01 (το αναφέρω για εσάς που το γνωρίζεται) με υδραυλικά φρένα (δισκόπλακες μπρος-πίσω) με τιμή 510 ευρώ.

Πρόσθεσα τα παρακάτω:

01) μια φαρδιά και άνετη σέλα (κατά τα λεγόμενα του πωλητή)

02) ανάρτηση κάτω από αυτή (διότι μου είπανε ότι «κανονική» ανάρτηση στο σκελετό θα με δυσκόλευε στις ανηφόρες),

03) εμπρός-πίσω φως (μπαταρίας, διότι μου είπε ότι το να θελήσω να βάλω δυναμό θα είναι πιο ακριβά και ανούσιο, διότι, πάντα κατά τα λεγόμενα του, όταν θα κινούμαι θα ανάβει και όταν θα σταματώ θα σβήνει με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα στην ασφάλεια μου – δηλαδή το να μην με δούνε εύκολα οι οδηγοί και να προκληθεί ατύχημα),

04) αριστερό καθρέπτη,

05) τσαντάκι + εργαλεία + 1 σαμπρέλα,

06) «λαιμό» τιμονιού για την ρύθμιση του,

07) παγούρι + θήκη του,

(αντικλεπτική αλυσίδα διαθέτω από την μοτοσικλέτα μου),

08) προστατευτικά καλύμματα βροχής («φτερά») για τους τροχούς,

09) πλαϊνό «stand»,

10) πίσω σχάρα.

Το σύνολο του ποσού με τα παραπάνω, ανέρχεται στα 650 ευρώ.

Πως σας φαίνεται αυτή η τιμή;;

Πείτε μου, σας παρακαλώ, αν θα συμπληρώνατε κάτι (στην περίπτωση που, μέσα στην απειρία μου, κάτι μου διέφυγε);;

Και τι άποψη έχετε για όλα τα παραπάνω;;

Σας ευχαριστώ θερμά!

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους παραπάνω συνφορουμιστές (plannet, Nayarxos, scarpedico, chrisRC, xtravaganzagold), που μπήκανε στον κόπο να μου απαντήσουνε.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

1) κακός εσύ πρέπει να κάνεις χλμ οπότε η φαρδιά σέλα μάλλον θα σε δυσκολέψει
2) πεταμένα χρήματα δεν το χρειάζεσαι και δεν ξέρω ακόμα κατά πόσο προστατεύει ή ζημιά κάνει
3) σωστά
φώτα Must σε ένα ποδήλατο
4) οκ
5) καλά έκανες και έβαλες
6) δεν χρειαζόταν
7) δεν υπάρχει αρκετή ασφάλεια
ότι και να βάλεις είναι λίγο
8) εδώ παίζει τι προστασία έβαλες
λογικά αυτά που έβαλες δεν κάνουν δουλειά
9) δεν χρειάζεται
10 αν είναι να του βάλεις και τσάντες κτλ κτλ χρήσιμο
11) λαστιχάκι πόλης έβαλες ??? ή το άφησες με το τρακτεροτο?

για την τιμή που είπες δεν ξέρω
αλλά θα μπορούσες να πας και στο Pro rider με v-brakew Που βολεύει περισσότερο σε αυτά που θέλεις να κάνεις

τώρα αφού πήρες το ποδήλατο
πες μου τι αποστάσεις σκοπεύεις να κάνεις
θα το έχεις για την δουλειά
η θα το έχεις για την προπόνηση
ή και για τα 2
:D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Εξήγησέ μου λίγο το "2". Σου έβαλαν παλουκόσελο με ανάρτηση ή κάποια σέλα με ανάρτηση επειδή η ανάρτηση του Zig Zag θα σε δυσκολεύει στις ανηφόρες;

Για το "3" το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα led 3-4 Ευρώ για πίσω που θα δένει στο παλουκόσελο και για μπροστά είτε ένα απλό φωτάκι που θα αναβοσβήνει για να σε βλέπουν είτε ένα καλό φακό που θα βλέπεις τα βράδυα. Στα ποδηλατικά μαγαζιά δεν θα βρεις φακούς της προκοπής για να βλέπεις, προτίμησε να κοιτάξεις σε άλλα μαγαζιά με σχετικά είδη.

Τον ρυθμιζόμενο λαιμό στο "6" δεν ξέρω τι θα τον κάνεις. Γενικά να ξέρεις ότι όσο πιο όρθια στάση έχεις τόσο περισσότερο θα την ακούει η μέση σου από το κοπάνημα. Για να σε προλάβω, η ανάρτηση της σέλας/παλουκόσελου δεν είναι για να περνάς καθιστός από λακούβες.

Χρειάζεσαι κράνος, γάντια, τρόμπα δαπέδου, γυαλιά (έστω πλασικά διάφανα για τις σκόνες), λάστιχα για δρόμο και όχι τρακτερωτά, ένα ανακλαστικό γιλέκο.

Καλά χιλιόμετρα και καλή επάνοδο :)

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Καλώς ήλθες από εμένα και σου εύχομαι πάντοτε γερός και σιδερένιος.
Λέω και εγώ με τη σειρά μου ότι μακάρι να έγραφαν τόσο σωστά στα Ελληνικά όσο και εσύ, πολλοί από τους γηγενείς Έλληνες που έχουν ζήσει όλα τους τα χρόνια εντός της χώρας που (δυστυχώς αρκετά συχνά) "ανθεί η φαιδρά πορτοκαλαία".
Όσο για το ποδήλατο και την τιμή που περιέγραψες μου φαίνονται αρκετά καλά. Δεν θα ισχυριστώ ότι είμαι πολύπειρος και παντογνώστης, θα σου μεταφέρω όμως μια δική μου εμπειρία: αν "ερωτεύτηκες" το ποδήλατο που είδες με την πρώτη ματιά, τότε μάλλον είναι αυτό που χρειάζεσαι :-)

Να είσαι καλά.

Υ.Γ. Μια μικρή διόρθωση, η god saved the bike είναι "παλικάρισσα" (αληθινή) και όχι παλικάρι :-)

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

JimBar wrote:
god saved the bike, Παλικάρι μου σ’ευχαριστώ που απάντησες..

καλώς σας βρήκα λοιπόν.

Είναι πάρα πολύ σοφό αυτό που προανέφερες, αλλά δεν σου κρύβω ότι, δεν αντέχω άλλο να μην μπορώ ακόμη να γυμναστώ. Ο ορθοπεδικός μου, μου προτείνει το κολυμβητήριο. Έχοντας λοιπόν γνώση της όλης κατάστασης μου, δεν σου κρύβω ότι έκανα μια προσπάθεια σε κάποιο «γειτονικό» γυμναστήριο, με απλό πρόγραμμα στο οποίο περιελάμβανε, διάδρομο, ποδήλατο, και πολύ λίγες κάμψεις. Το ποδήλατο που υπήρχε εκεί με έκανε να ιδρώσω πιο πολύ απ’ότι το περπάτημα στον «διάδρομο». Συνδυάζοντας λοιπόν αυτό το θέμα, με το ότι το ποδήλατο θα με κάνει ίσως να επανέλθω πιο γρήγορα στην «αρχική» μου κατάσταση, γι’αυτό και η πρωτοβουλία αυτή (της αγοράς).

Μίλα με τον ορθοπεδικό σου και ενημέρωσέ τον για την προσπάθειά σου να ξεκινήσεις κανονικό ποδήλατο. Το στατικό έχει μεν πετάλια αλλά δεν έχει καμμία σχέση με το πραγματικό όπου οι εναλλαγές στην πίεση και στην στάση είναι συχνές και πολλές φορές απότομες. Επίσης στο στατικό δεν έχει λακούβες.

Σε ότι αφορά το βάρος σου, έχε υπόψη ότι το ποδήλατο από μόνο του δεν θα σε αδυνατίσει. Χρειάζεται και την ανάλογη διατροφή.

Αφού υπολογίσεις τα παραπάνω θα αποφασίσεις αν και πιό ποδήλατο θα πάρεις χωρίς να βιάζεσαι.

Εγώ σου προτείνω να ξεκινήσεις (αφού πάρεις το οκ του ορθοπεδικού που σε παρακολουθεί) σιγά σιγά σε κάποια ήπια ασφάλτινη βόλτα με παρέα. Μπορώ αν θες να έρθω να σε παραλάβω με το αυτοκίνητο από την Αγία βαρβάρα (μένω Αττικό νοσοκ.) και να πάμε μαζί μια Τετάρτη στις Περιστεροπεταλιές http://www.podilates.gr/?q=node/9108.

Πάρε το οκ από τον ορθοπεδικό και ενημέρωσέ με μέσω pm.

Εύχομαι να σε καλωσορίσω και από κοντά κάνοντας πετάλι.

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Όπως ήταν αναμενόμενο για μένα, δεν έδωσες ιδιαίτερη προσοχή στο ιατρικό σκέλος.Ελπίζω να μην έχεις κάνει λάθος.

Από κει και πέρα:
Με μια πρώτη αναζήτηση, το βρήκα 486 σε αυτο το κατάστημα. Για τα αξεσουάρ, υπάρχουν πολλές ποιότητες, μπορεί να έδωσες πολλά, μπορεί και λίγα.

Παρέλειψες το ΚΡΑΝΟΣ.
Χρήσιμα μπορεί να είναι ένα ζευγάρι γάντια και απαραίτητη επίσης μια τρόμπα.

Η σέλα δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις αν σου κάνει, πρέπει να κάνεις καμιά εκατοστή χιλιόμετρα για να βγάλεις συμπέρασμα. Το φαρδιά και άνετη δε λέει τίποτα αντικειμενικά διότι αν έλεγε όλοι θα έβαζαν τέτοιες. Ανάρτηση σέλας έχει σε 3 τύπους. Μια καλή, κάνει πολύ περισσότερα λεφτά από όσα έδωσες και σε αντίθεση με κάτι αφορισμούς που γράφτηκαν παραπάνω, κάνει δουλειά, αλλά δεν είναι για να κάθεσαι όταν θα περνάς από λακκούβες

Θα δεις, ψάχνοντας το συγκεκριμένο site ότι, ανάλογα και με την ποιότητα της αλυσίδας φυσικά, ένα πέταλο κοντά στα 70 ευρώ είναι καλύτερη επιλογή κλειδώματος.

Γενικά, καλό είναι να αγοράζεις αξεσουάρ (εκτός από τα βασικά, φυσικά) με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν στην πορεία . Ό,τι αγόρασες σε καλύπτει, λίγο-πολύ, αλλά να ξέρεις πως αν το φορτώσεις πολύ, τα 13,7 κιλά του θα αποτελέσουν παρελθόν.

Για το θέμα με τον σπόνδυλο, ελπίζω να είσαι τυχερός και να μην έχεις τρεχάματα. Τηρουμένων των αναλογιών και λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό σου και κάποιες εξετάσεις, ένας γιατρός θα μπορούσε να σου είχε συστήσει από αποχή από την ποδηλασία (λόγω εγκάρσιων κραδασμών που μεταφέρονται στην σπονδυλική στήλη), μέχρι αποφυγή της καθιστής στάσης στο ποδήλατο, χρήση αναρτήσεων (όπως πίσω ανάρτησης, ανάρτησης στο παλουκόσελο), μερικές συνεδρίες σε φυσικοθεραπευτή , πρόγραμμα ενδυνάμωσης κορμού, και άλλα. Προτίμησες να παραλείψεις αυτή τη διαδικασία. Προσωπικά, δε συμφωνώ.

Καλές βόλτες.

acp
Εικόνα acp
Απών/απούσα

Δεν είμαι αρκετά έμπειρος για να εκφράσω άποψη χωρίς κάποιες επιφυλάξεις αλλά θα σου έλεγα τα εξής:

  • εγώ έχω το Prorider του '08 και το βρίσκω πολύ καλό για τις μέχρι τώρα ανάγκες μου (έχει φάει και λίγο βουνό). Είναι πιο φτηνό και η μόνη διαφορά ουσίας που θα υπάρχει σ' αυτές τις τιμές μεταξύ του Zig-Zag και του Prorider είναι τα φρένα. Τα υδραυλικά δεν νομίζω να χρειάζονται για τη χρήση που προβλέπεις
  • Η σέλα είναι μια ιδιαίτερη ιστορία και απ' ότι έχω καταλάβει το κατά πόσο είναι φαρδιά και μαλακιά δεν έχει πάντα σχέση με το αν θα είναι άνετη για ΕΣΕΝΑ. Είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα και θα σου πρότεινα να δεις την αρχική και ύστερα, αν δεν σου κάνει να την αλλάξεις
  • Για το σταντ, οι τρεις ποδηλατάδες που είχα δει πριν καταλήξω στην αγορά μου είχαν πει πως δεν είναι και ότι καλύτερο διότι ενδεχομένως να "τραυματιστεί" ο σκελετός και στο βουνό θα έχω θέμα (κάτι που αν κατάλαβα βέβαια δεν σε απασχολεί). Μερικές φορές μου λείπει λίγο, αλλά όλο και κάπου βρίσκω να το ακουμπήσω. Και εφόσον όπου το αφήνω το δένω με το πέταλο, το σταντ δεν θα μου ήταν τόσο χρήσιμο τελικά.
  • Το κυριότερο που δεν είδα και που σου επισήμαναν ήδη, το κράνος! Ευτυχώς δεν μου χρειάστηκε (ακόμη), αλλά ξέρεις από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι... Α, και γαντάκια δεν θα ήταν κακό.

Ότι και να κάνεις πάντως, καλώς ήρθες στην παρέα και καλές βόλτες!

JimBar
Εικόνα JimBar
Απών/απούσα

Την πολύ καλησπέρα μου.
σας ευχαριστώ πραγματικά για τις απαντήσεις σας.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως: ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!

Ζητώ συγνώμη αν σας έδωσα να καταλάβετε ότι αγόρασα το ποδήλατο. Δεν έχω προβεί σε αγορά ακόμη. Απλά πήγα, να δω ποδήλατα.

> plannet, θεώρησα, ίσως κακώς τελικά, ότι μια σέλα πιο «φαρδιά» και πιο «άνετη», θα διευκόλυνε στην άνεσή μου, ως παππούς και ως «τροχαίος» (όπως με αποκαλεί το εξαδελφάκι μου). Τελικά θα σε ακούσω και θα αφήσω την «δική του» ως έχει.
Η απόσταση που έχω στο νου μου, είναι από Αγία Βαρβάρα (κατοικία) έως και Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (κέντρο πρωτεύουσας). Μια απόσταση της τάξεως των 9 βλέπε 10 χιλιομέτρων, αν δεν κάνω λάθος.

> Nayarxos, για το ύψος μου (1,72m), μου προτείνανε να πάρω 44 ή 46 .. αλλά δεν σου κρύβω ότι πραγματικά δεν κατάλαβα τι εννοούσανε. Τι εννοείς να ρυθμιστεί;
Όχι ζήτησα μια ανάρτηση κάτω από την σέλα, «ανάρτηση-παλουκόσελο» όπως πολύ καλά το αποκάλεσες. Αυτό διότι, μου αναφέρανε ότι, αν πάρω ποδήλατο με «full» ανάρτηση, θα με δυσκολέψει η πίσω στις αναβάσεις μου σε ανηφόρες. Γι’αυτό και κατέληξα σε αυτή την λύση. Και γι’αυτό φυσικά ζητώ την άποψή σας, διότι δεν κατέχω.
Κατανοώ, με την λίγη νοημοσύνη που μου έχει απομείνει, ότι η ανάρτηση της σέλας/παλουκόσελου δεν είναι για να περνώ καθιστός από λακούβες, αλλά σίγουρα από το να μην έχω καθόλου θα είναι μια καλή λύση, πάντα κατά την άποψή μου, στις διάφορες μικρές «κακοτοπιές» του οδοστρώματος.
Πολύ καλά έκανες και μου επισήμανες για το κράνος, γάντια, γυαλιά. Αυτά τα είχα εντελώς ξεχάσει. Σ’ευχαριστώ πολύ.

> automation, καλώς σας βρήκα και σ’ευχαριστώ πάρα πολύ. Θεωρώ πολύ ωραίο αυτό που έγραψες και ίσως και πολύ αληθινό. Διότι ακριβός αυτό συνέβη με την μηχανή και το αμάξι μου. Να μου είσαι και εσύ πάντα καλά.

Ζητώ ταπεινά συγνώμη από την άγνωστη φίλη και «συμφορουμίστρια» god saved the bike. Δεν γνώριζα το φύλο της.

> aiolos, λόγω ηλικίας και ιατρικού ιστορικού, η κατάστασή μου, δεν μου επιτρέπει να αποφασίσω μόνος μου. Είναι λοιπόν πολύ λογικό ότι, για να βρίσκομαι ένα βήμα πριν την αγορά του ποδηλάτου μου, έχω ήδη πάρει το «ΟΚ» από τον ιατρό μου. Το πρόβλημα είναι ότι ο ιατρός και φίλος μου είναι ορθοπεδικός, αλλά δυστυχώς όχι ποδηλάτης. Γι’αυτό και απευθύνθηκα σε εσάς. Θεωρώντας λοιπόν ότι, έχοντας ποδήλατα, κάτι παραπάνω γνωρίζεται από μένα και τον ιατρό μου. Το μόνο πράγμα που μου σύνεστησε είναι, όταν νιώσω τραβήγματα να σταματήσω για λίγο και να μην επιμείνω.
Σ’ευχαριστώ πολύ και για την πρότασή / πρόσκλησή σου. Το εκτιμώ ιδιαιτέρως.

> chrisRC, λυπάμαι που δεν θα σε απογοητέψω, αλλά όχι μόνο έδωσα ιδιαίτερη αλλά και «επιτακτική» προσοχή. Εκεί που με βρήκες «αδιάβαστο» είναι πραγματικά στο κράνος, μιας και αυτό που μου έσωσε την ζωή, άνοιξε στα δύο. Μπορείς λοιπόν να καταλάβεις ότι παρέλειψα το σημαντικότερο ίσως μέρος της ασφάλειάς μου. Και αυτό με λυπεί. Έπρεπε να το είχα προβλέψει. Λυπάμαι.

> acp, πράγματι γνωρίζω από «πρώτο χέρι» για το κράνος, αναφέρομαι σε αυτό παραπάνω. Και γι’αυτό λυπάμαι που δεν το σκέφτηκα. Φυσικά και δεν θα ήτανε κακό τα γαντάκια. Όσο για το «στάντ» τα επιχειρήματά σου, μόλις με πείσανε.

Είναι αλήθεια, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο, ότι δεν έχω την πιθανότητα να πάρω περαιτέρω πράγματα. Γι’αυτό και προσπαθώ να κάνω την αγορά μου σε ένα και μόνο κατάστημα (ποδήλατο, περιφερειακά, αξεσουάρ, κ.λ.π.). Ευελπιστώ, ότι στο μέλλον θα μπορέσω να επανέλθω στην «φυσιολογική» μου οικονομική κατάσταση.

Σας ευχαριστώ θερμά για τις γνώσεις, τις απόψεις, και φυσικά για τις επισημάνσεις σας. Καλές βόλτες σε όλες & όλους σας.

Υ.Γ: και εγώ που νόμιζα ότι το ποδήλατο ήτανε απλά ένας «τρίγωνος σκελετός», μια σέλα, ένα τιμόνι και δύο ρόδες. Πόσο λάθος είχα τελικά!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν δεν έχεις αγοράσει ακόμα το ποδήλατο δες καλύτερα για το pro rider που θα σε βολέψει καλύτερα με τις σχάρες που θέλεις να βάλεις
τα φτερά για να κάνουν δουλειά
θα πρέπει να είναι τα κλασικά φτερά που καλύπτουν όλο τον τροχό
:D

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Εγώ νόμισα ότι ήδη πήρες!!!!!

Το ξαναδιαβάζω και πάλι στο ίδιο καταλήγω!!

Πολύ καλά έκανες και πήρες το ΟΚ, αλλιώς δεν θα ηταν καθόλου ασφαλής επιλογή.

Για κάθε ένα από τα θέματα που σε απασχολούν υπάρχουν εκτενή threads, ωστόσο αν θες κατι συγκεκριμένο, μπορείς να ρωτήσεις οποιαδήποτε στιγμή!

Αντε, καλά χιλιόμετρα (όταν πάρεις) και πάντα όρθιος!!!!

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

δεν ριχνεις και μια ματια προς την fitness κατηγορια ποδηλατων,που ειναι πιο ελαφρυα και γρηγορα και θα σε καταπονουν λιγοτερο(πχ.κανα specialized sirrus?)
Τσουλας αρκετα πιο ευκολα μεσα στην πολη,απλα περιοριζεσαι στο τεραιν,δεν μπορεις να πας βουνο.
Αλλα με τοσο επιδεσμο,το βουνο δεν θα πρεπε να το αποφευγεις για λιγο καιρο ουτος ή αλλος?

υγ.προσεξε το ποδηλατο να ειναι ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΟΥ!!!
ΚΑΙ
μην παρεις κλειδαρια τυπου συρματοσκοινο!ΠΕΤΑΛΟ ΠΕΤΑΛΟ ΠΕΤΑΛΟ!Ειναι σημαντικοτερο και απο το τι ποδηλατο θα παρεις!

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

1. Η σέλα δεν επιλέγεται τόσο εύκολα, καθώς πρέπει να την δοκιμάσεις αρκετά χιλιόμετρα για να είσαι σίγουρος. Μια σέλα "πολυθρόνα" σαν κι αυτή που θες είναι άνετη μόνο για πιο σύντομες βόλτες. Αντίθετα, μια πιο στενή και σκληρή σέλα είναι πιο άνετη για μεγαλύτερες αποστάσεις. Αυτά εξαρτώνται όμως και από το βάρος του αναβάτη (εσύ όντας αρκετά βαρύς μπορεί όντως χρειαστείς μαλακιά σέλα). Σημαντικό είναι η σέλα να έχει τρύπα ή αυλάκι στην μέση που περιορίζει την πίεση στον προστάτη. Επίσης καλό είναι να πάρεις ένα ποδηλατικό κολάν με μαξιλαράκι.
2. Αν και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τέτοιο παλουκόσελο δεν νομίζω ότι θα προσφέρει πολλά. Το σημαντικό είναι να σηκώνεσαι από την σέλα και να απορροφάς τον κραδασμό έχοντας χαλαρά τα γόνατά σου.
5. Πρόσθεσε και μια φορητή τρόμπα με μανόμετρο.
6. Όπως έγραψαν κι άλλοι νομίζω πως δεν χρειάζεται.
7. Ο μόνος ασφαλής τρόπος κλειδώματος είναι ένα ακριβό πέταλο. Δες την ενότητα "ασφάλεια" του σάιτ.
Τέλος, αν κινείσαι στην άσφαλτο να πάρεις λεία ελαστικά διάστασης 26x1.5 ή 26x1.75 για καλύτερη κύλιση.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

god saved the bike wrote:
δεν ριχνεις και μια ματια προς την fitness κατηγορια ποδηλατων,που ειναι πιο ελαφρυα και γρηγορα και θα σε καταπονουν λιγοτερο(πχ.κανα specialized sirrus?)
Τσουλας αρκετα πιο ευκολα μεσα στην πολη,απλα περιοριζεσαι στο τεραιν,δεν μπορεις να πας βουνο.
Αλλα με τοσο επιδεσμο,το βουνο δεν θα πρεπε να το αποφευγεις για λιγο καιρο ουτος ή αλλος?

υγ.προσεξε το ποδηλατο να ειναι ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΟΥ!!!
ΚΑΙ
μην παρεις κλειδαρια τυπου συρματοσκοινο!ΠΕΤΑΛΟ ΠΕΤΑΛΟ ΠΕΤΑΛΟ!Ειναι σημαντικοτερο και απο το τι ποδηλατο θα παρεις!


θα ήταν ιδανική λύση , αλλά η ideal δεν έχει αντίστοιχο ποδήλατο

JimBar
Εικόνα JimBar
Απών/απούσα

Την «δροσερή» καλησπέρα μου.

Εύχομαι να περάσατε ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο, με μπανάκια και ξεκούραση.

> Planet, σ’ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Είδα το IDEAL Pro Rider και δεν σου κρύβω ότι μου άρεσε ως ποδήλατο. Το μόνο κακό που έχει για μένα, είναι τα φρένα του. Δεν γνωρίζω το γιατί, αλλά, έχω μια αίσθηση ότι δεν είναι ιδανικά μπροστά στις δισκόπλακες. Ίσως επειδή η μηχανή μου, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τα ποδήλατα, μου δίνει την αίσθηση ότι και στα ποδήλατα, τα φρένα με δίσκους θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Ίσως επίσης να έχω αυτή την αίσθηση, διότι, θυμάμαι ότι σε πιο μικρή ηλικία, τα μικρά ποδήλατα ΒΜΧ πού είχανε τα ξαδελφάκια μου (αν τα θυμόσαστε) όταν βρεχόντουσαν τα «στεφάνια» (δική μου λέξη, ίσως να είναι και σωστή) των τροχών, ήθελε αρκετή απόσταση για να μπορέσει να ακινητοποιηθεί με τις πλαστικές δαγκάνες των φρένων. Και φυσικά τότε, ήμουν και πολύ πιο αδύνατος, απ’ότι σήμερα.
Το Pro Rider είναι πραγματικά πολύ καλό και όμορφο ποδήλατο αλλά χωρίς δισκόφρενα.
Σ’ευχαριστώ πολύ για την άποψή σου.

> chrisRC, δικό μου το λάθος Χρήστε. Ίσως παλικάρι μου να μην σας έκανα εγώ να το καταλάβετε σωστά. Και πάλι συγνώμη για την λανθασμένη «εικόνα».

> god saved the bike, μικρούλα μου, ταπεινά συγνώμη για το ότι σε πέρασα για άρρεν.

> johnny.tifosi, Για τρόμπα, έχω μία μικρούλα (σε μέγεθος) η οποία δεν είναι μόνο χειροκίνητη, αλλά παίρνει και «αμπούλα» αζώτου. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνει δουλειά. Όσο για τον λαιμό (no 6) το είχα τοποθετήσει στην λίστα των επιθυμητών πραγμάτων διότι, αν αυτή τη στιγμή έχω ένα θέμα με την μέση, τουλάχιστον, μετά και αν δω βελτίωση στην κατάστασή μου, να μπορώ να επαναφέρω σε πιο «σωστή» θέση το τιμόνι. Γι’αυτό και το σημείωσα. Πάντως Γιάννη, σ’ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου και για τις γνώσεις που μοίρασες μαζί μου.

Σας έχω λοιπόν ένα νεάκι, που εύχομαι σε κάποιους να ανοίξει άλλες απόψεις στον τομέα των αγορών. Πήρα λοιπόν το θάρρος να επικοινωνήσω, με την εταιρία IDEAL στην Πάτρα, και ενημερώνοντάς τους για την τωρινή μου κατάσταση, τους ζήτησα λοιπόν, αν μπορούσανε να κάνουν οι ίδιοι μια μετατροπή στο IDEAL TRAVELON, έτσι ώστε, να μπορέσω να αποκτήσω το επιθυμητό ποδήλατο με αλλαγή μόνο στον τομέα των φρένων, η όποια παρέμβαση στο ποδήλατο θα γίνει, από την ίδια την εταιρία (μαμά). Περιμένω να μάθω νέα τους. Θα σας κρατήσω ενήμερους (αν φυσικά το επιθυμείτε).

> Plannet, πράγματι δεν έχει ακόμη ποδήλατα «fitness» η IDEAL, αλλά νομίζω ότι αν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αυτή την αλλαγή στο ποδήλατό μου, τότε πιστεύω ότι θα είναι, για μένα φυσικά απλά, ΤΕΛΕΙΟ!

Βασικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλες & όλους για την συμμετοχή σας στο παστάκι μου. Με βοηθήσατε πραγματικά πάρα πολύ και, δεν σας κρύβω ότι, χαίρομαι πραγματικά να βλέπω ανθρώπους που μοιράζουν τις απόψεις και τις γνώσεις τους σε ανθρώπους, μη γνώστες του αντικειμένου σαν εμένα, και με τόσο απλό, κατανοητό και ευχάριστο τρόπο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το pro rider είναι το ίδιο ποδήλατο με την διαφορά ότι δεν έχει δισκόφρενα
ουσιαστικά έχει v-brake τα οποία όμως είναι πολύ καλά
δεν θα σου δημιουργήσουν κανένα απολύτως πρόβλημα
τα δισκόφρενα είναι όντος καλύτερα αλλά όταν είναι να χωθείς μέσα στις λάσπες
και αν είναι να χωθείς μέσα στις λάσπες θέλεις άλλο ποδήλατο

πέραν τούτου
θα έχεις πρόβλημα προσαρμογής της σχάρας με το δισκόφρενο

εγώ θα σου έλεγα να πάρεις το pro rider Που θα σου έρθει και πιο φτηνά
:D
το travelon καλό αλλά όχι για να γυμναστείς
:D
ρώτα αν έχουν κάνα fitness

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

JimBar wrote:
Είδα το IDEAL Pro Rider και δεν σου κρύβω ότι μου άρεσε ως ποδήλατο. Το μόνο κακό που έχει για μένα, είναι τα φρένα του. Δεν γνωρίζω το γιατί, αλλά, έχω μια αίσθηση ότι δεν είναι ιδανικά μπροστά στις δισκόπλακες. Ίσως επειδή η μηχανή μου, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τα ποδήλατα, μου δίνει την αίσθηση ότι και στα ποδήλατα, τα φρένα με δίσκους θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Ίσως επίσης να έχω αυτή την αίσθηση, διότι, θυμάμαι ότι σε πιο μικρή ηλικία, τα μικρά ποδήλατα ΒΜΧ πού είχανε τα ξαδελφάκια μου (αν τα θυμόσαστε) όταν βρεχόντουσαν τα «στεφάνια» (δική μου λέξη, ίσως να είναι και σωστή) των τροχών, ήθελε αρκετή απόσταση για να μπορέσει να ακινητοποιηθεί με τις πλαστικές δαγκάνες των φρένων. Και φυσικά τότε, ήμουν και πολύ πιο αδύνατος, απ’ότι σήμερα.
Το Pro Rider είναι πραγματικά πολύ καλό και όμορφο ποδήλατο αλλά χωρίς δισκόφρενα.

Εδώ μέσα, όπως θα διαπιστώσεις και μόνος σου με τον καιρό, κάποιοι έχουν εμμονές οι οποίες μάλιστα δε στηρίζονται στη λογική.
Αν προτιμήσεις και υδραυλικά, θα είσαι σούπερ.

Καλές βόλτες και πάλι.

CrossRider
Εικόνα CrossRider
Απών/απούσα

Τα περι ποδηλάτου έχουν καλυφθεί νομίζω απο τους έμπειρους τεχνογνώστες του φόρουμ, αρκεί πάντα να θυμάσε πως δεν χρειάζεται να δώσεις μια ολόκληρη περιουσία για να κάνεις... ποδήλατο!

Οι συμβουλές του ιατρού σου είναι πολύ σωστές (το κρίνω ως "πρώην" ασθενής αυτό), καθώς σου δίνει σωστά περιθώρια "ρίσκου" όσον αφορά τα όρια της επιτρεπτής καταπόνησης τα οποία πρέπει να ελέγχεις μόνος σου. Μην το αμελήσεις ποτέ αυτό, καθώς ο ενθουσιασμός και ο υπερβολικός ζήλος μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Σου εύχομαι να έχεις πάντα την δύναμη και το κουράγιο που θα κριθεί απαραίτητο, και καλή επιτυχία σε όλους τους στόχους που έχεις θέσει!

ooo7jb
Απών/απούσα

γνωμη μου χωρις πολλες αναλυσεις λογω ιστορικου,κιλων και χρονιας αποχης απο το ποδηλατο δες οπωσδηποτε-specialized carmel globe 26'' η 28''η'
electra townie 26''>τοχει φιλος 45αρης με παρομοιο ιστορικο[ατυχημα στη δουλεια]
καθε μερα το οδηγει χαλαρα παει στη δουλεια του,βολτες με τα παιδια του και ειναι χαλαρος και χωρις πονους στη μεση και στα ποδια...
απο ideal testek combi...χαλαρο,ανετο με φουλ εξοπλισμο παει παντου και τα κανει ολα[λιγο απολα]!
καλα τα δισκοφρενα αλλα τα v-brake συντηρουνται ευκολοτερα και βαζεις και καλυτερα τακακια πχ.shimano deore xt και θαχεις υποδειγματικο φρενο!
ο δισκος στραβωνει ευκολα και ειναι αποτομος στα φρεναρισματα!
τα μηχανικα καλα αλλα τα υδραυλικα ειναι καλυτερα!
για τη χρηση που το θες τα v-brake θεωρω οτι σε υπερκαλυπτουν!
δωσε εμφαση σεοσα μοντελα προανεφερα γιατι ειναι ανετα και δεν πιεζουν τοσο τον ποδηλατη!
καλη και η λυση mountain αλλα δεν θεωρω οτι ειναι το καταλληλοτερο για την πολη!σκυφτη θεση οδηγησης που γυμναζει μεν αλλα πιεζει...και στους 'ευσωμους' δεν αρεσει η πιεση!ειδικα σε επιπεδο αρχαριου!
τα προαναφερομενα[specialized carmel globe,electra townie,ideal testek] ειναι αξιοπρεπη στο ηπιο χωμα και για χαλαρους ρυθμους αυτο που χρειαζεσαι δηλαδη για να ασκηθεις ηρεμα,να 'χτισεις επιπεδο' και να κανεις τα κιλα σου 'lost τα αγνοουμενα...
και αργοτερα πας και σε mtb...
σιγα σιγα δεν βιαζεσαι...οπως εκανες υπομονη με τα τραυματα ετσι και υπομονη να χασεις τα κιλα και οσο μπορεις ενα 10λεπτο ενα 20λεπτο...
σταδιακα θα βελτιωθεις...rome was not built in a day...

JimBar
Εικόνα JimBar
Απών/απούσα

την πολύ καλησπέρα μου .. σε όλα τα παιδιά.

σήμερα, επιτέλους, μετά από πολύ μεγάλη απουσία, μπορώ να σας γράψω δυο λογάκια για το νέο μου ποδήλατο. Ναι καλά διαβάσατε. Μετά από (άλλη) μια επέμβαση .. μπόρεσε επιτέλους ο «παππούς», σήμερα να έχει το ποδήλατό του.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/190/myideal06.jpg[/URL][IMG]http://...

συγνώμη παιδιά, αλλά δεν ξέρω πώς να βάλω φωτογραφία

Είναι ένα IDEAL (φυσικά!! ) Optimus. Του έβαλα και μερικά πραγματάκια .. ααααα ναι, την τελευταία φορά στην «λίστα» μου, είχα ξεχάσει να γράψω για το κράνος. Αυτή την φορά, ήτανε από τις πρώτες αγορές και προτεραιότητές μου. Θα κάνω την πρώτη προσπάθεια / εγκαινίαση του ποδηλάτου μου την Κυριακή κάπου κοντά από την οικία.

Τότε θα σας πω και τις πρώτες εντυπώσεις μου! .. έως τότε .. καλές πεταλίες σε όλες & όλους μας.

Να μου είστε όλοι καλά, ΠΑΝΤΑ όρθιοι, και καλή μας νύχτα ..
«Παππούς» (πλέαζ κόλ μι «Παππούς» αντί «Τζίμ-Μπάρ»)

kynhgos77
Απών/απούσα

Αααα καλα σε καταλαβα!! Σου απαντησα στο αλλο θεμα σου με την αποπειρα της ΠΡΩΤΗΣ βολτας σου.

JimBar
Εικόνα JimBar
Απών/απούσα

όντως καλά κατάλαβες παλικάρι μου ..