Κατάταξη κατασκευαστών για mountain bikes

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
surfrider
Απών/απούσα

Υπάρχει κάποιου είδους κατάταξης κατασκευαστων mountain bikes με βάση την ποιότητά τους ή τέλος πάντων τη φήμη τους; Ποιες είναι δηλαδή οι καλύτερες μάρκες mountain bikes για κάποιον που δεν θα κάνει πολύ σκληρή χρήση (π.χ. άλματα, καταβάσεις με τρελές ταχύτητες); Κάποιες μάρκες είναι καλές σε κάποια εξειδικευμένη κατηγορία ενώ χολένουν σε μία άλλη;
Ξέρω ότι το βασικό που προσφέρουν οι κατασκευαστές είναι ο σκελετός και αυτός διαμορφώνει βασικά την τιμή αγοράς, η οποία όμως είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με την αξία των περιφερειακών. Επίσης όσο ανεβαίνεις σε τιμή τόσο βελτιώνονται και τα αξεσουάρ.
Όμως, τί είναι αυτό στο οποίο επενδύουν περισσότερο οι λεγόμενες καλές εταιρείες (όποιες είναι), ποια είναι η φιλοσοφία της κάθεμίας;
Είναι μέσα στις καλές εταιρείες για hardtail οι: kona, specialized, cannondale, trek, lapierre, gary fisher, gt;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
GeorgeHH
Απών/απούσα

Προσωπική άποψη είναι:giant, trek, merida,focus,univega, cannondale, nikolai,yeti,storck, santa cruz,kona,specialized

απο τις αξιόπιστες μάρκες που ξέρω για mountain.

Η κάθε εταιρία έχει τη δικιά της πολιτική ;υπάρχουν και εταιρίες που βγάζουν μόνο mountain η κούρσες,οπως και το πιο θα είναι το φθηνότερο εως το ακριβότερο ποδήλατο τους,μα πάνω απόλα είναι να σου προσφέρουν ενα αξιόπιστο σκελετό σε όλες τις κατηγορίες τιμών.

Απο οτι έχω ακούσει επίσης η colnago,cervello,time,storck,bianchi έχουν απο τις κορυφαίες κούρσες

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

όλες οι μάρκες που προαναφέρθηκαν (εκτός από την λαπιερ και την storck που δεν τις γνωρίζω) μαζί με την Scott και την Rocky Mountain (εισάγονται στην Ελλάδα?) νομίζω ότι οντως είναι καλές. γα κανονική χρήση όμως βολεύεσαι μια χαρά και με Ideal, στο λέω εκ πείρας.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

http://podilates.gr/node/2595
διάβασε αυτό
:D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Από θέμα φήμης και μεγέθους παραγωγής θα έλεγα την GIANT.

Από εκεί και μετά η συνολική ποιότητα ενός ποδηλάτου εξαρτάται σε πάρα πολυ μεγάλο βαθμό από τα περιφερειακά του. Τα καλά περιφερειακά πραγματικά μπορούν να μεταμορφώσουν έναν οποιοδήποτε σκελετό. Αντιθέτως ένας ακριβός σκελετός χαντακώνεται από κακά περιφερειακά. Επομένως τον να σκάσεις λεφτά για την Χ μουράτη μάρκα και να έχεις ανταλλακτικά της πλάκας δεν έχει νόημα. Φυσικά υπάρχουν διαφορές στους σκελετούς στο βάρος (μικρές διαφορές), στην γεωμετρία, στις διαστάσεις των σωλήνων, στη σκληρότητα κλπ αλλά πρέπει να είσαι έμπειρος για να καταλάβεις και να αξιοποιήσεις την όποια διαφορά.

Όσο ανεβαίνεις τιμή ακριβαίνουν τα αξεσουάρ. Το κατά πόσο βελτιώνονται σχετικά με την άνοδο της τιμής είναι άλλη ιστορία ;) Για παράδειγμα η Bianchi βγάζει ποδήλατα για την Ducati τα οποία είναι πανάκριβα γιατί πληρώνεις το Ducati ενώ αν πάρεις το ίδιο ποδήλατο σε Binachi πληρώνεις πολύ λογότερα :)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@eaglos
η trek απο ότι ξέρω κατασκευάζει στην giant
η giant το ίδιο
αν πάρεις ένα giant και ένα trek δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους
οπότε δεν μου λέει κάτι ότι κατασκευάζει πολλά ποδήλατα
:D
βέβαια δεν έχεις και άδικο σε αυτά που λες
:D

contact