Mongoose crossway 350 VS Scott reflex 40! Έχω μπερδευτεί!!

21 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
losted
Εικόνα losted
Απών/απούσα

Μέχρι τώρα είχα στο μυαλό μου το Mongoose crossway 350
(http://www.mongoose.com/mtn/ProductDetails.html?id=2349&enc=mtn|12) μέχρι που πήγα σ' ένα μαγαζί και μου έδειξε το Scott reflex 40
(http://www.sagecycles.com/Merchant2/merchant.mvc?page=sc/PROD/ZZ/BK07RF4001)
κοστίζει 380 ευρώ και με αλλαγή στα λάστιχα βγανει +30 ευρώ(λαστιχα continental).

Το mongoose είναι καθαρά trekking bike και βγαίνει στα 330 ευρώ αντίθετα το scott έχει 26'' τροχούς και είναι για βουνό(με αλλαγή ελαστικών μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα και στην πόλη). Και τα δύο έχουν αναρτηση που κλειδώνει, μόνο που το scott έχει και speed lock
(τι είν' τούτο?!)

Τι μου προτείνει το έμπιστο crew του podilates.gr?
Ακόμα θελω να μου πείτε αν αξίζει και η διαφορά τιμής(80 ευρώ δεν είναι και λίγα..)

Εδώ να προσθέσω ότι όποιο και να πάρω θα αναγκάζομαι συχνά από Σεπτέμβρη να το αφήνω σε μετρό μέχρι να συνηθίσω τις μεγαλύτερες αποστάσεις, και σε σχετική κουβέντα με τους πωλήτες μου είπαν ότι αν το αφήσω σε μετρό δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρω εκεί!! Ισχύει? Αν όντως αληθέυει κάτι τέτοιο τότε το budget πέφτει αυτόματα και δν ξέρω αν αξίζει τελικά να αγοράσω ποδήλατο...και να μην το χαρώ...

Σας ευχαριστώ,
Α.Π.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
dilated
Απών/απούσα

Πάρε ένα από super market/praktiker και άσε τα υπόλοιπα. Εκτός αν το δένεις με δύο πέταλα, τρεις αλυσίδες, ένα ντόπερμαν και πληρώνεις και security! :P

Σου μιλάει ένα θύμα...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ti ypsos exeis?

ofios
Απών/απούσα

ΑΒΕ !
Εγώ έχω μόνον να σου πω για τα continental τα λάστιχα ότι τα φοράω κι' έχω βαρεθεί να αλλάζω σαμπρέλλες, είναι πολύ μαλακά.
Βέβαια, ό,τι έχω πάθει τόχω πάθει στα όρη στα ψηλά βουνά και ουχί εντός σχεδίου πόλεως.
Τώρα κατέληξα σ' ένα CST με ειδική επένδυση για αγκάθια.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Φιλε, ενδιαφέρεσαι για δυο διαφορετικά είδη ποδηλάτων. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους και το αν έχουν κλείδωμα στην ανάρτηση είναι ανούσια για 'σένα. Με το Trekking θα έχεις άνετη και εύκολη μετακίνηση στην πόλη αλλά δεν θα είσαι τόσο ευέλικτος όσο με το moutain. Στο mountain θα πρέπει είτε να βάλεις λάστιχα δρόμου και αν γίνεται πιο λπτά από αυτά που φοράει.

Το ότι θα το αφήνεις στο Μετρό σημαίνει ότι πρέπει να υπολογίζεις επιπλέον 60-80 Ευρώ για 2 πέταλα + το άγχος που θα έχεις κάθε φορά μήπως και στο κλέψουν. Εγώ προτείνω να μην αφήνεις στο Μετρό αλλά αντιθέτως να κάνεις προπόνηση και να συνηθήσεις τη διαδρομή έτσι ώστε να το παίρνεις μαζί σου.

Πάντως αν μιλάμε για διαδρομές στην πόλη κοίτα προς το Trekking.

athannikos
Απών/απούσα

για να γινουμε 2 με το ιδο ποδηλατο!!!!!!!σοβαρα τωρα το mongoose και φτηνοτερα θα σου ερθει και χιλιες φορες πιο ξεκουραστο θα ειναι για την πολη...παρε και ενα πολυ καλο πεταλο (τα onguard που φερνουν οι φιλοι του ποδηλατου ειναι εξαιρετικα!!!) και μαθε απο το forum πως πρεπει να το δενεις..

παντως αν ειναι μεχρι 10 με 15 χιλιομετρα αποσταση η δουλεια σου με το trekking ουτε που θα σου φαινεται η αποσταση,οποτε καλυτερα να μην το αφηνεις στο μετρο.
(οσο για το αν τα κλεβουν πιστευω οτι καλο πεταλο μαλλον δεν θα μπορεσουν να ανοιξουν αυτοι που κλεβουν ποδηλατα.....)

losted
Εικόνα losted
Απών/απούσα

φίλε athannikos πόσο σου βγήκε το mongoose? Από κοντά που το είδα δεν έχει ρυθμιζόμενο τιμόνι... Το μόνο μείον του! Σε μετρό και γενικά σε δημόσιους χώρους το αφήνεις? Βασικά η μεγαλύτερη μετακίνηση που μπορεί να κάνω είναι μέχρι τη φιλοσοφική(απ' το μπουρνάζι) που εντάξει δεν παίζει να τη βγάλω ακόμα.

Το ύψος μου είναι 1,80 νομίζω ότι είμαι για medium!

Ρε παιδιά είμαι έτοιμος να το πάρω, αλλα κόλλησα σ' αυτο που μου είπε για τις κλοπές....

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

basika se rotisw gia na sou pw na pareis ena podilataki siderenio
apla tha frontiseis na einai me shimano antalaktika
xoris anartiseis
xoris diskofrena
logika tha sou vgei poio oikonomika apo 150 eyro :D
etsi oste na min fovase tis klopes:D

losted
Εικόνα losted
Απών/απούσα

απλά θέλω να συνδιάσω ένα καλό ποδήλατο για άνετες βόλτες αλλά και να μπορώ να πηγαίνω μέχρι το πιο κοντινό μετρό(20 λεπτά με πόδια, το λεωφορείο έρχεται όταν το θυμηθεί, με ποδήλατο υπολογίζω γύρω στο 5λεπτό) έτσι ώστε να πηγαίνω και στη σχολή για παράδειγμα ή σε μέρη που δεν συνίσταται ποδήλατο όπως ανηφόρες κλπ. Πάντως αν υπάρχει τρόπος για να κλειδώνω με 100% ασφάλεια δν με απασχολεί το κόστος(εννοείται πάντα σε λογικά πλαίσια!).

athannikos
Απών/απούσα

egw me ipsos 1,83 eimai poli oriaka sto large..
an theleis podilato gia 5 lepta mexri metro, pare ena poooooli ftino.
ama to theleis gia na kaneis to kefi sou,kai na kaneis megaliteres diadromes tote sou sinistw afto to podilato.

pantws min anisixeis siga siga tha to sinithiseis kai tha pigaineis ,mexri ti sxoli sou
egw exw kaki fisiki katastasi kai sinexomena 15 xiliometra vgainoun xwris tosi pia diskolia
to dromologio sou ousiastika diskolevei ligo stin aleksandras kai meta pro to telos stou zwgrafou... oso gia ton girismo einai paixnidaki
min tsigkounefteis oute eurw gia ena kalo petalo kai ena kranos.......... ta sirmatosxoina pou dinoun sta podilatadika einai apla diakosmhtika!!!!!!!!to pira 320 to podilato,30 to petalo apo tous filous tou podilatou, 15 kathrefti kai pagouri (tha sou steilw mail to magazi pou ta pira)
kai kamia triantaria tsantaki trompa kai poliergaleio

P.S.: poios eipe oti den synistatai to podilato gia anifores????? gi afto exoun taxitites!!!
to kourastiko einai to na exeis sinexomenes enallages anifora katifora...ama to psakseis,tha vreis tous katallilous dromous gia na min anevokatevaineis askopa!!!!

losted
Εικόνα losted
Απών/απούσα

athannikos δηλαδή δεν το έχεις αφήσει ποτέ σε μετρό -και άσε το μετρό- σε εξωτερικούς χώρους γενικά, για ώρες? Αν το'χεις αφήσει, έχεις παρατηρήσει καμιά απόπειρα π.χ σέλες κλπ. Το mongoose είναι γεμάτο με εύκολα κλειδώματα τι κάνεις γι'αυτο? Το mail μου είναι fanisbrother@yahoo.gr

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όσο το αφήνεις για πολλές ώρες κάπου τόσο ρισκάρεις την κλοπή τον βανδαλισμό. Αν το δένεις με συρματόσχοινα τότε ρισκάρεις ακόμα περισσότερο. Αν αφήνεις πράγματα επάνω τότε παίζει να στα κλέψουν.

Εγώ όποτε το κλειδώνω στη δουλειά μου βγάζω σέλες, φώτα, και γενικά ότι άλλο έχω επάνω.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@eaglos
fota selles rodes petalia sasman kai xeiristiria ?

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Φώτα, σέλλα, παγούρι σίγουρα. Αν το άφηνα εκτός εταιρίας θα έβγαζα και την μπροστά ρόδα :)

athannikos
Απών/απούσα

mplokaz asfaleias gia tis rodes (ksexasa na to anaferw)
epipleon otan kleidwnw to podilato kleidwnw plaisio kai psiw roda mazi me to stathero simeio pou exw epileksei......
kai antikatestisa to quick release tis selas me ena me vida allen (3,50 eurw)
trompa tsantaki konteraki kai pagouri fwta ta pairnw stin tsanta mou,kai to kranos to kleidwnw me to podilato...
gia polli wra to exw kleidwsei stin kifisia, pou genika den ginontai klopes
(exw dei mexri kai koursa 1000+ eurw kleidwmeni me ena aplo sirmatosxoino me sindiasmo!!!!!!)
thelw na pistevw oti den mporoun na mou to klepsoun efkola...
prepei na einai ikanotatos kleftis gia na mou to klepsei (alla apo tin alli ama einai ikanotatos kleftis me to podilato mou tha asxolithei????????na to kanei ti??)

losted
Εικόνα losted
Απών/απούσα

@eaglos εκεί που το παρκάρεις για τη δουλειά σου έιναι επικίνδυνο μέρος(όπως π.χ. ένας σταθμός μετρό) και για πόση ώρα το αφήνεις? Για παράδειγμα εγώ υπάρχει περίπτωση να το αφήνω για 6 ώρες αλλά από τις 10 μέχρι τις 4 σε μετρό. Τι πιθανότητες υπάρχουν να μου το κλέψουν? (υποτίθεται ότι χρησιμοποιώ ποιοτικές κλειδαριές ή πέταλο)

athannikos
Απών/απούσα

swsta kai opws prepei me kalo petalo (kai tipota allo) se kalo simeio den pistevw oti tha sto klepsoun...eidika an konta iparxoun alla podilata xeirotera kleidwmena apo to diko sou (oso asximo ka an akougetai afto,einai i alitheia,klevoun afto pou einai pio efkolo na klapei)

poiotikes kleidaries den kserw na iparxoun..

alla epimenw na dokimaseis na pas me to bike sti sxoli
exeis: prwti anifora agiou meletiou...
eftheia pathsiwn
defteri anifora aleksandras
meta mesa apo to goudh
kai triti anifora apo tin oulwf palme mexri apanw
me ton pio xalaro rithmo tha pas pio grigora apo oti me metro kai ta lewforeia
dokimase to!!!!!!!!!!!!

losted
Εικόνα losted
Απών/απούσα

Τι είναι το μπλοκάζ? Πέταλο?

Για να πάω στη σχολή με τα μέσα κάνω από 45 λεπτά μέχρι 1,5 ώρα. Αυτό θέλω να αποφύγω, την τεράστια απόκλιση χρόνου, ενώ με το ποδήλατο ξέρεις ότι θα κάνεις τόση ώρα και δεν θα είσαι έρμαιο στο κάθε πότε περνάει το ΜΜΜ. Πόση ώρα το υπολογίζεις athannikos Μπουρνάζι-Φιλοσοφική)? Εννοείται με χαλαρούς ρυθμούς και ασφαλείς δρόμους.. Και η πατησίων και η αλεξάνδρας μου φαίνονται επικίνδυνοι δρόμοι, ειδικά για έναν αρχάριο...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

mplokaz einai to systima apasfaliseis pou den apetei klidi gnosti os petalouda

apo ekei kai pera exei skeftei kaneis sakidio pou pernei mesa to podilato? kai to metafereis sto xoro ergasias sou?

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Το παρκάρω ΜΕΣΑ στη δουλειά μου, μέσα σε χώρο που ανήκει στη δουλειά μου. Ακόμα και εκεί όμως μπαινοβγαίνουν δεκάδες άσχετοι με αμάξια φορτηγάκια κλπ οπότε πάντα έχω μια έννοια.

Για τις ρόδες και τη σέλα απλά σου είπαν ότι μπορείς ν' αντικαταστήσεις το quick release που έχουν με κάτι σταθερό το οποίο θα χρειάζεται είτε κάποιο κλειδί είτε κάποιο ειδικό κλειδί για να ξεβιδώσει.

Γενικά αν πρόκειται να το αφήνεις πολλές ώρες έξω τότε πάρε ένα καλό πέταλο. Εγώ πάντως δεν αφήνω τα λεφτά μου στο δρόμο.

athannikos
Απών/απούσα

einai to sistima pou exei gia na koumpwnei o troxos grhgora xwris tin xrhsh eraleiwn...(ta mavra leviedakia stous aksones twn troxwn) ayta antikatestisa me alla pou ksekoumpwoun mono me to diko tous ergaleiaki...

i diadromi einai girw sta 10 me 11 xiliometra..ipologize me xalarous rithmous stis anifores girw sta tria tetarta gia arxi (an pigaineis kathe mera,sto dimino tha to kaneis sto misawro)
i epistrofi einai panefkoli,sxedon olo katifora, oute misawro den tha sou parei...

oso gia tous dromous an exeis idi diplwma aftokinitou i mixanis,tha se voithisei arketa

prepei apla na prosexeis,xwris na kaneis magkies, kai na xwnesai sta aftokinhta

akoma na prosexeis aftous pou stamatane min anoiksoun kamia porta kai na thewreis oti pote den se exoun dei osoi kikloforoun...
epeidi anafereis tin patisiwn,epeidi einai eytheia aneta tha pianeis tin taxitita twn aftokinitwn

telos,apla sou anefera merikous dromous..mporeis panta na pairneis ta stena pou pigainoun parallila se aftous,alla den sto sinistw,giati petagontai apo pantou...
stin kaliteri tha sou kovoun ton rithmo,stin xeiroteri tha peseis panw tous!!!!!!

contact