Συμβουλή περί αγοράς φθηνού ποδηλάτου για διαδρομές στην πόλη!

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Varzael
Απών/απούσα

Καλησπέρα αδέρφια!

Οπως έλεγα στο τοπικ θα βγω στη γύρα για ποδήλατο περί τα 100-150Ε.Σκοπεύω να το χρησιμοποιώ για μεσαίες (ίσως και μεγάλες) διαδρομές εντός της πόλης, καμιά μεσαίου μήκους βόλτα (πόλη πάντα πχ Αιγάλεω-Αγ.Βαρβάρα) και στη χειρότερη καμιά περασιά μέσα από πάρκο(οπότε καλό θα ήταν να αντέχει λίγο χώμα,μη κλατάρει με το που θα κατέβει από το τσιμέντο). Επίσης,έχουμε αρκετά ανηφορικό έδαφος δυτικά από το ποτάμι, οπότε απορρίπτεται το BMX (ή οτιδήποτε άνευ ταχυτήτων εκ προοιμίου).

---παρεπιπτόντως είμαι 1,80, 70 κιλά--

Υπάρχει ήδη ενεργό τόπικ όπου ένα παιδί ρωτάει κάτι παρόμοιο και του προτείνατε ή Praktiker ή μεταχειρισμένο.Πιο συγκεκριμένα:

α)τι να προσέξω να έχει δεδομένων των παραπάνω; Οσον αφορά στα φρενα/ταχυτητες/ελαστικά κλπ;

β)τι διαφορά θα δω σε σχέση με κάποιο ακριβότερο ποδήλατο;

γ)τι επιπλέον θα χρειαστώ;(πχ σαμπρελες,εργαλεία κλπ)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

otan les megales diadromes
poso megales?
mporeis na peis xlm?
kai an tha perilambanoun anyfores katifores?

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν σκοπεύεις να ποδηλατείς μόνος σου, θα χρειαστείς:
1- μια σαμπρέλα (ή / και μπαλώματα, φυσικά αν ξέρεις να μπαλώνεις - ΕΙΝΑΙ πολύ απλό)
2- μια τρόμπα, με βασούλα, πάνω στο ποδήλατο. (να "πιάνει" τουλάχιστον την πίεση που θα γράφει στο πλάι το λαστιχό σου, - ή αλλιώς, πάρε φτηνή αλλά όχι την πιο φτηνιάρικη)
3- βάση και παγούρι για νερό. Τώρα το καλοκαίρι είναι ΑΠΑΡΑΤΗΤΟ), εκτός αν φορτώνεσαι κάπως αλλιώς το νερό....ή αν κάνεις στάσεις σε περίπτερα.
4- κράνος (να μην τα ξαναγράφουμε...)
5- το καλοκαίρι αργεί να νυχτώσει, αλλά αν θα βολτάρεις μετά την δύση του Ήλιου, θες φωτάκια (λευκό μπροστά - κόκκινο πίσω). LED που να αναβοσβήνουν (θα σε βλέπουν και εσύ θα ψιλοβλέπεις στα σκοτεινά).
6- για την αλλαγή της σαμπρέλας θα χρειαστείς και λεβιεδάκια (για να αφαιρείς το ελαστικό) [γενικά τα Νο 1 + 2 + 6 να τα θεωρείς ως σετ, αν λείπει κάποιο τα άλλα είναι ΣΧΕΔΟΝ άχρηστα].
Εξοπλίσου σιγά - σιγά και ενημερώσου για μικροεπισκευές που θα χρειαστεί να κάνεις καμμιά φορά.

Αν ποδηλατείς με παρέα, τσέκαρε κάποιος ΝΑ κουβαλάει τα 1 - 2 - 6. Και κάποιος να ξέρει να τα χρησιμοποιεί.

Για οικονομικό ποδήλατο τα έχουμε ξαναγράψει, το βάρος / ύψος σου είναι κοντά στον μέσο όρο (και καλύτερα...) μάλλον δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με το νούμερο του σκελετού που έχουν συνήθως τα οικονομικά ποδήλατα. Τσέκαρε σε ποδηλατάδικά, για προσφορές - πιο φτηνές μαρκες - περσυνά μοντέλα - μεταχειρισμένα. Με 150 ευρώ βρίσκεις (αλλά θέλει ψάξιμο).
Ξεχνάς ΒΜΧ και μάλλον πας για ΜΤΒ 26". Και ταχύτητες έχουν και χοντρά λάστιχα και V-brakes (αλλά αρκετά φτηνιάρικα). Θα κοίταζα να μην έχει πλαστικές μανέτες φρένων, να είναι από ποδηλατάδικο (ώστε να μπορείς να πας και να πεις "Μάστορα, χτυπάει αυτό, βαράει το άλλο, χάνει το παράλλο - ΦΤΙΑΧΤΟ"). Μην έχεις πολλές απαιτήσεις, αλλά την δουλειά σου θα την κάνεις (ίσως με λίγο περισσότερες "επισκέψεις" για ρυθμίσεις κλπ)

Varzael
Απών/απούσα

Rockarolla, έχεις υπ'όψιν κάποια μάρκα ποδηλάτου/φρένων/ταχυτήτων που θα'πρεπε να αποφύγω ή προτιμήσω εάν βρω στην τιμή αυτή ;

Plannet, πιστεύω μέχρι 4-5 χλμ πιο σπάνια και σε πιο τακτική βάση περί του 1 χλμ το πολύ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

opote me ena aplo podilato 100-150 euro tha kaneis douleia
apla tha frontiseis na min exei oute mpros oute pisw anartisi kai na exei shimano antalaktika panw
:D
kai an ginete dipates zantes :D
an breis kana giant h opio podilato vgazei se 19" megethos , metaxeirismeno einai episis kali periptosi
apla se metaxeirismeno na einai 8speed pisw

:D
ayta apo mena
apo ergalia sta eipe o inf
apla den xriazete gia teties diadromes na fortotheis ergalia mias kai einai mikres kai perpatiounte kiolas:D

:D

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Ναι είναι μικρές οι διαδρομές, ξέχνα τα εργαλεία και λοιπά συμπράγκαλα (όταν με το καλό μεγαλώσεις την ακτίνα δράσεις, ή βρεις παρέα για μεγάλες βόλτες, τα ξαναβλέπεις...).
Αναρτήσεις σε τέτοιου budget ποδήλατα μάλλον κακό κάνουν. Ξέχνα οπωσδήποτε την πίσω ανάρτηση (καθώς μάλλον δύσκολα θα βρεις ποδήλατο ΜΤΒ χωρίς μπροστινή ανάρτηση).
Αν έχει επάνω σειρές shimano έχεις κάποια εγγύηση, ξέρεις ότι μπορείς να βρεις ανταλλακτικά και ότι παίρνουν κάποια ρύθμιση / service. Πλαστικές μανέτες φρένων ΔΕΝ φρενάρουν καλά (η πίεση που ασκείς, από ένα σημείο και μετά, περισσότερο παραμορφώνει το υλικό τους παρά μεταφέρεται στις δαγκάνες / τακάκια για να φρενάρεις)
Τώρα σε τέτοια τιμή δύσκολο το βλέπω να έχουν νούμερα οι σκελετοί ( ο πλάννετ σου προτείνει Νο 19) Κυρίως "παίζουν" νούμερα με βάση τη διάμετρο της ρόδας (το 26" που σου έγραψα πιο πάνω, αναφέρεται στη ρόδα - μην σου πασσάρουν τίποτα 24" για παιδάκια....ικανοί είναι κάποιοι αλητήριοι).

Ψάξε για την μάρκα ΟRΙΕΝΤ (το είπα και αυτό... τι άλλο θα γράψω εδω μέσα....τι ψυχή θα παραδώσω....). Ή για SPORTEC (η σύζυγος έχει από την πρώτη - για το νησί / καλοκαίρι και εγώ είχα από την 2η μάρκα - ως πρώτο μου ποδήλατο ως ενήλικα 30αρης....) .
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θεωρώ ως άριστη λύση κανα μεταχειρισμένο ΜΤΒ της IDEAL σε καλή κατάσταση / μοντέλο πριν το 2003....ΨΑΞΕ

Varzael
Απών/απούσα

...της έρευνας απέδωσε τα εξής:

Στο Praktiker βρήκα στα 140Ε FIELD με 24'', αναρτήσεις, shimano επάνω, ζάντα διπλής στρώσης(αυτό εννοείτε λέγοντας δίπατη,έτσι;). Μου φάνηκε κάπως μικρό βασικά για MTB...

Σε ποδηλατά στο Αιγάλεω και στον Αϊβαλή στο Μοναστηράκι βρήκα στα 150 και 130 αντίστοιχα FANATIC Sportive, άνευ ανάρτησης, shimano εξαρτήματα, αλουμίνιο(αν θυμάμαι καλά), 26'' ρόδα, διπλής στρώσης ζάντα, 3 δίσκους μπροστά(για πίσω δε θυμάμαι).

Επιπλέον, στον Αϊβαλή είχε και το FANATIC Action που έχει και ανάρτηση μπρος-πίσω στα 130Ε επίσης(από 160Ε). Μου φάνηκε πιο προσεγμένο αυτό...

Έχετε ακουστά κάποιο από αυτά;

Τους ρώτησα για την ανάρτηση και μου είπαν ο ένας πως η ανάρτηση γενικά δεν χρειάζεται/φθείρει το ποδήλατο μακροχρόνια, ο άλλος πως και να φθαρεί αλλάζεΙς με 10Ε.Θα μου βγάλει ζημιά λέτε ανάρτηση σε ποδηλατο των 130Ε

Επίσης,πρόσεξα να έχουν όλα shimano παντού, είναι πανάκεια αυτό ή πρέπει να προσέξω και κάτι περα απ'αυτό;Πχ, είδος;

Σας ευχαριστώ πολύ!

DHZ
Απών/απούσα

AN ASIMOSEIS ALLA TOSA TOTE STON TSIMPIDH THA BREIS KATI AKSIOLOGO KAI AKSIOPISTO
DEN MPOROUME NA MILAME GIA PODHLATO TON 100 EURO OTAN OI SAMPRELES KAI OI NTIZES EXOUN 10 EURO KAI ALLA 15 TA LASTIXA

Xarhs
Εικόνα Xarhs
Απών/απούσα

Μην ακούς, αν έχει σκελετό, δυο ρόδες και φρένα είναι ποδήλατο :)

MHN περιμένεις τίποτε της προκοπής αλλά τη δουλειά σου θα την κάνεις, ειδικά αν δεν έχεις πολλές ανηφόρες. Αν έχεις ανηφόρες θα ταλαιπωρηθείς λίγο (αρκετά), αλλά και πάλι γίνεται.

Πολλά από τα φτηνά ΜΤΒ είναι από τη μάνα τους φορτωμένα με κάτι ελαστικά για τρακτέρ, χοντρά σαν ερπύστριες και με πολλά αυλάκια. Κοίταξε αν παίζει να σου βάλουνε πιο σλικ λάστιχα για την πόλη, θα κάνει αμέσως μεγάλη διαφορά.

Τώρα όπως είπανε τα παιδιά πιο πάνω, αν βρεις κάνα μεταχειρισμένο ιντεαλ σε καλή κατάσταση μην το σκεφτείς καθόλου, προτίμησε το. Αν είσαι 1.80 τα φτηνά ΜΤΒ που θα βρεις έτσι κι αλλιώς θα σου είναι μικρά μάλλον.

Για έξοδα να σκεφτείς πολύ καλά μία επένδυση σε κάνα πέταλο για να το κλειδώνεις. μην ασχοληθείς καν με τα συρματάκια των 5 και 10 ευρώ που θα σου δώσουνε. Αλλιώς θα στο κλέψουνε σίγουρα και θα χάσεις και τα 150 ευρώ που έδωσες :(

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αυτά τα FIELD 24" απλά ΞΕΧΝΑ ΤΑ (ακόμα και αν στα χαρίζουν).
Είναι για παιδάκια και μάλιστα όχι για τα πολυ-ανεπτυγμένα.... χεχεχε.

Varzael
Απών/απούσα

,κατέληξα στο FANATIC Action!

Σας ευχαριστώ όλους πολύ παιδιά!Την Κυριακή θα το πάω για μια πρώτη βόλτα ως την Αγ,Βαρβάρα-Προφήτη Ηλία!