Ideal Comfort 1995

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
PiNiOn
Εικόνα PiNiOn
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους. Διαβάζω εδώ και καιρό τις περιγραφές πολλών μελών και μπορώ να πω ότι ζήλεψα, γι αυτό είπα να αφιερώσω λίγο χρόνο και να γράψω δύο λόγια και για το δικό μου ποδήλατο:

Αρκετά χρόνια μετά λοιπόν, είπα να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια και αφού σκάλισα λίγο την αποθήκη μου(!), "ξέθαψα" κάτω από κάθε λογής αντικείμενο το παλιό μου ποδήλατο. Ένα Ideal Comfort χρώματος γκρι και χρονολογίας 1995. Ακόμη θυμάμαι την κάρτα εγγύησης που ευλαβικά κρατούσα κρυμμένη ως πιτσιρικάς, μήπως και μου χρειαστεί. Αν θυμάμαι καλά -πάνε και κάποια χρόνια από τότε- ήταν και το πρώτο μου ποδήλατο, σε ηλικία 12 ετών.

Το ποδήλατο είχε πάψει να χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια και το δίλημμά μου ήταν αν έπρεπε να πάρω ένα καινούργιο ή να ασχοληθώ λίγο με αυτό, ώστε να το κάνω λειτουργικό. Επέλεξα και το πρώτο, αλλά και το δεύτερο. Είμαι σε αναζήτηση καινούργιου, αλλά ασχολήθηκα και θα ασχολούμαι και με το "παλιό" για συναισθηματικούς λόγους. Ασύμφορο; Φυσικά ναι. Ανούσιο; Φυσικά όχι.

Οι πρώτες κινήσεις, που έγιναν προ ολίγων μηνών, για την "αναστήλωση" του Ideal μου ήταν οι εξής:

-Καινούργια σέλα (Scott).
-Καινούργια φρένα (V-brakes Shimano Acera με μανέτες Deore).
-Καινούργια ελαστικά (Kenda Kwest 26x1.5).
-Καινούργιος άξονας στον πίσω τροχό.
-Ακτινολόγηση.
-Ένα καλό πλύσιμο.
-Ρύθμιση συστήματος ταχυτήτων (Shimano Altus C50)

Αφού -μόλις σήμερα- απέβαλα τις δεύτερες σκέψεις και αποφάσισα να το κρατήσω εν τέλει, οι σκέψεις που έχω στο μυαλό μου στην παρούσα φάση, ως μελλοντικές κίνήσεις, είναι:

-Καινούργιο headset με καινούριο λαιμό και τιμόνι (είμαι προς αναζήτηση σχετικών εξαρτημάτων 22.2mm και 25.4mm).
-Βάψιμο σκελετού (δεν έχει βαφεί ποτέ). Σκέφτομαι το χρώμα "κοκκαλί", με καφέ σέλα και hand bars και όλα τα υπόλοιπα μαύρα (ζάντες κλπ).
-Single gear και αφαίρεση ότι εξαρτήματος έχει να κάνει με ταχύτητες.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας! Οποιαδήποτε άποψη/γνώμη/συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη!

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες:

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon IMG_0550.jpg219.66 KB
Image icon IMG_0547.jpg250.41 KB
Image icon IMG_0544.jpg225.18 KB
Image icon IMG_0543.jpg223.79 KB
Image icon IMG_0542.jpg214.83 KB
Image icon IMG_0540.jpg272.1 KB
Image icon IMG_0539.jpg279.51 KB
Image icon IMG_0537.jpg330.55 KB
Image icon IMG_0536.jpg278.38 KB
Image icon IMG_0535.jpg217.91 KB
Image icon IMG_0534.jpg280.68 KB
Image icon IMG_0533.jpg253.88 KB
Image icon IMG_0532.jpg237.59 KB
Image icon IMG_0531.jpg227.63 KB
Image icon IMG_0530.jpg254.37 KB
Image icon IMG_0529.jpg271.23 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ntimitris
Απών/απούσα

μια χαρα ειναι τωρα, οτι πρεπει για μετακινησεις στην πολη, σβελτα, ευκινητα κτλ
Για μενα μην αλλαξεις τιποτα, ουτε βαψιμο, ουτε σινγκλε σπιντ, ετσι οπως ειναι λιωστο στο πεταλι,
ΤΟ τιμονι και το παλουκοσελο ειναι καρμπον? το μαλι μεχρι τωρα ποσο πηγε?

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Αφού το έχεις αποφασίσει, κάντο. Θα είναι ωραίο. Αν έχεις και τα χρήματα, θα σου έλεγα να πας σε μια απλή 2πατη ζάντα (μαύρη όπως θες) κατά προτίμηση με κασέτα, για να βρεις πιο εύκολα το chainline. Θα είναι πολύ προσωπικό και με τη κατάλληλη σχέση, ότι πρέπει για πόλη και με ελάχιστη μελλοντική συντήρηση.

xifias
Απών/απούσα

ποδηλατο ειναι ντουφεκι.καλα εκανες κ εβαλες 1,5 λαστιχο κ δεν εμπλεξες με τρακτερωτα κ φαρδια καραφλα.

για το λαιμο κ το τιμονι,προσωπικα θα προτιμουσα εναν πιο κοντο με τιμονι riser.αν αυτο οπως ειναι σε βολευει τοτε κανενα προβλημα.σου λεω τι εχω στο δικο μου δηλ,εντελως υποκειμενικη γνωμη.

δευτερο υποκειμενικο σχολιο,μπορεις να βαλεις 2πλο δισκοβραχιωνα.το γραψα κ σε αλλο θρεντ,κ μιας κ εχω παρομοιο "σαραβαλακι" στο προτεινω κ σενα.34-50 με 8αρι ΒΙΔΩΤΟ πισω (13-15-17-19-21-24-28-34).εκει βεβαια ανοιγουμε πορτοφολι για κανα 80αρι..οποτε..αστο για την ωρα.

παρακατω,στις ζαντες.εχε υποψιν σου οτι αν βαλεις διπλοπατες το ποδηλατο σου θα βαρυνει.μιλαω εκ πειρας.αν εισαι ελαφρυς αναβατης(80 κιλα μαξ ας πουμε) δοκιμασε το ως εχει,αν περνουν η οχι στραβωμα.αλλιως θα σου προτεινα να τις αφησεις οπως ειναι.καλο λαδωμα αλυσιδα γραναζι τακτικα κ θα εκπλαγεις.καλο δρομο!

PiNiOn
Εικόνα PiNiOn
Απών/απούσα

ntimitris στο τιμόνι και το παλουκόσελο έχω βάλει επένδυση carbon της 3Μ (αυτοκόλλητο), γιατί είχαν γρατζουνιές και δεν είχα χρόνο και όρεξη για να ασχοληθώ με βαψίματα.. Από κοντά φαίνεται αρκετά καλό και έχει ανάγλυφη υφή. Σε σχέση με το κόστος (μικρό) το αποτέλεσμα είναι καλούτσικο, μέχρι να βάλω κάτι άλλο.

Μέχρι τώρα, για ότι έχω κάνει έχω δώσει περί τα 90-100 Ευρώ. Τουλάχιστον τώρα είναι λειτουργικό! :)

steliosp thanx για τα tips, με την 2πατη ζάντα πιστεύω πως όντως θα "δείξει" καλύτερο και νεότερο. ;)

xifias το riser τιμόνι μου αρέσει και μένα περισσότερο εμφανισιακά, οπότε αν αλλάξω τελικά λαιμό ίσως πάρω κάτι που να ταιριάζει με riser τιμόνι. Thanx για το tip με το δισκοβραχίονα, αναλόγως του budget θα δείξει. Βέβαια ίσως είναι από τα τελευταία που θα πειράξω.