Καλησπέρα,
Σκέφτομαι να αναπαλαιώσω ένα παλιό ΜΤΒ 20ετίας με σύγχρονη μετάδοση. Ο λαιμός βγήκε εύκολα, το πλαίσιο εξωτερικά δεν έχει σκουριές αλλά στο seat tube εσωτερικά έχει αρκετή σκουρίτσα. Υπάρχει πρόβλημα και αφού θα το πάω για πακέτο αμμοβολή-ηλεκτροστατική μήπως να του πω να καθαρίσει και τον seat tube?
Επίσης αυτή η εσωτερική σκουριά υπάρχει περίπτωση να έχει θέματα ασφάλειας του σκελετού?
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
...βγηκε χωρις πολυ ταλαιπωρια, τοτε το καλυτερο που μπορεις να κανεις, ειναι να το τριψεις εσωτερικα με λεπτο γυαλοχαρτο, η ντουκοχαρτο ακομη καλυτερα, σε τοσο βαθος, οσο φθανει το χερι σου.
Ενα λεπτο στρωμα σκουριας, επιφανειακη σκουρια δηλαδη, δεν ειναι κατι το ανησυχητικο.
Αν δεν κλεισεις καλα την τρυπα του down tube με καποιο τροπο (πχ ενα φελλο), αλλα και καθε ανοιγμα απο οπου μπορει να εισχωρησει αμμος (απο την αμμοβολη) μεσα στο σκελετο, τοτε θα μπει αρκετη ποσοτητα αμμου μεσα, η οποια κατοπιν ειναι σχεδον αδυνατον να βγει, και η οποια θα "κυκλοφορει" μεσα στο σκελετο, και αργοτερα, θα "ξεφυτρωνει" εκει που δεν την σπερνουν, ειδικα εκει οπου τοποθετειται γρασσο (η παστα συναρμογης): Στα σπειρωματα της μεσαιας τριβης, στο λαιμο του τιμονιου, στο παλουκοσελλο, κλπ.
Εκτος της αμμου ομως, αν δεν σφραγισεις τα διαφορα ανοιγματα του σκελετου, και δεν μασκαρεις τα σπειρωματα (μεσαιας τριβης, ντεραγιε, παγουροθηκης, brake pivots, brase-on σχαρας και φτερων κλπ), θα "γεμισουν" τα σπειρωματα με μπογια ηλεκτροστατικη, η οποια ειναι αρκετα σκληρη, και δεν καθαριζει καθολου ευκολα απο τα σπειρωματα. Με κινδυνο, να "μασησεις" τα σπειρωματα αν δεν ειναι καθαρα απο μπογια, τοποθετωντας τα διαφορα εξαρτηματα.
Με λιγο ψαξιμο στο Forum, θα βρεις οδηγιες μασκαρισματος, και συζητησεις σχετικες με την προετοιμασια του σκελετου, πριν απο, και για αμμοβολη και ηλεκτροστατικη βαφη.
...που απαντάνε τα σωστά άτομα τη σωστή στιγμή! Ευχαριστώ ατσαλολάτρη φίλε για τις πληροφορίες, κυρίως στην αποφυγή της αμμοβολής του seat tube γιατί ήμουν έτοιμος να το κάνω έτσι. Και εγώ πιστεύω δεν θα υπάρχουν θέματα δομικής αντοχής, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν σκελετό ΜΤΒ με σωλήνες ενιαίας διατομής, απλά ήθελα και μία επιβεβαίωση για σιγουριά.
Για το μασκάρισμα υπάρχει αυτό το πολύ χρήσιμο how-to http://www.podilates.gr/node/7443 το οποίο και θα ακολουθήσω ρητά μιάς και δεν θέλω να πειραματιστώ ιδιαίτερα.