Βαψιμο Ποδηλατου

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
maryblatz
Εικόνα maryblatz
Απών/απούσα

Θελω να βάψω το ποδήλατο μου, το έχω αρκετά χρονια και βαρέθηκα αυτό το χρωμα...

Που να απευθυνθώ;
Επισης, θελω να του τοποθετήσω stickers (αυτοκόλλητα), ξέρετε απο που μπορώ να τα προμηθευτώ;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα
maryblatz
Εικόνα maryblatz
Απών/απούσα

πολύ καλή δουλεια! Μηπως ξέρεις στο περίπου πόσο θα κοστισει; :S

Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα

Νομίζω συνεργάζεται με το 48 χ17. Κανε ενα τηλέφωνο http://48x17.com/

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

μερικες συμβουλες που ειχα δωσει σε ενα φιλο (copy paste):

Επι του θεματος:
1/ η καλυτερη βαφη απο πλευρας αντοχης ειναι η ηλεκτροστατικη , μιλαμε για περιπου 0,5mm ασταρι και 0,5mm χρωμα που σκληραινει (θυμιζει τις επιφανειες εμαγιε που ειχαν παλια οι κουζινες) .Αθανατη.
Συνηθως τετοιοι βαφεις ειναι αυτοι που επισκευαζουν ζαντες.
Μειονέκτημα : περιορισμενη "παλεττα" χρωματων (περιπου οτι χρωματα βαφονται οι ζαντες) και κατι ψωροεκατοστα του γραμμαριου σε βαρος , παραπανω.
Γενικα ειναιο ιδανικη για αθανατες μονοχρωμες εφαρμογες (εκτος αν βαφεις καθε εξαρτημα ξεχωριστα)

2/Βαφη φανοποιού , με τεραστια παλλετα χρωματων , διχρωμιες , πολλα χερια βερνικι (αν πεσεις στον μερακλη μαστορα) και γενικοτερα , ευελιξια αν σε νιαζει πρωτίστως η εμφανιση.
Σημαδεύεται ομως τοσο ευκολα οσο το αυτοκινητο (ενω στην ηλεκτροστατικη υπαρχει τετοιο παχος χρωματος που οι μικρες γρατζουνιες δεν φαινονται)

3/ σπρευ και βερνικια που θα περασεις μονος σου , ειναι μια φτηνή λυση , αλλα το αποτελεσμα ειναι απο μετριο εως κακο , και ελαχιστα ανθεκτικο

-γενικα , αν βρεις καλο μαστορα εξοπλισμενο , δεν χρειαζεται να τριψεις τιποτε (εκτος αν μιλαμε για σημαδια που εχουν γδαρει ΚΑΙ το σιδερο και οχι μονο την μπογια)
Αν ο μαστορας εχει αμμοβολη , απλα του το δινεις λυμενο και το παραλαμβανεις βαμμενο. Στην ηλεκτροστατικη ειναι τοσο παχυ (συγκριτικά) το χρωμα , που καλυπτει τα σχετικα ρηχα σημαδια .

ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ , να μασκαρεις (καλυψεις) ΟΛΑ τα σημεια που βιδωνει κατι (μεσαια τριβη , ποτηρια , θεση ντεραγιε , φρενων , λεβιεδων , εσωτερικο παλουκοσελου κτλ) γιατι ετσι και μπει ασταρι/χρωμα μεσα (ειδικα στην ηλεκτροστατικη) καταστρεφονται οι βολτες τους.
Βρες αντιστοιχες βιδες και στειλε το βιδωμενο / η καλυμενο ΚΑΛΑ με χαρτοταινια . Υποψην οτι τα καλα βαψιματα μπαινουν σε φουρνο.

Γενικα οι διχρωμιες θελουν καλο μαστορα.
Αν ειναι να βαφονται διαφορετικα εξαρτηματα (πχ πηρουνι και σκελετος) δεν υπαρχει θεμα , αλλα οταν πχ βαφεις τον ιδιο σκελετο διχρωμο , απαιτείται πολυ προσεκτικη δουλεια (και αμα δεν υπαρχει και πολυ μερακι , μην περιμενεις πολλα) .
Αν παρολα αυτα το επιλεξεις , φροντισε να φτιαξεις καποια αυτοκολλητα που να κανουν τν μεταβαση απο το ενα χρωμα στο αλλο (ιστοριες...).

Μια ακομα λυση για διχρωμια ειναι να παρεις αυτοκολλητο βινύλιο και να φτιαξεις αυτοκολλητα που θα καλυψουν μερικα σημεια . Γενικα η εφαρμογη σε μεγαλες επιφανειες ειναι ευκολη (πχ η μεση του σωληνα) , στις ενωσεις ειναι αδυνατη.

Αν θες μπολικο χρωμα και εμφανιση οπως ενα κανονικο πχ κουρσακι εμποριου , τοτε προτιμησε λευκο χρωμα και φτιαξε αυτοκολλητα με ο,τι χρωμα/σχεδιο θες (εγχρωμα πλαστικοποιημενα αν ειναι περιπλοκα σχεδια , μονοχρωμα σε κοπτικο μηχάνημα αν ειναι κατι μονοχρωμο

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα
blue4u
Απών/απούσα

Ρε παιδιά, ακριβό σπόρ το βάψιμο....

maryblatz
Εικόνα maryblatz
Απών/απούσα

@xtravaganzagold , @SpyrosV ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες!!!
@blue4u μαλλον ναι!
@xtravaganzagold κατα πασα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσω βαφή φανοποιού. Μπορώ δηλαδη να το πάω σε αυτούς που βάφουν και αυτοκίνητα? :\

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Ευρετήριο: Βαφή ποδηλάτου
http://www.podilates.gr/?q=node/9261

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

πιθανοτατα ομως να το θελουν αβαφο για να το προχωρησουν , οποτε παρε remover (διαλυτικο) και πολλη υπομονη , δωσε το ποδηλατο για λυσιμο(τα παντα ομως) και μετα βγαλε το χρωμα σιγα-σιγα..