Η Διασωση ενος PUCH CLUBMAN 1978

20 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
dimxes
Απών/απούσα

καλημερα σε ολους τους φιλους ποδηλατες ,
εχω καιρο που δαβαζω το φορουμ αλλα δεν ειχα κανει ποτε δημοσιευση ,τωρα αφορμη ηταν η προτροπη του μελους ilias1 να δει το οχι αντικα αλλα κλασικο σιγουρα PUCH CLUBMAN αγορασμενο το 1978.
Το ποδηλατο τα απεκτησα οταν το ειδα σε σωρο με παλισιδερα που ειχε βγαλει ο ιδιοκτητης του και περιμενε τον παλιατζη στην πολυκατοικια συγγενους μου , η κατασταση του μετα απο πολλα χρονια σε υπογειο με υγρασια ηταν πολυ ασχημη ,ολα τα χρωμια ηταν σκουριασμενα και το χρωμα διακρινονταν μετα βιας ,αποφασισα να το διασωσω γιατι μου θυμισε την εποχη που ειχα παρει το πρωτο μου ποδηλατο ενα 10ταχυτο MERCIER.
μετα απο πληρη αποσυναρμολογηση (οταν λεω πληρη ενοω μεχρι μπιλιες )ακολουθησε τριψιμο με βενζινη στη συνεχεια τριψιμο με λαδι και στο τελος το ετριψα με zif .
μετα απο τοσο τριψιμο αρχισαν να εμφανιζονται γραμματα και αριθμοι παντου.
ετσι διαπιστωσα οτι τα φρενα ειναι Weinman ο σκελετος ESGE η αλυσιδα τα κεντρα και τα πεταλια UNION η κασετα HARO και ο δισκοβραχιονας δεν γνωριζω αλλα εχει ενα συμβολο κατι σαν Τ μαζι με G .
οι ζαντες ηταν το πιο δυσκολο κομματι γιατι επρεπε να διαλυθουν ωστε να γινει καθαρισμος και αλλαγη ακτινων στο τελος αποκαλυψαν και αυτες ταυτοτητα και διασταση RIGIDA και BERRETA 27x1 1/4 .
Nα ομολογησω οτι στα πολυ δυσκολα σημεια οπως η αλυσυδα και η κασετα η σκουρια εφυγε με την βοηθεια διαλυματος κιτρικου οξεως (ΞΥΝΟ) 5% κ.β. το οποιο ειναι απολυτα ασφαλες στη χρηση και βρισκεται ευκολα σε καθε SM.
τον σκελετο αποφασισα να μην τον βαψω για να δειχνει την 35χρονη ιστορια του και απλα τον περασα με αχρωμο βερνικι αφου αφαιρεσα ολες τις σκουριες .
τα αυτοκολητα ηταν χαλια αλλα συμπληρωσα τα κενα με μαρκαδορο για CD και μαυρο βερνικι νυχιων.

περιμενω σχολια και κυριως κριτικες λαμβανοντας υποψη οτι ηταν η πρωτη φορα και αυτοσχεδιαζα σε καθε προβλημα που παρουσιαστηκε.
και τωρα οι φωτο στην πανεμορφη παραλια της Θεσσαλονικης.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon puch1.jpg136.21 KB
Image icon puch1a.jpg132.46 KB
Image icon puch2.jpg129.99 KB
Image icon puch3.jpg147.13 KB
Image icon puch4.jpg138.48 KB
Image icon puch7.jpg121.79 KB
Image icon puch5.jpg144.49 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα

Dimxes καλά εκανές και δεν το έβαψες πολυ καλη δουλειά ,και που ξέρεις μπορεί να σε τρακάρω στον τρομερό ποδηλατόδρομο της παραλίας προσπαθόντας να αποφύγω ερασιτέχνες ψαράδες ,παιδάκια ,πλανόδιους με μπαλόνια και εποχιακούς καλαμποκάδες .

καλες βόλτες .

ilias1
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους του forum,
dimxes, καλύτερα που δεν το έβαψες γιατί μπορούμε να καταλάβουμε την εποχή του. Βεβαίως σχετικά με το δικό μου ή άλλα είναι σε άριστη κατάσταση. Η σχάρα είναι από τη μάνα του;
Πάντως καλή δουλειά έκανες...

dimxes
Απών/απούσα

tsouknemaniak εαν εισαι πρωινος τυπος οπως εγω θα με συναντησεις σιγουρα .
Πραγματι ποδηλατοδρομος δεν γινεται επειδη καποιος τραβηξε μια κιτρινη γραμμη στο πεζοδρομιο και φωναξε τους δημοσιογραφους για φωτο .

dimxes
Απών/απούσα

ilias1 η σχαρα αν κρινω απο τον τροπο που ειχε κολησει με σκουρια στον σκελετο πρεπει να ειχε τοποθετηθει στην Αυστρια! ,γενικα κρατησα σχεδον τα παντα που εχε επανω εκτος απο την αλυσιδα την οποια αφου καθαρισα και λαδωσα τελικα για λογους ασφαλειας δεν την τοποθετησα αλλα εβαλα καινουργια.

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

έχεις καμιά φωτό απ την αρχική του κατάσταση?

dimxes
Απών/απούσα

οχι δεν εβγαλα φωτο στην αρχη γιατι δεν φανταστικα οτι μπορει να βγει κατι καλο κρινοντας απο το πως φαινοταν , τελικα αποδειχτικε οτι η παρισοτερη σκουρια στα χρωμια ηταν επιφανειακη και το χρωμα του σκελετου ηταν αθικτο κατω απο το στρωμα μακας που ισως και να το προστατευε τοσα χρονια .

Kostas_366
Απών/απούσα

χαράς την υπομονή σου.
Εύχομαι να τα χαρείς.

pahisjon
Εικόνα pahisjon
Απών/απούσα

Κουκλί! Και σε καλή κατάσταση τελικά!
Μπράβο που δεν το ξαναέβαψες και κατα τη γνώμη μου καλά έκανες και το πέρασες μόνο βερνίκι από πάνω.
Καλοτάξιδο και καλές βόλτες!

dimxes
Απών/απούσα

Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά λόγια ,όταν τελειώσω με τα φτερά και βάλω ξανά σε λειτουργία το Δυναμό και τα φώτα θα ξανανεβασω φωτό με καλύτερη ευκρίνεια .

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

dimxes, μπράβο σου, πανέμορφο ποδήλατο! Συγχαριτήρια και καλές βόλτες

agrelaphon
Απών/απούσα

Μπαβο dimxes, άξιος. Δυναμο - φτερα προσωπικα θα τα απεφευγα, εκτος από βάρος ειναι και πιο όμορφο έτσι. Και χωρις τη σχάρα θα ειναι ακόμα πιο όμορφο (η οποία είναι επίσης ESGE ---> μετέπειτα SKF)

kanibal
Απών/απούσα

Ανακατασκευάζω και εγώ τώρα ένα puch clubman.
Σήμερα τελείωσε το λύσιμο του ποδηλάτου και φεύγει αύριο για αμμοβολή και ηλεκτροστατική βαφή στο ίδιο χρώμα (αυτό το ασημί που είναι και του dimxes) μιας και η σκουριά στο σκελετό ήταν πάρα πολλή και όχι επιφανειακή.

Κόπηκαν με τροχό και λιμαρίστηκαν το στήριγμα του δυναμό καθώς και δύο καρφάκια που ήταν για στήριγμα τρόμπας.

Ξεκίνησα την διαδικασία να αφαιρέσω την σκουριά από φτερά,λαιμό, τιμόνι κτλ. . Η διαδικασία που ακολούθω είναι η εξής: - πέρασμα με ένα πανί με βενζίνη για να φύγουν γράσα κτλ
-τρίψιμο με σφουγγαράκι κουζίνας και υγρό πιάτων
Από εδώ και πέρα Φορώντας μάσκα και γάντια:
-τρίψιμο της σκουριάς με ατσαλόμαλλο πάρα πολύ λεπτό αυτό που είναι σαν τριχούλες μέχρι να φύγει κάθε ίχνος σκουριάς και μετά ξανά-τρίψιμο με γυαλόχαρο χιλιάρι βρεγμένο

-πέρασμα με πινέλο με ένα παχύρευστο υγρό γυαλιστικό μετάλλων ονόματι "brasso" και καλό τρίψιμο (μέχρι να πιαστεί ο καρπός :P ) με μαλακό πανάκι

-πέρασμα με πινέλο μια άλλη κρέμα γυαλίσματος και ξανά τρίψιμο

Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό καθώς τα κομμάτια που έχω τελειώσει μέχρι τώρα είναι καθρέφτης :)

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφική αν και παίζει να μου δανείσουν μια να ανεβάσω καμία φωτογραφία πριν και μετά.

Boreios1924
Εικόνα Boreios1924
Απών/απούσα

Μηπως να μαζευτουμε σιγα σιγα οι βορειοι κλασικοι στη Σαλονικη τωρα που τελειωνουν και τα εργα της παραλιας....Καπως πρεπει να γινει η αρχη με τους κλασικους...Εχω κουραστει να σας κυνηγαω εναν εναν αλλα δε γινεται τιποτα.

tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα

boreios1924 wrote:
Μηπως να μαζευτουμε σιγα σιγα οι βορειοι κλασικοι στη Σαλονικη τωρα που τελειωνουν και τα εργα της παραλιας....Καπως πρεπει να γινει η αρχη με τους κλασικους...Εχω κουραστει να σας κυνηγαω εναν εναν αλλα δε γινεται τιποτα.

Tους κυνηγάς ρε μπιλαρα γιατί πας με τα αλαρμ αναμένα και στα δεξιά ενώ οι άλλοι με τις κούρσες αριστερά και σου αναβουν τους προβολείς

Boreios1924
Εικόνα Boreios1924
Απών/απούσα

Αυτο συμβαινει ρε φιλε γιατι εχω στη κατοχη μου μονο τεθωρακισμενα οχηματα, αδυναμιες ειναι αυτες

kanibal
Απών/απούσα

τι εννοείς να μαζευτούμε οι κλασσικοί; Σόρρυ αν ακούγεται λίγο χαζή η ερώτηση απλά αυτό είναι το 2ο μου πόστ εδώ και μπήκα στο site τυχαία οπότε δεν κατάλαβα...

Boreios1924
Εικόνα Boreios1924
Απών/απούσα

Eννοω φιλε οτι θα ηταν ωραιο να γνωριστουμε και απο κοντα και να μεγαλωσει η παρεα των κλασικων εφοσον βολταρουμε καθημερινα στην ιδια πολη.

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

@kanibal
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφική αν και παίζει να μου δανείσουν μια να ανεβάσω καμία φωτογραφία πριν και μετά.[/quote]

εχουμε φωτογραφο στην παρεα κατσε καλα,οποτε θες οι βορειοι θα ειναι στον Λευκο πυργο οπως τον παλιο καλο καιρο.
φωτο

dimxes
Απών/απούσα

Πολύ καλή ιδέα φίλε μου , εσείς οι παλαιότεροι στο φόρουμ να προτείνετε καμία μέρα και ώρα να συναντηθούμε , την Κυριακή που ανοίγουν τα πάρκα της παραλίας και πεζοδρομηται η Λ.Νικης ίσως είναι ευκαιρία νομίζω πως αρκετοί ποδηλάτες θα κατεβούν έτσι και αλλιώς .

contact