Έχω Citroen C4 coupe (2005), και δεν μπορώ να βάλω σχάρα στο πορτμπαγκάζ (κόστος από περίπου 50€) ... από την άλλη η citroen μου λέει 180€ μπάρες οροφής και 93€ για κάθε μπάρα για ποδήλατο = 366€!!!
Υπάρχουν άλλες λύσεις. Ιδανικά Θεσσαλονίκη.
Δεν μπόρεσα να βρω κάτι στο Ευρετήριο: Σχάρα αυτοκινήτου. Ίσως θα μπορούσε να προστεθεί.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Να υποθέσω βλέποντας την φωτογραφία ότι δεν μπορείς να βάλεις σχάρα στο πορτ μπαγκάζ επειδή θα στηρίζεται στο παρμπρίζ και μπορεί να το ξηλώσει; Τότε η μόνη εναλλακτική στις μπάρες οροφής είναι σχάρα που δένει σε κοτσαδόρο, αν φυσικά έχεις έναν.
Για μπάρες οροφής ψάξε και αλλού εκτός απο την αντιπροσωπεία, όπως μαγαζιά τύπου autoplus ή praktiker. Συνήθως οι αντιπροσωπείες είναι οι μεγαλύτεροι αγιογδύτες.
Για παράδειγμα, με ένα γρήγορο googlάρισμα βρήκα αυτό: http://www.e-autokinisis.gr/index.php?target=categories&category_id=2324
Μη παρεξηγήσεις, μιλά πατεντιάρης. Μπορείς να φτιάξεις, με συνδυασμό αλουμινόμπαρας 20Χ20 καρέ και ξύλου. Και μάλιστα να πατάει και πίσω στην πόρτα και στο τζάμι μαξιλαράκια αφρολέξ. Ζητώ συγνώμη που δεν σε παραπέμπω σε αυτό που έφτιαξα λόγω του ότι το φτιάξιμο σελίδας θέλει δουλειά (κείμενο φωτο κλπ.), αλλά πάντα δυνατά τω πατεντεύοντι.
@johnny.tifosi:
Ναι, δύστυχος μετά από κανένα μισάωρο προσπάθειας αποφασίσαμε ότι δεν είναι λύση:( Το πορτμπαγκάζ δεν έχει κανένα σημείο στο οποίο μπορεί να πιαστεί γάντζος. Δοκιμάσαμε να ασφαλίζουμε μέσα τους ιμάντες και να τους σφίξουμε από έξω αλλά και πάλι δεν φαινόταν πολύ σταθερό.
Κοτσαδόρο δεν έχω και ιδανικά δεν θέλω να μπλέκω.
Thanks για το link, το έχω ήδη δει. Επίσης υπάρχει και στο amazon. Αύριο σκεύτομαι να καλέσω και εδώ
Θα ήθελα να ξέρω ότι η επιλογή μου θα μου εξασφαλίζει ασφάλεια οπότε θα περάσω μια βόλτα και από praktiker αλλά ελπίζω να βρεθεί και κάποιος που έχει c4 coupe και έχει βρει μια αξιόπιστη λύση. Στην τελική αν είναι 50-60 € η τελική διαφορά, πιθανόν θα πάω με τα original της citroen.
@i.alli.ellatha:
Βασικά λες ένα πλαίσιο που "πατάει και πίσω στην πόρτα και στο τζάμι μαξιλαράκια αφρολέξ" εκεί να δένουν οι ιμάντες και απλά να τους σφίγγω από έξω. Ίσως να είναι λύση. Πρέπει να ψήσω και τον father μου να το δούμε μαζί.
Τα ποδήλατα στην σχάρα πίσω λογικά τα κλειδώνεις ε? I mean αλλιώς μπορεί να στο σηκώσει στο φανάρι κάποιος:P
Έχω Citroen C4 coupe (2005), και δεν μπορώ να βάλω σχάρα στο πορτμπαγκάζ (κόστος από περίπου 50€)
δεν μπορω να καταλάβω πιο είναι το πρόβλημα? στο συγκεριμένο αυτοκίνητο έχουμε στερεώσει 2 ποδήλατα με μια κλασσική βάση με ιμάντες χωρίς κανένα πρόβλημα!!! απόλυτα σίγουρο... το μονο περίεργο είναι οτι στο κέντο που ειναι το μαξιλαράκι ακουμπάει στο υαλλοκαθαριστίρα αλλά όχι με δύναμη γ να τον σπάει αφου το βάρος το μοιράζοντε οι 6 υμάντες!
@mrroni:
Θέλω πληροφορίες.....
1.Πόσο ασφαλές είναι?
2.Έχει βγει σε μεγάλο δρόμο?
3. ποια είναι η max ταχύτητα που έχει αναπτύξει.
4 σε ποιό σημεία το έδεσε?
5. Το έδεσε με τους πλαστικούς γάντζους?
6. Photo please? :)
Στην τελική το συνιστάς 100%?
PS_ Τα ποδήλατα πίσω λογικά τα κλειδώνεις ε?
Να στο αρπάξει στο φανάρι ο άλλος, απίθανο. (Εκτός αν ζω τόσο στην κοσμάρα μου, πράγμα που απεύχομαι!) Βέβαια έχει ιμάντες για στερέωση, οπότε θέλει χρόνο να το ανοίξεις, δεν προλαβαίνει δηλ.
Πάντως έτσι δεν μπορεί να το αφήσεις στο αμάξι όταν σταματάς, πρέπει να παίρνεις το π. μαζί σου.
Αν θέλεις τέτοια λύση, πρέπει οπωσδήποτε να βρεις τρόπο να πιάσεις 6 ιμάντες: 2 πάνω, 2 κάτω, 1 δεξιά, 1 αριστερά. Ή στην κόψη της πόρτας, ή κάπου από μέσα.
Πληροφορώ, δέσιμο έκανα με αλουμινένια γαντζάκια αλουμινόλαμα απλή ίσια και κολλημένα κομμάτια σαμπρέλα με σιλικόνη να μη πληγώνει την πόρτα.
Στα σημεία που θα πιάνει το π., τακάκια ξύλινα από 4 κομμάτια φιξαρισμένα με νοβοπανόβιδες.
Πρόβλημα σταθερότητας δεν είδα, 140 και ζόρικο οδήγημα.
Το κλέψιμο μόνο, αδύνατο σημείο. Ίσως άλλη πατέντα οροφής, με σίδερο, για να παίρνει λουκέτο να είναι λύση. Ίσως αυτό να είναι και καλύτερο, αν και μπελαλίδικο.
Λοιπόν,
μίλησα στο τηλέφωνο με το autohouse . Μου είπε ότι δεν θα μου συνιστούσε πίσω βάση για το αυτοκίνητό μου.
Από την άλλη έχει πολλές λύσεις για μπάρες οροφής. Συνολικά για μπάρα αυτοκινήτου + μπάρες για 2 ποδήλατα, αρχίζει από 150€. Μετά μου λέει έχει και άλλες επιλογές για περισσότερα.
Αν μάθω κάτι άλλο θα ενημερώσω.
Θέλω πληροφορίες.....
1.Πόσο ασφαλές είναι?
2.Έχει βγει σε μεγάλο δρόμο?
3. ποια είναι η max ταχύτητα που έχει αναπτύξει.
4 σε ποιό σημεία το έδεσε?
5. Το έδεσε με τους πλαστικούς γάντζους?
6. Photo please? :)
1,2 Στην περιπτωσή μου θα έλεγα απόλυτα ασφαλές αφού σκέψου το πήγα 1 φορά με 2 ποδήλατα κ έχοντας χάσει τους 2 απο τους 6 γάντζους! με προσοχή φτάσαμε μεχρι λουτράκι!
3.Σίγουρα πάνω απο 120
4.Κανονικά περνάς απο κάθε πλευρά 2 γάντους μεσα απο το πορτ (ένα απο πάνω κ ένα στο πλάι) κ απο ένα στο κατω μέρος του αυτοκινήτου.
5.αυτοι π μπαίνουν μέσα είναι πλαστικοί, αυτοι που μπαίνουν απο κάτω σίδερο
6.δεν εχω δυστυχώς φώτος γιατί ανήκει σε φίλη μου
Στην τελική το συνιστάω 100%
Τα ποδήλατα πίσω δν τα κλειδώνω! απλά η σχάρα έχει κάτι velcro απο 2 για κάθε ποδήλατο για να τα κρατάει σταθερά
p.s. η σχάρα αυτή είναι για 3 ποδήλατα άρα εύκολα πήρε τα 2 και με 2 γάντζους λιγότερους! κ επίσης στις οδηγίες στους διάφορους τύπους αυτοκινήτων για το πώς να την τοποθετήσεις είχε κ τον τυπο του c4(coupe)
εχω δει αυτη την εταιρια η οποια ειναι ελληνικη
http://www.hermes.com.gr/products3.html
για ρωτα να παρεις καποια προσφορα και να μας πεις και εμας που κυμαινονται οι τιμες του.
@mrroni:
Θέλω τουλάχιστον το όνομα της σχάρας για να πάω σε κατάστημα και να ανοίξουμε τις οδηγίες και να δούμε για c4... help:). Πες στην φίλη σου να μπει στο forum :)
Πήγα από το κατάστημα που γράφω παραπάνω και τελικά ο τύπος μου λέει ότι για την 90€ δεν την προτείνει και ότι η εταιρεία δεν δίνει καμία εγγύηση ενώ για την άλλη (185€ είπε κάνει, αν και έχω σημειώσει 160€ όταν του μίλησα στο τηλέφωνο) είναι 100% ασφαλής. Δεν ξέρω τι να πω. Η citroen την πουλάει 180€ (είναι μια thule) αυτός πουλάει την δική του 185€.
Ίσως να αξίζει να δοκιμάσω μια όπως τα λέει ο mrroni.
@pokerface: thanks αλλά όπως λέω επάνω είμαι Θεσσαλονίκη.
έχεις π.μ.
Eckla Porty
http://www.roseversand.com/article/eckla-porty/aid:23660