Γνώμη για πέταλο Magnum UL2 115 x 229 x 13mm

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Καλημέρα.
Ποιά είναι η γνώμη σας γι΄ αυτό το πέταλο?
'Εχει δοκιμάσει κάποιος το συγκεκριμένο ή γενικά τη μάρκα?
Ευχαριστώ

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon magnum ul2 115x229x13mm.jpg111.63 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Ιδέα δεν έχω για τη μάρκα. Οι μάρκες που ακούγονται περισσότερο είναι ABUS, Masterlock, Kryptonite και OnGuard.

Προτείνω: ABUS Granit X-Plus 54

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Φαίνεται ότι η Magnum σχετίζεται με την OnGuard, αν δεν είναι η ίδια εταιρία.

2 κλειδαριές από τη Magnum έχουν πάρει πιστοποίηση Bicycle Gold στο site του Sold Secure.

Προτείνω: http://www.magnum.ws/Magnum/300.htm ή http://www.magnum.ws/Magnum/302.htm
Προσωπικά θα τη συνδύαζα με http://www.magnum.ws/Magnum/303.htm

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

DOOM_NX, σε ευχαριστώ πολύ για το ψάξιμο!

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Και να θυμάσαι, οποιοδήποτε ατσάλι με πάχος 16mm και πάνω θα είναι δύσκολο να κοπεί με bolt cutter. Να κλειδώνεις το πέταλό σου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κενό ανάμεσα (πχ κλείδωνε τη ρόδα και το σκελετό μαζί σε μια κολώνα). Αν αφήσεις κενό θα μπορούν εύκολα να χώσουν λοστό και να στο ανοίξουν. Μπορείς να χρησιμοποιείς extra καλώδια για να κλειδώνεις τη μπροστινή ρόδα και τη σέλα, αλλά πρόσεχε: Το πέταλο να περνάει οπωσδήποτε από την κολώνα και το σκελετό, δηλαδή μην το χρησιμοποιήσεις ως λουκέτο για το καλώδιο! Σε διαφορετική περίπτωση κόβουν πανεύκολα το καλώδιο και παίρνουν το ποδήλατο.

Συνιστάται να έχεις κλειδαριές δυο ειδών καθώς σπάνια ο κλέφτης θα κουβαλάει 2 εργαλεία μαζί. Και μόνο που θα δει 2 κλειδαριές θα πάει στο επόμενο ποδήλατο που θα είναι πιο εύκολο να το κλέψει σε μικρό χρόνο.

Ακόμη, να κλειδώνεις τις κλειδαριές όσο πιο ψηλά γίνεται για να μη δώσεις στον κλέφτη την ευκολία να χρησιμοποιήσει το έδαφος για να χειριστεί τα εργαλεία του.

Βέβαια, αν έρθουν με τροχό, θα σου ανοίξουν ο,τι κλειδαριά και να βάλεις... Απλά μην τους το κάνεις εύκολο.

Τέλος, υπάρχει η περίπτωση να σου κλέψουν το τιμόνι, τα φρένα ή ακόμη και τα πεντάλ. Wtf θα μου πεις. Ούτε κι εγώ έχω δει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό συστήνεται να βουλώσεις τις allen βίδες με κόλα (superglue) και ρουλεμάν (ball bearing) ώστε να μη χωράει κλειδί. Όταν χρειαστείς να βάλεις κλειδί για ρυθμίσεις ή ο,τιδήποτε άλλο, η κόλα διαλύεται με ασετόν. Μπορείς ακόμα και να αντικαταστήσεις τις βίδες με άλλες λιγότερο συνηθισμένες που ξεβιδώνουν με άλλο εργαλείο που κατά πάσα πιθανότητα ο κλέφτης δε θα έχει μαζί του. Για τα πεντάλ δέσε zip ties γύρω από τα παξιμάδια ώστε να μην πιάνει κλειδί :P

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Ωραίες συμβουλές και εφαρμόζω ήδη πολλές από αυτές.

DOOM_NX wrote:
Τέλος, υπάρχει η περίπτωση να σου κλέψουν το τιμόνι, τα φρένα ή ακόμη και τα πεντάλ. Wtf θα μου πεις. Ούτε κι εγώ έχω δει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα...

Εγώ το έχω δει και μάλιστα πάνω από μία φορά και είναι από τα πράγματα που φοβάμαι, αν και γενικά έχω οικονομικά περιφερειακά. Γι' αυτό χρησιμοποιώ συρματόσχοινο και έχω καταργήσει και όλα τα quick release.

Ευχαριστώ!