Δράση για την επαγρύπνηση της Τροχαίας για την προστασία μας.

32 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Ερμής
Εικόνα Ερμής
Απών/απούσα

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στο ΣΕΦ παραθέτω κάποιες σκέψεις και μία πρόταση δράσης που πιστεύω ξεπερνά τα πλαίσια της απλής διαμαρτυρίας όπως του αποκλεισμού που προτείνεται αλλού.

Καταρχάς να ξεκινήσω με την κοινή ομολογία ότι υπάρχει μία σημαντική μερίδα οδηγών αυτοκινήτου που αδιαφορεί για μας τους ποδηλάτες είτε από αμέλεια είτε από έλλειψη ευασθησίας (να το πω κομψά).Αυτό το έχει διαπιστώσει ο περισσότερος κόσμος της κοινότητας εδώ μέσα που είτε κινείται περιστασιακά είτε τακτικά.Άπειρα περιστατικά έχουμε να αναφέρουμε όλοι.Από λογομαχίες εως και θανάσιμους τραυματισμούς.

Η συχνότητά τους, φίλοι ποδηλάτες, είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί δραματικά τη στιγμή που οι πωλήσεις ποδηλάτων στην πατρίδα μας έχουν εκτοξευθεί 25% το 2011.Περισσότερα ποδήλατα στους δρόμους θα σημαίνει και περισσότερα ατυχήματα δυστυχώς.

Αν προσθέσουμε και την ανεξέλεγκτη χρήση κινητών από οδηγούς μηχανοκίνητων καθημερινά, καταλαβαίνουμε όλοι πως δεν κινούμαστε σε άσφαλτο αλλά σε... ωρολογιακή βόμβα.Γιατί αν ο οδηγός που μιλάει στο κινητό χτυπήσει ένα άλλο αμάξι εντός πόλης οι συνέπειες θα είναι σαφώς πιο αναίμακτες σε σχέση με το αν χτυπήσει ποδηλάτη.

Η έντονη τροχαία παραβατικότητα θρέφεται αναμφισβήτητα -και ίσως να ακουστεί δυσσάρεστο σε κάποιους- κατά ένα μέρος και από την υπερβολική ανεκτικότητα από την τροχαία.Ως ποδηλάτες,δηλαδή πιο ευάλωτοι στο δρόμο, και με άξονα την προστασία μας στην πόλη διαπιστώνουμε ότι ο έλεγχος για παραβατικούς οδηγούς είναι αναποτελεσματικός.Δεν είναι μόνο το θέμα της χρήσης κινητού που ανέφερα πιο πάνω αλλά δε θα 'θελα να μπω σε λεπτομέρειες.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν θα μπορούσαμε να οργανωθούμε πανελλαδικά και να κάνουμε στην τροχαία μια προσφορά από αυτές 'που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς', όπως λένε:Μία συμβολική δωρεά ποδηλάτων, που πιστεύω ότι αν υιοθετηθεί σε ευρεία κλίμακα θα συνεισφέρει τάχυστα στην καταπολέμηση της τροχαίας παραβατικότητας.Φυσικά και μια τέτοια δωρεά θα είναι διαφημιζόμενη.Τα ΜΜΕ ευελπιστώ να το προωθήσουν αλλά και το διαδύκτυο είναι καλό χαρτί για την διάδοσή της.

Ενδεικτικά παραθέτω επιχειρήματα υπέρ μιας ποδηλατικής αστυνομίας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε να πειστούν οι αρμόδιοι.
Περιπολία με ποδήλατα από αστυφύλακες πιθανόν θα κάνει πιο αποτελεσματικό το έργο της καταπολέμησης της τροχαίας παράβασης.Πιστεύω ότι αστυφύλακες κινούμενοι με ποδήλατο θα μπορούν να δράσουνε συμπληρωματικά με τους μηχανοκίνητους τροχονόμους μιά που θα είναι πιο ευέλικτοι στην πόλη και στον εντοπισμό των παραβατών,καθώς θα κυκλοφορούν με μεγαλύτερη κάλυψη.

Όσον αφορά τους πόρους για τη δωρεά, τρόποι υπάρχουν αρκετοί.Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να βάλουμε ελάχιστο αντίτιμο για συμμετοχή σε ποδηλασία.

Φυσικά και η χρονική περίοδος της δωρεάς θα έχει κάποιο ευρύτερο σημείο αναφοράς.Δηλαδή με αφορμή μία επόμενη Πανελλαδική Ποδηλατοπορία ή τον Σεπτέμβριο στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο ή την εορτή του Αγ. Αρτέμιου,προστάτη της Αστυνομίας κτλ.

Οποιαδήποτε πρόταση ας ακουστεί ελεύθερα.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Wicca
Απών/απούσα

Το θέμα δεν είναι η ευελιξία των τροχονόμων, άλλωστε οι ομάδες τύπου ΔΙΑΣ μπορούν να μπουν παντού με τις μηχανές που έχουν, αλλά το γεγονός ότι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Επίσης αν έκαναν σωστά την δουλειά τους εκεί που πρέπει, οι πάντες θα αντιδρούσαν και θα έλεγαν ότι ζούμε σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.

Και διευκρινίζω:
Όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των αστυνομικών κάνει είτε κατάχρηση εξουσίας, είτε τα στραβά μάτια τότε δεν γίνεται καμία πρόοδος σε τίποτα, γιατί οι πολίτες μετά είναι προκατειλημμένοι και φυσικά οι παραβάσεις που πρέπει να προληφθούν δεν προλαμβάνονται.

Είναι δηλαδή αμφίδρομη η κατάσταση.
Ενώ η αστυνόμευση θα πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη, (γιατί εμείς τους πληρώνουμε στο κάτω κάτω) η αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ενάντια στον πολίτη και έτσι δεν την θέλουμε γιατί δεν την εμπιστευόμαστε.

Και θα φέρω εδώ μερικά παραδείγματα:

Περιπολικό παραβίασε κόκκινο και χτύπησε με το πίσω μέρος του, ( τόσο γρήγορα πήγαινε) γνωστό μου ποδηλάτη. Τον έστειλε για ράμματα στο νοσοκομείο, του έκανε ζημιά στο ποδήλατο, εννοείται ότι το περιπολικό εξαφανίστηκε και τον ποδηλάτη τον πήγαν στο νοσοκομείο οι περαστικοί. Ο ποδηλάτης δεν έκανε μήνυση πουθενά, γιατί αφενός κανείς δεν κράτησε τα στοιχεία του αυτοκινήτου και αφετέρου ποιος θα βγάλει άκρη αν κάνει μήνυση στην αστυνομία και με ποια στοιχεία...

Όταν το περιπολικό παραβατεί έτσι, τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι οδηγοί δεν θα παραβατήσουν κατά τον ίδιο τρόπο;;

'Αλλο παράδειγμα. Τροχονόμος τρέχει με 100 στην Ηλιουπόλεως με σφήνες και μπαίνει δεξιά δίπλα μου με αποτέλεσμα να με στριμώξει οριακά στην άκρη του δρόμου. Είχα καλά φρένα και κοκκάλωσα το ποδήλατο την τελευταία στιγμή πριν πατήσω σε μία από αυτές τις σχάρες για τα νερά της βροχής, που είχε και κλίση προς την μεριά του πεζοδρομίου. Αν είχαν ακουμπήσει οι ρόδες μου θα με είχε φέρει καπάκι. Εννοείται ότι δεν πρόλαβα όχι στοιχεία να πάρω, ούτε καλά καλά να τον δω. Αν έπεφτα, παίζει κανένα σενάριο να έβρισκα το δίκιο μου;;; ( ρητορικό το ερώτημα).

Κορυφαίο άλλο παράδειγμα. Πάλι στην Ηλιουπόλεως στην διασταύρωση με την Ηλία Ηλιού, κατεβαίνω με αρκετά χιλιόμετρα και πίσω μου έχω περιπολικό. ( ωραία νιώθω ασφαλής!! ).Με κόβει ένα μηχανάκι που μπαίνει μπροστά μου, ( το φανάρι είναι κίτρινο), βλέπω ότι δεν με παίρνει να το περάσω και σταματάω.
Το περιπολικό σπάει τα φρένα του ακριβώς πίσω μου και μου την λένε και οι δύο αστυνομικοί κανονικά. Περίμεναν να περάσω με κόκκινο για να φύγουν και αυτοί μαζί με εμένα!!! Περιορίστηκα να τους δείξω το φανάρι με το χέρι μου και δεν είπαν τίποτα άλλο, ( τι να πουν;;; Γιατί ρε κοπελιά δεν πέρασες το κόκκινο να φύγουμε και εμείς;;;;!!!). Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που υπάρχει.

Πολύ ωραία και θεμιτά αυτά που αναφέρεις για ποδηλατική αστυνομία, αλλά όταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί λειτουργούν με την νοοτροπία του κάγκουρα, λες να πάρουν ποδήλατα για να κάνουν περιπολίες;;;

Το θέμα έχει να κάνει με την παιδεία και με την τήρηση των νόμων. Νόμοι υπάρχουν και μπορούν να εκσυγχρονιστούν αν θέλουμε, ποιος τους εφαρμόζει, ποιους επιτρέπουμε εμείς να εφαρμόζει, πόσο τους εφαρμόζουμε εμείς οι ίδιοι..

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα
Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Τι διαβάζουν τα ματάκια μου πρωί πρωί.

Δηλαδή για να γίνει κατι πρέπει να το αναλάβουν τα γουρούνια?περισσοτέρα γουρούνια? Θα είμαστε σε λίγο μια κοινωνία με πρόβατα και γουρούνια...και φυσικά τα αρπακτικά που ξέρουμε.

Για άλλη μία φορά...μην προσπαθείτε να αλλάξετε το αποτέλεσμα. αλλάξτε την πηγή του κακού και το χοιρινό δεν μπορεί να χτυπήσει κανένα απο τα 2.

Αμάν πια! !

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

.........να επισημάνω κι εγώ ένα σφάλμα στο σκεπτικό σου.
Οι παγκόσμιες στατιστικές έχουν δείξει το μέγεθος των ατυχημάτων είναι αντιστρόφως ανάλογο με τον αριθμό των ποδηλάτων που κυκλοφορούν.
Και με πιο απλά λόγια, όσο αυξάνονται τα ποδήλατα που κυκλοφορούν στους δρόμους τόσο μειώνονται τα ατυχήματα.

Επίσης να πω ότι δεν υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης στη χώρα μας (να το πω κομψά), αλλά έλλειψη δικαιοσύνης και άτεγκτης λειτουργίας της αστυνομίας. Όπως επισήμανε και η Wicca, δεν είναι ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί. Είναι ότι πολλές φορές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (όχι πάντα φυσικά). Αυτό είναι που ενισχύει και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών κι όχι αν υπάρχει η φυσική τους παρουσία ή όχι.

Με το να τους χαρίσουμε ποδήλατα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι θα γεμίσουν κάποια αποθήκη με τα ποδήλατα αυτά (στην καλύτερη περίπτωση). Αν θέλει αστυνομία να βγάλει έξω ποδηλάτες αστυνομικούς δεν θα κολλήσει στο κόστος των 250 ευρώ ανά αστυνομικό αναλογιζόμενη τα καύσιμα που θα αποφύγει.

Το εάν κάνει σωστά τη δουλειά του ένας αστυνομικός δεν είναι θέμα καλής θέλησης των πολιτών αλλά πολιτική απόφαση. Για παράδειγμα κάποια στιγμή είχε βγει απόφαση ότι δεν σβήνεται κλήση για κανέναν και πράγματι για ένα διάστημα είχε λειτουργήσει με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε ο αστυνομικός διευθυντής να σβήσει της γυναίκας του.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Αν ειναι να μαζέψουμε λεφτα για ποδήλατα καλύτερα να τα δώσουμε σε παιδιά οι μεγαλύτερους που έχουν ανάγκη από μέσο μεταφοράς ή παιχνίδι (πχ. ορφανοτροφεία, άστεγους, φτωχούς, νεόπτωχους). Θα είναι σαν να φτιάχνουμε το δικό μας στρατό...όσο περισσοτεροι τόσο καλύτερα.

vec
Απών/απούσα

Η τροχαία ξέρει τη δουλειά της, άσχετα αν την κάνει η όχι.

Το πρόβλημα είναι στην ελλειπή ενημέρωση των οδηγών (μηχανοκίνητων και δικύκλων). Όσο και αν φαίνεται παράξενο, τεράστια μερίδα του κόσμου δεν ξέρει ότι τα ποδήλατα πρέπει να κινούνται βάση του ΚΟΚ. Η πιο συνηθισμένη ατάκα που ακούω σε διαφωνίες μου με άλλα οχήματα είναι 'πού πας από το δρόμο, από το πεζοδρόμιο να πηγαίνεις' ή 'πού πας ρε φίλε, αφού δεν έχει ποδηλατόδρομο'. Και δε νομίζω πως είμαι παιδάκι 12 χρονών για να μου κάνουν μαθήματα, πάω για τα δεύτερα -άντα (άσχετα αν είμαι τριανταφυλλένιος και μικροδείχνω).

Θα ήταν πολύ ωραίο ένα σύντομο διαφημιστικό σποτάκι όχι που να λέει 'πάρτε ποδήλατο', αλλά 'τα ποδήλατα πλέον υπάρχουν ανάμεσά μας και έχουν ΙΣΑ δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα άλλα οχήματα'. Από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν αρκετές 'καλλιτεχνικές φλέβες' στο χώρο, οπότε θα μπορούσε να γυριστεί αυτό το σποτάκι φτηνά, αν όχι σχεδόν τζάμπα με κόστος μόνο τα υλικά.
Παράλληλα θα μπορούσε να διερευνηθεί με ποιο τρόπο θα μπορούσε να παιχτεί δωρεάν από τα μεγάλα κανάλια. Νομίζω ότι υπάρχει κάποιος νόμος που λέει πως είναι υποχρεωμένα να μεταδίδουν δωρεάν διαφημιστικά μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου, αλλά το λέω με επιφύλαξη. Πιστεύω όμως πως τα μικρά ή τα τοπικά κανάλια δε θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να το παίξουν.
Το ίδιο φυσικά θα μπορούσε να γίνει με το ράδιο, με μπανεράκια κτλ.

Σίγουρα αυτό που προτείνω είναι πολύ πιο δύσκολο να οργανωθεί από ότι μια ποδηλατοπορεία, αλλά θεωρώ πως έχει πολύ περισσότερη ουσία.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Οι σύγχρονοι άνθρωποι είμαστε τεμπέληδες. Αφήνουμε τα πράγματα να πάνε κατά διαόλου κι όταν ανακαλύψουμε πως δεν πάει άλλο τότε ψάχνουμε να τα αλλάξουμε όλα τώρα με τον πιο ανώδυνο τρόπο που δεν είναι άλλος από τα λεφτά και την εξουσία. Συχνά τα συνδυάζουμε δίνοντας λεφτά στην εξουσία ώστε να ενισχυθεί η καταστολή.

- Υπάρχει άλλος δρόμος?
- Φυσικά! Λέγεται πρόληψη κι εκπαίδευση, στοιχίζει φτηνότερα χρηματικά κι οι αλλαγές που φέρνει ακουμπούν όλη την κοινωνία.
- Ναι ρε μεγάλε αλλά δε μπορεί, θα ‘χει μειονεκτήματα!
- Όχι δεν έχει… αν δεν είσαι τεμπέλης! Κι εξηγούμαι:

Μεγάλωσαν γενιές πολλές μέσα στην πόλη με το μηχανοκίνητο πρότυπο να επιβάλλεται και τον ανύπαρκτο δημόσιο χώρο να καταλαμβάνεται από αυτοκίνητα συνεχώς. Πέρναγες στο πανεπιστήμιο? Μπράβο παιδί μου, πάρε αυτοκίνητο! Έπιασες καινούργια δουλειά? Μπράβο αγόρι μου, πάρε τη χιλιάρα! Κι επειδή στο άστυ πήξαμε στ’ αυτοκίνητα και τις χιλιάρες, κι επειδή ποδήλατο δεν μπορούσαμε να καβαλήσουμε -επειδή ακριβως πήξαμε στα αυτοκίνητα και τις χιλιάρες- αναπτύξαμε την κουλτούρα του αφελή «κάγκουρα» που σχεδόν αντιλαμβάνεται το λάθος του όταν κοιτάζει τις στατιστικές από τα τροχαία.

Ο δρόμος δεν μπορεί παρά να είναι ένας, αν βέβαια θέλετε κάτι να αλλάξει. Σχεδιάστε δράσεις ΚΑΘΕ Σ/Κ όλο το καλοκαίρι που ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ. Βγάλτε τα βόλτα από τα διαμερίσματα και δώστε τους την ευχέρεια να κατέβουν σε μακρινές βόλτες για να αγαπήσουν το ποδήλατο και να καταλάβουν πως ποδήλατο δεν σημαίνει «παίρνω τα αυτοκίνητο και φορτώνω το ποδήλατο στο πορτ μπαγκάζ» αλλά σημαίνει πάμε όλοι μαζί μια βόλτα μέχρι τη παραλία.

Αυτές οι δράσεις παίρνουν χρόνο ή μάλλον χρόνια. Ξαναφτιάξε την κουλτούρα του ποδηλάτου σ’ αυτούς που δεν έχουν ακόμα υιοθετήσει καμιά κουλτούρα κι είναι ανοιχτοί και δεκτικοί κι ίσως σε 50 χρόνια η πόλη μας να αλλάξει.

Μα αλήθεια πόσοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν χρόνο να οργανώσουν μια παιδική βόλτα αντί μιας πολεμικής διαμαρτυρίας? Πόσοι θα έδιναν 10 ευρώ να χαρίσουν 10 παγωτά σαν βραβεία αντί να δώσουν 50 ευρώ να χαρίσουν μια ρόδα σε ένα αστυνομικό ποδήλατο? Πόσοι δηλαδή θέλουν να δώσουν χρόνο από το ΤΩΡΑ για να γίνει καλύτερο ένα ΑΥΡΙΟ που μπορεί ποτέ να μην το δουν?

- Ωραία τα λες ρε μεγάλε αλλά μπας κι είναι καλύτερα να τα αναλάβει αυτά η τροχαία σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας?
- Δε βαριέσαι, άστο…

Ερμής
Εικόνα Ερμής
Απών/απούσα

Μία διευκρίνηση για την πρότασή μου,γιατί κάποιοι είναι ανήλικοι ή απλά....λίγο γκασμάδες (να το χαρακτηρίσω κομψά).
Η δωρεά έχει πολλαπλά μυνήματα σε διάφορες κατευθύνσεις.Δε γίνεται με αποκλειστικό σκοπό να βελτιώσει τη δουλειά της τροχαίας.Θα το πετύχει αλλά πολλά περισσότερα θα κάνει.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι :

* στέλνει το μνμ της αφύπνισης του μη ποδηλατικού κόσμου,ειδικά αν η δωρεά είναι καλά διαφημισμένη (εκπαιδεύει δλδ τον κόσμο = προσφέρει παιδεία)
* υπογραμμίζει το πρόβλημα της ασφάλειας των ποδηλατών σε τροχαία κ πολίτες
* προβάλλει τη διεκδίκηση μας για αύξηση της χρήσης των ποδηλάτων,που -ξαναλέω- θα οδηγήσει σε αύξηση των τροχαίων σε βάρος μας(με βάση ποια στοιχεία υποστηρίζεται το αντίθετο πιο πάνω στο νήμα δεν κατάλαβα!)
και στο κάτω κάτω
* κλείνει το μάτι ειρωνικά στην τροχαία,σαν να λέει δλδ ότι 'εμείς θα σας βοηθήσουμε να κάνετε καλύτερα το έργο σας' αν εσείς είστε ελάχιστα αποτελεσματικοί (για πολλούς λόγους και διάφορους, που δεν είναι επί του παρόντος)και γι' αυτό σας κάνουμε δώρο ένα ποδήλατο.

Υ.Γ. Περιτό να επισημάνω ότι μνμ όπως το #2,#3 και #5 είναι ενάντια στους κανόνες της κοινότητας :
- Δεν προσβάλουμε άλλα άτομα και δεν αναφερόμαστε εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων μέσω του forum χρησιμοποιώντας την ανωνυμία που μας δίνει το ψευδώνυμο μας.

Εξάλλου είμαι σίγουρος ότι η αίσθηση που έχουν οι συγκεκριμένοι συγγραφείς των παραπάνω μνμ ότι δλδ όσοι είναι μέλη στο φόρουμ δεν είναι μπάτσοι....είναι απλά ψευδής.
Φιλικά πάντα.

Stel10s
Απών/απούσα

Και το οτι καποιοι αστυνομικοι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους, εμεις σαν πολιτες στο τελος φταιμε. Και οι αστυνομικοι καποιοι απο εμας ειναι, δεν γενιουνται αστυνομικοι. Το γεγονος ομως οτι κανενας δεν εχει κανει μια καταγγελια για αδρανεια ή υπερβολη απο μερος τους, δινει το δικαιομα σε καποιους απο αυτους να κανουν αυτα που κανουν.
Πρεπει να γινουμε ενεργει πολιτες, αν θελουμε να ξεφυγουμε απο το γεγονος οτι κανενας απο αυτους που πληρωνουμε (δημοσιους υπαλληλους, πολιτικους, κλπ, κλπ) δεν κανει σωστα την δουλεια του.
Αν πχ βλεπαμε οπως στο εξωτερικο μια γιαγια να τα χωνει και καταγγελει εναν οδηγο λεοφωρειου γιατι αργησε 2 λεπτα, θα στελναμε την γιαγια στο ψυχιατριο.
Πρεπει να αλλαξουμε νοοτροπια κατα την γνωμη μου.

Stel10s
Απών/απούσα

Ισως πρεπει σε αυτη την δραση να ενταξουμε και τα κλεμενα ποδηλατα.
Αν π.χ. κανουν καποιους ελεγχους για κλεμενα ποδηλατα οι αστυνομικοι με δηλωμενους αριθμους πλαισιου, τοτε η κλοπη ποδηλατων θα πεσει δραματικα.
Ποιος απο τους ηλιθιους που αγοραζουν κλεμενα ποδηλατα , θα αγοραζε ενα οταν ξερει οτι γινεται ελεγχος, και μπορει να πιαστει?

Ainastros
Απών/απούσα

scrambler όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις σου..είναι μεγάλη ευθύνη και ρίσκο να οργανώσεις ποδηλατοβόλτες με παιδιά μέσα στην πόλη, όπως είναι τα πράγματα.. στην επαρχία ήταν και είναι διαφορετικά.. από μικρός καβαλάς ποδήλατο και χωρίς να υπάρχουν οργανωμένες ποδηλατοβόλτες ... μια λύση ίσως είναι η αποκέντρωση

καλά για τους μπάτσους τι να λέμε τώρα...ότι κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για το οτιδήποτε..ότι κάνουν εδε μόνο για τα μάτια του κόσμου..ότι έχουν το δικό τους πειθαρχικό δίκαιο και τους δικούς τους δικαστές;.. μάλιστα με τους καινούργιους νόμους μπορούν να σε σκοτώσουν και να μην ασκηθεί καμία δίωξη...

κάτι σαν τους βενζινοκινούμενους ένα πράγμα.. όταν βγάζεις δίπλωμα οδήγησης.. παίρνεις και άδεια για να σκοτώνεις ... φτάνει να έχεις χρήματα.. εδώ η πολιτική παρέμβαση είναι μονόδρομος...

Vale
Απών/απούσα

Ainastros wrote:
scrambler όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις σου..είναι μεγάλη ευθύνη και ρίσκο να οργανώσεις ποδηλατοβόλτες με παιδιά μέσα στην πόλη, όπως είναι τα πράγματα.. στην επαρχία ήταν και είναι διαφορετικά.. από μικρός καβαλάς ποδήλατο και χωρίς να υπάρχουν οργανωμένες ποδηλατοβόλτες ... μια λύση ίσως είναι η αποκέντρωση

καλά για τους μπάτσους τι να λέμε τώρα...ότι κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για το οτιδήποτε..ότι κάνουν εδε μόνο για τα μάτια του κόσμου..ότι έχουν το δικό τους πειθαρχικό δίκαιο και τους δικούς τους δικαστές;.. μάλιστα με τους καινούργιους νόμους μπορούν να σε σκοτώσουν και να μην ασκηθεί καμία δίωξη...

κάτι σαν τους βενζινοκινούμενους ένα πράγμα.. όταν βγάζεις δίπλωμα οδήγησης.. παίρνεις και άδεια για να σκοτώνεις ... φτάνει να έχεις χρήματα.. εδώ η πολιτική παρέμβαση είναι μονόδρομος...


Ρε κούκλε,δεν πιστεύω να είσαι πιτσιρικάς και γκασμάς;
Δεν προσβάλλουμε.
Και τα όργανα τι σου φταίνε ρε;

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ΣΣΣσσσσ θα μας δέσει!

Vale
Απών/απούσα

Roul wrote:
ΣΣΣσσσσ θα μας δέσει!

Εσύ,γιατί μιλάς ρε;

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Vale, το λαθος ξεκιναει απο 'δω:

Ερμής wrote:

Υ.Γ. Περιτό να επισημάνω ότι μνμ όπως το #2,#3 και #5 είναι ενάντια στους κανόνες της κοινότητας :
- Δεν προσβάλουμε άλλα άτομα και δεν αναφερόμαστε εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων μέσω του forum χρησιμοποιώντας την ανωνυμία που μας δίνει το ψευδώνυμο μας.

Εξάλλου είμαι σίγουρος ότι η αίσθηση που έχουν οι συγκεκριμένοι συγγραφείς των παραπάνω μνμ ότι δλδ όσοι είναι μέλη στο φόρουμ δεν είναι μπάτσοι....είναι απλά ψευδής.
Φιλικά πάντα.

Δε καταφερθηκα(με) σε καμια κοινωνικη ομαδα.
Εκτος αν τα ενστολα θεωρουνται μερος της κοινωνιας
(Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου)

Οσο για το αλλο για το αλλο που γραφει,
ειναι αληθεια: απο μπατσους
(στη ψυχη και το μυαλο)
εχουμε μπουχτησει.

Γι αυτο σου λεω... αστο καλυτερα...

Vale
Απών/απούσα

Ίσως Ghan στο μαύρο μέλλον να τρώμε φάπες από τα παιδιά μας / και ξέρουμε ποιός θα φταίει. / Θα ξέρουμε; / Ίσως ναι,ίσως όχι.

saxonas
Εικόνα saxonas
Απών/απούσα

Wicca wrote:
Το θέμα δεν είναι η ευελιξία των τροχονόμων, άλλωστε οι ομάδες τύπου ΔΙΑΣ μπορούν να μπουν παντού με τις μηχανές που έχουν, αλλά το γεγονός ότι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Επίσης αν έκαναν σωστά την δουλειά τους εκεί που πρέπει, οι πάντες θα αντιδρούσαν και θα έλεγαν ότι ζούμε σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.

Και διευκρινίζω:
Όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των αστυνομικών κάνει είτε κατάχρηση εξουσίας, είτε τα στραβά μάτια τότε δεν γίνεται καμία πρόοδος σε τίποτα, γιατί οι πολίτες μετά είναι προκατειλημμένοι και φυσικά οι παραβάσεις που πρέπει να προληφθούν δεν προλαμβάνονται.

Είναι δηλαδή αμφίδρομη η κατάσταση.
Ενώ η αστυνόμευση θα πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη, (γιατί εμείς τους πληρώνουμε στο κάτω κάτω) η αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ενάντια στον πολίτη και έτσι δεν την θέλουμε γιατί δεν την εμπιστευόμαστε.

Και θα φέρω εδώ μερικά παραδείγματα:

Περιπολικό παραβίασε κόκκινο και χτύπησε με το πίσω μέρος του, ( τόσο γρήγορα πήγαινε) γνωστό μου ποδηλάτη. Τον έστειλε για ράμματα στο νοσοκομείο, του έκανε ζημιά στο ποδήλατο, εννοείται ότι το περιπολικό εξαφανίστηκε και τον ποδηλάτη τον πήγαν στο νοσοκομείο οι περαστικοί. Ο ποδηλάτης δεν έκανε μήνυση πουθενά, γιατί αφενός κανείς δεν κράτησε τα στοιχεία του αυτοκινήτου και αφετέρου ποιος θα βγάλει άκρη αν κάνει μήνυση στην αστυνομία και με ποια στοιχεία...

Όταν το περιπολικό παραβατεί έτσι, τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι οδηγοί δεν θα παραβατήσουν κατά τον ίδιο τρόπο;;

'Αλλο παράδειγμα. Τροχονόμος τρέχει με 100 στην Ηλιουπόλεως με σφήνες και μπαίνει δεξιά δίπλα μου με αποτέλεσμα να με στριμώξει οριακά στην άκρη του δρόμου. Είχα καλά φρένα και κοκκάλωσα το ποδήλατο την τελευταία στιγμή πριν πατήσω σε μία από αυτές τις σχάρες για τα νερά της βροχής, που είχε και κλίση προς την μεριά του πεζοδρομίου. Αν είχαν ακουμπήσει οι ρόδες μου θα με είχε φέρει καπάκι. Εννοείται ότι δεν πρόλαβα όχι στοιχεία να πάρω, ούτε καλά καλά να τον δω. Αν έπεφτα, παίζει κανένα σενάριο να έβρισκα το δίκιο μου;;; ( ρητορικό το ερώτημα).

Κορυφαίο άλλο παράδειγμα. Πάλι στην Ηλιουπόλεως στην διασταύρωση με την Ηλία Ηλιού, κατεβαίνω με αρκετά χιλιόμετρα και πίσω μου έχω περιπολικό. ( ωραία νιώθω ασφαλής!! ).Με κόβει ένα μηχανάκι που μπαίνει μπροστά μου, ( το φανάρι είναι κίτρινο), βλέπω ότι δεν με παίρνει να το περάσω και σταματάω.
Το περιπολικό σπάει τα φρένα του ακριβώς πίσω μου και μου την λένε και οι δύο αστυνομικοί κανονικά. Περίμεναν να περάσω με κόκκινο για να φύγουν και αυτοί μαζί με εμένα!!! Περιορίστηκα να τους δείξω το φανάρι με το χέρι μου και δεν είπαν τίποτα άλλο, ( τι να πουν;;; Γιατί ρε κοπελιά δεν πέρασες το κόκκινο να φύγουμε και εμείς;;;;!!!). Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που υπάρχει.

Πολύ ωραία και θεμιτά αυτά που αναφέρεις για ποδηλατική αστυνομία, αλλά όταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί λειτουργούν με την νοοτροπία του κάγκουρα, λες να πάρουν ποδήλατα για να κάνουν περιπολίες;;;

Το θέμα έχει να κάνει με την παιδεία και με την τήρηση των νόμων. Νόμοι υπάρχουν και μπορούν να εκσυγχρονιστούν αν θέλουμε, ποιος τους εφαρμόζει, ποιους επιτρέπουμε εμείς να εφαρμόζει, πόσο τους εφαρμόζουμε εμείς οι ίδιοι..

Εγώ μπορώ να σου πω πιο τρανταχτά παραδείγματα που μας κάνουν να μην θέλουμε τους ΑΗΔΙΑΣ και τον κάθε δοσίλογο με στολή
Οι αστυνόμοι είναι για να φυλάνε τα συμφέροντα των αφεντικών και όχι τα σπίτια μας και τους δρόμους.Η αστυνομία είναι μια μεγάλη πλάνη.

Wicca
Απών/απούσα

Εγώ πάλι δεν έχω πρόβλημα με την ιδέα της αστυνομίας όταν αυτή κάνει σωστά και στα πλαίσια των νόμων που υπάρχουν, τη δουλειά της.

Από την στιγμή που ΕΙΜΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥΣ ( γιατί ως φορολογούμενη πολίτης που είμαι εγώ τους πληρώνω για να με προστατεύουν αλλιώς θα πάω να προσλάβω ιδιώτες), έχω συγκεκριμένες μίνιμουμ απαιτήσεις από αυτά που περιμένω να κάνουν.

Καταρχάς να σέβονται τον εργοδότη τους, εμένα, την φορολογούμενη αδρά πολίτη, που τα σκάει για να έχουν αυτοί μισθό, να είναι τυπικοί στα καθήκοντα τους, να είναι ευγενικοί, προσηνείς και πάντα πρόθυμοι να με εξυπηρετήσουν. Να παρεμβαίνουν έγκαιρα στην περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, να τηρούν τους νόμους ( από νόμους όπως προείπα έχουμε τόσους που μπορούμε να κάνουμε και εξαγωγές), τις νόμιμες διαδικασίες και εφόσον είναι όργανα της Τάξεως, να λειτουργούν ως όργανα και όχι ως οι αυτόκλητοι εκδικητές, ( της νύχτας ή και της μέρας).

Δυστυχώς στην Ελλάδα, η στολή του αστυνομικού, έχει ταυτιστεί με σύνδρομα εξουσίας και από αυτά που ανέφερα παραπάνω, με δυσκολία μπορώ να ανακαλέσω περιπτώσεις όπου ίσχυσαν.

Όμως και πάλι, στο χέρι μας είναι να αλλάξουν όλα αυτά.

Αυτό που ξεχνάμε ως πολίτες αυτής της χώρας, σε ότι σχετίζεται με το Δημόσιο και τις υπηρεσίες του, είναι ότι εμείς είμαστε οι εργοδότες, ( σε πολλές περιπτώσεις ο ένας του άλλου) και εφόσον εμείς πληρώνουμε, εμείς ορίζουμε και τις απαιτήσεις που θα έχουμε απέναντι στους "υπαλλήλους" μας.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω, αν κρίνω κι απ’ τον εαυτό μου, ότι όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι έχουν μέσα τους (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες) σπέρματα αναγέννησης και αλλαγής.

Αυτό δεν θα πρέπει να το παραμερίζουμε ποτέ και για κανέναν.

Το ποδήλατο είναι από μόνο του μια απελευθερωτική διαδικασία, έστω και για κάποιον που βρίσκεται στον αντίποδα της πραγματικής ζωής. Πραγματική ζωή εννοώ την ελεύθερη, δημιουργική, χαρούμενη ζωή. Τον αντίποδα θεωρώ ή τουλάχιστον έναν αντίποδα θεωρώ, το να ζεις και να πληρώνεσαι για να καταστείλεις κάτι τέτοιο.

ΠΑΡ’ ΟΛ’ ΑΥΤΑ κι ας ανήκω στην κατηγορία πολιτών που δεν της αρέσει να περπατάει στην πόλη και να πέφτει πάνω σε αρματωμένους αστυνομικούς. Οι άγγλοι δεν έχουν παρά ένα ρόπαλο πάνω τους και κάνουν περιπολίες παντού. Συγγρούονται χρόνια τώρα με μια σκληρότητα κι εγκληματικότητα ανείπωτη με ένα μόνο γκλόμπ. Χωρίς να παραβλέπω τον ρόλο τους στην καταστολή διαδηλώσεων και τα τοιαύτα δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το ρόλο τους στην ασφάλεια του πολίτη. Κι αυτό είναι το σκηνικό που δικαιολογεί ακρότητες κάθε μορφής στην Ελλάδα. Το ότι μπαλατζάρει ζόρικα ο κατασταλτικός ρόλος με εκείνον της προστασίας.

ΠΑΡ’ ΟΛ’ ΑΥΤΑ, ξαναγυρνάω, το ποδήλατο μπορεί να έρθει σαν καταλύτης σε όλο αυτό το αδιέξοδο, πολωμένο σκηνικό. Και ειλικρινά εγώ θα συμμετείχα σε μια δωρεά ποδηλάτων, όχι μόνο στην τροχαία, αλλά και στους άλλους, ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝ, έστω και μόνο ένας αστυνομικός, που ζει μόνο για να με καταστέλει σαν φυσιολογικό άνθρωπο και γεμίζει τα προβληματικά πνευμόνια μου με τα χειρότερα αέρια για αστικό περιβάλλον, μπορούσε να ζήσει και να εκτιμήσει την άλλη ζωή, που στερείται ο ίδιος και γίνεται υποχείριο για να την στερηθώ κι εγώ.

Να την αισθανθεί και να την βιώσει μέσα από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, που η ποδηλασία μας προσφέρει ΑΝΕΞΟΔΑ και ΥΠΕΡΟΧΑ.

ΔΩΡΕΑΝ ΛΑΒΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΩΤΕ.

Κι εύχομαι κι ελπίζω, ακόμα κι αν δεν το βιώσω η ίδια, σε μια ιδανική κοινωνία, όπου οι συνειδήσεις θα έχουν προσεγγίσει και κατακτήσει το υψηλότερο δυνατόν αίσθημα δικαιοσύνης και αλληλοσεβασμού, ώστε η καταστολή και οι υπηρέτες της να αυτοακυρωθούν ως μη αναγκαίοι κοινωνικοί παράγοντες. Για την ώρα όμως, ας δούμε, πώς θα χειριστούμς αυτό που έχουμε εποικοδομητικά, όπου αυτό είναι εφικτό. Τα εφικτά είναι που κάνουν και τις ανατροπές. Τα ανέφικτα διατηρούν το όνειρο στην ουτοπική του διάσταση.

Ainastros
Απών/απούσα

κορίτσια τέτοιες εκθέσεις γράφαμε στο γυμνάσιο για να μας πουν οι καθηγητές μπράβο...ποτέ όμως τόσο νοσηρές..είχαμε και μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα και ας ήμασταν μικροί..μιλάμε για τα ελληνικά δημόσια γυμνάσια πάντα...

wicca δες εδώ σ'ενδιαφέρει..
και εδώ θα ξετρελαθείς... θα βρεις πολλές ιδέες για μαρκετινγκ.....

Wicca
Απών/απούσα

Ainastros wrote:
κορίτσια τέτοιες εκθέσεις γράφαμε στο γυμνάσιο για να μας πουν οι καθηγητές μπράβο...ποτέ όμως τόσο νοσηρές..είχαμε και μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα και ας ήμασταν μικροί..μιλάμε για τα ελληνικά δημόσια γυμνάσια πάντα...

wicca δες εδώ σ'ενδιαφέρει..
και εδώ θα ξετρελαθείς... θα βρεις πολλές ιδέες για μαρκετινγκ.....

Αφού θες την γνώμη μου στην λέω: Την αστυνομία την πληρώνουμε ήδη με τους φόρους μας, οπότε θεωρώ παράνομο και καταχρηστικό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με έξτρα αμοιβή.
Αν ορισμένοι από τους αστυνομικούς θέλουν να κάνουν καριέρα έτσι, μπορούν να πάνε σε ιδιωτικές εταιρίες και να δουλεύουν με την ώρα/μέρα/το κομμάτι/ποσοστά.. ελεύθερη είναι οι αγορά για να πουλάει ο καθένας ότι θέλει με όποιες προδιαγραφές θέλει.

Και τώρα που γνωρίζεις την γνώμη και για αυτό το θέμα μπορείς να πας να κοιμηθείς...

Νάνι τώρα...

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Ο κόσμος σου τυλίγει τη δημοκρατία σε ένα φύλλο χαρτί Α4. Εγώ πάλι προτιμώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Με τρομάζει τόόόόση ευκολία. Ο κόσμος σου δεν έχει καμμία ανοχή. Απ’ τον τρόπο που μας αντιμετωπίζεις δε αντιλαμβάνομαι ότι άνθρωποι σαν και μας θα είμασταν σε κάποια στρούγκα αλυσοδεμένοι για πειθαναγκασμό για να μην πω κάτι χειρότερο. Ο δικός μου πάλι ξεκινάει απ’ το να δώσει ευκαιρίες. Προτιμώ να γυμνώνω τους ανθρώπους απ’ τις εμφανίσεις τους και να προσπαθώ να σκεφτώ το βαθύτερο τους και τη δυναμική του. Εμένα αυτό με έβγαλε απ’ την αστική ζωή που θα μπορούσα ν’ απολαμβάνω και μ’ έβαλε να σκέφτομαι ακόμα και τον χειρότερο μισητό κοινωνικά οργανισμό, να αναλογίζομαι το πώς και το τι θα μπορούσε διαφορετικό από όσα γίνονται γύρω μου και δεν πάνε κανένα πουθενά. Το δραματικό είναι ότι εσύ είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ για όσα μας αραδιάζεις. Μας τα αραδιάζεις από θέση και φύση. Αυτό ιστορικά για το ανθρώπινο είδος έχει αποδειχθεί το λιγότερο καταστροφικό.

Προτιμώ μια ανθρωποκεντρική συλλογική κοινωνία από μια κοινωνία που βασίζεται σε παρωχημένες ρετσέτες κοινωνικής επανάστασης επιπέδου καρατομείστε τις Μαρίες Αντουανέττες.

Και ό,τι γράφουμε δεν είναι έκθεση, αλλά επικοινωνία σκέψεων ζωής, που δεν έχουν παγιωθεί, αλλά είναι σε συνεχή εξέλιξη.

Και Μπάρμπες στοιχηματίζω ότι χαρίζεις στα ανηψάκια σου στις γιορτές...προσωπικά ως παιδί με τους φίλους μου φτιάχναμε διάφορα πλάσματα, πλάθοντας λάσπη κι αφήνοντάς τη να στεγνώσει στον ήλιο, στην όχθη ενός βρωμορέματος που κατέβαζε λύματα εργοστασιακά, δίπλα στο πατρικό μου...Η μοναδική κούκλα που είχα δόθηκε σε άλλο κοριτσάκι που δεν είχε και έκτοτε δεν είχα ξανά άλλη. Αυτά για την φτηνή ψυχανάλυση που μοιάζει να σ’ αρέσει...

DemisB.
Εικόνα DemisB.
Απών/απούσα

Παιδία , η αστυνομία και κάθε δημόσια αρχή , στην Ελλάδα , δεν κάνει τίποτε για τους Πολίτες… κανόνας…
Εμείς οι Πολίτες πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και μετά από την κάθε επιτυχημένη δράση, η δημόσια αρχή έρχεται να δηλώσει ότι προστατεύει την δράση.. έτσι δυστυχώς είναι δομημένη η κατάσταση…
Πρόταση… στην Νέα Υόρκη βάλανε σε κάθε σημείο δρόμου όπου τραυματίστηκε ή πέθανε ποδηλάτης από τροχαίο, μια πινακίδα με το όνομά του και τα στοιχεία του και το ποδήλατό του βαμμένο με λευκό χρώμα… με αυτό τον τρόπο , φημίζει σε όλους , όσους περνούν από εκεί τι είχε συμβεί και με την πάροδο των χρόνων πέτυχαν την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων , με ποδηλάτες.
Με αυτό τον τρόπο όλοι βλέπουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που κινούνται με άλλα μέσα μετακίνησης και ότι έχουν δικαίωμα ίσο με όλους τους άλλους , στον δρόμο.
Ας το κάνουμε και εμείς … και αντί για ολόκληρο ποδήλατο , ας βάλουμε έστω μια πλακέτα με τα στοιχεία του κάθε ποδηλάτη…

Ainastros
Απών/απούσα

βελανιδιά μόλις καταλάβεις πως εδώ δεν εξετάζουμε το αν οι μπάτσοι είναι περισσότερο ή λιγότερο άνθρωποι από τους υπόλοιπους, αλλά τους μελετάμε και μιλάμε γιαυτούς καθαρά σαν λειτουργία και θεσμό, πως οργανώνεται και που αποσκοπεί.. πέρα από τη βιτρινα της προστασίας του πολιτη που έχουν ντύθεί... καθώς και τη πραγματική σχέση που έχουν με την κοινωνία...τότε τα ξαναλέμε..και καλό είναι πριν αρχίζεις στολίζεις τους συνομιλητές σου με υποθέσεις αυθαίρετα συμπεράσματα και χαρακτηρισμούς..να κοιτάζεσαι στο καθρέπτη πρώτα (Λακάν)..θα σε βοηθήσει..δεν φτανει μόνο το γκρουπ θεραπι..πρεπει να κάνεις και δουλειά με τον εαυτό σου..μόνη σου..

demisB. αυτή είναι ίσως η καλύτερη πρόταση μέχρι τώρα ... μετά το σποτακι .. γιατί θα μεινουν εκεί για μια ζωή να μας τα θυμίζουν..

saxonas
Εικόνα saxonas
Απών/απούσα

http://www.youtube.com/watch?v=hd_9GJgVd4g

ΕΛΑΣ στην υπηρεσία των χιμπατζήδων της ΧΑ.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

saxonas wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=hd_9GJgVd4g

ΕΛΑΣ στην υπηρεσία των χιμπατζήδων της ΧΑ.

Ξαναδιάβασε, ξαναδές το βίντεο. Δεν πρόκειται γι’ αυτό που λες, τουλάχιστον σ’ αυτή την περίπτωση. Η Χρυσαυγίτες για μια φορά ακόμα κάνανε επίδειξη δύναμης στη Φωκίωνος Νέγρη, ημέρα Σάββατο (δεν είναι τυχαίο που διαλέγουν το Σάββατο κάθε φορά) προς το μεσημέρι. Καθόλου τυχαία μέρα.

Όλοι οι Κυψελιώτες κάθε φυλής είμαστε έξω, χαλαροί για λίγη λιακάδα κι ένα καφέ ή για τα Σαββατιάτικα ψώνια (σημειωτέον υπάρχει και η βιολογική λαϊκή κάθε Σάββατο, στην υπό κατάληψη Αγορά της Κυψέλης).

Την προηγούμενη φορά το κάνανε πεζοί σε συμπαγές χιτλερικού τύπου μπλόκ, φωνάζοντας και χτυπώντας τα πόδια τους τα γνωστά τους συνθήματα τρόμου.

Αυτή τη φορά ήρθαν με τα μηχανάκια τους τρέχοντας ανάμεσα στους πεζούς. Μερικοί δε μπήκανε στο παρκάκι όπου παίζουν παιδιά. Κατέβηκαν κι απ’ τις μηχανές και ορισμένοι με σημαίες σφιχτά ρολαρισμένες στα ξύλα τους, στα χέρια, εν είδει στυλιαριού.

Η αστυνομία απλά τους σταμάτησε για έλεγχο, μπλοκάρισε το ρυθμό τους, όπως επίσημα η Χρυσή Αυγή διαμαρτυρήθηκε εκ των υστέρων. Διαμαρτυρήθηκαν γιατί οι αστυνομία τους καθυστέρησε τη δράση κατόπιν ειδικής και γενικής εντολής υποτίθεται, να μπλοκάρεται η κάθε ελεύθερη διακίνηση των εντύπων και των ιδεών τους.

Ο δε νεόκοπος βουλευτής τους πυρ και μανία κοπάνησε το καπώ ενός αυτοκινήτου και του κατάφερε ένα ωραίο βαθούλωμα (ασκείται στις πολεμικές τέχνες ίσως! κι έκανε ο άνθρωπος μια επιδειξούλα σε όσους λιαζόντουσαν στο σημείο εκείνο).

Επισημαίνω στο σημείο που γίνανε όλα αυτά παίζουν παπούδες και γονείς με τα παιδάκια τους κατά κανόνα αλλοδαποί. Δεν θα ήθελε κανείς, οι ακραιφνείς εκκαθαριστές να ενοχλήσουν ανθρώπους, που δεν έβλαψαν και δεν βλάπτουν κανέναν μας, πλην των γνωστών μαυρόκοπων ιδεολόγων.

Νομίζω να αναζητήσεις κάποιο άλλο παράδειγμα. Αυτό δεν ισχύει κατηγορηματικά.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Royal Oak wrote:

(σημειωτέον ..., στην υπό κατάληψη Αγορά της Κυψέλης).

Οικειοποιηση, πιο σωστα

Βλεπε και:
παλιο εφετειο

Σταδιου

Σταθμο Λαρισης

Μεχρι και εξω τους εχουν παρει χαμπαρι

Τελος, 50% ειναι μεγαλο νουμερο (το λεει κι Λαμπροπουλος. Σκεψου...)

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Ghandee wrote:
Royal Oak wrote:

(σημειωτέον ..., στην υπό κατάληψη Αγορά της Κυψέλης).

Οικειοποιηση, πιο σωστα

Βλεπε και:
παλιο εφετειο

Σταδιου

Σταθμο Λαρισης

Μεχρι και εξω τους εχουν παρει χαμπαρι

Τελος, 50% ειναι μεγαλο νουμερο (το λεει κι Λαμπροπουλος. Σκεψου...)

Σωστός κι ακριβολόγος όπως πάντα. Δεν αμφισβητώ αυτό που συμβαίνει, απλά δεν συνέβη το περασμένο Σάββατο στην συγκεκριμένη περίπτωση και νομίζω δεν είναι σωστό να παραποιούμε κάτι που έχει συμβεί, έστω και άθελά μας. Τώρα το να βάλουμε κάτω το γιατί στη μια περίπτωση έγινε αυτό και στην άλλη το άλλο, δεν είναι της παρούσης. Είναι προεκλογική φάση (ανύπαρκτη η χρυσή αυγή στη βουλή) αυτή των συγκεκριμένων βίντεο που παραθέτεις ghandee; Είναι μετεκλογική φάση (χρυσή αυγή στη βουλή) η περίπτωση του περασμένου Σαββάτου; Άλλος συσχετισμός ίσως; Καθίστε τώρα να ... αφού μας βάλατε στη βουλή κλπ; Ο αέρας του περασμένου Σαββάτου ήταν πραγματικά πολύ επιθετικός. Εμείς τους βλέπαμε σ’ όλη τους τη διαδρομή και το συζητήσαμε και με τους γείτονες χτες το πρωΐ. Παγωμένοι όλοι πάντως.

Όμως κι επειδή τελικά οι κοινωνία μας έχει σιχαθεί να παραπέμπονται όλα στο απώτατο μέλλον, εμείς τι κάνουμε με το άλλο 50%, που δεν ταυτίζεται με τους Χρυσαυγίτες; Αν κανείς το αναλογιστεί δεν είναι και λίγο.

Μας ενδιαφέρει μια διαλεκτική ανάλυση για όλα τα θέματα; Ή τα αφήνουμε στην απόλυτη σύγκρουση προς όλες τις κατευθύνσεις; Αυτό το ερώτημα με βασανίζει και δεν μπορώ να δεχτώ, ότι όλα είναι άσπρο μαύρο. Γιατί με βάση τους φυσικούς νόμους δεν είναι.

Κι εν πάσει περιπτώσει έστω κι αν κάνω λάθος και το τεραίν είναι συγκρουσιακό 100%. Τι έχει κερδίσει και ποιός από αυτό;

Η τοποθέτηση της Wicca περί υπαλλήλων και εργοδοτών προσωπικά λίγο με ξενίζει, γιατί νομίζω ότι είναι στοιχείο μιας ιδεαλιστικής καπιταλιστικής κοινωνίας και δεν μ’ ενδιαφέρει σαν τέτοιο. Μ’ ενδιαφέρει περισσότερο η δυνατότητα, να αφυπνίζονται συνειδήσεις ή τουλάχιστον να μπαίνουν σε εγρήγορση, παρά να ντοπάρονται αυτές ή να εξαναγκάζονται να ντοπάρονται στην αντίπερα από μένα όχθη.

saxonas
Εικόνα saxonas
Απών/απούσα

Royal Oak wrote:
saxonas wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=hd_9GJgVd4g

ΕΛΑΣ στην υπηρεσία των χιμπατζήδων της ΧΑ.

Ξαναδιάβασε, ξαναδές το βίντεο. Δεν πρόκειται γι’ αυτό που λες, τουλάχιστον σ’ αυτή την περίπτωση. Η Χρυσαυγίτες για μια φορά ακόμα κάνανε επίδειξη δύναμης στη Φωκίωνος Νέγρη, ημέρα Σάββατο (δεν είναι τυχαίο που διαλέγουν το Σάββατο κάθε φορά) προς το μεσημέρι. Καθόλου τυχαία μέρα.

Όλοι οι Κυψελιώτες κάθε φυλής είμαστε έξω, χαλαροί για λίγη λιακάδα κι ένα καφέ ή για τα Σαββατιάτικα ψώνια (σημειωτέον υπάρχει και η βιολογική λαϊκή κάθε Σάββατο, στην υπό κατάληψη Αγορά της Κυψέλης).

Την προηγούμενη φορά το κάνανε πεζοί σε συμπαγές χιτλερικού τύπου μπλόκ, φωνάζοντας και χτυπώντας τα πόδια τους τα γνωστά τους συνθήματα τρόμου.

Αυτή τη φορά ήρθαν με τα μηχανάκια τους τρέχοντας ανάμεσα στους πεζούς. Μερικοί δε μπήκανε στο παρκάκι όπου παίζουν παιδιά. Κατέβηκαν κι απ’ τις μηχανές και ορισμένοι με σημαίες σφιχτά ρολαρισμένες στα ξύλα τους, στα χέρια, εν είδει στυλιαριού.

Η αστυνομία απλά τους σταμάτησε για έλεγχο, μπλοκάρισε το ρυθμό τους, όπως επίσημα η Χρυσή Αυγή διαμαρτυρήθηκε εκ των υστέρων. Διαμαρτυρήθηκαν γιατί οι αστυνομία τους καθυστέρησε τη δράση κατόπιν ειδικής και γενικής εντολής υποτίθεται, να μπλοκάρεται η κάθε ελεύθερη διακίνηση των εντύπων και των ιδεών τους.

Ο δε νεόκοπος βουλευτής τους πυρ και μανία κοπάνησε το καπώ ενός αυτοκινήτου και του κατάφερε ένα ωραίο βαθούλωμα (ασκείται στις πολεμικές τέχνες ίσως! κι έκανε ο άνθρωπος μια επιδειξούλα σε όσους λιαζόντουσαν στο σημείο εκείνο).

Επισημαίνω στο σημείο που γίνανε όλα αυτά παίζουν παπούδες και γονείς με τα παιδάκια τους κατά κανόνα αλλοδαποί. Δεν θα ήθελε κανείς, οι ακραιφνείς εκκαθαριστές να ενοχλήσουν ανθρώπους, που δεν έβλαψαν και δεν βλάπτουν κανέναν μας, πλην των γνωστών μαυρόκοπων ιδεολόγων.

Νομίζω να αναζητήσεις κάποιο άλλο παράδειγμα. Αυτό δεν ισχύει κατηγορηματικά.

τι θες να μας πεις;τι ακριβώς δεν ισχύει; ότι η αστυνομία δεν είναι χαϊδεύει τα αυτιά των ουγκ της ΧΑ;Ότι η ΧΑ δεν είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.Άμα κάποιος με μαυροκόκκινη σημαία έκανε την ίδια ακριβώς "επιδειξούλα" θα ήταν στην ΓΑΔΑ τώρα. Μπορώ να σου βρω αμέτρητα βίντεο και φωτογραφίες όπου η αστυνομία έχει απολυτή συνεργασία με τους μαχαιροβγάλτες υπάνθρωπους της ΧΑ. Τον απλό κόσμο, αριστερούς και αντιεξουσιαστές ξέρουν καλά να τους τσακίζουν με κάθε ευκαιρία.

"ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ"

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Αλλο ενα "μεμονομενο περιστατικο"
(στο οποιο συμμετεχει και ποδηλατης)
εδω

contact