Μονοήμερη ποδηλατόβολτα στην Αίγινα την Κυριακή 18.07.2010

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
anthropomastoras
Απών/απούσα

Οι ποδηλατόφιλοι των Δυτικών Προαστίων, βλέπε West Side Ride και στο West Side Ride Facebook διοργανώνουν μια ποδηλατοβολτα/εκδρομή στο νησί της Αίγινας.

Το πρόγραμμά μας...

Πότε : Κυριακή 18.07.2010
Που: Tερματικός σταθμός ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ΗΣΑΠ (σταθμός Πειραιά δηλαδή) μεταξύ των 9.30 και 9.45 π.μ.

Το πλοίο μας φεύγει στις 10:30 και δεν παίρνει καθυστερημένους. Απαραίτητο είναι λοιπόν να μην μας στήσετε μιας και το επόμενο πλοιο ειναι για τις 12.30 το μεσημερι. Καλύτερα λίγο νωρίτερα παρά στο τέλος μόνοι σας. Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats για την Αίγινα, τα οποία παίρνουν εκτός από επιβάτες και αυτοκίνητα και τα ποδήλατά μας.

Φτάνουμε στην Αίγινα μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά. Ο καιρός προβλέπεται ζεστός, τρέχουμε μερικά χιλιόμετρα μέχρι την πρώτη βουτιά μας σε παραλία επιλογής μας εκείνη τη στιγμή. Χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε ανάλογα. Το πρόγραμμα της διαδρομής θα καθοριστεί απο κοινού κατά την διάρκεια του ταξιδιού στο πλοίο στο Σαρωνικό. Η βόλτα, με μικρά υψομετρικά, είναι εύκολη για όλους, όλο άσφαλτος. Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει επί τόπου αλλά όχι προς το πολύ δυσκολότερο.

Τα πλοία της επιστροφής φεύγουν 19:00, 19:15, 19:30 και το τελευταίο 22:30 από το λιμάνι της Αίγινας. Οι επιλογές μας πολλές και ο χρόνος μας είναι αρκετός για μια βόλτα στο νησί και φυσικά και για την απαραίτητη στάση για τις βουτιές μας, το φαγητό μας και τις αναμνηστικές φωτογραφίες μας δεξιά αριστερά στο νησι.

Τι θα χρειαστείτε...

- Το ποδήλατο με όλα τα συναφή του (κράνος, τρομπίτσα, παγουράκι νερού, λαμπάκια για την νυχτερινή επιστροφή, σαμπρέλα δεύτερη και εργαλεία για μικρο ποδηλατικές επεμβάσεις),
- Αντηλιακό για τους ευαίσθητους στην επιδερμίδα από τον ήλιο.
- Τα μαγιώ σας,
- Μια αλλαξιά ρούχα βαμβακερά για μετά τη βουτιά μας οσοι θέλουν να αλλάξουν και μία πετσέτα μικρή.
- Ένα ελαφρύ φουτεράκι ή μπουφανάκι καλοκαιρινό για το βράδυ της επιστροφής.
- Fenistil, στικάκι αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη κρεμούλα αντισταμινική για τσιμπήματα.
- Κάποια ήδη πρώτων βοηθειών που θα φροντίσει ο γιατρός της παρέας να κρατά μαζί του (ναι θα έχουμε και τέτοιον μαζί μας αχρείαστος να'ναι).
- Χρήματα για τα μικρά πιθανά μας έξοδα στο νησί και τα εισιτήριά μας μιας και τίποτες δεν είναι τσάμπα σε αυτό το κόσμο εκτός από το μεράκι και την διάθεσή μας.

Επικοινωνία τηλεφωνική-sms για πληροφόρίες στο 6938633825 (Μανώλο)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
jeanmarat
Απών/απούσα

αυτη ειναι η διαδρομη ;

http://www.bikely.com/maps/bike-path/North-Aigina-Round

παιδια δωρεαν είναι τα ποδηλατα στα πλοια ετσι για νησια του σαρωνικου ;

anthropomastoras
Απών/απούσα

Καλησπέρα φίλε μου.

Η διαδρομή ήταν αυτή που σχεδόν είχαμε στο μυαλό μας κάποιοι να κάνουμε ...
Βέβαια περίμενα να δω συμμετοχές και ποδήλατα για να μπορέσουμε ολοι μας να να διασκεδάσουμε.

Σχετικά με το ταξίδι ...

Αναχωρούμε με το Νεφελη των Helelnic Seaways στις 10.30 απο την ακτή Τσελέπη Εξοδος Ε8.
Το εισητήριο κοστίζει 9,50Ε για καθένα μας, ανα διαδρομή και το ποδήλατο είναι δωρεάν ...

Αν χρειαστείς περισσότερες πλήροφορίες επικοινώνησε στο 6938633825 μαζί μου.

Μανώλης

jeanmarat
Απών/απούσα

τελικως πηγα σημερα Αιγινα , έκανα τη μιση διαδρομη απο αυτη που είδατε μεχρι αγ.μαρινα εφαγα και ξαναγυρισα από την ίδια διαδρομη (δεν εκανα κυκλο).

Απο ΒΑΓΙΑ προς Αγ.Μαρινα έχετε να φατε καλη ανηφορα με τον ηλιο απο πανω. Αλλα η επιστροφή (εσεις βεβαια δεν θα κανετε αυτο) ηταν υπεροχη λιγη ανηφορα ολο κατεβασμα και σε απογευματινο ηλιο.

Πάντως η διαδρομη αυτή αν την κανετε ολη μου φαινεται δεν ειναι για πολλα χαχαχουχου και ας-αραξω-στην-παραλια-να-δειξω-την-κορμαρα-μου-ή-να-δω-τις-αλλες-κορμαρες. Θελει συντονισμο βουτια μπαμ φευγουμε και αντε γεια.

Οι παραλίες που είδα από Λιμάνι προς αγ.μαρινα δεν θα ελεγα πως ειναι τιποτα ιδιαιτερο. Αυτη του Τρουλου δεν την βρηκα γιατι με μπλοκαρε το πολεμικο ναυτικο ! Της αγ.μαρινας ήταν πολυ trendy για τα γουστα μου , της Βαγιας ηταν στενοκωλη με τα αμαξια των νεοελληνων ακριβως απο πανω.

Εφαγα στην Βαγια στη ψαροταβερνα Αιολος ψιλο-ακριβα μου ηρθε αλλα ωραια θεα ειχε.

Ισως την επομενη φορα να ερθω μαζι. Για ποτε το βλέπετε ;

Βασικα θελω να παω νότια προς Περδικα και να παω με βαρκα απέναντι στο νησακι Μονη που φαινεται πιο ενδιαφερον.

jeanmarat
Απών/απούσα

πηγα και μια προς την δυτική μεριά.

Από λιμάνι προς Πέρδικα και μετά προς το νησάκι Μονή.

http://www.aegina.com.gr/moni/
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_06/07/2010_1292101

Η Περδικα είναι ήσυχο ψαροχωρι όπου μπορείς να κάνεις μπάνιο στα βράχια με την ήπια προσαρμογή που τους έχουν κάνει με fake φοινικιες λίγω τσιμέντο και μια αποβάθρα. Τα νερά ήταν πεντακάθαρα. Το καικι για το νησι Μονή έχει αδικαιολογητα 5 ευρω (ενώ π.χ. δίνεις 8,5 για Πειραια Αιγινα) . Σε αφήνει σε μια αμμουδερη οργανωμενη παραλία (σίγουρα θα εντυπωσιαστειτε από τα ελάφια που έρχονται ακριβώς διπλα στις ξαπλώστρες και το snack bar για να φάνε) με τις γνωστές καταστάσεις (βλακοτρεντυ μουσικη και ακριβές τιμές στο μπαρ) . Από πίσω με ελάχιστο περπάτημα έχει βράχια και μπορείς να βρεις ενα μερος τουλάχιστον με βοτσαλα για άμεση πρόσβαση στο νερό. Πλήν όμως έχουν αφεθεί αρκετά σκουπίδια όπως και κάτι παραπήγματα. Με το που σε αφήνει το καικι μπορείς να πας αριστερά για να βρεις τουλάχιστον 2 απομονωμένους μικρους κολπίσκους με βότσαλο οι οποίοι όμως είναι τίγκα στο σκουπίδι. Δεν έκανα περαιτέρω εξερεύνηση ίσως να έχει και άλλα μέρη αν περπατήσει κανείς περισσότερο.

Στην Περδικα παλι υπάρχει μια λωρίδα με ψαροταβέρνες όπου η συμπεριφορά των εστιατορων είναι ανάλογη (και σπαστική) αυτής των Βλάχικων της Βάρης. Έκατσα στου Αντώνη οι τιμές μου φάνηκαν επίσης τσιμπημένες αν και οι μερίδες ήταν μεγαλύτερς στο ψάρι απ'ότι στην Βαγια(μου φαίνεται θα αρχίσω να παίρνω σαντουιτς από το σπίτι). Λόγω ώρας την κοπάνησα τρέχοντας χωρις να μου δώσει απόδειξη (νεοελληνας ο μαγαζότρας γαρ) για να προλάβω το πλοιο το οποιο προλαβα για 3 λεπτα.

Η νοτιο δυτική διαδρομή της Αίγινας μου φάνηκε πολύ πιο ώραια από την Βορειο ανατολικη προς την Αγία Μαρίνα. Είναι φυσικά η μισή περίπου διαδρομή χωρίς στην ουσία υψόμετρα. Οι δε καταλήξεις Περδικα και Αγια Μαρινα είναι εντελώς διαφορετικης νοοτροπίας , η Αγ.Μαρίνα είναι από τις λεγόμενες 'κοσμικές' παραλίες με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Περίεργο θέαμα προς την Πέρδικα είναι και ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχειακό συγκροτημα , αδειες πισινες αδεια γηπεδα τενις και παρατημενα κτιρια κατι σαν ghost-hotel resort.

contact