Σας εχει ερθει ποτε η διαθεση
να φυγετε απο τη δουλειά,
να ανεβείτε στο ποδήλατο και να την κάνετε?
http://www.dailytelegraph.com.au/travel/news/keiichi-iwasaki-travels-acr...
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Σας εχει ερθει ποτε η διαθεση
να φυγετε απο τη δουλειά,
να ανεβείτε στο ποδήλατο και να την κάνετε?
http://www.dailytelegraph.com.au/travel/news/keiichi-iwasaki-travels-acr...
πολυ καλο , thanks!!
Στο εξωτερικό μόλις ενηλικιωθούν και πριν αρχίσουν σπουδές κ.λπ. ευθύνες κάνουν το γύρο του κόσμου - δουλεύοντας παράλληλα για να πάνε στον επόμενο προορισμό.
Μετά πάλι όταν συνταξιοδοτηθούν...
Έχεις δει τόσα νεαρά άτομα με backpack κ.τ.λ.; όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά κατά τη διάρκεια όλου του έτους.
Ίσως να έδινα θετικά σχόλια αν ήταν γυναίκα - δεν μου λέει κάτι το ποστ σου επείδη προστέθηκε το ποδήλατο!
Ε καλά, δεν είναι και το ίδιο το να επισκεφτεί κανείς τέσσερις - πέντε χώρες πριν ξεκινήσει τις σπουδές του με το να ταξιδεύει 8 χρόνια πάνω σε ένα ποδήλατο.
Αν ήταν το ίδιο δεν νομίζω να γινόταν θέμα στην Daily Telegraph.
Ο τυπος δεν ειναι κανενα αμερικανακι που του κανανε οι γονεις του δωρο αποφοιτησης ταξιδι στην Ευρωπη.
Ειναι 36 χρονων και βασικα τα παράτησε ολα πισω του,
εχει κανει 45.000 χιλιομετρα με το ποδήλατο,
περασε 37 χωρες με το ποδηλατο,
δεν ανεβηκε σε αεροπλανο, μονο σε φερυμπωτ,
ειναι ο πρωτος που ανεβηκε απο το υψομετρο της θαλασσας στο Εβερεστ χωρις αλλο μεσο μεταφορας,
εκανε κουπι επι 35 μερες (1800 χλμ)
κλπ. κλπ.
τι σχεση εχει αυτος με τα μιλουνια backpackers που ολοι γνωρίζουμε?
Υπαρχουν αρκετοι σαν αυτον που κανουν κατι αντιστοιχο με τα ποδια ή με διαφορα οχηματα. Αυτοι ειναι αλλη κατηγορια ταξιδιωτων. Δεν τους βαζω μαζι με τους backpackers
http://www.telegraph.co.uk/travel/travelnews/6167116/Man-travels-through...
ΒΕΒΑΙΑ, OTAN EXEIΣ ΦΡΑΓΚΑ ΠΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΟΥΞΕ...
ΜΠΟΥΡΔΕΣ! ΜΠΟΥΡΔΕΣ! ΜΠΟΥΡΔΕΣ!
Έχω μια γνωστή που εργάζεται κάποιους μήνες, μαζεύει χρήματα και μετά παίρνει άδειες άνευ αποδοχών για να γυρνάει τις χώρες με το ποδήλατο μέχρι να της τελειώσουν τα χρήματα.
Μου είπε ότι αν δεν έχεις λεφτά να τρως καλά, μετά δεν έχεις δυνάμεις να ποδηλατείς και άσε που κινδυνεύεις να αρρωστήσεις άμεσα λόγω εξάντλησης (από τις συχνές διάρροιες).
Aν δεν έχεις λεφτά να κοιμάσαι σε κάπως καλά μέρη θα αρρωστήσεις ή θα κινδυνεύσει η σωματική σου ακεραιότητα.
Aν δεν έχεις λεφτά ή δεν έχεις ήδη αγοράσει φάρμακα για τη διάρροια ή αντιεμετικά και κοινά αντιβιοτικά θα αρρωστήσεις σίγουρα.
Aν αρρωστήσεις και δεν έχεις λεφτά να πας σε γιατρό-νοσοκομείο ή δεν ενδιαφερθεί η Πρεσβεία για τα έξοδα νοσηλείας θα πεθάνεις.
Αναρωτιέμαι πόσα λεφτά μάζευε όταν "money I receive from performing tricks" έκανε διάφορα ζογκλερικά κόλπα π.χ. στις χώρες της Ασίας ή της Ινδοκίνας;
Δεν αμφιβάλλω ότι γύρισε όλο τον κόσμο, αντιλέγω ως προς τα μέσα (οιαδήποτε).
Συμβουλή, πριν ενστερνιστείς μια ιδέα πάντοτε διερωτήσου ως προς το σκοπό.
Φιλικά Σπύρος
ο σκοπος ειναι να ζησεις πριν πεθανεις
ποσοι το εχουν καταφερει αυτο;
Φίλε μου όχι πόσοι αλλά ποιοι...
Profanos diafwnis gia thn xara tou athlimatos pou lene.
Arxika sou fenete ena taksidi aplo san ekdromh dwro gia tous kalous vathmous tou kanakari kai meta amfisviteis ta katorthomata aftou tou anthropou, me vasi tis empiries mias filhs sou pou pairnei adies anef apodoxwn kathe toso (kala pou doulevei) kai pathenei kai efkola diaria! Giati to kaneis afto to pragma ?
για ποιο λόγο αρχίσε να γινεται αντιπαράθεση για αυτο το θεμα...
ειμαστε σε κλιμα debate?
Δεν είπα κάτι τέτοιο.
@alepouda (ειμαστε σε κλιμα debate? όοοοοοχι, δεν θέλεις να σχολιάζουμε;)
Το καλοκαίρι που πήγες Κω στην προβλήτα με τα πλοιάρια κι εμπρός από το καθένα υπήρχε νεαρό άτομο -κράχτης- που σου έλεγε "3 islands cruise to Kalymnos..."
Αυτά τα άτομα ήταν από τη Σκωτία, τη Σουηδία, τον Καναδά, την Ελλάδα... όλοι ήταν απένταροι και δουλεύαν-κοιμόνταν μέσα στα πλοιάρια μαζεύοντας λεφτά για το επόμενο ελληνικό νησί και/ή να περάσουν Τουρκία κτλ Όλοι ήταν backpackers κι όντως δεν υπήρχαν αμερικάνοι στη δούλεψη των Ελλήνων.
@Posca (δεν έχω δικές μου εμπειρίες να σου πω)
Λέτε να μου λέει ψέματα η φίλη μου με μαύρα σαπισμένα νύχια κι άλλοτε να έχουν αποκολληθεί, μισή στο βάρος από όταν ξεκίνησε;
@Posca
Παίρνει την κανονική 1μηνη και 1,2 άνευ αποδοχών.
Στην τελευταία δουλειά της στη Vodafone την απέλυσαν με καλή αποζημίωση και γύριζε για 8 μήνες, αρχικά με παρέα και μετά μόνη της.
Μάλλον δεν έχεις ταξιδεψει σε "τριτοκοσμικές" χώρες για να μιλάς για διάρροια και προτιμάς τα εκ του ασφαλούς όπως οι περισσότεροι Έλληνες
ΠΟΙΟ; το να εκφέρω άποψη; ακόμα και το να διαφωνήσω είτε να το απορρίψω;
ΕΣΥ; δεν άκουσα τη δική σου άποψη; παρά μόνο ως προς τα λεγόμενα μου.
Πες μας κάτι, έστω και δανεικό όπως εγώ, συνείσφερε-εμπλούτισε τη συζήτηση...
θέλω να μάθω κάτι παραπάνω, έχω άγνοια όσον αφορά ριψοκίνδυνα ταξίδια γιατί είμαι φοβητσιάρης.
Πες μου... πες μου κάτι οτιδήποτε... πες μου να μάθω... θέλω να μάθω! (Φιλιά)
σε χώρες της ευρώπης πάντως, με ημερίσια έξοδα 10-15 ευρώ είσαι υπεροκ για να τρως 3 γεύματα την ημέρα και να μην έχεις έλλειψη φαγητού/νερού. Τα λεφτά αυτά τα βγάζεις και με το παραπάνω αν είσαι καλλιτέχνης δρόμου. Σίγουρα ένα μια εβδομάδα να παίζεις κάπου στο δρομο θα βγάλεις και λεφτά για φαγητό, αλλά και μερικά να βάλεις στην άκρη για ένα πιο δύσκολο μέρος. Μέρη που μπορείς να κοιμηθείς για ένα βράδυ σίγουρα μπορείς να βρεις ακόμα και στην αθήνα, πόσο μάλλον σε χωριά. Άσε που όσο γυρίζεις, γνωρίζεις και κόσμο, πολύ πιθανόν κάποιος να σε φιλοξενήσει σπίτι του. Επίσης όταν ξεκινάς μεγάλο ταξίδι, λογικά θα έχεις μαζί σου μερικά αντιβιοτικά ή απλά φάρμακα και είναι να ταξιδέψεις και σε αφρική ασπούμε θα έχεις κάνει και κάποια εμβόλια.
Προφανώς αν ήθελα να πάω εγώ με 2 ευρώ στην τσέπη στην ιταλία, θα έφτανα στην πάτρα, θα έλεγα "ωραία τώρα θέλω αλλά 38ευρώ για να βγάλω εισιτήριο πλοίου", λεφτά τέλος, επιστροφή αθήνα. Αλλά αν είχα μαζί μου ένα μουσικό όργανο ή τίποτα ζογκλερικό, θα μπορούσα να στηθώ κάπου και να βγάλω το εισιτήριο πολύ εύκολα.
Cyclist keeps his head in Aids campaign
source Athens News 3/Aug/2009 page 12
ένα άρθρο σε περιοδικό(taxydromos) για ένα απίστευτο τύπο από την Βραζιλία που εδώ και τρία χρόνια και δύο μήνες κάνει τον γύρω του κόσμου με ποδήλατο. Κάποιος από τους τελευταίους προορισμούς ήταν και η Ελλάδα για την οποία λέει ότι ανάμεσα στις 46 χώρες που επισκεύθηκε ήταν ένας αξέχαστος σταθμός.
" Επειτα από τόσο καιρό ο δρόμος έχει γίνει η καθημερινότητά μου, δεν νοιώθω ότι ταξιδεύω ακριβώς. Δεν γυρίζεις ποτέ ο ίδιος σπίτι σου. Μετά από κάτι τέτοιο έχεις αποκτήσει το φορτίο της συνειδητοποίησης ότι υπάρχει τόσος πόνος και τόσα προβλήματα στον κόσμο, που η πλειονότητα δεν θα αντιληφθεί ποτέ. Όπως άλλωστε κι εγώ, αν δεν είχα ταξιδέψει. Η άγνοια για μερικούς είναι ευλογία. Γι΄αυτό, άλλωστε, δεν φεύγουν πολλοί από το μικρό χωριό τους. Οταν περιστοιχίζεσαι από όμοιούς σου, είναι εύκολο να υποθέτεις ότι όλα είναι φυσιολογικά. Γι΄αυτό πρέπει να ταξιδεύεις. Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα στο δρόμο είναι ότι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο δεν είναι ένα μέρος ή μια κατάσταση, αλλά αυτοί με τους οποίους τα μοιράζεσαι. Τόσο το ταξίδι όσο και η ίδια η ζωή δεν έχουν να κάνουν με μέρη, αλλά με ανθρώπους."
Arthur Simões Cardoso, Brasil:
Υπάρχει και η σχετική ιστοσελίδα από την οποία μπορεί κάποιος να δεί όλα τα σχετικά με αυτό το μoναδικό ταξίδι που κατόρθωσε να πραγματοποιήσει.
P.S μετάφραση από damvou.
Σχετικά με το πρώτο άρθρο...
Έλα Σπύρο, παραδέξου ότι σχολίασες χωρίς να διάβασεις το άρθρο, και μετά προσπαθείς να το μαζέψεις...
Ο τύπος είναι παλαβός!
Ελπίζω οι παραπάνω ποδηλάτες να μην έρθουν ποτέ στην Ελλάδα γιατί ....
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=1538578
O 37χρονος Γάλλος αθλητικογράφος και φανατικός ποδηλάτης Γκιγιόμ Πρεμπουά είχε εδώ και χρόνια μόνο μία σκέψη στο μυαλό. Να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι το οποίο υπήρχε μόνο στη φαντασία του Ιουλίου Βερν: τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Η μόνη διαφορά θα ήταν ότι ο σύγχρονος «Φιλέας Φογκ» θα ακολουθούσε τα ίχνη του ινδάλματός του πάνω σε ένα ποδήλατο. Τελικά τα κατάφερε.
ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες
ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες
«Είναι ενθαρρυντικό να μπορείς να πεις ότι κάποιος δύναται να κάνει το γύρο του κόσμου με ποδήλατο χωρίς να αισθανθεί τον κίνδυνο», δηλώνει, εξηγώντας ότι «οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ κρύβουν πολύ περισσότερους κινδύνους για τους ποδηλάτες».
πηγή: sigmalive.com,aera.gr,panos giannakopoulos.
...σ' αυτούς που πραγματοποιούν
όσα άλλοι μόνο να ονειρεύονται μπορούν.