Ασχετα με τους εμπροσθιους τροχους, ο οπισθιος 8ος τροχος εχει προβλημα. Οταν βαζω την 8η, ή την 16η, ή την 24η ταχύτητα, και κανω πεταλιες ο τροχος κανει πολλα "κλακ" με αποτελεσμα να χανεται αρκετα απο την ωθηση! Σημειωση ότι δεν κατεβαινει στον 7ο τροχο, αλλα παραμενει στην ιδια!
Ενας φιλος μου ειπε οτι μπορει να φταιει η αλυσιδα, διοτι μου ειχε φυγει παλιοτερα απο την θεση της 2-3 φορες σε λακκουβες και σαμαρακια!
Αν κανεις ειχε παρομοιο προβλημα ή γνωριζει, θα εκτιμουσα την βοηθεια του
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Να υποθεσω οτι οταν λες τροχος, εννοεις γραναζι.
Να υποθεσω επισης οτι το ογδοο γραναζι ειναι και το μικροτερο της κασσετας πισω, το ποδηλατο σου εχει δηλαδη οκταπλεττα.
Αν οι παραπανω υποθεσεις ειναι σωστες, τοτε αντιμετωπιζεις ενα κλασσικο προβλημα φθορας αλυσσιδας/κασσετας.
Δηλαδη:
Η αλυσσιδα και τα 7 μεγαλυτερα γραναζια πισω, εχουν σχετικα ομοιομορφη φθορα μεταξυ τους(με αποτελεσμα να μπορουν να συνεργαζονται αρμονικα), ενω το μικροτερο γραναζι, εχει διαφορετικο βαθμο φθορας απο τα υπολοιπα. Ειτε περισσοτερη φθορα(αν το δουλευεις συχνα), ειτε λιγοτερη(αν το δουλευεις λιγοτερο απο τα υπολοιπα).
Συνηθως ομως, εχει περισσοτερη φθορα, γιατι εκτος του οτι χρησιμοποιειται συχνα επειδη δινει μια αξιοπρεπη σχεση μεταδοσης για κινηση εντος κι εκτος πολης (σε συνδυσμο ειδικα με το μεσαιο μπροστα δισκο), εχει και μικροτερο αριθμο δοντιων, οποτε η δυναμη της αλυσσιδας μοιραζεται σε λιγοτερα δοντια, με αποτελεσμα υψηλοτερη φορτιση του καθε δοντιου, και επομενως γρηγοροτερη φθορα.
Και τωρα τι γινεται? Τιποτα.
Η αλλαζεις κασσετα και αλυσσιδα(τοποθετωντας καινουριες),
Η διατηρεις κασσετα και αλυσσιδα ως εχουν, και αποφευγεις να χρησιμοποιεις το ογδοο γραναζι(περιμενοντας να φθαρουν και τα υπολοιπα, για οσο αντεξουν, και μετα τα αλλαζεις με καινουρια).
Αν η φθορα αυτη εχει προκυψει σχετικα συντομα, σημαινει οτι μαλλον ειναι καιρος να μαθεις να συντηρεις αλυσσιδα και γραναζια(καθαρισμα, τακτικο λαδωμα, κλπ), για να μην πληρωνεις κερατιατικα.
http://www.podilates.gr/?q=node/9418
Chain Stretch
http://www.kronowit.com/bicycling/chainstretch.html
Εννοω το γραναζι! Και τωρα υποψιαζομαι ότι ειναι φθαρμενα οπως ακριβως είπες, γιατι χρησιμοποιώ πολύ συχνά την 24η σχεση. Η αληθεια ειναι οτι τα λαδωνα συχνα, αλλα στις αρχες αλλαζα πολυ αποτομα τις ταχυτητες (αουτσ!!)
Ναι, θα το δω και αν δεν βρω ακρη, που δεν πιστευω να ειναι κατι αλλο, θα ζητησω ξανα βοηθεια! Σας ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες!
...ηθελε ρυθμιση ο οπισθιος εκτροχιαστης! Ειχε χαλαρωσει λιγο. Λεω και εγω, εναμιση χρονο το εχω το ποδηλατο, ειναι λιγο δυσκολο να φαγωθουν τα γραναζια!
αν ένα από τα τρία έχει πρόβλημα (δηλαδή ή η αλυσίδα, ή η κασέτα ή ο δισκοβραχίονας) μπορεί αν δεν αλλαχτεί να προκαλέσει πρόβλημα και στα υπόλοιπα; (π.χ. αν είναι χαλασμένη η αλυσίδα να χαλάσει και η κασέτα ή ο δισκοβραχίονας ή το ανάποδο... αν είναι χαλασμένη η κασέτα να χαλάσει η αλυσίδα και ο δισκοβραχίονας κλπ)