Δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων σε δ/β shimano fc-m440

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
idealism
Απών/απούσα

Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο trekking και μετά από λίγες μέρες που το χρησιμοποίησα παρατήρησα μια δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων. Στο δισκοβραxίονα shimano fc-m440 ο κάτω δίσκος έχει ένα φθαρμένο δόντι, επίσης στο μεσαίο δίσκο φαίνεται ένα μικρό μεταλλικό κομμάτι.

Γίνεται να αλλάξω τον μικρό δίσκο, ο μεσαίος έχει πρόβλημα;
Ή μήπως χρειάζεται αλλαγή με καινούργιο δισκοβραxίονα;

Φωτογραφία του δισκοβραχίονα

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon deorebr.jpg80.13 KB
Image icon deorebr2.jpg82.61 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Δε νομίζω ότι η δυσκολία στην αλλαγή οφείλεται στο φθαρμένο δόντι του μικρού δίσκου. Ίσως μια ρύθμιση να χρειάζεται, αλλά σίγουρα θέλει ένα καλό καθάρισμα και λάδωμα.
Απ' ότι δείχνει η φωτό, φαίνεται σα να το έχεις λίγο παρατημένο, οπότε μην περιμένεις να δουλεύει και σωστά.
Πάντως, στον shimano fc-m440 οι δίσκοι αλλάζουν αν χρειαστεί.
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς ποιο είναι το μεταλλικό κομμάτι που λες στον μεσαίο. Ίσως απλά να είναι τμήμα του δίσκου.

idealism
Απών/απούσα

Άπο 2α σε 1η δυσκολευέται να αλλάξει η αλυσίδα.Δές στην φωτογραφία το έχω κυκλώσει.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Ότι είπα και πριν πιστεύω.
Καθάρισμα και ρύθμισει.
Το "κόκκινο" το είχα δει και πριν. Το "μπλε" υποψιαζόμουν ότι εννοείς, αλλά απ' όσο μπορώ να διακρίνω, είναι κομμάτι του δίσκου.
Αν το καθαρίσεις θα φανεί πιο σωστά.

idealism
Απών/απούσα

Ευχαρίστω Vasscott,θα το καθαρίσω και απο βδομάδα θα το πάω για ρύθμιση.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...ειναι μια χαρα.
Η κορυφη του δοντιου του μικρου δισκου που λειπει, βοηθαει στις αλλαγες ταχυτητων απο και προς το μικρο δισκο.
Το μεταλλικο "δοντι" που ειναι πριτσινωμενο πανω στο μεσαιο δισκο, κανει ακριβως την ιδια δουλεια. Βοηθαει την αλυσιδα να κατεβαινει στι μικροτερο γραναζι, και να ανεβαινει απο αυτο στο μεσαιο δισκο.
Πληροφοριακα ο δισκοβραχιονας εχει αμελητεα φθορα, και τα οποια προβλημματα αλλαγης ταχυτητων, δεν οφειλονται σε αυτον.
Επισης, οσο βρωμικος και να ειναι ο δισκοβραχιονας, δεν επηρεαζονται οι αλλαγες των ταχυτητων.
Αλλου πρεπει να αναζητηθει το προβλημα: Στη ρυθμιση.
Αν εσυ δεν γνωριζεις, βρες καποιον που ξερει, να σου ρυθμισει τις ταχυτητες.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

To site που εχεις τη φωτογραφια του δισκοβραχιονα σου ειχε τοσες ρωσιδες, σλαβες και ευκολους τροπους να βγαλεις εκκατομυρια που δεν καταφερα να δω τι περιγραφεις...

idealism
Απών/απούσα

Δεν θέλω να πειραματιστώ για να μην γίνει χειρότερο!

idealism
Απών/απούσα

rnd wrote:
To site που εχεις τη φωτογραφια του δισκοβραχιονα σου ειχε τοσες ρωσιδες, σλαβες και ευκολους τροπους να βγαλεις εκκατομυρια που δεν καταφερα να δω τι περιγραφεις...

Δυστυχώς :D με ad blocker δεν είδα το παραμικρό

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

idealism wrote:
Δεν θέλω να πειραματιστώ για να μην γίνει χειρότερο!

...αλλά:
Αν δεν πειραματιστεις, δεν θα μαθεις...

magnarid
Εικόνα magnarid
Απών/απούσα

Ο δίσκος φαίνεται μια χαρά.
Αν δεν σου παίρνει το μικρό δίσκο εύκολα το πιο πιθανό είναι να έχεις θέμα ρύθμισης.
Βάλε μικρό δίσκο μπροστά και πείραξε την βίδα "L" του μπροστινού εκτροχιαστή έτσι ώστε να μετακινηθεί λίγο προς τα μέσα (αριστερά όπως καβαλάς το ποδήλατο) και δοκίμασε το.

Αν και δεν μπορώ να καταλάβω απο την φωτογραφία μου φαίνεται ότι ο εκτροχιαστής είναι πολύ ψηλά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..
Πείραξε μόνο λίγο τη βίδα για αρχή.

contact