Προβλημα με υδραυλικα δισκοφρενα shimano dr-m575

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
tselentano
Απών/απούσα

Το πηγα σε ποδηλατα για να μου βαλει λαδι και για να κανει εξαερωση και κλοτσισε το βιδακι της εξαερωσης(αυτο που ειναι εσωτερικα τρυπιο) στην δαγκανα.Δεν του ειπα τηποτα γιατι ο βοηθος του που μου την εκανε την ηταν πολυ ευγενικος,βεβαια το επεξε και μου ειπε οτι ειχε χαση λαδι γιατι ειχε κλοτσησει απο πριν,κατι που δεν ισχυ γιατι δεν ειχε καθολου υγρασια λαδιου γυρω απο την δαγκανα.τελικα μου εβαλε αλλη βιδα αλλεν χωρις τρυπα και εκανε την εξαερωση(μαλλον σωστα).
ερωτησει:
1.υπαρχη περιπτωση με αυτην την πατεντα να εχω προβλημα?
2.υπαρχη να βαλω αλλο βιδακη(το κανονικο της εξαερωσεις με την τρυπα) σε μεγαλητερη διασταση (παχος στης στροφες-πιο χοντρο αν το λεω καλα)και να ανοιξω στροφες με κολαουζο?και μετα να γινει οπως πριν?ευχαριστω

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
terminator
Εικόνα terminator
Απών/απούσα

Εαν έχεις καλή αίσθηση στη μανετα του φρενου και γενικα δεν εχεις προβλημα.
Το προβλημα θα το εχει αυτός που θα ξανακανει την εξαερωση.
Δεν χρειαζεται να μπεις σε διαδικασια αλλαγης της βιδας.
Εαν δεν χανει υγρα εισαι ΟΚ

ConteAlmaviva
Εικόνα ConteAlmaviva
Απών/απούσα

Όταν θα είσαι έτοιμος να ξαναασχοληθείς, ή όταν χρειαστεί εξαέρωση, μπορείς να κάνεις το εξής : Αν το χαλασμένο σπείρωμα είναι στη δαγκάνα, το επιδιορθώνεις με helicoil (σε οποιοδήποτε μηχανουργείο). Αν είναι στη βίδα της εξαέρωσης, απλά βάζεις μιά καινούργια. Θα τη βρείς εύκολα ή λιγότερο εύκολα (ανάλογα τη διάσταση) εκεί που επισκευάζουν/πουλάνε φρένα μοτό.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Rock επισκευές
Γιώργος Τσακιρακάκης
Λ. Κωνσταντινουπόλεως & Αγίας Μαρκέλλης 13
(100 μέτρα από το μετρό Κεραμεικού)
Τηλ. 6974851082

Επισκευές σπειρωμάτων, τροχών, αναρτήσεων, φρένων κ.λπ.
Υπεύθυνες μετατροπές, 20ετής πείρα από αγώνες ταχύτητας.

Ο Γιώργος είναι φιλότιμος και πολύ εξυπηρετικός!

http://www.ersco-mi.com/helicoil1.html

tselentano
Απών/απούσα

Καλησπερα θελω να ρωτησω κατα ποσο ειναι ασφαλες κατι τετοιο.Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

tselentano wrote:
Καλησπερα θελω να ρωτησω κατα ποσο ειναι ασφαλες κατι τετοιο.Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση

Κατα ποσο ειναι ασφαλες τι ακριβως?

tselentano
Απών/απούσα

να βαλω νεο σπειρωμα και να βιδωσω το βιδακι εξαερωρης

ConteAlmaviva
Εικόνα ConteAlmaviva
Απών/απούσα

To helicoil είναι κάτι σαν ατσάλινο ελατήριο, που θα πάρει τη θέση του σπειρώματος στην αλουμινένια (συνεπώς μαλακότερη) δαγκάνα του φρένου. Είναι απόλυτα ασφαλές. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, αν δεν εφαρμοστεί σωστά από τον τεχνίτη. είναι να ξεβιδώσει μαζί με το βιδάκι της εξαέρωσης την επόμενη φορά...

tselentano
Απών/απούσα

Σας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση και την βοηθεια.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

όταν λες κλότσισε έφαγε το σπύρομα από την βάση ή από την βίδα????
αν είναι από την βάση λογικά θα πρέπει να βάλεις μεγαλύτερη βίδα ή να να φας την βάση ανοίγοντας μεγαλύτερη τρύπα
μετά υπάρχουν κάτι δαχτυλίδια για επισκεύη σπυρόματος
το βάζεις στην βάση και ανοίγεις νέο σπύρομα με κολαούζο και έτσι το έχεις κάνει καινούργιο
δεν ξέρω αν αξίζει όλλη αυτή η φασαρία
το να αλλάξεις το εξάρτημα δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ακριβό
:D

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα
tselentano
Απών/απούσα

τελικα το συζητησαμε σημερα με τον ποδηλατα μου και μου ειπε οτι δεν ειχε πεσει στην αντιληψη του κατι τετοιο και θα μου αλλαξει την δαγκανα.τελικα ολα καλα.

contact