Καλησπερα σε ολους!
Εχω ενα κουρσακι και αντιμετωπιζω ενα προβλημα μονο με τα πισω φρενα. Κανουν θορυβο σαν σουρσιμο. Δεν ειναι φαγωμενα.
Μηπως μπορει να με συμβουλεψει καποιος;
Ευχαριστω!
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Καλησπερα σε ολους!
Εχω ενα κουρσακι και αντιμετωπιζω ενα προβλημα μονο με τα πισω φρενα. Κανουν θορυβο σαν σουρσιμο. Δεν ειναι φαγωμενα.
Μηπως μπορει να με συμβουλεψει καποιος;
Ευχαριστω!
Το σουρσιμο, ξυσιμο, η οπως αλλιως το λεει κανεις, δεν ειναι τιποτε αλλο απο κομματακια αλουμινιου τα οποια εχουν αποσπαστει απο το υλικο της ζαντας, και εχουν καρφωθει στο υλικο του τακακιου. Και καθε φορα που φρεναρεις και το τακακι πιεζει τη ζαντα, αυτα ξυνουν την ζαντα (καταστρεφοντας την) και δημιουργουν αυτο το θορυβο.
Αυτο οφειλεται στη χαμηλη ποιοτητα των τακακιων, και η λυση στο προβλημα ειναι η αλλαγη των τακακιων με καποια καλυτερης ποιοτητας.
Αν η αλλαγη δεν μπορει να γινει αμεσα, τοτε ανοιξε τη δαγκανα του φρενου, και βγαλε τον τροχο ωστε να εχεις οπτικη επαφη με την επιφανεια τριβης του τακακιου, και με καποιο αιχμηρο αντικειμενο καθαρισε το τακακι απο τα ξενα σωματα που ειναι καρφωμενα πανω του.
Εναλλακτικα, αφαιρεσε τα τακακια απο τις δαγκανες, και τριψε πανω σε ενα επιπεδο γυαλοχαρτο την επιφανεια τριβης του τακακιου, ωστε να καθαρισει.
Κατοπιν, τα ξανατοποθετεις στις δαγκανες, και τα ρυθμιζεις.
Επισης, καθαρισε καλα την επιφανεια πεδησης (πλαϊνη) της ζαντας.
Thats all.
Δε φοραει τακακια αλλά παπουτσακια.Πες και καμμια προταση!
...λεγονται κι ετσι.
Τοσα χρονια, λεγονται ειτε τακακια, ειτε παπουτσακια.
Καλα, οπως και να λεγονται, δεν θα κολλησουμε στο ονομα.
Επι της ουσιας:
Ψαξε να βρεις τακακια/παπουτσακια της Koolstop. Δεν ξερω αν τα εχει καποιο μαγαζι στο Ελλαντα, (καποτε υπηρχαν), διαφορετικα on-line shops υπαρχουν αρκετα που τα εχουν.
koolstop από ότι ξέρω έχει ο τσιρικος
http://www.tsirikosbikes.gr/catalogsearch/result/?q=koolstop
Και κατι τελευταιο:Τη ζαντα με τι την καθαριζω;
...τις καθαριζω συνηθως με Azax για τα τζαμια, η καποιο αντιστοιχο προϊον.
Για τη σκληρη βρωμια, υπαρχει η ειδικη γομμα της Μavic, αλλα και με τη σχολικη γομμα της Faber (τη μπλε μερια), μια χαρα καθαριζει.
Επισης με ψιλο συρμα κατσαρολας, και σε extreme περιπτωσεις με ψιλο (λεπτοκοκκο) ντουκοχαρτο.
Δεν ξέρω τι δαγκάνες έχεις αλλά αν μπορούν να τα πάρουν βάλε τα Koolstop σε χρώμα κεραμιδί (salmone),εγώ τα έχω πάρει από Τσιρίκο.Την ζάντα καθάρισε την με καθαρή βενζίνη,οινόπνευμα και με ότι καθαριστικό δεν έχει μέσα λάδι.Αν τώρα έχουν πιάσει πολύ βρώμα-κατάλοιπα κάνε τα παραπάνω που λέει ο Columbus.
http://www.tsirikosbikes.gr/koolstop-dura2-salmon-compound-replacement-b...
Κυριοι δεν εχω παρα να σας ευχαριστησω!