Παιδιά και πάλι καλησπέρα!!!!Πολλοί θα γνωρίζουν οτι την Κυριακή που μας έρχεται έχει κανονίσει το κανάλι σκάι μια αναδάσωση στην Πεντέλη.Όλοι μας πιστεύω να αντιλήφθηκαν τη ν καταστροφή που είχε δημιουργηθεί και πόσο σημαντικοί είναι αυτή η πρωτοβουλία.Για αυτό λοιπόν είναι πιστεύω να αξίζει να αφιερώσουμε ελάχιστο χρόνο σε αυτήν την καλή πράξη!!!Το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι ίσως λίγες ώρες ύπνος,και αυτό που έχουμε να κερδίσουμε????Ανεκτίμητο.......ΛΟΙΠΟΝ:
25/1/2009 8:00 Στον σταθμό στην Κηφισιά!!!
Υ.Γ:Περαιτέρω στοιχεία δεν υπάρχουν αλλά θα δώσω σύντομα!!!
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
http://www.mourmour.gr/?p=1292
http://www.vrilisos.gr/forum/showthread.php?t=22
http://www.skai.gr/master_story.php?id=106624
http://www.metataxeis.gr/index.php?topic=47396.0
Παιδιά εγω είμαι μέσα να συναντηθούμε Κηφισσιά ηλεκτρικό και να πάμε αν είναι
δε χωρούν αναβολή τέτοιες κινήσεις τελικά
(άκυρη η βόλτα για πεντέλη)
Δεν ξέρω σχεδόν καθόλου την περιοχή.. Θα μπορούμε να ανεβούμε απο ησαπ κηφισια με τα ποδήλατα??? Σκεφτομαι να ανέβω κι εγω
Ουτ΄εγώ ξέρω την περιοχή! Θέλω να πάω με το ποδήλατο μόνο που δεν μπορώ να κουβαλήσω και καμμιά τσάπα! :)
πρεπει να μαζευτουμε οσο περισσοτεροι γινεται να παμε...
δεν γινεται να μην ειναι μια ομαδα απο ποδηλατες...
απ οτι εχω μαθει θα εχει πολυ κοσμο απο διαφορες ομαδες...
Θα υπάρχουν δρομολόγια από τον σταθμό του ΗΣΑΠ όπως και από τον "τροχονόμο" / Πλατεία Κηφισιάς, μέχρι τα σημεία συνάντησης, από τις 09.00 μέχρι τις 14.00. Τα λεωφορειάκια θα κάνουν συνεχώς πάνω - κάτω.
Σκέφτομαι να ανέβω με ποδήλατο γιατί αλλιώς θα γίνεται χαμός από αυτοκίνητα - κινητοποίηση. Αν και εκεί γύρω, στην Ξενίας κ.λπ έχει πολλούς δρόμους. ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ομως με ποδήλατο!!! Ειδικα αν έχει και καλό καιρό. Δεν το συζητάμε.
Κυριακή τα ποδήλατα επιτρέπονται ΟΛΗ μέρα στον ΗΣΑΠ. Το μόνο θέμα ειναι να μην συμπέσουν πάνω από 3 ανά βαγόνι κλπ.
τα λέμε πάνω. Επίσης... ΦΕΡΤΕ δικά σας εργαλεία γιατί ΧΛΩΜΟ να βρείτε πάνω με τόσο κόσμο που αναμένεται να έχει.
Cya!
Τι θα λέγατε όσοι θέλουν να συναντηθούμε Κηφισσιά ηλεκτρικό κατα τις 9 και να πάμε? αρκεί να βρούμε το πως χεχε
θα ακολουθησει και βολτα εννοειτε....
και μεγαλη εννοειτε...
αφου θα ειμαι εγω...
ποιος θα μου χαλασει χατιρι...???
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αναδάσωση γενικότερα, αλλά μήπως για άλλη μία φορά είμαστε ή του ύψους ή του βάθους;;
Οκ καλή η πρωτοβουλία του καναλιού να φυτέψει 40.000 δέντρα αλλά με την δημοσιότητα που έδωσε στο τέλος θα είναι πιο πολλοί οι άνθρωποι εκεί από τα δέντρα.
Αντί να πηγαίνουμε για αναδάσωση μία φορά στα τόσα, ΟΛΟΟΙΙΙΙΙ μαζί γιατί δεν υπάρχουν πρωτοβουλίες για να αναδασώνουμε ή και να φυτεύουμε κανένα δεντράκι στα πεζοδρόμια μας, μια φορά την βδομάδα ας πούμε.. ( το ξέρετε ότι απαγορεύεται να φυτεύετε δέντρα στα πεζοδρόμια ακόμα και αν υπάρχει χώρος για αυτό.. π.χ ένα δέντρο που ξεράθηκε; )
Και γενικότερα μου την δίνει που για να φιλοτιμηθούμε να πάρουμε το σκαλιστήρι μας και να βάλουμε δύο ρίζες στο χώμα, πρέπει το τάδε κανάλι να κάνει καμπάνια και ο τάδε δήμος να φιλοτιμηθεί, λες και εμείς παράλυτοι είμαστε και δεν μπορούμε να οργανωθούμε και να φυτέψουμε κάτι στο βουνό.
Περιττό θα ήταν να σας πω εδώ, ότι κανείς δεν ρωτάει τι γίνονται τα δεντράκια που φυτεύονται κάθε φορά. Υποτίθεται ότι περνάνε και σωλήνες για το πότισμα τους, αλλά έχω παράδειγμα, στον δήμο Αργυρούπολης, που αφού περάσαν τα ποτιστικά και φύτεψαν τα δέντρα, τίποτα δεν φύτρωσε, αφού ουδέποτε ο δήμος καταδέχτηκε να ποτίσει τα δέντρα. Και μιλάμε τώρα για δεντράκια 30 πόντους ύψος, που για να φτάσουν σε ένα ύψος που να υποστηρίζουν μόνα τους τον εαυτό τους θα χρειαστούν κανένα δύο χρόνια.
Τα δρομολόγια δνε νομίζω να μας ενδιαφέρουν,αφού θα ποάμε με τα ποδήλατα μας..Επίσης εργαλαεία θα έχει εκεί!!Όσο για το πως θα πάμε όλοι οι Βόρειοι θα πρέπει να ξέρουν..ΑΑααα και λέω να μαζευτούμε κατά τις 8 μιας και δεν θα ξέρουμε το πως θα πάμε εκεί!!!
!!!UP!!!
Ηθελα ετσι κι αλλιως να ανεβω και αν υπαρξει συνεννοηση και ειναι doable 1000 φορες καλυτερα να ερθω με το ποδηλατο απο πειραια παρα με αμαξι, απλα επειδη δεν εχω την παραμικρη ιδεα απο κηφισια, οπως οι περισσοτεροι αν εβγαλα σωστα συμπερασματα απο τα προηγουμενα ποστς καλο θα ηταν να υπαρχει στανταρ καποιος βορειος να γινει ο οδηγος μας !!!
@marlene googlαρε guerilla gardeners η δες το group στο FB http://www.facebook.com/group.php?gid=15254139629
@chrisvek and ALL
Εργαλεία ΦΕΡΤΕ δικά σας ΟΣΟΙ μπορείτε γιατί ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα βρείτε πιστευω αφού η δράση αναμένεται να ειναι μεγάλη. Εδώ στις προηγούμενες είμαστε από τους πρώτους, νωρίς νωρίς, που ήταν σχετικά μικρότερες... και στο τέλος ή βρίσκαμε δύσκολα ή δεν βρίσκαμε καθόλου. :) ΣΥΝΕΠΩΣ σας προτείνω να φέρετε. Θα έχουν βέβαια ΑΛΛΑ ΠΟΣΕΣ πια ΤΣΑΠΕΣ να κουβλήσουν και αυτοί;
@marlene and ALL
Έχεις ένα δίκιο... αλλά κατά την γνώμη μου, καθώς αυτό έγινε με πρωτοβουλία ΣΠΑΠ, δηλαδή αμέσως αμέσως 22 δημοι και κοινότητες... φαντάσου τι επικοινωνία είχαμε την αμέσως επόμενη μέρα. Σχολεία, οργανώσεις, ιδρύματα, εθελοντές, κοινότητες.. φορείς και πάει λέγοντας.
Το ΘΕΜΑ ειναι ότι όλοι ΕΜΕΙΣ και ΑΥΤΟΙ... μόλις περάσει η Κυριακή θα το επικοινωνήσουμε σε άλλους ώστε να πάρουμε την πρωτοβουλία ανά δήμο π.χ. ανά Νομαρχία (λέμε τώρα) και σημαντική είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, ώστε στο επόμενο μικρότερο κάλεσμα να ανταποκριθούμε ΟΛΟΙ μας άσχετα από την "έκταση".
Σχετικά με το ποτισμα, φροντίδα... η COSMOTE διέθεσε ένα σημαντικό κονδύλι. κάτι σαν χορηγία. Και επειδή το έχω ψάξει ΠΟΛΥ... αυτές οι χορηγίες ειναι από τις πιο σημαντικές καθώς όπως λες και εσύ θέλει συστηματική και έντονη φροντίδα, ειδικά το καλοκαίρι. Το ποσό που απαιτείται ειναι σημαντικό ανά έκταση και σίγουρα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες κλπ σε επόμενες δράσεις. όπως λες και εσύ... στον δήμο σου δεν είχε και ιδιαίτερη συνέχεια η προσπάθεια. ΟΛΑ αυτά ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΝ χωρίς την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!
Ποιοι είναι πρόθυμοι να κουβαλήσουν σακίδια με εργαλεία κλπ κλπ????Και ας κάνουμεμε μια λίστα να δού΄με τι παίζει....
1)chrisvek
2)georgehphp
3).........
[quote=chrisvek]Ποιοι είναι πρόθυμοι να κουβαλήσουν σακίδια με εργαλεία κλπ κλπ????Και ας κάνουμεμε μια λίστα να δού΄με τι παίζει....
1)chrisvek
2)georgehphp
3).........
[/quo
μμμμ ή μήπως να έκανα επιστράτευση στη μάνα μου να έρθει με το αυτοκίνητο????
Υ.Γ:Αν ε΄νας μας συνόδευε με το αμάξι για να έχει και τα εργαλεία????
Δεν είμαι κατά της συμμετοχής, αλλά είμαι κατά της κατευθυνόμενης ή μη συνειδητής συμμετοχής ( και για αυτό μίλησα τα trends ). Μακάρι όλοι αυτοί που θα είναι αύριο στην αναδάσωση να είχαν συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες που είχαν γίνει πέρυσι για τις πυρκαγιές.
Δεν ήταν όμως..
Επίσης μακάρι όλοι αυτοί οι κάτοικοι, από τους 22 ( or whatever ) γειτονικούς δήμους της καμμένης περιοχής που συμμετέχουν, να είχαν το φιλότιμο να μην ανήκουν στους συγκεκριμένους δήμους, γιατί οι δήμοι αυτοί γίνανε τόσοι που είναι αφού χτίστηκαν και κατοικήθηκαν τα καμμένα.
Θέλω να πω ότι η οικολογία στην Ελλάδα, δεν είναι συνειδητή απόφαση αλλά είναι μόδα ανάλογα με τις προσταγές του χαζοκουτιού.
Αν δεν υπήρχε το χαζοκούτι πιστεύω ότι αύριο στην αναδάσωση θα ήμασταν εμείς και εμείς πάλι..
@m0radin
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά προσωπικά δεν έχω βγάλει άκρη με το θέμα στην γειτονιά που ζω. ( Κ. Πατήσια) ακόμα και όταν έχω προσπαθήσει. Έλα καμιά φορά, αν είναι ο δρόμος σου, προς τα εδώ να το διαπιστώσεις με τα μάτια σου..
Συμφωνω για την μοδα και την ελλειψη (και) οικολογικης παιδειας απο τους ελληνες αλλα πιστευω οτι τωρα που ειναι μοδα πρεπει να το εκμεταλευτουμε το χαζοκουτι και να βγαλουμε οτι καλυτερο μπορουμε απο αυτη την υποθεση.
Τωρα οσο για την γειτονια σου στα Κ.Πατησια αν οι γειτονες ειναι τοσο πυροβολημενοι που αντιδρουν αν πας να φυτεψεις το οτιδηποτε τοτε τι να πω...κριμα σου! :)
είναι μετανάστες οι περισσότεροι, ντεν το μιλουν το ελληνικος και φυσικά το Ελλήνικος δεν απασχολείται μαζί τους και αυτό. Έτσι λοιπόν, γιατί να απασχοληθούν και εκείνοι με το Ελλήνικος; ( να το πούμε αντισταθμιστική δικαιοσύνη αυτό; Μπα .. όλοι άδικο έχουν στο τέλος τέλος).
Ενδεικτικό παράδειγμα για να καταλάβεις που φυσάει ο άνεμος.
Στην περιοχή Πατησίων ΔΕΝ υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης, βασικά δεν υπάρχουν ούτε καν αρκετοί κάδοι για τα απλά σκουπίδια.
Βασικά δεν υπάρχουν ούτε πεζοδρόμια να περπατήσεις.. έτσι η οικολογία είναι για μία περιοχή με περίπου 400.000 κατοίκους, μέσα στο κέντρο της πόλης ( χοντρικά σου λέω το νούμερο), το ανέκδοτο της ημέρας.
Το πάμε να φυτέψουμε στον Κοκκιναρά γιατί το είπε το τάδε κανάλι, ακούγεται εξαιρετικά ειρωνικό καθώς είναι εμφανές ότι ο Κοκκιναράς πρέπει να αναβαθμιστεί, για να αναβαθμιστούν και οι "εξοχικές" κατοικίες των κατοίκων της περιοχής αυτής, που βρέθηκαν εκεί όμως αφού κάηκε ο Κοκκιναράς. Σχεδόν το σύνολο όμως, της υπόλοιπης πόλης πάσχει αλλά αυτό προφανώς δεν αφορά το κανάλι τάδε.
Το θέμα είναι ότι με αυτά και αυτά, την έχουμε χάσει την μπάλα ομαδικά. Ναι μεν υπάρχουν εκείνοι που συνειδητά ασχολούνται με την οικολογία, όμως υπάρχουν και αυτοί που είναι οικολόγοι κατά περίσταση και στον βαθμό που η οικολογία αυτή είναι σε θέση να αναβαθμίσει την δική τους γειτονιά και ενίοτε τις ακροαματικότητες του δικούς τους καναλιού.
Παρ'όλα αυτά περιμένω ακόμα συμμετοχές να δούμε αν θα πάμε!!!!
Ναι με το να σαμποτάρετε αυτή την κίνηση μάλλον δε θα μας βγει σε καλό βρε παιδιά, λοιπόν θα παρακαλούσα να γράψουν όσοι θα έρθουν και να μην πάρει άλλη ανάλυση το ζήτημα.
Έλεος...
+10000....
Συμφωνώ απολύτως...Για να βλέπουμε συμμετοχές!!!!!!!!
Αν δεν ψηνομαι ακομα στον πυρετο μεχρι την Κυριακη, τοτε υπολογιστε +2 ατομα.
Θα ανεβουμε με ηλεκτρικο απο Πετραλωνα.
P.S.: Θα ειναι η πρωτη μας συμμετοχη στην παρεα σας (οπως κ το 1ο comment που εκανα). :)
thnx!
Καλώς ορίσατε...Μακάρι να είστε σύντομα καλά και να σας δούμε...Παρ'όλα αυτά ΑΝ Θέλετε στειλτε μου με μαιλ τα κινητά σας!!!!
τ μειλ μ:chris_vek@hotmail.com
Άντε κόσμε ενεργοποιήσου μήπως και δει κανα πράσινο παραπάνω αυτός ο τόπος
up
up
Μάλιστα βλέπω μεγάλη οικολογική συνείδηση είμαστε και ποδηλάτες τρομάρα μας,αν γίνουν ποδηλατόδρομοι λύθηκαν τα πάντα