http://www.youtube.com/watch?v=FclcMfzjwug&feature=player_embedded
Earth Hour 2010
Πέρυσι είμασταν στις χώρες με τις περισσότερες συμμετοχές. Φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουμε ομαδικά.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε την δική μας ώρα της γης ως ποδηλάτες/σες και να γράφουμε συμμετοχές. http://www.wwf.gr/earthhour/form.php?expand_collector
http://www.wwf.gr/earthhour/
Το αφήνω στην κρίση των διαχειριστών του forum να αποφασίσουν και αν θέλουν να μας δηλώσουν ως παρέα. Εγώ απλά θα ακολουθήσω.
Συνημμένο | Μέγεθος |
---|---|
stacked_logoLow.jpg | 264.13 KB |
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
http://youtu.be/39MdyvZKQtU
...μπαρουφες τυποι ,μη μασατε ,αναψτε ολα τα φωτα δεν θα τους περασει... http://observer-artois.blogspot.gr/2009/03/blog-post_27.html
Το να μην χρησιμοποιούμε το ΙΧ για την παραμικρή μετακίνηση, να μην σπαταλάμε το πόσιμο νερό για να ξεπλύνουμε δύο τετράγωνα, την ενέργεια μιας αναμμένης λάμπας σε έναν χώρο που δεν χρησιμοποιούμε πρώτα από όλα εξοικονομεί χρήματα για εμάς σε μιά εποχή που δεν περισσεύουν. Επίσης η κίνηση να χαρίσουμε ένα αντικείμενο που δεν χρειαζόμαστε σε κάποιον που το έχει ανάγκη περιέχει και το στοιχείο της αλληλεγγύης. Αυτά είναι γεγονότα.
Αν κάποιος πιστεύει ότι όλα αυτά γίνονται για να φορτωθεί η ευθύνη στον κοσμάκη απενοχοποιώντας τους βιομήχανους και τους νεφελίμ που ρυπαίνουν ασύστολα, δικαίωμά του. Μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί με την τζιπάρα του στο κέντρο, να φωταγωγεί όλη τη γειτονιά με το ρεύμα του και να γίνει υψηλός δωρητής της ΔΕΗ και της Shell με τα λεφτά του.
Το Earth Hour είναι μία συμβολική κίνηση που έχει σκοπό να συσπειρώσει τον κόσμο και να του δείξει ότι η δύναμη που χρειάζεται για να αλλάξουν κάποια πράγματα είναι στα χέρια του.
...αν ειναι ετσι τα πραγματα τοτε πως γινεται να συμμετεχουν κυβερνησεις και κρατικοδιαιτες μ.κ.ο.στο ολο εγχειρημα ? γιατι δεν το προγραμματιζουν να γινει μια καθημερινη που οι βιομηχανιες δουλευουν, αλλα το κανουν σαββατο βραδυ ? ο κοσμος δεν εχει να πληρωσει το ρευμα κι αυτοι προκαλουν πουλωντας οικολογια στους αφελεις ,σβηστε τα φωτα και καντε μπεεεε....
κάποιος πρέπει να κάνει την βρωμοδουλειά. οι σκοπιμότητες (οικονομικό κέρδος, μούφα φιλοοικολογικό προφίλ, ειλικρινής έννοια για διαφύλαξη φυσικών πόρων πλανήτη) σαν κίνητρα υπάρχουν πίσω από κάθε δράση. κ ο δονκιχωτισμός ακόμα κάποιες ανίερες βλέψεις τις υποκρύπτει ενίοτε. κ τι έγινε. η επίγευση μετράει
Με ποια επιχειρήματα (που δεν προβάλεις) θα με πείσεις ότι η ώρα της γης είναι προπαγάνδα αλλά δεν είναι από την άλλη προπαγάνδα αυτό (http://observer-artois.blogspot.gr/2009/03/blog-post_27.html) το οποίο χωρίς κάποια απόδειξη μας ζητά να ακυρώσουμε και να αντιπαρατεθούμε σε μία από τις ελάχιστες συμβολικές ή ουσιαστικές κινήσεις που γίνονται για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Κίνηση μάλιστα που δεν κρύβει κάποια άλλα οικονομικά-εμπορικά οφέλη από πίσω (π.χ. αγοράζω νέο αυτοκίνητο, αλλάζω κουφώματα κλπ.).
Αντίθετα μας ζητά να υπερκαταναλώσουμε ενέργεια, έστω και για μία ώρα, προσφέροντας ανοιχτοχέρα τα οφέλη σε αυτούς που εσύ ο ίδιος κατηγορείς αλλά και να τους δώσουμε άφεση αμαρτιών και στην ουσία να συμπαραταχθούμε και να υποταχθούμε με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Έχουμε δυστυχώς ξεχάσει τις 3 παραμέτρους της παρακάτω ιδέας (σήματος) και συγκεκριμένα έχουμε αμελήσει εντελώς την έννοια του reduce που η αρχική ιδέα ήταν να έχει τη μεγαλύτερη αξία εκ των τριών Rs.
Reducing
Reducing is the first and most effective of the three Rs. It means reducing your consumption or buying less. Designing items like plastic bottles in ways that use less material is another way to reduce consumption. Using steel cutlery instead of plastic utensils, buying used goods, mending clothes instead of buying new ones and consuming less electricity are all examples of ways you can reduce in your own life.
Reusing
Rather than throwing out items like clothing or food jars, consumers can find new uses for them -- and thereby reduce their consumption of new resources. Composting, using jars to store beverages or leftover food, and trading or selling used DVDs rather than throwing them out are all examples of ways people can reuse. Reusing is the second most effective of the three Rs; like reducing, it avoids creating waste rather than trying to recycle it once it's already there.
Recycling
Recycling is the third of the three Rs. Recycling extracts valuable materials from items that might otherwise be considered trash and turns them into new products. Communities have a variety of recycling programs, such as curbside pickup of recyclables, drop-off centers, buy-back centers that pay you for valuable items and deposit-refund programs. Deposit-refund programs, which include a deposit as part of the product price, refund consumers when they recycle such items as soda cans and plastic bottles. As a consumer, you can also help recycling by purchasing products made from recycled material, such as toilet paper made from recycled pulp.
source
Resque idiots 's missin'
...μα και μονο το οτι αυτη η κινηση υποστηριζεται απο μ.κ.ο. που σπονσοραρονται απο μεγαλες πολυεθνικες και την παγκοσμια ελιτ ,αυτο και μονο μου αρκει ,μπορει να μην εχουν καποιο αμεσο οικονομικο οφελος αλλα μας πασαρουν το μυνημα οτι δεν φταινε αυτοι που παραγουν και πουλανε τη ρυπογονα ενεργεια ,αλλα εμεις που την καταναλωνουμε...
Εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο θα θέσω ως εξής:
Ζούμε σε μία καπιταλιστική κοινωνία όπου υπάρχουν οι πολυεθνικές, οι
βιομηχανίες ανήκουν σε ιδιώτες και μολύνουν το περιβάλλον, οι τράπεζες
τους ανήκουν και η ελίτ που αναφέρόμαστε κάνει κουμμάντο. Αυτά θα τα θεωρήσω δεδομένα. Εδώ θα σημειώσω πως αυτή την κοινωνία επιλέγει ο
κόσμος ψηφίζοντας όπως ψηφίζει και εκλέγοντας όπως εκλέγει ή απέχωντας
από τις εκλογές. Η ψήφος του επηρεάζεται, καθοδηγείται αν θες και
χειραγωγείται από το σύστημα αυτό που έχει την τάση να ελέγχει για να
αυτοσυντηρηθεί.
Τι κάνεις; Μπαίνεις σε αυτό και χρησιμοποιείς όσες ευκαιρίες σου δίνει αλλάζοντάς το από μέσα με σκοπόνα σώσεις ό,τι προλάβεις και μπορείς με σκοπό να φέρεις κάποιες βελτιώσεις - έστω και μικρές- στην ποιότητα ζωής των πολιτών ή δεν συνεργάζεσαι με κανέναν μέχρι να έρθει η λαϊκή επανάσταση που θα δώσει την εξουσία στον λαό και όλα θα λειτουργούν ιδανικά και προς όφελός του; Άραγε αν και όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα έχει μείνει κάτι να σώθεί; Υπάρχει αυτό αλήθεια; Μπορεί να υπάρξει σε μία κοινωνία ανθρώπων που από τη φύση τους έχουν την τάση να τρώνε ο ένας τον άλλο;
Φιλοσοφημένα και πολύπλοκα ερωτήματα που περιμπλέκονται ακόμα περισσότερο
αν ανατρέξεις στην απέναντι πλευρά και στα υποτιθέμενα αριστερά μοντέλα διακυβέρνησης που εφαρμόστηκαν στα πρώην "αριστερά" κράτη. Εκεί θα βρεις πολλά κακώς κείμενα, ειδικά σε ότι αφορά την διαχείριση του περιβάλλοντος. Μάλιστα εκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε καν η δυνατότητα στον κόσμο να οργανωθεί και να αντιδράσει.
Είναι λοιπόν στην κρίση του καθενός αν επιθυμεί να παρκάρει το ποδηλατάκι του στο πάρκινγκ ενός δήμου που προήλθε από την δουλειά και την προσπάθεια μιας κακής ΜΚΟ, ή να το παίρνει παραμάσχαλα ή καθόλου προσδοκώντας την ιδανική κοινωνία, το ιδανικό σύστημα που θα έρθει ως δια μαγείας με την επιφώτιση του αγίου πνέυματος.
Αυτός που διαφωνεί με τα παραπάνω,μπορεί να παραδόσει τώρα τον
υπολογιστή που γράφει και να διακόψει την σύνδεσή του στο διαδίκτυο το οποίο ίδρυσε και ελέγχει η παγκόσμια ελίτ και το σύστημα.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151490985283117.1073741825.91...
Οι Δήμοι Διονύσου, Ιλίου, Ασπροπύργου και πριν από λίγο Γλυφάδας και Χίου, επέλεξαν την κατασκευή θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων ως δέσμευση για την προώθηση της Ώρας της Γης.
Οι παρακάτω Δήμοι επίσης δεσμεύτηκαν να εγκαταστήσουν θέσεις στάθμευσης για τα ποδήλατα.
Άνδρος, Ήλιδα, Δράμα, Λαγκαδάς, Άργος-Μυκήνες, Παιανία, Καλαμαριά, Πέλλα, Φιλοθέη-Ψυχικό, Πάρος, Κόρινθος, Σέρρες, Ζάκυνθος, Μεσσήνη, Μοσχάτο-Ταύρος
Και συνεχίζουμε...