Ερώτηση, από ποια ηλικία συνήθως ξεκινάνε τα παιδιά να χειρίζονται ποδήλατα με ταχύτητες?
Ο δικός μου είναι 5.
3 -3.5 έκανε με ισορροπίας 12άρι.
3,5 -4 με κανονικό 12άρι.
4-5 κανονικό 16άρι.
Τώρα βλέπω ότι το 16άρι έχει αρχίσει να του είναι μικρό.
Να πάω σε 18άρι σκέτο ή σε 20άρι με ταχύτητες; Θα μπορεί να δουλέψει τις ταχύτητες ή θα μπερδεύεται;
Τον έχω πάρει μαζί μου σε χαλαρές ποδηλατοβόλτες και ήταν πολύ συγκροτημένος κι ώριμος για την ηλικία του. Εκεί παρατηρούσα μεγαλύτερα παιδιά που ενώ είχαν ταχύτητες δεν τις δούλευαν.
Εξαρτάται από το παιδί ή είναι ακόμα νωρίς;
Θα ήθελα εμπειρίες από άλλους γονείς. Υπενθυμίζω ότι κάνει κανονικά ποδήλατο 1,5 χρόνο ήδη και τα φρένα τα χειρίζεται μια χαρά.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Μάλλον άκλαφτες θα πάνε καθώς σε αυτή την ηλικία απλά πατάς πετάλι και
όλα είναι εύκολα.
με τον Αετό: πατάς πετάλι και χαίρεσαι ότι έχεις κατάλληλο ποδήλατο...
Σας εύχομαι κάθε καλό
Ο προβληματισμός μου με τις ταχύτητες είναι ότι θα προσθέσουν πολυπλοκότητα και απόσπαση προσοχής συν το γεγονός ότι θα τρώνε ξύλο λόγω πτώσεων και κακής χρήσης.
Αν έπαιρνα 20άρι με ταχύτητες και τις αφαιρούσα προσωρινά έχει καμιά βάση ή να πάρω 20άρι τύπου bmx χωρίς ταχύτητες;
Αν βρίσκεσαι Θεσσαλονίκη ή κάπου κοντά, μπορώ να σου δανείσω ένα ποιοτικό 20άρι Merida με 6 ταχύτητες (revoshift) για να το δοκιμάσεις και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου, πριν αγοράσεις.
Στείλε πμ για συνεννόηση.
Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου, αλλά είμαι στην Αθήνα.
Πιο πολύ μ’ ενδιαφέρει να έχω feedback από άλλους γονείς.
Μάλλον θα πάω απευθείας σε ταχύτητες, αφού κάποια στιγμή θα το πάρω έτσι κι αλλίως.
Όταν γίνει η αγορά θα επανέλθω με review.
Από τη δική μου εμπειρία:
Συμφωνώ ότι είναι καλύτερα να πας σε 20άρι με ταχύτητες. Αν ο μικρός είναι 1.10 με 1.15 θα του είναι μια χαρά. Ειδικά κάποιοι σκελετοί με μικρό seat tube που η σέλα κατεβαίνει αρκετά.
Δώσε σημασία στην ποιότητα του ποδηλάτου παρόλο που είναι παιδικό. Η αντίληψη ότι αφού είναι παιδικό και σε 2-3 χρόνια θα το αλλάξει δε πειράζει που είναι σιδερένιο και ασήκωτο (καμιά 20αριά κιλά), είναι κατά τη γνώμη μου λάθος γιατί αποθαρρύνει το παιδί από το να αγαπήσει και να χτίσει σχέση με την ποδηλασία. Αν το μπάτζετ σου είναι χαμηλό και δεν μπορείς να βρεις κάτι επώνυμο σε αλουμίνιο (που εξασφαλίζουν ποιότητα κύλισης και χαμηλό βάρος), θα πρότεινα να ψάξεις κάτι σε μεταχειρισμένο.
Η ανάρτηση μπροστά είναι μάλλον άχρηστη και προσθέτει περιττό βάρος αλλά αν πας στην κατηγορία που προτείνω (επώνυμο αλουμίνιο) θα είναι μάλλον default.
Σχετικά με τις ταχύτητες θα σου πρότεινα μόνο πίσω και χειριστήρια revo. Οι 3 δίσκοι μπροστά προσθέτουν μόνο βάρος αλλά οι 6/7 ταχύτητες πίσω θα πιάσουν τόπο κάποια στιγμή. Μην περιμένεις από το 5χρονο να αντιληφθεί αμέσως τον τρόπο χρήσης των ταχυτήτων. Στην αρχή θα του βάζεις εσύ την κατάλληλη ταχύτητα ανάλογα με την ποιότητα και την κλίση του εδάφους. Θα του λες κάθε φορά ότι στην ανηφόρα βάζουμε αυτό και στην ευθεία/κατηφόρα αυτό και σιγά σιγά θα τα εσωτερικεύσει.
Όλα τα παραπάνω έχουν πιο πολύ σημασία αν η χρήση που θα κάνει ο μικρός στο ποδήλατο, περιλαμβάνει οικογενειακές βόλτες σχετικά μακρινές και σε διάφορα εδάφη. Αν απλώς κατεβαίνει στη γειτονιά και κάνει γύρω γύρω το πάρκο, ένα μονοτάχυτο (ψευδο)bmx, έστω και σιδερένιο, είναι μια χαρά και θα προσφέρει την ίδια απόλαυση. Κι εμείς σε σιδερένια και ασήκωτα velamos μάθαμε και αγαπήσαμε το ποδήλατο ;-)