Τρόποι κλειδώματος ποδηλάτων...

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
fantasmamore
Απών/απούσα

Χθες δούλευα στην έκθεση για τον Μαραθώνιο, στο Ζάππειο. Κάποιες στιγμές έβγαινα έξω και έκανα μια βόλτα. Παρατήρησα πως υπήρχαν πολλά ποδήλατα δεμένα με συρματόσχοινο, που είχε διάμετρο μικρότερη κι από την διάμετρο που έχει ένα τσιγάρο. Σε ένα δέντρο μάλιστα, ήταν δεμένα δύο ποδήλατα με το ίδιο συρματόσχοινο και το δεύτερο είχε δεθεί από... τη σέλα!
Μίλησα σε δύο ποδηλάτες και οι δύο μου είπαν πως θα πετάγονταν μέσα για ένα λεπτό και θα έβγαιναν. Ο δεύτερος μάλιστα (πολύ ευγενικός άνθρωπος) μου είπε πως πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους και πως όλα είναι θέμα συνείδησης. Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί του και μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι σαν αυτόν... αλλά δεν είναι έτσι!
Αν ήμουν εγώ ο κλέφτης και είχα έναν υποτυπώδη κόφτη, θα μπορούσα να τα είχα πάρει και δεν θα με καταλάβαινε κανείς! Κι εκείνοι, όντως θα έλειπαν μονάχα 5 λεπτά...
Δεν πόσταρα χτες για ευνόητους λόγους, αλλά νομίζω πως ο τρόπος με τον οποίο δένουμε το ποδήλατό μας και η κλειδαριά που χρησιμοποιούμε, θα έπρεπε να μας απασχολήσει. Πέραν της οικονομικής απώλειας, νομίζω πως όλοι, λίγο ή πολύ, είμαστε και συναισθηματικά συνδεδεμένοι με το ποδήλατό μας και αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη ζημιά!
Αν δεν μπορούμε να κουβαλήσουμε το πέταλο, ας πάρουμε τουλάχιστον μια αλυσίδα, αυτή για τα μηχανάκια με την ενίσχυση γύρω γύρω, την οποία μπορούμε να περάσουμε σαν κουλούρα στο σώμα μας (σαν φυσεκλίκια). Δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά σίγουρα θα ανάγκαζε τον κλέφτη να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με την κλειδαριά, αυξάνοντας τις πιθανότητες να τον δει κάποιος ποδηλάτης που θα κάνει το διάλειμμα του εκείνη την στιγμή... (γιατί αν περιμένουμε από περαστικούς, δύσκολα, όχι λόγω ωχαδερφισμού, αλλά γιατί μπορεί να μην πάει καν το μυαλό του)
Πολυκαλημέρες σας και καλό τερματισμό σε όσους τρέχουν σήμερα

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Δεν υπάρχει ελπίδα μιας και οι αστυνομία είναι και αυτή στο κόλπο.
Ορίστε και απτές αποδείξεις,μπροστά στα ματια μας.
Κοιτάξτε την απόγνωση των παθόντων,δύσκολες καταστάσεις,ε;
kleftes kai astynomoi

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα
marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

velocko wrote:
tropos kleidomatos

Χα χα χα.. δεν υπάρχει!! Πάντως έτσι δεν θα το κλέψει κανείς. Μήπως να κυκλοφορούμε με ειδικό γερανό για να περνάμε τον σκελετό μέσα στην κολώνα;

Πάντως παιδιά δεν έχω καταλάβει ποιος το σκέφτηκε και το πουλάει κιόλας, ( δηλαδή πίστεψε ότι δουλεύει σαν προστασία), συρματόσχοινο για το κλείδωμα ενός ποδηλάτου.
Πως είναι δυνατόν να σε προστατεύσει ένα σύρμα που είναι πιο λεπτό και από τσιγάρο; Το κόβεις και με την πένσα δηλαδή για πλάκα.. Καλύτερα αν είναι να το δέσεις έτσι, να το δέσεις με ροζ κορδελίτσα φιογκάκι!
Το λέω και για εκείνους τους ποδηλάτες που αγοράζουν τέτοια συρματόσχοινα. Δεν το σκέφτονται ότι αυτό το πράγμα κόβεται για πλάκα; Πως να σου προστατεύσει το ποδήλατο σου;;
Και μετά διαβάζεις "Μου κλέψαν το ποδήλατο". "Ε δεν στο έκλεψαν ρε φίλε .. το χάρισες!"

kounoupis
Απών/απούσα

Επισης και οι κουλουρες κοβονται.ΜΟΝΟ ΠΕΤΑΑΑΛΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Elderly biker
Εικόνα Elderly biker
Απών/απούσα
Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Είδα αυτό σήμερα
Βεβαια η σέλα δε θα με βόλευε αλλά η ιδέα ειναι καλή.
Θα με προβλημάτιζε οτι κάθε φορά θα έπρεπε να βάλω τη σέλα στη σωστη θέση.

p_george
Απών/απούσα

Νομιζω οτι μια φορα ρυθμιζεις την σελα,
μετα κουμπωνει στην ιδια θεση χωρις να χανει την ρυθμιση της

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ΝΑΙ νομίζω δίκιο εχεις. στο video φαίνεται οτι βγαινει όλο το συστημα απο το παλουκόσελο, και μετα το καρφώνεις και το δενεις. οποτε η ρύθμιση λογικα μένει ίδια οπως λες