Νέα περιφεριακά σε παλιό σκελετό, συμφέρει;

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Daedric
Απών/απούσα

Καλησπέρα κι από μένα. Πρώτο μου ποστ παρόλο που σας διαβάζω μήνες τώρα για να αντιμετωπίσω τα διάφορα προβλήματα που είχα με το παρών ποδήλατο, οπότε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί με σώσατε πολλές φορές, ειδικά όταν ρύθμισα πρώτη φορά τις ταχύτητες θυμάμαι ενα παιδί με άβαταρ από ελεύθερη πτώση μου το έκανε όσο πιο λιανά γινόταν.

Έχω που λέτε το ποδήλατο της κοπέλας μου από σουπερμαρκετ με τιμή γυρω στα 100 και στο χωριό ένα ideal που δεν θυμάμαι το μοντέλο του με σκελετό από αλουμίνιο. Χρησιμοποιώ το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου αλλά και για τις προπονήσεις μου (τρέχω δρόμους αντοχής-ημιαντοχής).
Προφανώς λοιπόν το απλό που έχω τώρα δεν με βολεύει και αυτό που έχω στο χωριό πέραν του σκελετού τα περιφεριακά του είναι και παλιά και καταπονημένα. Αν ας πούμε κρατήσω τον καλό σκελετό πιστεύετε θα συμφέρει να φτιάξω ένα ποδήλατο που να με εξυπηρετεί σε μεγάλες αποστάσεις σε άσφαλτο αλλά και ήπιο χωματόδρομο?
Και από το καλοκαίρι του 2015 σκέφτομαι με κάτι φίλους να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα με ποδήλατο.

Τώρα αν είναι να βγουν 100Ε περισσότερα από το να πάρω καινούργιο δεν με πειράζει αφού θα έχω φτιάξει κάτι μόνος μου και θα ξέρω το ποδήλατο μου.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Daedric wrote:

α. ποδήλατο της κοπέλας μου από σουπερμαρκετ με τιμή γυρω στα 100 και
β. στο χωριό ένα ideal που δεν θυμάμαι το μοντέλο του με σκελετό από αλουμίνιο.
γ. Χρησιμοποιώ το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου αλλά και για τις προπονήσεις μου (τρέχω δρόμους αντοχής-ημιαντοχής).
δ. το απλό που έχω τώρα δεν με βολεύει και αυτό που έχω στο χωριό πέραν του σκελετού τα περιφεριακά του είναι και παλιά και καταπονημένα. ...

ΝΑΙ, έτσι κάνουμε, έτσι πρέπει να κάνεις.
Με την προϋπόθεση ότι ο σκελετός του παλιού είναι στα μέτρα σου, και ότι τα νέα ανταλλακτικά / περιφερειακά είναι πιο αξιόλογα από τα φθαρμένα του παλιού.

Πχ, ένα καλό, παλιό ντεραγιέ, ίσως να θέλει απλά καθάρισμα, λίπανση και θα είναι ξανά μάχιμο. Ένα νέο, αλλά φθηνιάρικο, της πλάκας ντεραγιέ, ίσως να μην φθάσει ποτέ να κάνει τη δουλειά του παλιού.
Λέω ΙΣΩΣ, γιατί δεν έχουμε καμία φωτο, κανένα στοιχείο, καμια περιγραφή.

Ανέβασε φωτος και περιγραφές....

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Με την προϋπόθεση ότι ο σκελετός του παλιού είναι στα μέτρα σου,

Πρακτικά σημαίνει να μπορείς να ποδηλατείς κάμποσες ώρες χωρίς
προβλήματα, πόνους, μουδιάσματα, βρισιές κτλ. Δεν ξέρω κατά πό-
σο μπορείς να το κρίνεις αυτό με το υπάρχον σύνολο στην κατάστα-
σή του. Είναι όμως απαραίτητο πρωτού αρχίσεις να ρίχνεις λεφτά.

Στα υπόλοιπα που αναφέρεις, ποδήλατο "τα πάντα όλα" δεν υπάρχει.
Οπότε και προπονηση και χωματόδρομο και τουριστάδικο για πολύω-
ρα ταξίδια και να είναι καλό σε όλα αυτά, δεν γίνεται. Κάντο κα-
λό για τη δουλειά που θά το χρησιμοποιείς συχνότερα και στα άλλα
θα κάνεις παραχωρήσεις και πατέντες.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

και παρασυμφέρει. Αρκεί βέβαια να το κάνεις σωστά, και χωρίς έναν σκασμό λεφτά, δηλ. όχι ακριβά περιφερειακά, για μια κανονική μέση χρήση ΟΚ θα είναι.

Daedric
Απών/απούσα

Προφανώς λίγο απόλα δεν υπάρχει. Αλλά πιστεύω πως με τα κλασσικά λάστιχα που έχουν τα περισσότερα του εμπορίου και με τις σωστές αναρτήσεις για τους χωματαόδρομους που το θέλω θα με βγάλει.
Πρώτη αλλαγή θα είναι να ρυθμίσω τις ταχύτητες οι οποίες είναι απείραχτες καμιά δεκαετία τώρα και να δω για νέο τιμόνι και πηρούνι. Μετά θα πάω στη σέλα και τελευταία θα αφήσω σασμάν, δίσκους, κασσέτα και φρένα.

contact