Για αυτή την Κυριακή προτείνουμε μια θεματική αλλά και επίκαιρη βόλτα!
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ώρα 11:45 - Συνάντηση στον σταθμό Προαστιακού Σιδηροδρόμου Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (Αττική Οδός - Έξοδος 12)
Ώρα 12:00 – Αναχώρηση με ποδήλατα με κατεύθυνση το σταθμό Προαστιακού Σιδηροδρόμου ΠΑΛΛΗΝΗΣ (Αττική Οδός - Έξοδος 15)
Πλήρης ποδηλατική διαδρομή (7 χλμ) http://www.bikely.com/maps/bike-path/Proposal-to-get-from-Vrilissia-to-P...
Ώρα 12:45 – Συνάντηση στον σταθμό Προαστιακού Σιδηροδρόμου ΠΑΛΛΗΝΗΣ με όσους επιθυμούν να εκκινήσουν τη βόλτα από εδώ και να κάνουν χρήση ΜΜΜ ή ΙΧ
Ώρα 13:00 – Αναχώρηση με ποδήλατα με κατεύθυνση το ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στα Σπάτα www.atticapark.gr
Πλήρης ποδηλατική διαδρομή (21 χλμ) http://www.bikely.com/maps/bike-path/354106
Flyer του πάρκου http://www.atticapark.com/flyer.pdf
Συνοπτικά αναφέρω τιμές: Ενήλικες 14€, Παιδιά 3-12 ετών 10€, Group άνω των 25 ατόμων 10€ (συνυπολογίζονται και τα παιδιά με κόστος 8€)
Ώρα 14:30 – Άφιξη στο πάρκο και περιήγηση (απαιτείται 1,5 ώρα)
Ώρα 16:00 – Αναχώρηση με ποδήλατα με κατεύθυνση προς Σπάτα για φαγητό (3 χλμ, τα οποία φαντάζομαι θα γίνουν σε πολύ… γρήγορο ρυθμό!)
Ώρα 16:30 – Φ Α Γ Η Τ Ο
Ώρα 18:00 – Αναχώρηση με ποδήλατα με κατεύθυνση προς σταθμό Προαστιακού Σιδηροδρόμου ΚΟΡΩΠΙΟΥ (Αττική Οδός - Έξοδος 17) (7 χλμ)
Ώρα 18:30 - Επιστροφή με προαστιακό (δρομολόγια κάθε 15’). Για όσους δεν έφαγαν πολύ, η επιστροφή μπορεί να γίνει και με ποδήλατο
---------------------------------------------------------------------------------------
- Ο καιρός αναμένεται αίθριος με αραιή συννεφιά, θερμοκρασία 20-29C. Ακριβέστερη πρόβλεψη τις επόμενες ημέρες
- Εννοείται πως επιβάλλεται να φέρετε παιδιά, σκυλιά και τα τοιαύτα
- Επίσης, κλειδαριές για να ασφαλίσουμε τα ποδήλατά μας και φωτογραφικές μηχανές για αναμνηστικές φωτογραφίες με μαϊμούδες, τίγρεις και αρκούδες
- Απαιτείται πρωινό ξύπνημα για όσους επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και πλούσιο πρωινό, καθ’ ότι το φαγητό θα είναι τις πρώτες απογευματινές ώρες
- Με το τέλος της ποδηλατικής μας εξόρμησης, φαντάζομαι πως τα πρώτα exit-polls θα είναι διαθέσιμα…
- Καλό θα είναι να έχουμε μια ένδειξη των συμμετοχών, μήπως και καταφέρουμε να βγάλουμε ομαδικό εισιτήριο
Άρθρο 10
Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.
Ri3e mia matia sto parakato link, 8a se voh8hsei na katanohseis ta pragmata se sxesh me ta zoa.
http://el.wikisource.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85...
An 8es epetiakh podhlatovolta + fotos... phegene sth Voulh h' sta eklogika tmhmata! Na deis ekei ena Circo/Zoologiko khpo ths prokophs!
Θα τα πούμε την Κυριακή!
mattta04 πιστευω οτι εισαι αδικος
στο Αττικο ζωολογικο παρκο οι συνθηκες ειναι καλες για τα ζωα
δεν τα βασανιζουν για να κανουν κολπα οπως στο τσιρκο
εαν η Ιωαννα προτεινε βολτα σε καποιο τσιρκο για να βγουν φωτογραφιες με τις τιγρεις και οχι για διαμαρτηρια θα συμφωνουσα 100% μαζι σου
Me and my family, θα είμαστε εκεί! Ανυπομονώ o πίθηκος!!
τόσα χρόνια συζητάμε για την ελεύθερη επιλογή των ζώων και τώρα που αποφασίζουν μόνα τους να πάνε στον ζωολογικό κήπο τους την λες κι από πάνω; οι πίθηκοι πάνε να βρούν τους φίλους τους!!!
ρε ζώα (sic), και στην φυλακή μπορεί να είναι καλύτερα από τσίρκο και να μην έχει βασανισμούς - θα πάτε κι εκεί για επίσκεψη και φωτογραφίες;;; άσε που ούτε καν κάνανε κάτι παράνομο τα ζώα...
για ένα πάντως απορώ: πώς και δεν πάτε να ψηφίσετε και οικολόγους που γενικά ταιρίαζουν και στο πακέτο "οικολογία-ποδήλατο-ζωολογικοί κήποι";
shaka
υγ. αν τελικά πάτε και πετύχετε τον lambro πείτε ενα γεια κι από μένα....
@Orck
An to vriskeis toso "a8oo" prgmatika lupamai! Kalo 8a htan na anaroth8eis an esu h' ta paidia sou 8a h8eles na zeis sto klouvi. Kai auto einai h pio mikrh/a8oa/anodinh erothsh pou mporeis na kaneis ston eauto sou. Sthn telikh dn 8a se peirazei kaneis! 3ereis, kamia foto kai tetoia....
Note: Eimai H mattta kai ta gene8lia mou einai stis 4/10! Mipos na kano to party sto Attiko parko!?!?!??
Άρθρο 4
Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.
To 3anavazo giati mallon xreiazetai pio polu ap'oti pisteva
*** http://el.wikisource.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85...
@Shaka(Zooloo?!?:)
Stis fulakes zoun kakoi an8ropoi! opote ekei apokleietai h episkepsh gia "ekpaideutikous logous" / foto klp, ase pou kanoun kai kolpiko / proktiko elegxo prin beis... sto zoologiko khpo arage!??!?!?
Anarotiomoun....
ti ora taizoun ayta ta zoakia?? prin, meta h' kata th diarkeia ths "ekpaideutikhs episkepshs"?? kati leei to site tou parkou gia to fai se ari8mous...
►Ζωντανά έντομα (σκουλίκια) 400 κιλά
►Αρουραίοι / Ποντίκια 1.000
►Νεοσσοί (κοτόπουλα) 130.000
Fadazomai oti oi upeu8unoi tou parkou ton sevontai ton Pelath/Episkepth kai dn 8a kanoun to "trapezi" ekeinh thn ora, allios sigoura ta paidakia sas 8a to 8umountai gia panta!
to fresko kotopoulo pou perno gia mas... lalllallalallalaaaaa
νομίζω ότι το κυριακάτικο combo σιγά σιγά αρχίζει και αποκτάει τα δικά του χαρακτηριστικά σαν βόλτα.
jdar μ΄αρέσει το πρόγραμμα σου αλλά 1,5 ώρα στον ζωολογικό μέσα, είναι ίσως λίγο.
όλα τα λεφτά στο πάρκο αυτό είναι τα 3 μεγάλα κλουβιά που περπατάς ανάμεσα στα πουλιά.
προσοχή στο κλουβί της αμερικής γιατί τα κοράκια είναι πειραχτήρια.
ρωτήστε για την δουλειά που έχει κάνει το πάρκο για την διάσωση σπάνιων ζώων και την προσπάθεια αναπαραγωγή τους για τον εμπλουτισμό των ελεύθερων πληθυσμών.
μόνο και μόνο ότι στο πάρκο αυτό βρίσκεται η 3ή συλλογή σε ποικιλία πουλιών στον κόσμο, αξίζει τον κόπο να την επισκεφθεί κάποιος.
η όλη προσπάθεια έχει στηριχτεί και στηρίζεται από την "τρέλλα" ενός ανθρώπου και ουδέποτε έχει πάρει πακτωλούς κοινοτικών κονδυλίων για την δουλειά που έχει κάνει.
καλή βόλτα παιδιά.
οι πιό πολλοί, από εμάς, δεν ξέρουν για τις τεράστιες ποσότητες των ζωοτροφών που χρειάζονται κάθε χρόνο για την υποστήριξη των "ελεύθερων" ζώων στις διάφορες προστατευόμενες περιοχές σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε περιοχές που οι άνθρωποι(ή προτιμάτε "ζώα"?)στην κυριολεξία λοιμοκτονούν. γιατί άραγε????
Οτι η Ιωαννα, πρεπει να φορεσει την Φανελα που θα της φτιαξω.
...
"ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ" 697... XD
Πραγματικα μου φαινεται οτι θα ειναι απο τις καλυτερες Βολτες που θα κανω.
Ελπιζω να μην εχω απογραφη εκεινη την μερα.
Αληθεια τα ποδηλατα επιτρεπονται εκει μεσα?
@df,
8a me endiefere polu na me enhmeroseis, afou fenete na to gnorizeis kala, sxetika me th προσπάθεια αναπαραγωγήs τους για τον εμπλουτισμό των ελεύθερων πληθυσμών. Sxetika me kati tetoio dn uparxei oute sto site ths Etairias. Giati pisteveis oti auto pou exei xrusoplhrosei o Epixeirhmatias 8a to "amolusei" sto fusiko tou perivalon??? Ta zoa pou exoun megalosei sthn exmalosia dn exoun elpides epibioshs sto fusiko kosmo! Ta proionta ths etairias einai pros katanalosh entos ton toixon ths! Giauto to skopo o Epixeirhmatias "sullegei" kai o pelaths katanalonei!! Oso pio spanio to eidos pros "diasosh" tosa perisotera kerdh kai diafhmish gia thn Etairia.
Oson afora ton "ekpaideytiko" xarakthra ths epixeirhshs upoxreountai na to kanoun apo to nomo gia na paroun adeia leitourgeias.
les: η όλη προσπάθεια έχει στηριχτεί και στηρίζεται από την "τρέλλα" ενός ανθρώπου και ουδέποτε έχει πάρει πακτωλούς κοινοτικών κονδυλίων για την δουλειά που έχει κάνει. Katalaveno oti o Epixeirhmatias eixe ena arketa megalo kefalaio, to opoio au3h8ike me thn ekmetaleush exmaloton zoon me skopo thn psuxagogia tou "zoofilou" koinou. To prama tsoulaei apo mono tou, giati na blexteis me epixorhghseis kai blablabla...
An ontos yphrxe h "τρέλλα" pou les, as xrhmatodotouse th diasosh ton spanion zoon sto fusiko tous perivalon. Apo ton Arktouro mexri ta prostatevomena parka ths afrikhs kai oxi th sullogh apo tis super spanies Λεοπαρδάλεις του Χιονιού h' ta Λευκά Λιοντάρια... pou kai palu anarotiemai re gamoto ti "douleia" exei sta spata!??!?!?!?
Kai giati dn anaferetai to site sto pos ginontai oi eisagoges ton zoon auton sth xora mas?? to epsa3a alla dn vrika kati!
Sxetika me thn trofh, ta eleu8era zoa trefonte me oti einai dia8esimo sto perivalon sumfona me tis diatrofikes sunh8eies ka8e eidous, auto shmainei oti isos na faei isos kai oxi! etsi akrivos opos les oti sumbenei kai stous an8ropinous plh8usmous ton perioxon auton.
Mipos na proteinete ston Epixeirhmatia na topo8ethsei kai kanena afrikano (popoo ideaaraaaa, albino na parei!!! dn les oti tous vriskeis kai eukola) sto diplano klouvi apo ton Leon ton Spanio (mhn mas faei kai to kainourgio apokthma) bas kai einai to tuxero tou me ta kotopoula, eno eseis a8ooi episkeptes ths Etairias boreite na travate photos gia to oikogeneiako album...........
Χολή και φαρμάκι στάζεις μέσα σε ενα post για μια ποδηλατοβόλτα... και σε GREEKLISH!!!!
Αν θελεις να γράψεις και εχεις τόσο πικρία για τα ζώα να στείλεις επιστολές σε όλους τους αρμόδιους και σε όλους που το παίζουν οικολόγοι και φίλοι των ζώων..
εαν τα γραφεις για την παρτη σου καλα κανεις και τα γραφεις στα κινεζικα, κανεις δεν μπορει να σε παρακολουθησει ετσι
εαν ομως θελεις διαλογο και κουβεντα πανω στις αποψεις σου, παρακαλω γραφε στα Ελληνικα (προτιμω ακομη και τα αγγλικα εαν αισθανεσαι ασχημα με τους ελληνικους χαρακτηρες)
γιατί να γράψει στο site του τι έχει κάνει??? οι ανακοινώσεις υπάρχουν μέσα στο πάρκο κατά καιρούς.
ποιός σου είπε ότι δεν βοηθάει για ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον????
όσο για τα λευκά λιοντάρια και τον άλμπινο μαύρο , ναι μου έδωσες καλή ιδέα, την επόμενη φορά που θα πάω στο πάρκο θα έχω στο mp3 το yamore του salif keita που είναι άλμπινος μαύρος.
και μ΄ αρέσει να βλέπω λιοντάρια και τίγρεις κοντά στο σπίτι μου. δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να τρέχω για σαφάρι στο σερεγκέτι και στην σιβηρία.
...πάλι πίθηκοι είστε!
για τον βλακάκο που είπε για την χολή σε μια απλή ποδηλατοβόλτα:
κι αν κανονίζαμε εμείς μια ποδηλατοβόλτα με μολότωφ στο υπουργείο μεταφορών και το ποστάραμε στο forum, θα έλεγες τα ίδια σ'αυτούς που θα έφερναν αντίρρηση;
για τον βλακάκο του "ποιός σου είπε ότι δεν βοηθάει για ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον????":
κι εσένα ποιός σου είπε ότι βοηθάει; ο ίδιος; και ο Πλεύρης λέει ότι η χούντα ήταν καλή. και;
επίσης να επισημάνω πως ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ για την οικονομική σου δυνατότητα να τρέχεις ή όχι για σαφάρι. και φάλαινες βλακάκο δεν έχεις λεφτά να δεις αλλά δεν τις βάζουν στα Σπάτα για σένα...
και τέλος για τον βλακάκο που αφού τον ταπώσανε του φταίνε τα greeklish:
είσαι χαζούλι ε;
shaka
ελπιζω να μην το σβησουν το ποστ σου
τα γραπτα μας χαρακτηριζουν πρωτιστος τον ευατο μας
να εισαι καλα...
βρε κουτό...τσ τσ τσ μάλλον εσύ γράφεις βλακιούλες μεσημεριάτικά.
ενώ εσύ τι είσαι; Ο σωστός; Ο μάγκας;
Αυτά τα "κι αν" μου αρέσουν πολύ ένα μεγάλο μπράβο!! μπράβο!!!
Τώρα για το αν θα έγραφες κάτι άλλο στο φορουμ είναι δικό σου θέμα.. αλλά όχι μέσα σε μια βόλτα να ποστάρετε εκτός θέματος κείμενα και ιδέες και... τι θέλετε να δείξετε με αυτό; ...μπράβο βρε εξυπνάκια μου...
και πάλι μπράβο Keep up the Good work!!!
και όποιος κολοβεύει κολοβεύει τα μούτλα του!
...και μια και το έφερε η κουβέντα, για θύμισέ μου...
εσύ είσαι που κάνεις τις παρατηρήσεις για τα greeklish?
εσύ που λες ότι τα γραπτά μας χαρακτηρίζουν [πρωτίστος τον ευατό μας?]
το πρωτίστως το βρήκα στο λεξικό. είναι με ωμέγα.
το ευατό δεν το βρίσκω πουθενά. λες να είναι με βήτα; εβατός;
shaka
Βρε βρε ο Shaka o Μπαμπινιώτης!!!
Χα χα χα χα !!! ωραίο πνεύμα!! τι λες βρε παιδάκι μου!!!
γιατί κριτικάροντας μια πρόταση για βόλτα σε ζωολογικό κήπο την "μέρα των ζώων" πίστευα ότι ήμουν εντός...
επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω πως η ταχύτητα με την οποία γράφεις είναι αντιστροφότατα ανάλογη με το χιούμορ σου σε αυτά που γράφεις. με άλλα λόγια στις κοροϊδίες σε έχω πάει μονότερμα! :P
shaka
αυτό το πόστ βγήκε για να προτείνει μια βόλτα!
κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει, πόσο μάλλον να διαβάσει αυτό το πόστ!
Αν κάποιος έχει κάποιες συγκεκριμένες απόψεις για το θέμα των ζώων και θεωρεί οτι θίγεται, καλό είναι να ανοίξει ένα άλλο πόστ και να πεί εκεί ο.τι θέλει!
αυτό αρκεί!
το πόστ αυτό αναφέρεται σε μια βόλτα και τίποτα παραπάνω
ας μην το ξεχυλώνουν κάποιοι με δικές τους απόψεις!
αυτή είναι η δική μου θέση και ελπίζω να είμαι κατανοητή!
όταν λες "ξεχυλώνουν" έχει σχέση με την μαγειρική;;
shaka
να απαντάω σε βλακείες και σταματάω εκεί.
Και ποιος είσαι εσυ για να κριτικάρεις μια πρόταση για βόλτα;
Ενω η δική σου ταχύτητα πάει πίσω...
ας το πάρουμε λοιπόν να το συζητήσουμε σοβαρά αυτό που είπες.
λες ότι ένα post ανέβηκε σε ένα forum για να προτείνει μια βόλτα. προφανώς και δεν μπορώ να διαφωνήσω σε αυτό. επίσης συμφωνώ πως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει ή ακόμα και να διαβάσει το post. μέχρι εκεί ακόμα τα βρίσκουμε.
εκεί που αρχίζω να διαφωνώ με την λογική σου είναι το εξής: εφόσον εγώ έχω κάτι να πω (πέρα από τις περιστασιακές βρισιές) σχετικά με αυτήν την πρόταση για βόλτα, για ποιόν λόγο δεν δικαιούμαι να το πω και πρέπει να πάω σε άλλο post? μα και την δική μου αντίρρηση δεν είναι κανένας υποχρεωμένος ούτε να την ενστερνιστεί ούτε και να την διαβάσει ακόμα... έχω κάπου λάθος?
και επίσης πιστεύω (αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό) ότι ναι μεν ήταν βλακεία το καλαμπούρι με το "ξεχυλώνω" αλλά ήταν και αστείο. τέσπα... άσχετο αυτό.
shaka
υγ. αυτό προς theadora
Είσαι χορτοφάγος;
εγώ είμαι αυτός που διαφωνεί με την πρόταση. γι'αυτό και την κριτικάρω...
ούτε αυτό δεν μπορείς να συμπεράνεις χωρίς να στο εξηγήσουνε στόκε;
όσο για την ταχύτητα, πέστο θέμα ιδιοσυγκρασίας μάλλον, όσο πιο γρήγορα σε κοροϊδεύω τόσο πιο επιτυχημένα το κάνω. εσύ απλά λες γρήγορα βλακείες και κρυάδες... αυτή είναι η διαφορά! γκέγκε;
shaka
To na 3ekinaei to post etsi..
Combo ZOO Ride – Κυριακή 04/10/2009
Για αυτή την Κυριακή προτείνουμε μια θεματική αλλά και επίκαιρη βόλτα!
======================================================================
e nai 8elei mia epe3hghsh gia na katalavete ti 8eoreitai "epetiako" + "epikairo".
Tora ola ta alla (greeklish klpklp) dn mou lene kati gia thn apopsh sas.
To vrisko super EPIKAIRO + EPETIAKO na sxoliaso...
An dn sas aresei o antilogos, pou profanos dn exete + kamia sugekrimenh apopsh (etsi more kana souvlaki + na kanei toubes to pi8ikaki), anoixte eseis ena diko sas blog na anevazete tis epetiakes/epikaires sas voltes ekei. Sigoura ego ekei dn 8a sas enoxlhso.
φοβερη φαση αυτη η εκδρομη και δεν εχω παει κ ηθελα να παω. κριμα που θα λειπω. οσοι πατε καλα να περασετε και να βγαλετε καμια φωτο.
mattta είσαι χόρτοφάγος;;
shaka
...και πιστεύεις με το να διαφωνείς τι καταφέρνεις; εκτός απο το να χαλάς την όρεξη για μια βόλτα.
...και αυτά τα περί "στοκε","βλακιούλες", "γκεγκε" κλπ κλπ
μάλλον o Λοοκυ λοοκ είσαι σε άλλη έκδοση...
μα δεν υπάρχει καμία διαφορά αυτά που γράφω με τα δικά σου... κατάλαβες;