Εκδρομούλα στην Αίγινα 28-3-2009 - ραντεβού στις 9.30 στον ΗΣΑΠ πειραιά

84 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Marios
Απών/απούσα

Λοιπόν έχει πέσει η ιδέα με μερικά παιδιά από την παρέα της Παρασκευή να πάμε μια εκδρομούλα στην Αίγινα, το άλλο σάββατο, 28 του μήνα.
Αφορμή είναι λίγο η ώρα της γης, όπου θα έχει και κάτι εκδηλώσεις μια συναυλία στο λιμάνι το βραδάκι, (να υποδεχτούμε έτσι και τις υπαίθριες συναυλίες που έρχονται να γεμίσουν το καλοκαίρι μας), εκδηλώσεις με κεριά κ.α.
Φυσικά θα βολτάρουμε όσο αντέχουμε, θα υπάρξει ταβέρνα ή πικ-νικ σε κάποια παραλία ανάλογα με τις διαθέσεις, άραγμα, ποτό, και σίγουρα θα βρούμε και κάποιο κατάστημα με λουκουμάδες ή έστω με γλυκό..!
Βραδάκι λέμε να κάτσουμε εκεί, είτε ξενυχτώντας, βλέποντας ανατολή, είτε παίρνοντας και έναν μικρό υπνάκο (είτε χύμα, είτε σε σπίτι), και φεύγοντας το πρωί ή το μεσημεράκι της κυριακής (να φάμε και ένα παραθαλάσσιο πρωινό!).
Τα στάνταρ έξοδα είναι κάπου στα 20ευρώ για πήγαινε-έλα με το πλοίο. Από εκεί και πέρα ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε !!!

Λίστα με συμμετοχές (επιβεβαιώστε!):

τικ 1. AfloEydK
2. CHRISTIAN
3. Serenela_red
4. Royaloak
τικ 5. vassochara
6. Νέλλη
7. dimosts
τικ 8. roula
τικ 9. VagkaR
τικ 10. Elderly biker
11. rita
τικ 12. vang
13. maria-mtb
τικ 14. notag
15. Goldie
16. anaR
17. jdar002
τικ 18. Butters
19. marios

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
AfloEydK
Απών/απούσα

etsi goystarw
na kanoyme mia dyimeri

CHRISTIAN
Απών/απούσα

paidia me lene christo eimai kainourios kai den exw kanei etsi ekdromoula me podilato kai eimai mesa.tha xarw na ta poume....eidopoiiste omws na xerw na kanonisw ti vardia etsi wste na ta poume

Serenela_red
Απών/απούσα

!!!

AfloEydK
Απών/απούσα

kanoniste apo twra tis doyleies sas
ekleise gia to sabbato

Royaloak
Απών/απούσα

κι εγώ ενδιαφέρομαι...

stel1o5
Απών/απούσα

πολύ καλή ιδέα περίμενα καιρό τέτοια εκδρομή.
έχω βέβαία κανονίσει ιδη μια διήμερη για αρχές απρίλη στην αίγινα
με ποδήλατο αλλά όπως είπε και ένας σοφός 2 = καλύτερες από 1.

Νέλλη
Απών/απούσα

Ειναι ωραιες και οι εκδρομουλες!!
Και εννοειται πως θα φερεις και το καφασοφωνο..
εε;; :)

Marios
Απών/απούσα

ε ναι το καφασόφωνο θα δώσει το παρών και στην αίγινα !
εκδρομούλα θα είναι, επιβάλλεται !
:)

dimosts
Απών/απούσα

Γεια σας παιδιά. Πολύ ωραία ιδέα. Ελπίζω να κανονιστεί και να παρεβρεθώ και εγώ. Χαιρετώ.

roula
Απών/απούσα

εκτος απροοπτου θα ερθω κ εγω με τον βαγγελη.

Elderly biker
Εικόνα Elderly biker
Απών/απούσα

Βάλτε κι εμένα μέσα!
.....και υποψιάζομαι και ανοιξιάτικο καιρό........

Marios
Απών/απούσα

μακάρι να μας κάνει την χάρη και ο καιρός, να αφήσουμε πίσω μας όμορφα τον μάρτη

rita
Απών/απούσα

..τα σπάει!! θέλω τόοοοσο να τα καταφέρω, αλλά ενδέχεται να δουλεύω.:΄(
θα προσπαθήσω πολύ πολύ!

rita
Απών/απούσα

..nomizw ta ekana salata me ti douleia..(kai oxi mono) gia to weekend stin aigina,..tha pame kapoioi eee??den aerologoume?sorry gia greeklish

toxotis66
Εικόνα toxotis66
Απών/απούσα

rita kala.....

Marios
Απών/απούσα

ρίτα ισχύει σίγουρα, θα τα πούμε και αύριο στην βόλτα για να το οργανώσουμε ακόμα καλύτερα (σε λεπτομέρειες του στυλ, θα φέρουμε φαγητά από το σπίτι για πικ-νικ? αν ναι, τότε ποιος έχει καρό τραπεζομάντηλο να φέρει? πόσο πρωί να δώσουμε ραντεβού? κλπ) ώστε μεσοβδόμαδα να έχουμε τον χρόνο να ετοιμαστούμε (ψάχνοντας στο ντουλάπι της κουζίνας για εκείνο το καρό τραπεζομάντιλό που είμαστε σίγοιροι ότι ήταν εκεί, αλλά δεν βρίσκεται πουθενά... και για όλα τα άλλα τεχνικά ζητήματα)

Royaloak
Απών/απούσα

Υπολογίστε κι εμένα...

vang
Απών/απούσα

Δηλώνω κατ' αρχάς ενδιαφέρον...
Αν βοηθήσει ο καιρός θα είναι πολύ πιθανό..

Βέβαια δέν ξέρω άν μπορώ για διήμερο αλλά άν το ξεκίνημα έιναι σχετικά πρωί έιναι αρκετές ωρίτσες ώστε να αξίζει τον κόπο..
Ξέρει κανείς πότε φεύγει το τελευταίο βαπόρι για Πειραιά.
Υπάρχει σκέψη για την διαδρομή; Θα έχει και δύσκολο χώμα?

Marios
Απών/απούσα

το τελευταίο πλοίο από αίγινα για πειραιά, είναι συνήθως κατά τις 19.00 (συν-πλην μια ώρα).
Τώρα για διαδρομές και αν θα έχουν χώμα ή όχι δεν ξέρω. Μία πρόταση είναι η κλασσική προς πέρδικα, μία άλλη είναι προς τον ναό, τα βλέπουμε και στο πλοίο και αποφασίζουμε !!

*Τι τέλειο που είναι το ταξιδάκι με πλοίο, εισαγωγή στο καλοκαίρι πραγματικά !

Royaloak
Απών/απούσα

Άντε! Λέτε να με μυήσετε στα ορεινά δρομολόγια έτσι και πάμε στο Ναό; Γιατί νομίζω, πως η Πέρδικα δεν είναι και τόσο τραγική από πλευράς ανήφορου. Δεν συγκρίνεται όμως στην ομορφιά με το Ναό!!!! Κι ό ναός βέβαια δεν έχει ψαράκια για φαγητό. Αλλά τι λέω ξενηστικομένοι πρέπει νάμαστε για τον ανήφορο, αλλιώς το στομάχι θάρθει στο στόμα. Γαλέτες και νεράκι.

Βαγγέλη θέλω συμβουλές!!!

Και φυσικά δεν χρειάζεται να πω, πως αν βρέχει δεν θα έρθω...

Parhs
Απών/απούσα

Τι ώρα θα ξεκινήσουμε ;!

vang
Απών/απούσα

Royaloak wrote:

Βαγγέλη θέλω συμβουλές!!!

Και φυσικά δεν χρειάζεται να πω, πως αν βρέχει δεν θα έρθω...

Ότι θέλεις στην διάθεσή σου... Για ευκολία στείλε ένα τηλ στο info@action3.gr

Marios
Απών/απούσα

λοιπόν από πειραιά για αίγινα, σάββατο πρωί, παίζουν δρομολόγια στις 9.00, στις 10.00, στις 12.00 (υπάρχουν και τα δελφίνια, αλλά δεν ξέρω αν εκεί μπαίνουν τα ποδήλατα, καθώς ο χώρος είναι αρκετά περιορισμένος, ειδικά αν έχει κόσμο και εκτός αυτού είναι και πιο ακριβά).
Οπότε λέω να πούμε για το πλοίο που φεύγει στις 10.00

notag
Απών/απούσα

το ψήνω και εγώ!! μόνο να μη βρέχει γιατί δε λέει δύο μέρες μούσκεμα...
++ μήπως χρειάζεται λίγο περισσότερη οργάνωση κάτι τέτοιο??

Parhs
Απών/απούσα

Εαν κανονίσουμε ισως μπορούμε να βγαλουμε ομαδικά εισητήρια καπως πιο φτηνα

Marios
Απών/απούσα

ως προς τα εισιτήρια, θα τα βγάλουμε από πειραιά πριν φύγουμε. Πρόβλημα με διαθεσιμότητα δεν θα έχουμε. Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει και έκπτωση για μαζικά εισιτήρια, Οπότε για τα μεταφορικά υπολογίζουμε 10ευρώ πήγαινε και άλλα τόσα για τον γυρισμό.

ως προς τον καιρό, δείχνει να βελτιώνεται και πως θα έχει μια ωραία λιακάδα το σαββατοκύριακο. Είναι όμως νωρίς για να το ξέρουμε στα σίγουρα. Αν είναι να ρίχνει δυο μέρες βροχές όμως, μάλλον θα το πάμε κάποιο άλλο σαββατοκύριακο, γιατί είναι πολλοί που θα ερχόντουσαν αλλιώς και είναι κρίμα να πάμε οι μισοί. Όπως και να έχει θα το δούμε μεσοβδόμαδα αυτό. Αλλά αισιοδοξία, θα έχει τέλειο καιρό !!

μετά έχουμε τα ακόλουθα, που θα έλεγα να μην τα συζητήσουμε από εδώ, αλλά το σάββατο στο πλοίο, που θα είμαστε όλοι μαζεμένοι, να αποφασίσουμε ανάλογα με τα κέφια και την διάθεση. Τα αναφέρω απλά για να αρχίσετε να τα σκέφτεστε (και να αντιπροτείνετε ό,τι άλλο θέλετε).

Ένας χάρτης της Αίγινας είναι αυτός :

Ένα πρόγραμμα λοιπόν γεμάτο, γερό είναι το εξής :

Αναχώρηση στις 10.00 ή στις 11.00 από πειραιά (τελικά υπάρχει και στις 11.00 http://www.openseas.gr/OPENSEAS/searchOutwardRoute.do?lang=el&from=PIR&t... ),

Φτάνουμε αίγινα κατά τις 11.15 (ή 12.15)

Μερικές ανάσες στο λιμάνι και φεύγουμε από την πάνω διαδρομή, παραθαλάσσια, για να περάσουμε από Βαγία και να πάμε στον ναό της Αφαίας. Η διαδρομή είναι κάπου στα 12 χιλιόμετρα, Έτσι φτάνοντας, χαζεύουμε τη θέα από τον ναό και επειδή θα έχει μεσημεριάσει μπορούμε :
-να κάνουμε πικ-νικ κάπου εκεί κοντά, που έχει ένα ωραία σημεία και πολύ πράσινο
-να κατεβούμε προς αγία-μαρίνα για μεσημεριανό

Χωνεύομε και συνεχίζουμε προς Μεσαγρό όπου κάνουμε μια στάση, για καφεδάκι/χυμό/αναπλήρωση δυνάμεων και παρακολουθούμε τις εκδηλώσεις εκεί υπό το φως των κεριών

Στη συνέχεια συνεχίζουμε την επιστροφή προς το λιμάνι της Αίγινας, όπου φτάνοντας πέφτουμε πάνω στη συναυλία των Picos, Apicos & the Pina Coladas.

Μας έχει πάρει το βράδυ για τα καλά, οπότε σιγα-σιγά κατηφορίζουμε προς πέρδικα, όπου σε όποια παραλία μας αρέσει αράζουμε για το βράδυ.

Ξυπνάμε Κυριακή πρωί, αν είμαστε κοντά πάμε πέρδικα (αλλιώς κατευθείαν λιμάνι) για να απολαύσουμε το παραθαλάσσιο πρωινό μας καφεδάκι/γλυκό κλπ. και επιστρέφουμε στο λιμάνι για επιστροφή στον πειραιά (εισιτήρια βγάζουμε επί τόπου)

Αυτό είναι ένα ενδεικτικό πρόγραμμα, με το οποίο γυρνάμε όλη την Αίγινα. Τα συνολικά χιλιόμετρα πρέπει να είναι περίπου στα 50 , που δεν είναι πολλά, καθώς θα είναι απλωμένα ανάμεσα σε στάσεις. Επίσης το δύσκολο σημείο είναι από βαγία και μετά που έχει ανηφόρα καθώς περνάμε από το κέντρο του νησιού. Από ένα σημείο και μετά αρχίζει η απίστευτη τεράστια κατηφόρα !
Επίσης παίζουν και εναλλακτικές που τις συζητάμε ή τις βλέπουμε στην πορεία (π.χ. να κλείσουμε μερικά δωμάτια για ένα βράδυ, αντί να κοιμηθούμε έξω, αν δούμε πως θα έχει κρύο ή δεν έχουμε τέτοια διάθεση).

Τέλος τα απαραίτητα : Όσο γίνεται να έχουμε φωτάκια (καθώς θα ποδηλατήσουμε και νύχτα) μπρος-πίσω, σαμπρέλες και αν γίνεται και κράνη για ασφάλεια.
Α και τέλος-τέλος αν αποφασίουμε ότι θα κάνουμε πικ-νικ να δούμε ποιος θα φέρει τι !

GeorgeHH
Απών/απούσα

Ναι αλλά πρέπει να καθοριστεί αν θα έχει ανηφόρες να πάρουμε σπαστό η mountain-trekking?

Parhs
Απών/απούσα

Επίσης το τι πρέπει να φέρουμε για διανυκτέρευση!

Marios
Απών/απούσα

καλύτερα όχι σπαστό για να είμαστε οκ σχετικά με τις ανηφόρες.

για την διανυκτέρευση παίζουν τα εξής :
1. να κλείσουμε δωμάτια για ένα βράδυ
2. να κοιμηθούμε σε κάποια παραλία (εδώ χρειάζονται υπνόσακοι και κάνα ρούχο πιο ζεστό)
3. να τα πάρουμε σερί μέχρι το πρωί και να φύγουμε με το 1ο πλοίο στις 8,30 (εδώ αράζουμε απλά σε ένα πάρκο στο λιμάνι, και παίρνουμε το πολύ-πολύ έναν υπνάκο στα κλεφτά, οπότε και για εδώ κάνα πιο ζεστό ρούχο απλά)

Goldie
Εικόνα Goldie
Απών/απούσα

Προτεινόμενος κατάλογος χρήσιμων αντικειμένων για την εκδρομή (Ή τι θα πάρω μάλλον εγώ!).

Ποδηλατικά Είδη
· Ποδήλατο Mountain με σχάρα
(σε σχετικά καλή κατάσταση, το ποδήλατο και η σχάρα)
· Γάντια
· Φώτα (εμπρός - πίσω)
· Ισοθερμικό
· Μια σαμπρέλα
· Κράνος (δεν έχω, αλλά αν είχα θα το έπαιρνα σίγουρα)
· Βασικά εργαλεία
· Παγούρι (γεμάτο)
· Πέταλο (?, μάλλον ναι)
· Εφεδρικό χταπόδι (λαστιχένιο όχι ξυδάτο)
· ΧΑΡΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ (θα τυπώσω αυτόν που ανέβασε ο Μάριος)

(ουσιαστικά ότι κουβαλάω και στην Αθήνα συνήθως μαζί μου)

Είδη προικός

· Σκηνή
· Sleeping bag
· Αδιάβροχο
· 1 T-shirt
· 1 Long sleeve
· 1 μαξιλαροθήκη
· 1 πετσετούλα
· Φακός
· Σουγιάς

Προετοιμασία Ποδηλάτου

· Λίπανση Αλυσίδας
· Έλεγχος και γενικές συσφίξεις
· Έλεγχος πίεσης ελαστικών
· Ρύθμιση ταχυτήτων

Σκέφτομαι επίσης αναλόγως του όγκου των αντικειμένων και λόγω έλλειψης αποθηκευτικών χώρων να προσθέσω και ένα καφάσι πάνω στην σχάρα μιας και βελτιώνει και την αεροδυναμική.

Το θέμα φαγητό θα αρχίσει να με απασχολεί από την Πέμπτη.

Καλή μας εβδομάδα!

contact