Αγαπητοί φίλοι των δύο τροχών χωρίς μηχανή,
Στις 5 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι Ελληνικοί Ορίζοντες 2008, μια ποδηλατική διαδρομή που θα διασχίσει την Ελλάδα καλύπτοντας μια απόσταση περ. 2500 χλμ. σε περ. 25 μέρες, περνώντας από τα τέσσερα ακραία σημεία της ηπειρωτικής χώρας (Βορρά Ανατολή Δύση Νότο).
Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και ελεύθερη! Καθένας μπορεί να συμμετέχει όσες μέρες θέλει σε οποιοδήποτε κομμάτι. Μην αδικήσετε τον εαυτό σας νομίζοντας ότι δεν μπορείτε να πάρετε μέρος, η πορεία είναι πραγματοποιήσιμη από ένα άτομο στοιχειωδώς αθλημένο με καλή υγεία. Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει αναλυτική ενημέρωση εδώ (δρομολόγιο, χάρτης, διαδρομή σε εδαφική απεικόνιση, πληροφορίες επικοινωνίας κλπ.).
Αφήστε τα χρήματά σας σπίτι, όμως προσέξτε μη ξεχάσετε το χιούμορ και το κέφι σας, ξεκολλήστε από τις πολυθρόνες τις οθόνες και την εικονική πραγματικότητα του τουριστικού μύθου και των μήντια, κι ελάτε να ζήσουμε την αληθινή Ελλάδα, ελάτε να χορτάσουμε την ελληνική φύση, να γνωριστούμε και να κάνουμε καλή παρέα, να εμπνευστούμε και να απολαύσουμε το είδος των πιο αξέχαστων διακοπών που μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτό τον τόπο που έλαχε να ζούμε. Ραντεβού στην Ελλάδα το Σεπτέμβρη.
Γεια σου ρε Άλλη Ελλάδα πρώτα σε κατάλαβαίνω απ' το γραπτό και ύστερα από το nickname! Εύγε..
Γειά σου ρε gavos, (κι ας μη σε καταλαβαίνω από τίποτα, ίσως δεν θάθελες να σε καταλαβαίνουν απ΄ το nickname ή κάνω λάθος; μιας κι αυτό αν σε περιέγραφε δεν θα σε απολαμβάναμε :LOL:), τι έγινε θα σε δούμε; :-)
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ, προσπαθώ να πείσω και κανά φίλο αλλά ως προς εμένα με ενοχλεί, που θα λείπω 10 - 20 Πεκίνο, οπότε ότι γίνει πρέπει να γίνει μάλλον μετά τις 20.. Οπότε με βλέπω να ακολουθάω κάπου μετά τη 15η μέρα που θα έχετε φτάσει Κεντρικο-Νότια ελλάδα. Ο Σεπτέμβρης είναι όντως ο πιο ωραίος μήνας, αλλά δυστυχώς πέφτει πάνω σε εξεταστικές, αν γινόταν Οκτώβρη θα είχε περισσότερη συμμετοχή σίγουρα, με τον κίνδυνο όμως για περισσότερη βροχή. Πάντως μπράβο σας δε βρίσκω λόγια να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου..
Έτσι θα χάσεις τη βόρεια Ελλάδα, που κατ΄ εμέ είναι το απόλυτο της παρθένας φύσης στην Ελλάδα, από την άλλη μεριά όμως θα απολαύσεις την Πελοπόννησο που είναι το καλύτερο μέρος για ποδηλατοτουρισμό από την άποψη της ποικιλομορφίας και της εναλλαγής των χώρων.
Ναι έχεις δίκιο. Μεγάλωσα στα Γρεβενά, και είμαι από Τζουμέρκα. Είναι η Βόρεια Ελλάδα άλλο πράμα. Η Πελοπόννησος δε με εξιτάρει τόσο, αλλά δεν την έχω γνωρίσει και πολύ η αλήθεια είναι (μέσω αυτοκινήτου και μηχανής πάντα), αυτό που γουστάρω πιο πολύ είναι η ευκαιρία για ποδήλατο-τουρισμό στη φύση. Δεν το έχω ξανακάνει, και θα το ήθελα πολύ ανεξαρτήτως μέρους και παρέας. Μέχρι στιγμής μόνο μικρο-διακοπές έχω κάνει με ποδήλατο σε κοντινά νησάκια. Καιρός για κάτι ουσιαστικότερο θέλω να πιστεύω..
Αφού δεν το έχεις ξανακάνει σε μεγάλη απόσταση, επέτρεψέ μου να σού πω γιατί αξίζει να το κάνεις - κι αυτό ισχύει όχι μόνο για σένα - για την ξεκούραση. Ναι, απίστευτο, όμως αυτό έχω παρατηρήσει μετά από πολλά ταξίδια που έχω κάνει και όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο ισχύει: γυρνάς πίσω μετά από 2-3 βδομάδες το λιγότερο και νιώθεις άλλος άνθρωπος. Τελεία. Και προκαλώ όποιον δεν με πιστεύει να το δοκιμάσει. Ο συνδυασμός της άσκησης (ελεγχόμενος και μετρημένος ρυθμός) με το καθαρό περιβάλλον σε ανανεώνει όσο τίποτα άλλο. Αυτά.
Εδώ και καιρό σκεφτόμαστε και ετοιμάζουμε με έναν φίλο ποδηλατικό ταξίδι από την Θεσσαλονίκη προς την Αλεξανδρούπολη ή αντίστροφα. Έτσι είδα με πολύ ενδιαφέρον την ανακοίνωση για τους ελληνικούς ορίζοντες. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να συμμετάσχουμε την πρώτη βδομάδα, αλλά να συναντηθούμε μαζί σας μάλλον προς το απόγευμα του Σαββάτου, δεδομένου ότι πρέπει να ανέβουμε από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη με το τραίνο. Όταν λοιπόν έχω οριστικά νέα για τις ημερομηνίες και το δρομολόγιο του τραίνου (πρέπει να έχει σκευοφόρο για την μεταφορά των ποδηλάτων) θα επικοινωνήσω μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες.
Άντε να κάνουμε γκρουπ. Πάντως μετά από αλλεπάλληλα τηλέφωνα κατά την επικρατέστερη άποψη (κανένας δεν εγγυάται ότι θα μας το πάρουν...) το μόνο τρένο με δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτου ως συνοδευτικής αποσκευής είναι το 604, που ξεκινά μεσάνυχτα από Αθήνα, Λάρισα 05:00, Θεσ/νίκη 07:18, Δίκαια 16:41 (κανονικοί χρόνοι). Λεπτομέρειες στη σελ. www.ose.gr.
όταν οι επαγγελματικέςκαι οικογενειακές μου υποχρεώσεις το επιτρέψουν θα το κάνω αυτο το τουρ... Για την ώρα για ταξίδια έχω μόνο το τάντεμ αλλά μάλλον θα χρειαστώ και σίνγκλ...
πώς τα καταφέρνετε ρε παιδιά, και παίρνετε άδειες τον Σεπτέμβρη;
Εμάς, από Σεπτέμβρη βράζει η δουλειά και γελάνε τρανταχτά αν ζητήσουμε έστω και Παρασκευή ή Δευτέρα για να βγάλουμε τριήμερο, που και πάλι, πάμε κάπου με το παιδί.
Απλά αυτό τον χρόνο τον είχαμε προβλέψει. Βέβαια, και ελεύθερο επάγγελμα έχουμε, και παζάρι έπεσε με τις γυναίκες, πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα είμαστε όλοι σε όλη τη διαδρομή αλλά 1-2 τουλάχιστον θα είναι σίγουρα σε όλη, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέρω η διαχείριση του προσωπικού χρόνου είναι μια προσωπική υπόθεση, και καλύτερα είναι να παίρνεις άδεια από τον εαυτό σου. ;-)
Τουλάστιχον, βγάλτε αρκετές φωτογραφίες να δούμε και 'μεις.
Άντε και για ανταπόδωση θα ανεβάσω και 'γω φωτογραφίες από Κυψέλη, Καλλιθέα και Κάτω Πατήσια!!!
Και Καλλιθέα; Και Πατήσια κιόλας; Μα τι πράματα είναι αυτά... έπρεπε ήδη να το έχεις κάνει! :LOL:
Γειά σας και πάλι. Άργησα κάπως να να έρθω σε επαφή μαζί σας γιατί δεν ήταν σίγουρο τι θα γίνει με τις ημερομηνίες της άδειας.
Δυστυχώς η άδεια πάει μία βδομάδα πίσω, και το νωρίτερο που μπορώ να ταξιδέψω είναι Παρασκευή βράδυ στι 12 του μήνα. Εσείς εκείνη την ημερομηνία, βάσει προγράμματος, θα είσαστε στην Φλώρινα και την επομένη στις Πρέσπες. Σκεφτόμουνα το ταξίδι μέχρι Θεσσαλονίκη και από εκεί πάλι με τραίνο στην Φλώρινα. Δυστυχώς, όμως, το τραίνο για Φλώρινα είναι μόνο επιβατηγό. Δεν δέχεται ζα και ποδήλατα (ανήκουν μάλλον στην ίδια κατηγορία). Από την άλλη, η απόσταση Θεσσαλονίκη - Φλώρινα είναι 160 χλμ. Δεν είναι βέβαια μικρή αλλά ούτε και τεράστια, αν και φορτωμένος δεν ξέρω τι αντοχές μπορώ να έχω.
Έχετε κάποια ιδέα για προσέγγιση ή να το ξεχάσουμε ;
όσο για όλους, βρήκαμε ίντερνετ στην Αλεξ/πολη, όχι για πολλή ώρα για να μη καθυστερήσουμε,
για την ώρα παιδιά δείτε αυτό:
Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
γιαννιτσά που θα διανυκτερεύσει το group?
Φτάνουμε Γιαννιτσά, όπου βρούμε (υπάρχει κιν. στη σελίδα), βρήκαμε ιντερνετ καφέ. Ενημέρωση στο blog.
κρίμα...τώρα το είδα...συγχαρητήρια στα 2 παιδιά πάντως...ο ένας με κουρσάκι με σχάρα και μπαγκάζια και ο άλλος με τρέηλερ...
καλή συνέχεια εύχομαι
Μπήκε και άρθρο σήμερα στα ΝΕΑ για αυτό που κάνουνε.
Το σχετικό link : www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=86227&ct=1
Γεια σου βρε Γιάννη! Τελικά ήρθε ο Σάκης μαζί! Πες του πολλά χαιρετίσματα (το κουδουνάκι του αρλεκίνου στο ποδήλατο το έχει ακόμα?)
Χάθηκε, κάπου στις ερημιές της Ροδόπης... ας είναι, βρίσκουμε άλλα πράγματα... Στην παρέα προστέθηκε και ο Σ, γίναμε τρεις! Μέχρι τους 1013 έχουμε ακόμα. Το site ενημερώθηκε πάλι.
Δύσκολη η διαδρομή για την Κόνιτσα όπως διάβασα. Ελπίζω να αποζημίωσε η φύση και εύχομαι οι επόμενες μέρες να είναι ευκολότερες.
από internet-cafe από Πύργο. Δεν είναι εύκολο όταν ζεις τόσα πράγματα να βρεις χρόνο για ίντερνετ, αλλά έγινε μια ενημέρωση του blog. Επιτέλους πιάσαμε νότο και ζεστάθηκε και το κοκκαλάκι μας!
Το τέλος ήρθε. Όλα τα ωραία πράγματα τελειώνουν κάποτε. Το θρυλικό ταξίδι τέλειωσε 3 μέρες καθυστερημένα λόγω ενός πρωτοφανούς από μετεωρολογικής απόψεως Σεπτέμβρη που μετέτρεψε την αναψυχή και σε μια χειμωνιάτικη περιπέτεια. Αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικού blog για την πορεία και όταν η δουλειά ολοκληρωθεί θα παραθέσω το σχετικό σύνδεσμο.
http://greekhorizons2008.blogspot.com